Ο γείτονας χτες καθάρισε την αποθήκη του και πέταξε και διάφορα ξύλα, κορμούς παλιούς, πολλών χρόνων μικρούς και μεγάλους....τους μεγάλους δεν ξέρω πως θα καταφέρω να τους κάνω φέτες (τους μικρούς τους παλεύω με την σπαθοσέγα και ότι μείνει στο κέντρο με το πριόνι).
είπα σήμερα να πειραματιστώ στο τρίψιμο και έφτασα μέχρι 1200 ντουκόχαρτο, το ξύλο με τέτοιο τρίψιμο βγαίνει σαν γυαλί.
δυστυχώς είχα ένα ατύχημα και το κορμός που είχα κόψει σε 2 φέτες....σχίστηκε στα δύο και το 1 μισό κομμάτι έσπασε ξανά....πολύ ξενέρα να σου χαλάει το ξύλο....τέλος πάντων...
επειδή είχα κάτι παραγγελίες για δώρα βάσεις ρεσώ...έφτιαξα τα παρακάτω
είναι περασμένα με 1 χέρι λινέλαιο και περιμένω να στεγνώσουν το βραδάκι να τα περάσω και 2 χέρι και αύριο ένα ψέκασμα με διάφανο βερνίκι.
οι φωτογραφίες τα αδικούν και φταίει η μηχανή μου για αυτό γιατί εκεί που είναι τώρα έχει ταυτόχρονα σκιά και ήλιο και δεν μπορεί η μηχανή στο αυτόματο να ανταπεξέλθει όπως πρέπει.
δεν ξέρω τι ξύλο είναι αλλά υποθέτω από το χρώμα, τα νερά και την μεγάλη σκληρότητα πως είναι ελιά....
τα 3 αύριο παραδίδονται και εγώ κρατάω ένα να θυμάμαι τι τράβηξα σήμερα να τρίβω 4 ώρες.....
forum image hosting