Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Σας ευχαριστώ που με καταλαβαιλνετε... :cool:
Κυριάκο, έπρεπε το ξέρω... Αλλά δεν είχα κουράγιο ρε φίλε... Μόνος μου παλεύω.
Η επόμενη επιλογή ήταν να πάρω τα καφασωτά στη σκάρα τώρα που υα πάω στο χωριό, να τα πλακώσω στο χωρα.φι έξω με τα πιστόλι και να τα κάνω λαμπίκο... Αλλά θα με πλακώσουν με τ´ αυγά τα κόκκινα.
Θα μπου πούν για Πάσχα ήρθες ή για πέργκολα;

Νίκο, δεν ξέρω τι κάνουν οι επαγγελματίες αλλά εγώ έχω αποκτήσει ειδικότητα στα φουρούσια...
Σου φτιάχνω φουρουσάκι σε χρόνο dt έστω κι αν δεν έχει μείνει ίδιο ξύλο καθόλου. :flipout:

Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Μπράβο ρε Μήτσο μάστορα !!!
Ωραίες κατασκευές, το τιμάς το Metabo. :ernaehrung004:

Εγώ μόλις τελείωσα απλ τι πρωί και το μόνο που ψάχνω είναι ένα κρεβάτι να ψοφήσω...
Ξεκίνησα το στήσιμο γύρω στις 8.30 και κόνεψε να με πάρει η νύχτα. Μου έφυγε ο τάκος.
Λεπτομέρειες και ρετουσαρίσματα αύριο, δεν άντεχα σήμερα... Γέρος άνθρωπος λέμε... :p

Έργο τέχνης !
Τα καφασωτα τα έκανες μόνος σου Μπάμπη ;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Έργο τέχνης !
Τα καφασωτα τα έκανες μόνος σου Μπάμπη ;

Όχι, έτοιμο το πήρα σε panels 2,40 X 1,20.
Το καφασωτό στοίχισε σχεδόν 40% περισσότερο απ´ ότι όλα τα υπόλοιπα ξύλα της πέργκολας.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Όχι, έτοιμο το πήρα σε panels 2,40 X 1,20.
Το καφασωτό στοίχισε σχεδόν 40% περισσότερο απ´ ότι όλα τα υπόλοιπα ξύλα της πέργκολας.

Ωχ ! Αλλα και να το έφτιαχνες μόνος σου δεν έλεγε. Πολύς χρόνος. Αν και με το wolfcraft...
ΜΠΡΑΒΟ και πάλι αλλα τώρα πια θα έπρεπε να ξεκουράζεσαι, δεν ειναι ;

Ευχαριστώ πολύ...
Μετά τις γιορτές, όταν επιστρέψουμε, θα κανονίσουμε καφεδάκι ταρατσάτο με επι τόπου σχόλια και παρατηρήσεις. :ernaehrung004:

ΠΟλύ όμορφο Μπάμπη! συγχαρητήρια !

το καφασωτό πόσο πάει το κομμάτι ?

και μία ακόμη ερώτηση, την ξύλινη κουπαστή στο κάγκελο πως την έχεις στηρίξει ? Σκεφτόμουνα καιρό τώρα στην βεράντα μου να κάνω κάτι αντίστοιχο αλλά δεν έχω βρει τρόπο στερέωσης του ξύλου. εμένα η κουπαστή είναι στρατζαριστό επίπεδο (παραλληλεπίπεδο) 8χ4 εκατοστά

ΠΟλύ όμορφο Μπάμπη! συγχαρητήρια !

το καφασωτό πόσο πάει το κομμάτι ?

και μία ακόμη ερώτηση, την ξύλινη κουπαστή στο κάγκελο πως την έχεις στηρίξει ? Σκεφτόμουνα καιρό τώρα στην βεράντα μου να κάνω κάτι αντίστοιχο αλλά δεν έχω βρει τρόπο στερέωσης του ξύλου. εμένα η κουπαστή είναι στρατζαριστό επίπεδο (παραλληλεπίπεδο) 8χ4 εκατοστά

Σ´ ευχαριστώ πολύ.
Το καφασωτό στοίχισε 58 το panel (2 ,40 X 1,20).
Η κουπαστή είναι βιδωμένη από κάτω στη σιδερένια λάμα του κάγκελου.

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Παναγιωτη φοβερο το μπαουλο. Και το χρωμα δενει με τα αλλα ε; Νομιζω το ιδιο βερνικι εβαλες απο οτι φαινεται στη φωτο.

Μπαμπα τελεια η περγκολα θα ερθω με το πινελο να στα περασω ενα χερακι μην ανησυχεις :D

Παναγιωτη φοβερο το μπαουλο. Και το χρωμα δενει με τα αλλα ε; Νομιζω το ιδιο βερνικι εβαλες απο οτι φαινεται στη φωτο.

Ευχαριστώ Αγάπη. Ίδιο βερνίκι αλλά επειδή ήταν ήδη βαμένο καρυδιά, έχει μία πιο σκούρα απόχρωση αλλά δένει ωραία με το σύνολο.

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Μπράβο παιδιά ...Δημήτρη ...Πανάγο !!!
Στρατηγέ ...μας δουλεύεις ρε ... γέρος άνθρωπος και τα ξεπέταξες μόνος σου !!!!!
Μπάμπη το σημείο που σε κατάλαβα απόλυτα ήταν το "Ούτε μια βοήθεια στα κρατήματα δεν είχα" !!!
Και εγώ ρε Μπάμπη μια ζωή ότι έχω φτιάξει στην ίδια φάση το έκανα. Χτισίματα, μάντρες , υδραυλικά, ηλεκτρικά, πέργολες και χίλια δυο άλλα... και να έχεις ανέβει επάνω σε σκάλα και να σου πέφτει το κατσαβίδι π.χ. από το χέρι !!! Φωνάζεις Νικολάκηηηη πιάσε το κατσαβίδι.... αμέσως λες μόνος σου ...κατεβαίνεις το παίρνεις και ξανά επάνω...:flipout:
Φοβερή δουλειά πάντως γέρο μου !!!!

Τώρα που θα ανέβω Σύβοτα το Πάσχα να περάσω απ το Ξηρόμερο για καφέ ??? Είσαι πολύ έξω από τον δρόμο ???
Γιατί εσύ στάση δεν έκανες περνώντας από πάνω !!!

Πολυ ωραιες κατασκευες απο ολα τα παιδια. Εγω να δω ποτε θα τελειωσω ολα τα μισα που εχουν μενει πισω (BRQ, τραπεζι απο παλλετοταβλες, κτλ)

Ευχαριστώ πολύ...
Μετά τις γιορτές, όταν επιστρέψουμε, θα κανονίσουμε καφεδάκι ταρατσάτο με επι τόπου σχόλια και παρατηρήσεις. :ernaehrung004:
Τωρα για τον Κυριο Μπαμπη τι να πω....Μονο και μονο το μεγεθος του εργου, τα λεει ολα. Κουραση πολλη.
Να δω τωρα ποιος τολμησει θα πεταχτει, και να του ξαναπει οτι ολο εργαλεια παιρνει και δουλεια δεν κανει.

Δεν το χειριστηκες ομως καλα μαστρο-Μπαμπη και σχωρα με.
Αντι να μαζεψεις ολους τους """ρεμπεσκεδες""" μετα, και να τους κερνας καφε τσαμπα, και να ακους και τα σχολια (δεν το εκανες καλα εδω, δεν παει ετσι) απο πανω,
επρεπε να κανονισεις μια μαστοροσυναντηση, οχι στην Μαρμιτα, αλλα στου "Μπαμπη το τσαρδί" να ερθουν να βαλουν ενα χερακι να τσουλησει πιο ευχαριστα και ευκολα η κατασκευη,
και μετα, αφου εχουν δουλεψει, να κερασεις χοληστερινη στα καρβουνα και κρασι.

Υ.Γ. Ελπιζω να μην παρεξηγηθει κανενας απο την παραπανω εντος τριπλων εισαγωγικων λεξη, η οποια δεν χρησιμοποιηθηκε για να προσβαλει καποιον. Αν συμβει κατι τετοιο ζηταω προκαταβολικα συγνωμη

Αμα ηταν ετσι, μεχρι και γω κατεβαινα Αθηνα να βοηθησω, τοση εμπειρια εχω αποκτησει στις περγολες...

Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Τώρα που θα ανέβω Σύβοτα το Πάσχα να περάσω απ το Ξηρόμερο για καφέ ??? Είσαι πολύ έξω από τον δρόμο ???
Γιατί εσύ στάση δεν έκανες περνώντας από πάνω !!!

Πάσχα στο Μούρτο Νικόλα, έ; Ωραίος ! :ernaehrung004:
Εγώ από μεγάλη Πέμπτη απόγευμα και μετά θα είμαι στο χωριό. Αν πας από Πρέβεζα είμαι πάνω στο δρόμο σου.

Σας ευχαριστώ πολύ όλους.
Θα φώναζα για βοήθεια αλλά φοβήθηκα μήπως μου έρθουν η Αγάπη κι ο Κυριάκος με τίποτε Dewalt και μου μείνει η δουλειά στη μέση. :flipout:

Πολυ ωραιες κατασκευες απο ολα τα παιδια. Εγω να δω ποτε θα τελειωσω ολα τα μισα που εχουν μενει πισω (BRQ, τραπεζι απο παλλετοταβλες, κτλ)

Τωρα για τον Κυριο Μπαμπη τι να πω....Μονο και μονο το μεγεθος του εργου, τα λεει ολα. Κουραση πολλη.
Να δω τωρα ποιος τολμησει θα πεταχτει, και να του ξαναπει οτι ολο εργαλεια παιρνει και δουλεια δεν κανει.

Δεν το χειριστηκες ομως καλα μαστρο-Μπαμπη και σχωρα με.
Αντι να μαζεψεις ολους τους """ρεμπεσκεδες""" μετα, και να τους κερνας καφε τσαμπα, και να ακους και τα σχολια (δεν το εκανες καλα εδω, δεν παει ετσι) απο πανω,
επρεπε να κανονισεις μια μαστοροσυναντηση, οχι στην Μαρμιτα, αλλα στου "Μπαμπη το τσαρδί" να ερθουν να βαλουν ενα χερακι να τσουλησει πιο ευχαριστα και ευκολα η κατασκευη,
και μετα, αφου εχουν δουλεψει, να κερασεις χοληστερινη στα καρβουνα και κρασι.

Υ.Γ. Ελπιζω να μην παρεξηγηθει κανενας απο την παραπανω εντος τριπλων εισαγωγικων λεξη, η οποια δεν χρησιμοποιηθηκε για να προσβαλει καποιον. Αν συμβει κατι τετοιο ζηταω προκαταβολικα συγνωμη

Εξαιρετική ιδέα μάστρο Δημήτρη. Εγκρίνω και επαυξάνω.