Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Δεχόμεθα κ παραγγελίες. Τα μεταφορικά βαρύνουν τον τελικό χρήστη :flipout:
Κώστα από που το πλαστικό; καμιά πατρομαστροσυναντηση με την ευκαιρία;

Στάλθηκε από το HTC One_M8 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Κώστα από που το πλαστικό; καμιά πατρομαστροσυναντηση με την ευκαιρία;

Στάλθηκε από το HTC One_M8 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μητρόπ. Ερμού.
Όποτε ψηθεί το παιδί με την "χαίτη".

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Κώστα, για πρώτη και τελευταία φορά . . . συγχωρείσαι ! :violent-smiley-030:
Το παράπτωμα να μην έχεις φωτογραφίες από τον τόρνο, να μην επαναληφθεί παρακαλώ ! :smash:
Το μόνο που σε σώνει είναι ότι ο ενθουσιασμός δεν κοιτά ούτε μαστοριά ούτε ηλικία ! :SFGSFGSF:

Μια χαρά έγιναν οι "συστολές"! :worshippy:
Για πες διαστάσεις που πήρες, χρειάστηκε να δουλέψεις και την εσωτερική (δύσκολο), ή μόνο την εξωτερική?

Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Κώστα, για πρώτη και τελευταία φορά . . . συγχωρείσαι ! :violent-smiley-030:
Το παράπτωμα να μην έχεις φωτογραφίες από τον τόρνο, να μην επαναληφθεί παρακαλώ ! :smash:
Το μόνο που σε σώνει είναι ότι ο ενθουσιασμός δεν κοιτά ούτε μαστοριά ούτε ηλικία ! :SFGSFGSF:

Μια χαρά έγιναν οι "συστολές"! :worshippy:
Για πες διαστάσεις που πήρες, χρειάστηκε να δουλέψεις και την εσωτερική (δύσκολο), ή μόνο την εξωτερική?

Ένα μασούρι 1 μ. από τοπικό μαγαζί.
Ήμουν τυχερός (ή επέλεξα να είμαι) γιατί ήταν διάτρητο οπότε μόνο με Κινέζο Forstner 34 φ στο τσοκ της ποντας χωρίς τίποτα άλλο. Απ έξω το ερταλόν ήταν στα 50 mm οπότε ένα πάσο, δύο σπασίματα με την λίμα στις άκρες για να "γλυκάνει" κ τέλος.
Δηλ. χρόνος ούτε 5 λεπτά.

Άλλοι είναι καλοί στα video με τον τόρνο :flipout::flipout::flipout:

Τώρα που το θυμήθηκα & η φίλη μου έκανε μια φοβερή παρουσίαση σε hd προχθές με την νέα πριονοκορδέλα της & μπράβο της.

Θέλω πολλά "ψωμιά" ακόμα εγώ.

Re: Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

LOL ! ! !
Το ζήτημα είναι να μην "Κολλήσεις" με αυτά τα μηχανηματα!
Άμα κολλήσεις, τα βλέπεις όλα "στρόγγυλα" !
Απόδειξη ότι όταν είπα πρίν δύσκολη η εσωτερική κατεργασία, ο νούς μου πήγε κατ' ευθεία σε εσωτερικά πάσα και αυτά χωρίς σταθερό εργαλειοφορέα δεν "παίζουν", αλλά άμα ξεκολλήσεις από τα "σίδερα". . . . υπάρχουν και άλλες λύσεις ! :T:

Όσο για τα "ψωμιά" ένα έχω να σου πω, η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, και μη ξεχνάς ότι η φίλη μας, πέρα από το ότι "το έχει" από φυσικού της*, έχει και ποοολά χιλιόμετρα στο κοντερ των video παρουσιάσεων και διαρκώς όλο και κάτινέο φτιάχνει ! ;-)
Οπότε άμα έχεις τα μέσα, δώστου μια να πάει, να το φχαριστηθείς !
* (κάποια στιγμή θα πρέπει να αναφερθώ στις πρώτες δικές μου προσπάθειες να γελάσει κάθε πικραμένος ! ! !)

Καλή συνέχεια ! :2thumb22sup:

Σουβέρ από οξιά
54a57963a77e9955e07add4cc9750587.jpg

Θέλουν τρίψιμο και φινίρισμα αλλά βγήκαν όπως τα ηθελα

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Μια χαρά έγιναν Αντώνη, άντε φτιάξε τώρα κ ένα ξύλινο περονοφόρο για να μεταφέρεις τα ποτά στους καλεσμένους σου επί των handmade παλεττών σου.

Μια χαρά έγιναν Αντώνη, άντε φτιάξε τώρα κ ένα ξύλινο περονοφόρο για να μεταφέρεις τα ποτά στους καλεσμένους σου επί των handmade παλεττών σου.
Πρέπει να έχω κάπου σχέδια, θα το ψαξω

Σουβέρ από οξιά
54a57963a77e9955e07add4cc9750587.jpg

Θέλουν τρίψιμο και φινίρισμα αλλά βγήκαν όπως τα ηθελα

Ωραία !

Είχα φτιάξει και εγω πέρυσι (σύγκριση με μικρο αναπτηρα και ποτήρι κρασιού) , τα πέρασα με διαφανο βερνικι πολυουρεθανης για πληρη αδιαβροχοποιηση .

image upload no ads

Πολυ ομορφα και εντυπωσιακα τα παλετοσουβερακια Αντωνη!
Πως εκοψες την πρωτη υλη?

Ειχα κανει και εγω παλαιοτερα τετοια σουβερακια, σαν του Ηλια, καρφωτα με καρφακια :))

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Δεν ειναι ακριβως μαστορεμα αλλα φορτισα περι τις 50 επαναφορτιζομενες μπαταριες λιθιου και NiMH (eneloop AA&AAA). Καμμια δεν ηταν αδεια, μετα απο σχεδον τρια χρονια που ελειπα.
Χρησιμοποιηθηκαν 5 φορτιστες για να τελειωσουν το ιδιο απογευμα ολες οι φορτισεις. Εδω προς το τελος της εργασιας με τον Tronic του λιντλ και τον Nitecore I4.
32254669460_65b3f327a4_c.jpg

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Μητρόπ. Ερμού.
Όποτε ψηθεί το παιδί με την "χαίτη".

Να κανονίσετε και τον Μήτσο -bye-

Μιχάλη ...είσαι πλέον με γεμάτες μπαταρίες !!!-bye-

Ειχα κανει και εγω παλαιοτερα τετοια σουβερακια, σαν του Ηλια, καρφωτα με καρφακια :))

Δεν ειναι ακριβως μαστορεμα αλλα φορτισα περι τις 50 επαναφορτιζομενες μπαταριες λιθιου και NiMH (eneloop AA&AAA). Καμμια δεν ηταν αδεια, μετα απο σχεδον τρια χρονια που ελειπα.
Χρησιμοποιηθηκαν 5 φορτιστες για να τελειωσουν το ιδιο απογευμα ολες οι φορτισεις. Εδω προς το τελος της εργασιας με τον Tronic του λιντλ και τον Nitecore I4.
Ευχαριστώ μιχαλη.
Κόπηκαν φιλετα οξιας 1.5 χιλιοστά και 6 επί όσο το πάχος της οξιας και μετά στο proxxon το δισκοπριονακι βγήκαν στο τελικό μεγεθος

Ωραία !

Είχα φτιάξει και εγω πέρυσι (σύγκριση με μικρο αναπτηρα και ποτήρι κρασιού) , τα πέρασα με διαφανο βερνικι πολυουρεθανης για πληρη αδιαβροχοποιηση .

image upload no ads
Όμορφα είναι και τα δικά σου

Α γιαυτό είχαμε πτώσεις τάσης χθες....
Και που να φορτώσεις και τις μπαταριες των εργαλείων....

Αντώνη ωραία παλετακια
Θα φέρω καφέδες να τα εγκαινιάσουμε

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ευχαριστώ μιχαλη.
Κόπηκαν φιλετα οξιας 1.5 χιλιοστά και 6 επί όσο το πάχος της οξιας και μετά στο proxxon το δισκοπριονακι βγήκαν στο τελικό μεγεθος
Όμορφα είναι και τα δικά σου
Στο ποιο?!?! Κατι έχω χάσει εδώ, για πες, για πες... Και ριβγιού στο αντίστοιχο θρέντ, ε.... :drool1:

Να συμπληρωσω οτι μπορει να χρησιμοποιηθει το μεγαλυτερο δισκακι (super cut blade) των 58μμ για το μικρο παγκοπριονο, το οποιο κοβει ξυλο παχους εως 12 χιλιοστα (1.2 εκατοστα).
Tα αλλα δισκακια proxxon των 50μμ διαμετρου, επιτρεπουν κοπες εως 8 χιλιοστα. Σημειωτεον οτι ολα τα δισκακια proxxon ειναι εξαιρετικης αντοχης και ποιοτητος.

Συντομα θα αρχισω τα reviews των εργαλειων proxxon, στο αντιστοιχο νημα, τωρα που θα υπαρχει και περισσοτερος ελευθερος χρονος.

Να συμπληρωσω οτι μπορει να χρησιμοποιηθει το μεγαλυτερο δισκακι (super cut blade) των 58μμ για το μικρο παγκοπριονο, το οποιο κοβει ξυλο παχους εως 12 χιλιοστα (1.2 εκατοστα).
Tα αλλα δισκακια proxxon των 50μμ διαμετρου, επιτρεπουν κοπες εως 8 χιλιοστα. Σημειωτεον οτι ολα τα δισκακια proxxon ειναι εξαιρετικης αντοχης και ποιοτητος.

Συντομα θα αρχισω τα reviews των εργαλειων proxxon, στο αντιστοιχο νημα, τωρα που θα υπαρχει και περισσοτερος ελευθερος χρονος.
Εμένα αυτή έχει αλλά στη εξάρα οξιά..... Βογγηξε

......επιπλέον φωτο.
Φοβερός ο παππους

Σήμερα είχαμε τοποθέτηση φραχτη με την πολύτιμη βοήθεια των κκ τζουτζη & Σωτήρη
Εγώ κράταγα τους καφέδες, ο Σωτήρης έδινε οδηγίες και ο Χρήστος δούλευε χεχε
2074dc5f0d4614c1a63a71270413cfd1.jpg
217d267538d3633391c336002d80cb87.jpg
bbc2e0d05ad6140ccbd2e2e6d1060972.jpg
03a56db3857aa7e0426cbcfc0fd2c098.jpg

Μπράβο ρε μαστορια!!!!
Κύριοι της Ανατολικής Αττικής έχετε υποψην σας από το απόγευμα έως αύριο θα είμαι στο εξοχικό.
Κανονίστε καφεδάκι.

Κώστα γτ βλέπω καμμένες περιοχές στα κομμάτια σου????