Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

καταπληκτικά τα ρολόγια !!

το αποσμητικό παίζει κάποιο ρόλο στο φινίρισμα ή αφορά αποκλειστικά τον μάστορα?

Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

και κάτι και από μένα που έκανα πριν από λίγες μέρες.
είναι από ρετάλια ξύλου που μου έμειναν. χρησιμοποιήθηκαν ξύλα αμυγδαλιάς, μουριάς, κερασιάς, οξυάς, καρυδιάς και φυσικά δεν λείπει η ελιά.

Τέλεια, έτοιμα προς πώληση !!!
Μπράβο, μπράβο, μπράβο.

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Καταπληκτικα και πανεμορφα, ειμαι σιγουρος οτι οι φωτο τα αδικουν.
Μεγαλη δουλεια το καλο/σωστο ξυλο, αψογο φινιρισμα και φυσικα η τεχνη του τορνου ειναι μαγικη!

(Το αποσμητικο ειναι για γινει ευκολοτερα κατανοητο το μεγεθος των ρολογιων)

Αυτα ειναι!
Ο τορνος ο σωστος και η τεχνη δεν κρυβονται.

Ξυλεια που βρισκεις?

Νεκτάριε με την ξυλεία έχω πρόβλημα. απλά προς την ώρα, μέχρι που να μάθω πως ξεραίνονται σωστά τα ξύλα( να μην σκάζουν μέχρι το κέντρο) παίρνω από αυτούς που καίνε τζάκια και σόμπες το χειμώνα. γενικά με τα ξύλα κάνω τον ζητιάνο.......

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Καταπληκτικα και πανεμορφα, ειμαι σιγουρος οτι οι φωτο τα αδικουν.
Μεγαλη δουλεια το καλο/σωστο ξυλο, αψογο φινιρισμα και φυσικα η τεχνη του τορνου ειναι μαγικη!

(Το αποσμητικο ειναι για γινει ευκολοτερα κατανοητο το μεγεθος των ρολογιων)

πολύ σωστά. το αποσμητικά έιναι για να είναι συγκρίσιμο το μέγεθος..

φίλε Χιώτη σε βλέπω που χρησιμοποιείς ξυλάκια για προσάναμα, και μου έδωσες ιδέες. τι διαστάσεις έχουν αυτά;

Και μια κονη ερώτηση. Τα ρολόγια ειναι απο κανιβαλισμό αλλου ή τα προμηθευτικες απο κάπου? Μπαταρίας ή κουρδιστά

Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

φίλε Χιώτη σε βλέπω που χρησιμοποιείς ξυλάκια για προσάναμα, και μου έδωσες ιδέες. τι διαστάσεις έχουν αυτά;

Τα ξυλακια αυτα εχουν μηκος περιπου 25 εκατοστα, πλατος περιπου 10 εκατοστα και παχους περιπου 2 εκατοστα (+/- 1 εκατοστο).

Τα πουλανε στο σουπερμαρκετ κυριως για να κανεις θρακα για μπαρμπεκιου. Περιπου 1 ευρω τα 2.5 κιλα.
Ειναι σε σακκουλες των 2.5 κιλων που καποιες απο αυτες εχουν περισσοτερα σανιδακια απο αλλες που εχουν και τμηματα κορμου.

Δεν το περιμενα ποτε να προμηθευομαι σκληρα ξυλα ετσι ευκολα και φτηνα για τις μικροκατασκευες! Σκεφτομαι να φερνω σιγα σιγα στην Ελλαδα να εχω καβατζα!!

Σε φαντάζομαι στο αεροδρόμιο με 1-2 τσουβάλια ξύλα για προσάναμμα. :flipout::flipout:
Ήθελα να ήξερα τι θα τους πεις ότι τα θέλεις -bye-

"Είμαι κρυουλιάρης κύριε αστυφύλαξ τι να κάνω"

Eσπασε το διαφανο καπακι του χωρου των φρουτων, στο ψυγειο!

Kολλησα με κολλα στιγμης το σπασιμο και μετα -για εξτρα σιγουρια- κολλησα και ενα CDδακι απο πανω.
Για την ακριβεια κολλησα 2 CD και απο τις δυο πλευρες του πλαστικου για να μην φαινεται η κολλα ουτε η ρωγμη οταν ανοιγεις το καπακι :))

27695843052_6efa80faef_b.jpg

καλά τού 'κανες χεχε
είχα κολλήσει έτσι στο παλιό μου ψυγείο το συρτάρι από την κατάψυξη, χωρίς το cd, και κράτησε για 2 χρόνια.

Kολλησα με κολλα στιγμης το σπασιμο και μετα -για εξτρα σιγουρια- κολλησα και ενα CDδακι απο πανω.
Για την ακριβεια κολλησα 2 CD και απο τις δυο πλευρες του πλαστικου για να μην φαινεται η κολλα ουτε η ρωγμη οταν ανοιγεις το καπακι :))

Kαλά....σε φαντάζομαι να ανοίγεις το ψυγείο και να σε χαλάει το cd που βλέπεις παράτερο...
Οπότε τι θα κάνεις;;;Πατέντα για να παίζει το cd μόλις ανοίγεις το ψυγείο!

χαχα, εργενης ειμαι εδω, αλλα προσωπικα δε με χαλαει καθολου το CD καθως ειναι παραξενο.

Το κολλημενο πλαστικο σκετο θα με χαλαγε πολυ περισσοτερο καθε φορα που ανοιγα το ψυγειο :)))

https://sugru.com/about

Καλημέρα
Η ανάγκη ήταν να γίνει ένα κουτί να καλύπτει το πλυντήριο.
Ξεκίνησα με αυτό το σχέδιο που έγινε στο χέρι, για προφανείς λόγους.
104ce567acf11fb2b0e7e13312484fd4.jpg

Χρησιμοποιήθηκαν κομμάτια από παλετες που είχα.
d318c8abe271d3b1060865076dbb47c6.jpg

bb1362a62e6fd60e99083ebbfbefbd7d.jpg

8ec0a6292be602660e3536ea76609f1b.jpg

Κοπηκαν στις διαστάσεις
61c0062ecf40d0016e53102555b23268.jpg

a56bb3b6567bbac661ffe1faea15a125.jpg

Και βιδωθηκαν/κολληθηκαν
2542250f52be496b5359d284466a09c2.jpg

844253256ee69c3fd64f082098988f9d.jpg

Μένει τριψιμο, βερνικωμα ή απόχρωση κι έτοιμο.

Sent from my C6833 using Tapatalk

Απλό,ωραίο,εύκολο,καί προπαντός απο ανακυκλώσιμα υλικά,μπράβο Χρήστο
Ισως άν έβαζες ένα πιό χονδρό καδρονάκι γιά τραβέρσα πίσω,νά ήταν πιό στέρεο,αλλά ίσως τό αδικεί η φωτογραφία καί φαίνεται λεπτό.

Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Απλό,ωραίο,εύκολο,καί προπαντός απο ανακυκλώσιμα υλικά,μπράβο Χρήστο
Ισως άν έβαζες ένα πιό χονδρό καδρονάκι γιά τραβέρσα πίσω,νά ήταν πιό στέρεο,αλλά ίσως τό αδικεί η φωτογραφία καί φαίνεται λεπτό.

Ευχαριστω Δημήτρη. Βασικα ξεκίνησα να βάλω τάβλα απο παλέτα και επειδή ειχε καρφια πανω της, βαρέθηκα να τα βγάλω και χρησιμοποίησα τα ρετάλια απο τα κοψίματα. Δεν έπρεπε, γιατι δεν ειναι πολυ σταθερό αν το κουνήσεις δεξιά αριστερά, αν και έβαλα 2 τραβέρσες.
Θα το διορθώσω σύντομα.

Sent from my iPad using Tapatalk

Μια χαρα θα ειναι Χρηστο μετα το τριψιμο και το βαψιματακι.
Θα εχει καποιο ζορι? θα μπαινουν πραγματα απο πανω του? η θα καλυπτει απλα το πλυντηριο? Που θα μπει ακριβως?