Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Αυτό είναι ένα μπαούλο που τελειωσα πριν 2 μέρες:
IMG_20160603_134259963.jpg
[/url] image hosting site no sign up[/IMG]
IMG_20160603_134437657.jpg
[/url] pic upload[/IMG]
IMG_20160603_133718858.jpg
[/url] photo uploading websites[/IMG]
IMG_20160603_133845762.jpg
[/url] image ru[/IMG]
IMG_20160603_133308640.jpg
[/url] image post[/IMG]
IMG_20160603_133250879.jpg
[/url] image upload no resize[/IMG]

Και δύο λόγια για αυτό: Είναι φτιαγμένο αποκλειστικά από παλετοξυλα, πλην από τα διακοσμητικά πηχακια που του έβαλα γύρω. Έχει εσωτερικές διαστάσεις Μ68cm x Π35cm xΥ40cm. Το εβαψα 2 χέρια με το smaltoxyl βερνίκι νερού σε απόχρωση δρυς και μετά του πέρασα δυο χέρια διάφανο σπρέι του λιντλ για γυαλαδα. Του έβαλα ροδακια για να μετακινείται εύκολα καθόσον μπήκε μπροστά από συρταριερα. Έχει κάποιες ατέλειες, αλλά είναι η πρώτη φορά που φτιάχνω κάτι από παλετοξυλα και με παιδεψαν αρκετά για να τα "φέρω". Τώρα όμως τους πήρα τον αέρα και η επόμενη παλετοκατασκευη θα είναι καλύτερη.

....

Συγχαρητήρια! Πολύ καλή δουλειά, ειδικά για πρώτη φορά με παλετόξυλα. Επίσης πολύ καλό γούστο στα διακοσμητικά!

Aν αυτό είναι το πρώτο σου,περιμένουμε τα επόμενα!
Πολύ καλό κι ας έχει ατέλειες.(Άλλωστε είμαι της άποψης ότι οι ατέλειες στα χειροποίητα αναδεικνύουν την πραγματική δυσκολία του έργου και δίνουν και μια "παλιακή" νότα.Κάποιες φορές εσκεμμένα αφήνεις ατέλειες σε χειροποίητα έργα.)
Καρόβιδες ή καμπαράδες έχεις βάλει μπροστά;

Σας ευχαριστώ. Έβαλα καραβίδες, ήθελα τα διακοσμητικά να είναι σε inox απόχρωση. Τα είχα παραγγείλει μαζικα από ebay και banggood και έχω πολλά τοσο σε inox οσο και σε αντικε απόχρωση. Παράλληλα με αυτό φτιάχνω και τελειώνω ενα μικρό μπαουλακι-σεντουκι στο οποίο θα χρησιμοποιησω τα αντικε.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Καροβιδες εννοουσα όχι καραβίδες....

Πολύ ωραία κατασκευή και όπως λένε και οι συνάδελφοι για πρώτη είναι εντυπωσιακή.
Την επόμενη φορά θα πλανίσεις τα ξύλα και θα είναι ακόμα καλύτερο.

Ωραια κατασκευη και αφου ειναι απο παλετοξυλα ακομα καλυτερη γιατι εχει περισσοτερη δουλεια !
10 με τονο!!

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Εύγε για την κατασκευή του μπαούλου. Το παλετοξυλο είναι πιο δύσκολο σε κατασκευές αλλά όταν τελειώσεις έχεις την απόλυτη ικανοποίηση παρόλο τις ψιλοατέλειες που έχει τις οποίες οι περισσότεροι δεν βλέπουν.
Βλέπουν μια ολοκληρωμένη κατασκευή στο σύνολο της και αυτό θαυμάζουν.

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Πολύ-πολύ καλός, ΑΡΙΣΤΟΣ. Το κάνει ακόμα καλύτερο το ότι το έκανες από παλετόξυλα. :SFGSFGSF:

Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια.
@Diabolic δεν είναι πολύ καλές οι φωτογραφίες, τις τράβηξα με το κινητό και ίσως δε βλέπεις ότι είναι πλανισμενα τα ξύλα. Τα πέρασα με πλάνη, ταινιολειαντηρα και έκκεντρο τριβείο και στο τέλος γυαλοχαρτο με το χέρι.
Ή μία ατέλεια είναι ότι χρησιμοποίησα λευκό ξυλοστοκο για να καλυψω τα κενά, οπότε ήθελε άλλο ένα χέρι βάψιμο και η άλλη ότι δεν κόπηκαν όλα τα ξύλα το ίδιο, χιλιοστά κάποια ήταν μεγαλύτερα από άλλα.

Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια.
@Diabolic δεν είναι πολύ καλές οι φωτογραφίες, τις τράβηξα με το κινητό και ίσως δε βλέπεις ότι είναι πλανισμενα τα ξύλα. Τα πέρασα με πλάνη, ταινιολειαντηρα και έκκεντρο τριβείο και στο τέλος γυαλοχαρτο με το χέρι.
Ή μία ατέλεια είναι ότι χρησιμοποίησα λευκό ξυλοστοκο για να καλυψω τα κενά, οπότε ήθελε άλλο ένα χέρι βάψιμο και η άλλη ότι δεν κόπηκαν όλα τα ξύλα το ίδιο, χιλιοστά κάποια ήταν μεγαλύτερα από άλλα.

Η κατασκευή άριστη. Απλά ταπεινή μου άποψη είναι μετά την πλάνη να περνάς κατευθείαν σε γυαλοχαρτο 80αρι είτε με εκκεντρο είτε με παλινδρομικο. Εγώ δεν θα έβαζα ταινιολειαντηρα.

Τον ταινιολειαντηρα τον έβαλα για την πατουρα που κάνει η πλάνη δεξια και αριστερά όταν το ξύλο έχει πλάτος μεγαλύτερο των 8cm. Με 60αρι γυαλοχαρτο και μετά 120αρι στο έκκεντρο. Στο τέλος το πέρασα και λίγο με το χέρι με 180αρι.

Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Και δύο λόγια για αυτό: Είναι φτιαγμένο αποκλειστικά από παλετοξυλα, πλην από τα διακοσμητικά πηχακια που του έβαλα γύρω. Έχει εσωτερικές διαστάσεις Μ68cm x Π35cm xΥ40cm. Το εβαψα 2 χέρια με το smaltoxyl βερνίκι νερού σε απόχρωση δρυς και μετά του πέρασα δυο χέρια διάφανο σπρέι του λιντλ για γυαλαδα. Του έβαλα ροδακια για να μετακινείται εύκολα καθόσον μπήκε μπροστά από συρταριερα. Έχει κάποιες ατέλειες, αλλά είναι η πρώτη φορά που φτιάχνω κάτι από παλετοξυλα και με παιδεψαν αρκετά για να τα "φέρω". Τώρα όμως τους πήρα τον αέρα και η επόμενη παλετοκατασκευη θα είναι καλύτερη.

Πολυ ομορφη κατασκευη για της ατελειες μην σκας και εγω με παλετοκατασκευες ασχολουμε ποιο πολυ, εχει αυτη την ευχαριστηση οτι παιρνεις ξυλα που τα εχουν για πεταμα και τους δινεις μια αλλη μορφη και ζωη, εχει ομως αυτο το μανικη να ξηλωνεις της παλετες με πολυ προσοχη αλλα περνας και ευχαριστα την ωρα σου.

Μια συμβουλη στο καπακι επρεπε να βαλεις ποιο χοντρο ξυλο για να το συγκρατει καλα γιατι αν βαλεις καταλαθος βαρος πανω του θα αρχισει να βυθιζεται ετσι οπως το βλεπω.

Αχιλλέα έχω την εντύπωση πως η επιφάνεια που αφήνει η πλάνη είναι πιο λεία από ότι το grit 80.

Οπτικά είναι σχεδόν το ίδιο πράγμα. Λουστραρισε κάτι πλανισμενο και κάτι πλανισμενο και μετά τριμμένο και θα καταλάβεις για τι μιλαω

Re: Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Πολυ ομορφη κατασκευη για της ατελειες μην σκας και εγω με παλετοκατασκευες ασχολουμε ποιο πολυ, εχει αυτη την ευχαριστηση οτι παιρνεις ξυλα που τα εχουν για πεταμα και τους δινεις μια αλλη μορφη και ζωη, εχει ομως αυτο το μανικη να ξηλωνεις της παλετες με πολυ προσοχη αλλα περνας και ευχαριστα την ωρα σου.

Μια συμβουλη στο καπακι επρεπε να βαλεις ποιο χοντρο ξυλο για να το συγκρατει καλα γιατι αν βαλεις καταλαθος βαρος πανω του θα αρχισει να βυθιζεται ετσι οπως το βλεπω.

Ναι, είναι μεγάλη ευχαρίστηση να πέρνεις κάτι που είναι για πέταμα και να του δίνεις ζωή, να το κάνεις χρήσιμο. Θα μπορούσα το μπαούλο να το εφτιαχνα με έτοιμες επιφάνειες ελάτης που έχει το πρακτικερ που ούτε τρίψιμο δεν θέλουν και να έκανα τη μισή δουλειά και καλύτερο αποτέλεσμα, όμως αυτήν την ευχαρίστηση δε θα την είχα.
Το βάρος που θα έχει μόνιμα από πάνω του το καπάκι είναι 1.5 κιλό οπότε δεν θα έχει πρόβλημα.

Σημερινή γρήγορη ξυλοκατασκευή από κάτι δοκάρια 4χ6 που μου περίσσεψαν.

P60605_124608.jpg

P60605_124618.jpg

Γρήγορο ξεχόνδρισμα, τρίψιμο με το Dewaltάκι με 80άρι και 120άρι γυαλόχαρτο, φάγωμα των άκρων με ρούτερ και βάψιμο με 1 χέρι Bondex βερνίκι εμποτισμού σε απόχρωση Oregon και 1 χέρι άχρωμο βερνίκι εμποτισμού Bondex.
Δέσιμο με Torx ξυλόβιδες και βουαλά που λένε και στο χωριό μου.

Δεν έχει κάποια τεχνική δυσκολία σαν κατασκευή αλλά νομίζω ότι το παρτέρι έγινε πιο όμορφο τώρα. Να πω ότι οι βάσεις βιδώθηκαν μέσα από το τσιμεντένιο παρτέρι και βάφτηκαν πολύ καλά στις άκρες για να αποτραπεί η διείσδυση υγρασίας (όσο μπορεί περισσότερο).

Μπράβο Χάρη,πολύ προσεγμένη κατασκευή.
Ωραίος και ο Νίκος γιά τήν προστασία τού παρτεριού