Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Ευχαριστώ σύντροφε! Η αλήθεια είναι ότι χτυπάει λίγο στο μάτι η ένωση κάτω. Ίσως με κάποιο φάγωμα να μπορούσα να την κρύψω αλλά θα με εμπόδιζε πάλι η ταινία led και ίσως να χαλούσα και την ένωση.

Για να κρυφτεί η ένωση χρειάζεται ολικός επανασχεδιασμός του φωτιστικού. Στο επόμενο θα είναι καλύτερα.

Σήμερα έκανα κι εγώ μια απόπειρα να φτιάξω ένα κρεβατακι μωρού. Θα σας το παρουσιάσω μόλις τελειώσει όλο μαζί.
Ελπίζω να τελείωσει βέβαια! :p

Sent from my iPad using Tapatalk Pro

χεχε.. να σας ζησει!!

Ευχαριστούμε! Το δεύτερο είναι και θέλω μια προσωρινή λύση, δεν χωράει στο καλαθάκι και δεν χωράει άλλο κρεβάτι στο δωμάτιο, όποτε custom made κούνια

Vrass,ωραιο το φωτιστικο!

Πως στηρίζεις το πανω μερος στο γυαλι?

Νικολα ωραιο!

Το επομενο το φανταζομαι με οριζοντια-κοχλιωτα την λεντοταινια!

Ωραια η πατεντα Λακη!
Και γρηγορη!
Πολυ απλα. Χρησιμοποιω τον φελλο απο το μπουκαλι, τον οποιο εχω τρυπησει κατακορυφα με 10αρι τρυπανι ωστε να περασει απο μεσα του μαστος με σπειρωμα, ο οποιος στηριζει το ντουι.
Εχω φτιαξει και ενα πολυ απλο jig ωστε να πετυχαινω απολυτως κατακορυφο τρυπημα του φελλου ειτε με το κολωνατο δραπανο, ειτε με την κατακορυφη βαση της wolfcraft με την οποια τρυπαγα μεχρι προσφατα.
Προφανως χρησιμοποιω ντουι με σπειρωμα εξωτερικο, ωστε να μπορει να στηριχτει επανω του το καπελο.
Αν ο φελλος κατσει σφιχτα, το "οικοδομημα" ειναι ακλονητο.;-)

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Πολυ απλα. Χρησιμοποιω τον φελλο απο το μπουκαλι, τον οποιο εχω τρυπησει κατακορυφα με 10αρι τρυπανι ωστε να περασει απο μεσα του μαστος με σπειρωμα, ο οποιος στηριζει το ντουι.
Εχω φτιαξει και ενα πολυ απλο jig ωστε να πετυχαινω απολυτως κατακορυφο τρυπημα του φελλου ειτε με το κολωνατο δραπανο, ειτε με την κατακορυφη βαση της wolfcraft με την οποια τρυπαγα μεχρι προσφατα.
Προφανως χρησιμοποιω ντουι με σπειρωμα εξωτερικο, ωστε να μπορει να στηριχτει επανω του το καπελο.
Αν ο φελλος κατσει σφιχτα, το "οικοδομημα" ειναι ακλονητο.;-)

Αξιος!

Ευχαριστω.

Ξεχασα να γραψω οτι χρησιμοποιω και ξυλοκολλα η ατλακολ μεταξυ μαστου και φελλου καθως και μεταξυ φελλου και μπουκαλιου. Βοηθαει στο να γλιστρησει πιο ευκολα ο μαστος στον φελλο και μετα ολο μαζι στο μπουκαλι, και οταν βεβαια στεγνωσει ειναι ακομα πιο σταθερο. Προσοχη σε αυτην την περιπτωση, θα πρεπει πρωτα να εχει περαστει το καλωδιο και να γεμιστει το μπουκαλι με το περιεχομενο που θελεις (χαντρες, πετρες, βιδες, σκαγια, ροκανιδια, οτι θελει ο καθενας). Αμα μπει και κολληθει ο φελλος οπως ειπα δεν ξαναβγαινει.

Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Ευχαριστούμε! Το δεύτερο είναι και θέλω μια προσωρινή λύση, δεν χωράει στο καλαθάκι και δεν χωράει άλλο κρεβάτι στο δωμάτιο, όποτε custom made κούνια

Ευχές κ από μένα. Τρίψιμο, φύσηγμα πολύ καλό σε όλα τα ξύλα. Για τυχόν εμποτισμό κ βαφή του κρεβατιού θέλει ιδιαίτερη προσοχή κ ενημέρωση για τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν.

Με λίγο ψάξιμο στην αγορά μπορεί να βρει κανείς και χρωματιστά ή πλεκτά καλώδια ώστε να μη χρειαστεί να κρυφτούν, να είναι μέρος της διακόσμησης του ξύλου.

Έχει και το www.toolshouse.gr (ψάξε για Eurolamp Ferrara).

Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Ευχές κ από μένα. Τρίψιμο, φύσηγμα πολύ καλό σε όλα τα ξύλα. Για τυχόν εμποτισμό κ βαφή του κρεβατιού θέλει ιδιαίτερη προσοχή κ ενημέρωση για τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν.
Ευχαριστώ πολύ!
Σήμερα έκανα τα μισά τριψιματα. Βγαίνει αρκετά καλό παρά την ποιότητα του ξύλου και την έλλειψη εμπειρίας μου σε τέτοιες κατασκευές.
Τις φοβάμαι πολύ τις βαφές και αν μπει κάτι θα πρέπει να έχει πιστοποίηση για παιδικά έπιπλα, σκέφτομαι να το αφήσω ως έχει αλλά το βρίσκω πολύ μουντό.
Το φωτιστικό ετοιμάστηκε.
Τέλειο βγήκε, μπράβο!

Εμποτιστικα και βερνικακια νερού για έπιπλα εσωτερικού χωρου από γνωστές πιστοποιημένες εταιρίες.
Μη νομίζεις ότι τα έτοιμα από κάθε λογής ικεα κλπ είναι από πιο αγνά φυσικα υλικά αραιωμενα με αγίασμα, οι πιθανότητες είναι ότι το δικό σου θα είναι το πιο ακίνδυνο για το παιδί.

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Εμποτιστικα και βερνικακια νερού για έπιπλα εσωτερικού χωρου από γνωστές πιστοποιημένες εταιρίες.
Μη νομίζεις ότι τα έτοιμα από κάθε λογής ικεα κλπ είναι από πιο αγνά φυσικα υλικά αραιωμενα με αγίασμα, οι πιθανότητες είναι ότι το δικό σου θα είναι το πιο ακίνδυνο για το παιδί.

Σωστος ο Βρασιδας συμφωνω απολυτα για τα βερνικια νερου,πες μας και το ονομα σου,γιατι ο διαβολακος σε εχει βαπτιση βραστηρα,εμενα το nick σου μου θυμιζει Βρασιδα.
Με ολο το θαρρος φυσικα,απλα επειδη βλεποντας το avatar σου με τον κυρ μεντιος σε φαση αφασιας,καταλαβαινω οτι εχεις χιουμορ,και δεν θα με παρεξηγησης

Χαχαχαχαχα, Κώστας είναι το όνομά μου. Το Vrass (εκ του Βρασιδας) είναι το nickname που χρησιμοποιώ σε forums & games. O Νίκος με ξέρει από ποδηλατικό forum όπου μου έχουν κολλήσει και το "βραστηρας" μαζί με διάφορα άλλα. 😋

Ακριβώς Βραστήρα.
Αν και πολλά του ΙΚΕΑ είναι από φυσικά υλικά και ειδικά τα λάδια.
Κοστίζουν κάτι παραπάνω αλλά το αξίζουν και πόσο μάλλον όταν μιλάμε για παιδικό κρεββάτι που οι προδιαγραφές είναι ιδιαίτερα απαιτητικές.
Προσοχή επίσης στα υλικά συναρμολόγησης (πχ κόλλες), μερικές είναι τοξικές ανάλογα την συγκέντρωση(πχ πολυουρεθάνης).

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Χαχαχαχαχα, Κώστας είναι το όνομά μου. Το Vrass (εκ του Βρασιδας) είναι το nickname που χρησιμοποιώ σε forums & games. O Νίκος με ξέρει από ποδηλατικό forum όπου μου έχουν κολλήσει και το "βραστηρας" μαζί με διάφορα άλλα. 😋

Ένα ακόμα αν θυμάμαι καλά γιατί έχω να μπω χρόνια!
Ο μέγας κλαδευτήρ!!! :)

Είναι καλός στο κλάδεμα ο Κωστας αλλά με εντελώς διαφορετικό τρόπο από τον συνηθισμένο!!!

Χαχαχα!!!

Να παιξουμε κανενα 5Χ5 να βγουν τα κλαδευτηρια!

Κωστα εξαιρετικο το αποτελεσμα της λαμπας!!!

Ισως δεν ηθελε το γυαλιστερο βερνικι για τα δικα μου γουστα.

Θα το κοιτάξω, υπάρχει καμιά πρόταση;

Ακριβώς Βραστήρα.
Αν και πολλά του ΙΚΕΑ είναι από φυσικά υλικά και ειδικά τα λάδια.
Κοστίζουν κάτι παραπάνω αλλά το αξίζουν και πόσο μάλλον όταν μιλάμε για παιδικό κρεββάτι που οι προδιαγραφές είναι ιδιαίτερα απαιτητικές.
Προσοχή επίσης στα υλικά συναρμολόγησης (πχ κόλλες), μερικές είναι τοξικές ανάλογα την συγκέντρωση(πχ πολυουρεθάνης).

Το έκανα βιδωτό με βίδες αυτού του τύπου, οι οποίες με παίδεψαν πάρα πολύ και καβίλιες.

Θα το κοιτάξω, υπάρχει καμιά πρόταση;

Το έκανα βιδωτό με βίδες αυτού του τύπου, οι οποίες με παίδεψαν πάρα πολύ και καβίλιες.

Θα με ενδιέφερε πολυ να μάθω πως ευθυγράμμισες αυτές τις βίδες στις τρύπες του απεναντι κομματιού. Φωτο εννοείται οταν μπορέσεις.

Sent from my iPad using Tapatalk

Θα με ενδιέφερε πολυ να μάθω πως ευθυγράμμισες αυτές τις βίδες στις τρύπες του απεναντι κομματιού. Φωτο εννοείται οταν μπορέσεις.

Με το χάρακα και το μάτι ελλείψει εργαλείων, βγήκαν στραβά αλλά η δουλειά έγινε.

Με το χάρακα και το μάτι ελλείψει εργαλείων, βγήκαν στραβά αλλά η δουλειά έγινε.

Ευχαριστω, σκέφτομαι να κανω κατι αντίστοιχο αλλα με μελαμίνη, γι αυτο ρώτησα. Το παν ειναι η ευθυγράμμιση κι εγω πάω για διπλό κρεβάτι, οποτε τα όποια λάθη μεγεθυνονται. Μάλλον θα αναθεωρήσω.

Δεν ξερω αν απαντω στην ερωτηση σου Χρηστο, αλλα ευθυγραμμιση καβιλιας γινεται και με αυτα τα μαραφετια που βγαινουν σε διαφορες διαστασεις.
Μπαινουν στην μια τρυπα που εχεις ηδη ανοιξει και με την ακιδα χαραζουν την τρυπα/οδηγο για την απεναντι πλευρα

14006134925_f9be5b522a_c.jpg