Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Το τελειωσα το καδρο για φωτογραφίες size Α4.

Η φωτο της εγγονης ειναι απο την βαπτιση κ ειναι εκτυπωμενη (για την ώρα) σε ενα απλό χαρτι εκτυπωτη.

Για την πατουρα χρησιμοποιησα το ρουτερ με 14αρ bit k το ιδιο bit για το μπροστινο αυλακι.

Ξυλο ελατο κ δρυς το σκουρο φιλετακι μπροστά.

Βερνικι εμποτισμου μαονι (νερου) ενα χερι κ γρηγορα το σκουπισα με ενα βαμβακερο πανι.
Δυο χερια βερνικι (νερου) διαφανο glossy.

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Καλημέρα
Η ανάγκη ήταν να γίνει ένα κουτί να καλύπτει το πλυντήριο.
Ξεκίνησα με αυτό το σχέδιο που έγινε στο χέρι, για προφανείς λόγους.
104ce567acf11fb2b0e7e13312484fd4.jpg

Χρησιμοποιήθηκαν κομμάτια από παλετες που είχα.
d318c8abe271d3b1060865076dbb47c6.jpg

bb1362a62e6fd60e99083ebbfbefbd7d.jpg

8ec0a6292be602660e3536ea76609f1b.jpg

Κοπηκαν στις διαστάσεις
61c0062ecf40d0016e53102555b23268.jpg

a56bb3b6567bbac661ffe1faea15a125.jpg

Και βιδωθηκαν/κολληθηκαν
2542250f52be496b5359d284466a09c2.jpg

844253256ee69c3fd64f082098988f9d.jpg

Μένει τριψιμο, βερνικωμα ή απόχρωση κι έτοιμο.

Sent from my C6833 using Tapatalk

Βάφτηκε σήμερα από την βοηθό μου.
6d8afb3b433e0d8027e33f2c6da3dc58.jpg

Θέλει και 2ο χέρι (αλλιώς δεν θα την πληρώσω-τι σόι άντρας του σπιτιού είμαι ;)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Το τελειωσα το καδρο για φωτογραφίες size Α4.

Η φωτο της εγγονης ειναι απο την βαπτιση κ ειναι εκτυπωμενη (για την ώρα) σε ενα απλό χαρτι εκτυπωτη.

Για την πατουρα χρησιμοποιησα το ρουτερ με 14αρ bit k το ιδιο bit για το μπροστινο αυλακι.

Ξυλο ελατο κ δρυς το σκουρο φιλετακι μπροστά.

Βερνικι εμποτισμου μαονι (νερου) ενα χερι κ γρηγορα το σκουπισα με ενα βαμβακερο πανι.
Δυο χερια βερνικι (νερου) διαφανο glossy.

Παππού Κώστα, ενώ η κατασκευή σου και το βάψιμο της είναι όλα τα λεφτά, εντούτοις θα σε μαλώσω για το τρίψιμο.
Φαίνονται οι χαρακιές στο ξύλο από το πλάνισμα.
Σε αυτού του είδους τις κατασκευές που κάποιος το πιάνει στα χέρια του για να τις δει θέλουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε θέματα τριψίματος.

Όπερ μεθερμηνευόμενον εστί, ξεκινάς από 40άρι γυαλόχαρτο και πιάνεις 400άρι. Ανα βήμα με μαλακή βούρτσα βλέπεις αν φύγανε οι γρατζουνιές και συνεχίζεις το τροπάρι.
Φινίρισμα καλύτερα με λάδι για να κρατήσεις και την ωραία υφή! :)

Σαρανταρι είναι πολύ χοντρό ρε Νίκο. Πιστεύω 80 120 160 είναι υπεραρκετά πριν τα λουστρα.

Στάλθηκε από το SM-G361F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Σαρανταρι είναι πολύ χοντρό ρε Νίκο. Πιστεύω 80 120 160 είναι υπεραρκετά πριν τα λουστρα.

Για να φύγουν οι γραμμές είναι απαραίτητο Αχιλλέα. Άντε 60άρι στην χειρότερη. Με το 80άρι πρέπει να περιμένεις πολύ και εκτός αυτού πάντα υπάρχει πιθανότητα να μην βγουν εντελώς οι γρατζουνιές.

Πάρε ΚΑΛΑ μαχαίρια για την πλάνη. Δεν έχω δουλέψει ποτέ κάτω από 60 γυαλοχαρτο. Αν κατά το πλανισμα αφήνει σημασία η θέλουν τροχισμα ή πέταμα. Ρωτά την αγαπη πως βγηκαν τα μαονια που τις πλανισα

Καλημέρα συμφορουμίτες.
Το επόμενο θα είναι καλύτερο.

Μια χαρα ειναι το καδρακι και το φιλετακι το κανει ακομα πιο ιδιαιτερο! Μπραβο Κωστα.
Νομιζω οτι θα εδειχνε καλυτερα αν το ενθετο ξυλο εμενε φαλτσοκομμενο στα ορια της κατω πλευρας και οχι περα ως περα.

Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Μια χαρα ειναι το καδρακι και το φιλετακι το κανει ακομα πιο ιδιαιτερο! Μπραβο Κωστα.
Νομιζω οτι θα εδειχνε καλυτερα αν το ενθετο ξυλο εμενε φαλτσοκομμενο στα ορια της κατω πλευρας και οχι περα ως περα.

Καλημέρα να σαι καλά. Εγινε ανάρπαστο ήδη.
Η σκεψη για το ενθετο ξυλο μου ηρθε μετά αφου ειχα ηδη κολλησει το τελαρο.
Την επομενη φορά στα υπ όψιν.

Καλημέρα και απο μένα. Πριν 1-2 μήνες ειχα ζητήσει την βοήθεια σας για κατασκευη ραφιών για φύλαξη χαλιών. Ως γνωστόν χρονος δεν υπάρχει και τελικα το προηγούμενο ΣΚ κατάφερα και καταπιάστηκα και τα έφτιαξα. Επειδη υπήρχαν αμφιβολίες για το βάρος των χαλιών κλπ κλπ, μπορώ να πω οτι έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα, νομίζω και 300 κιλα τα αντέχει ευκολα το καθε ράφι , εβαλα βεβαια μπολικες γωνίες αλλα κάλιο γαιδουρόδενε που λενε παρα κυνήγα τα χαλια στις σκάλες :)

Χρησιμοποίησα
- Γωνίες απο leroy merlin https://www.leroymerlin.gr/gr/xuleia/rafia-rafieres/vaseis-stirixis/gonia-rafiou-s-apo-metallo-leuko-330-x-500-mm-61873504/ 6.50 εκαστος ακριβή μεν, αλλα πολύ γερή.
- Κοντρα πλακέ απο leroy merlin 18mm 50x250 3 κομμάτια https://www.leroymerlin.gr/gr/xuleia/panel-xulou-kai-melaminis/panel-xulou/panel-apo-novopan-se-hroma-fusiko-61885404/
- Βιδες με ουπα μεγαλούτσικες δεν θυμάμια ποιες ακριβώς, καθε γωνία εχει 3 ουπα στον τοιχο.

Εδώ ειμαστε πριν

Και εδώ ειμαστε μετά

Μου μενει να "ασφαλισω" απο την εξω μερια τα χαλια να μην τσουλάνε ώστε να μπορω να φορτόσω καθε ράφι μεχρι πανω, θα δω ισως βαλω 2 σανίδια καθετα, η ακόμα σκεφτομαι και απλό συρμα χοντρό να το τεντώσω δεν θα εχει θεμα. Με τις γωνίες αυτές λογω του στηρίγματος απο μεσα "χανεις" χωρο δεν μπορεις να πας μεχρι πανω πανω, αλλα μικρό το κακό σε σχέση με την αντοχή που έχεις. Ενα ξυλακι θα βαλω στο κατω ραφι δεξια για να ακουμπήσει με τον τοιχο, αν και δεν εχει αναγκη .

Γενικά ειμαι πολύ ικανοποιημένος.

Καλημέρα και απο μένα. Πριν 1-2 μήνες ειχα ζητήσει την βοήθεια σας για κατασκευη ραφιών για φύλαξη χαλιών. Ως γνωστόν χρονος δεν υπάρχει και τελικα το προηγούμενο ΣΚ κατάφερα και καταπιάστηκα και τα έφτιαξα. Επειδη υπήρχαν αμφιβολίες για το βάρος των χαλιών κλπ κλπ, μπορώ να πω οτι έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα, νομίζω και 300 κιλα τα αντέχει ευκολα το καθε ράφι , εβαλα βεβαια μπολικες γωνίες αλλα κάλιο γαιδουρόδενε που λενε παρα κυνήγα τα χαλια στις σκάλες :)
...

Ωραίο αποτέλεσμα, μπράβο!
Να σε ρωτήσω κάτι: δεν μειώθηκε το πλάτος της διαθέσιμης σκάλας? Έχω και εγώ το ίδιο πρόβλημα και φοβάμαι ότι μια τέτοια λύση θα στενέψει αρκετά τη σκάλα και θα έχω πρόβλημα αν χρειαστει να μεταφέρω κάτι (χώρια που στη στροφή της σκάλας πρέπει να χρησιμοποιήσεις το στενό κομμάτι των σκαλιών...).
Πάντως έβαλες τάξη και αυτό αξίζει συγχαρητηρίων!

καταλαβαίνω τι λες, αλλα οχι δεν ειναι τοσο στενά τα πράγματα, το καθε ξυλο ειναι 50 ποντους, αντε αλλους 5 που δεν το κολησα στον τοιχο για να εχω λιγο φαρδος ακομα. Τωρα δεν θυμάμαι ποσο μενει ελευθερος χωρος αλλα σιγουρα ειναι τουλαχιστον 50 ποντους. Και δυσκολα θα χρειαστει να μεταφέρω κατι, ειναι ο τελευταιος οροφος το φως που φαινεται αριστερα σε μερικες ειναι η πορτα που βγαινει ταράτσα, δεν την χρησιμοποιουμε για τιποτα ποτε :) Μονο τους ηλιακους που τσεκαρουμε που και που. Αλλα και στην πραγματική ανάγκη δεν ειναι τιποτα, ηλεκτρικο δραπανοκατσαβιδο lidl, ξεβιδωμα 1 η 2 σανίδας, και ξαναβιδωμα, ουτε 5 λεπτα υποθεση. Οντως μπηκε ταξη γιατι ηταν χαλια, και ειναι κατι που θα το χρησιμοποιουμε ολα τα χρονια, μιας και η πολυκατοικια ειναι της οικογενειας.

Έφτιαξα κι εγώ το ρεσω δοχείο μου
55743ee7bcd7b83b0d0464554f10adcf.jpg

Με κορμό πεύκου διαμέτρου 30 εκ. περίπου.
6dfbee427a1963218a8bc71ab9ac9176.jpg

Μέ τη χρήση ποιοτικών εργαλείων και αναλώσιμων
da0f9611f0bdc2802dec3d56e6a64de0.jpg

Κι ένα χέρι βερνίκι νερού, αφότου τρίφτηκε με συρματοβουρτσα δραπανου και 60 δίσκο
ec0b3a4e916c6e892adcc6516bebeec9.jpg

Βερνίκι Kraft από Leroy
d5a0b5b6e36e593eb0a3a66181fe3d04.jpg

Ο δίσκος είναι κομμένος φάλτσα
6be5ce3092da0511bcade86a95ba25b1.jpg

Πάει για δωράκι σε φίλο

Sent from my iPhone using Tapatalk

Πολύ ωραίο Χρήστο

μία ερώτηση, την φέτα του κορμού πως την έκοψες?

και μερικές παρατηρήσεις εάν επιτρέπεται,
την φλούδα, κατά την γνώμη μου, έπρεπε να την βγάλεις διότι έτσι και αλλιώς θα ξεκολλήσει μόνη της μετά από λίγο καιρό, ειδικά εάν είναι σε εξωτερικό χώρο.
δεν ξέρω εάν ήταν ο στόχος να έχει άγρια ομορφιά αλλά το φινίρισμα με 60αρη κόκκο δεν αρκεί...όπως δεν αρκεί και το ένα χέρι βερνίκι και λάδι...

Mπράβο σέ όλους γιά τά μαστορέματα σας.
Συμφωνώ απόλυτα μέ τά λεγόμενα τού Σωτήρη,μέ αλυσοπρίονο πρέπει νά είναι κομμένη η φέτα τού κορμού από τό πεύκο.

Ευτυχως που εχουμε κοντα μας τα καταλληλα εργαλεια για παν ενδεχομενο!
Σημερα πχ. παρελαβα εναν ταινειολειαντηρα και οι ροδελες μεσα ηταν με τρυπα 8μμ αντι 10μμ που ηταν ο αξονας...

Αμεσα μπηκε η ροδελα στην εκλεκτη μεγγενη proxxon -με την ειδικη υποδοχη- και επιασε δουλεια το κινεζικο tungsten carbide bit και η τρυπα εγινε 10μμ μεσα σε 1 περιπου λεπτο.

28156796715_e63fe17476_b.jpg

Last edited:

Ευτυχως που εχουμε κοντα μας τα καταλληλα εργαλεια για παν ενδεχομενο!
Σημερα πχ. παρελαβα εναν ταινειολειαντηρα και οι ροδελες μεσα ηταν με τρυπα 8μμ αντι 10μμ που ηταν ο αξονας...

Αμεσα μπηκε η ροδελα στην εκλεκτη μεγγενη proxxon -με την ειδικη υποδοχη- και επιασε δουλεια το κινεζικο tungsten carbide bit και η τρυπα εγινε 10μμ μεσα σε 1 περιπου λεπτο.

28156796715_e63fe17476_b.jpg

που να δοκίμαζες και τρύπημα με 10αρι τρυπάνι! σε 3-4 δευτερόλεπτα θα την είχε φαρδύνει:)

Last edited by a moderator: