Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Πολύ ωραία Παναγιώτη, απο μπροστά είναι τέλεια. Αντίστοιχη δουλειά, νομίζω, χρειάζεται κι απ´ την πίσω πλευρά.
Και συμφωνώ κι εγώ όταν βρείς χρόνο να γυαλοχαρτίσεθς το κομμάτι του σκουπόξυλου. Δν έχει να κάνει με τη λειτουργικότητα αλλά με το πόσο μερακλής είναι ο μάστορας, κι εσύ είσαι.
Γιά δείξε μου στη βάση ποιά βίδα θέλει αλλαγή;

Μπράβο Παναγιώτη. Τέλεια εγινε .

Sent from my iPad using Tapatalk

Ευχαριστώ κύριοι συνάδελφοι.
Αύριο θα έχω, πιστεύω, χρόνο να το αποτελειώσω.
Μπάμπη δεν το κατάλαβα το περί βίδας.

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Η βάση του Lidl για το δράπανο εχει μια βίδα ελαττωματική που σπάει και θέλει αλλαγή.
Θέλω να μου πείς πια είναι αυτή για να την αλλάξω πρίν σπασει.

Αα μάλιστα, είναι η πάνω πάνω στο αριστερό μέρος που είναι για να ανεβοκατεβαίνει η κεφαλή.

Σήμερα ήθελα να δοκιμάσω λίγο τη βάση του Lidl που την έχω χρόνια σε αχρησία και είπα να φτιάξω κάποιες ρόδες για μια κατασκευή που κάνω.
Χρησιμοποίησα για πρώτη φορά ακακία και το αποτέλεσμα μου άρεσε πάρα πολύ.
Αυτό που δεν μου άρεσε καθόλου ήταν το φόρστνερ του Lidl που με χτίκιασε. Κόντεψε να έρθει η πυροσβεστική απ´ τον καπνό που έβγαζε το ξύλο.
Δεν δοκίμασα άλλης μάρκας εργαλείο, μπορεί να είναι και το συγκεκριμένο ξύλο πολύ δύσκολο, σημασία όμως έχει οτι η δουλειά δεν έγινε εύκολα.

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    174.3 KB · Views: 177
Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Μπαμπη φαινεται πολυ ομορφο το ξυλο της ακακιας!! Και την ροδα την εκανες αστερακι!!!

Αντωνη πως το μαγειρεψες το κερακι? Απο wax bar (μελισσας) το εκανες?

Ελαιολαδο και κερι μελισσας; Το wax paste σε τι χρησιμευει; Ειναι βερνικι; Ειναι λιπαντικο; Ειναι sealer; Προστατευει; Απλα δινει γυαλαδα;

Σήμερα ήθελα να δοκιμάσω λίγο τη βάση του Lidl που την έχω χρόνια σε αχρησία και είπα να φτιάξω κάποιες ρόδες για μια κατασκευή που κάνω.
Χρησιμοποίησα για πρώτη φορά ακακία και το αποτέλεσμα μου άρεσε πάρα πολύ.
Αυτό που δεν μου άρεσε καθόλου ήταν το φόρστνερ του Lidl που με χτίκιασε. Κόντεψε να έρθει η πυροσβεστική απ´ τον καπνό που έβγαζε το ξύλο.
Δεν δοκίμασα άλλης μάρκας εργαλείο, μπορεί να είναι και το συγκεκριμένο ξύλο πολύ δύσκολο, σημασία όμως έχει οτι η δουλειά δεν έγινε εύκολα.

πάρε ένα κολωνάτο του λιντλ Μπάμπη. η ακακία να ξέρεις έιναι σκληρό πολύ ξύλο αλλά σε αποζημιώνει με τα καταπληκτικά νερά που έχει. το λέω για όποιον πέσει στα χέρια του να το τιμήσει κατάλληλα.

Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Μπαμπη φαινεται πολυ ομορφο το ξυλο της ακακιας!! Και την ροδα την εκανες αστερακι!!!

Με κερί μέλισσας από μελισσοκόμο και ελαιόλαδο σε μπεν μαρι.

Ελαιολαδο και κερι μελισσας; Το wax paste σε τι χρησιμευει; Ειναι βερνικι; Ειναι λιπαντικο; Ειναι sealer; Προστατευει; Απλα δινει γυαλαδα;

Είναι λιπαντικό και προστατεύει το ξύλο καθώς και το γυαλίζει.
Εγώ το έφτιαξα για λίπανση αλλά μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και για ενυδάτωση ή σε εγκαύματα (έφτιαξα και για την γυναίκα και τα παιδιά ένα)

To forstner του Lidl φταιει. Δεν κοβουν. Δεν ειναι κακο το μεταλο τους. Αλλα θελουν τροχισμα.

Έχεις δίκιο... Το τρόχισα κι έφτιαξα τις άλλες τρείς πιο γρήγορα απ´ ότι την πρώτη.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Σ´ ευχαριστώ πολύ Μιλχαλιό...:ernaehrung004:

πάρε ένα κολωνάτο του λιντλ Μπάμπη. η ακακία να ξέρεις έιναι σκληρό πολύ ξύλο αλλά σε αποζημιώνει με τα καταπληκτικά νερά που έχει. το λέω για όποιον πέσει στα χέρια του να το τιμήσει κατάλληλα.

Έχω πάρει αλλά το έχω στο χωριό... Τι να πρωτοχωρέσει εδώ πέρα; :furious3:

πώς τροχίζουν ρε μαστόρια;;;;;
έχετε κανα σχετικό βίντεο;

Έλα βρε... Με μια λιμούλα μετάλων.
Άμα το πιάσεις στα χέρια σου θα καταλάβεις μόνος σου που και πως θα το τροχίσεις.

Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Έχω πάρει αλλά το έχω στο χωριό... Τι να πρωτοχωρέσει εδώ πέρα; :furious3:

Έλα βρε... Με μια λιμούλα μετάλων.
Άμα το πιάσεις στα χέρια σου θα καταλάβεις μόνος σου που και π ς θα το τροχίσεις.

οκ θα κάνω δοκιμή σήμερα.

Μπάμπη ωραία η ρόδα. Περιμένουμε και το υπόλοιπο βέβαια!
Για την κατασκευή να υποθέσω ότι πρώτα βάζεις το forstner και μετά το ποτηροτρυπανο.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Μπάμπη ωραία η ρόδα. Περιμένουμε και το υπόλοιπο βέβαια!
Για την κατασκευή να υποθέσω ότι πρώτα βάζεις το forstner και μετά το ποτηροτρυπανο.

Σ´ ευχαριστώ Γιώργο.
Σωστά υποθέτεις, πρώτα το forstner και μετά το ποτηροτρύπανο.