Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Σ´ ευχαριστώ Μιχάλη.
Το μπιτάκι είναι φορεμένο στο κόλετ του Dewalt γί αυτό σου φαίνεται διαφορετικό.
Οι φωτογραφίες εκτυπώθηκαν σε ρυζόχαρτο, που είναι διαφανές, και μετά κολλήθηκαν στο ξύλο.

Μπάμπη γίνανε πολυ ωραία. Το ρυζοχαρτο το κόλλησες με καμία ειδική κόλλα ή την κλασική ξυλόκολλα ;

Sent from my iPad using Tapatalk

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

k. Babis ομορφιές.

Σε τι (επαγγελαμτικό) εκτυπωτή δημιούργησες ?

Μέγεθος & πάχος ρυζόχαρτων ?

Αυτό είναι.

$_3.JPG
Πολυ ωραια τα παιδικα ρολογια, θα τους αρεσουν και θα μαθουν να "διαβαζουν" και την ωρα.

Μιας και αναφερθηκε το παραπανω router bit, δειτε πως το εφαρμοζει αυτος για την ιδια δουλεια. Μου φαινεται πολυ πρακτικο αυτο που κανει, δινει τη δυνατοτητα να κινειται το καδρο δεξια-αριστερα στο καρφι, ωστε να πετυχουμε το σωστο ζυγισμα και να μη γερνει. Στην περιπτωση των δυο καρφιων δινει αντιστοιχα ενα περιθωριο λαθους οσον αφορα τη μεταξυ τους αποσταση.

https://youtu.be/t5TXVzlAuzw

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Σημερα στα πλαισια της προετοιμασιας κατασκευης των sled χρειαζομαι ενα πατρον κυκλου με ακτινα 80mm οποτε και εφτιαξα ενα πανω σε K.Π. 4mm.

Εδω παρουσιαζω με την ευκαιρια και το DIY JIG κυκλων που προσαρμοζεται στο GMF1600 μεσω των 2 βεργων απο τον οδηγο παραλληλων του ρουτερ.
Αυτο το κατασκευασα πέρυσι για καποια αλλη κατασκευη που εκανα και το χρησιμοποιω κυριως για να κανω πατρον κυκλων εσωτερικων και εξωτερικων αλλα κα για χαραξη στρογγυλων λουκιων πανω σε επιφανειες.

DSC_0892.jpg

DSC_0893.jpg

DSC_0894.jpg

εδω ρυθμιση για εσωτερικο κυκλο με Ακτινα 80mm (2 ο πειρος + 70 + 8 το κοπτικο)
DSC_0895.jpg

Εδω το τελικο αποτελεσμα.
DSC_0896.jpg

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Μπάμπη γίνανε πολυ ωραία. Το ρυζοχαρτο το κόλλησες με καμία ειδική κόλλα ή την κλασική ξυλόκολλα ;

Χρήστο το ρυζόχακρτο μπιρεί να φαίνεται αλλά δεν είναι καλή λύση.
Αν βάλεις κλασική ξυλόκολλα, ή την ειδική κόλλα που πουλάνε στα εξειδικευμένα art μαγαζιά, το ρυζόχαρτο μουσκεύει και ζαρώνει.
Εγώ, για να το αποφύγω αυτό, χρησιμοποίησα το σπρέϋ που κολλάω τα πατρόν στο ξύλο αλλά αυτή η κόλλα, επειδή η χρήση της είναι για προσωρινά κολλήματα δεν είναι καθόλου ισχυρή. Δεν φαιλνεται να ελχει ορόβλημα ξεκολλήματος, πρός το παρόν, αλλά δεν ξέρω τι θα γίνει στο μέλον.
Η καλύτερη λύση είναι εκτύπωση σε χαρτί με laser printer και το κλασσικό βρέξε-τρίψε.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

k. Babis ομορφιές.

Σε τι (επαγγελαμτικό) εκτυπωτή δημιούργησες ?

Μέγεθος & πάχος ρυζόχαρτων ?

Κώστα όντως σε επαγγελματικό εκτυπωτή ελγινε η εκτύπωση αλκά δεν πρόσεξα μάρκα και μοντέλο.
Κατέβηκα στο φίλο μου το Στράτο στη Στουρνάρη, στο Copy-cat και μου τα τύπωσε.
Μέγεθος Α4 και Α3. Πάχος ρυζόχαρτου δεν ρώτησα.

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Σήμερα έκανα εργασίες συντήρησης σε κάποια εξαρτήματα του ποδηλάτου που είχαν αρχίσει να διαμαρτύρονται.

Πρώτο το πτυσσόμενο παλουκόσελο. Άνοιξα και καθάρισα τον μηχανισμό απασφάλισης και το χειριστήριο. Του πέρασα καινούργια ντιζα και δουλεύει πάλι με απόλυτη ακρίβεια.

IMG_20170226_124808821.jpg

Αφού τελείωσα με τον μηχανισμό απασφάλισης, έβγαλα και καθάρισα καλά τον κορμό και το έμβολο που ανεβοκατεβαίνει.

IMG_20170226_133316224.jpg

IMG_20170226_133108987.jpg

Και έτοιμο πάλι στη θέση του να λειτουργεί σαν καινούργιο.

IMG_20170226_134107300.jpg

IMG_20170226_134119611.jpg

(Για όσους δεν ασχολούνται με το άθλημα, τα τελευταία χρόνια έχει καθιερωθεί στο mtb να χρησιμοποιούμε πτυσσόμενα παλουκόσελα ώστε το σώμα να έχει περισσότερο χώρο για ελιγμούς σε μονοπάτια. Σε ανοιχτό χωματόδρομο η σε δύσκολες αναβάσεις, η σέλα στην πιο πάνω θέση δίνει καλύτερη στήριξη για αποδοτικό πεταλαρισμα).

Μετά το παλούκι, σειρά είχαν τα πετάλια, από τα οποία στις τελευταίες βόλτες άκουγα κάποιους μικρούς τριγμούς. Ανοίχτηκαν και αυτά, καθαρίστηκαν από παλιά γράσσα και χώματα, έκανα έλεγχο στα ρουλεμάν τους ότι λειτουργούν καλά, έβαλα καινούργιο γράσσο όπου έπρεπε και τα ξαναμονταρισα. Παρ'οτι φαίνονται ταλαιπωρημένα, περιστρέφονται, κουμπωνουν και ξεκουμπώνουν άψογα.

IMG_20170226_140902059.jpg

Ώρα για φαΐ τώρα....

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

40edde26d1e93babf48a96dd59ee8819.jpg

Κατασκευη επιτοιχιου μπαρ με κρυφο φωτισμο led απο παλετα

Στάλθηκε από το LG-D855 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

14510cd5ee411f5587072155797fc1fb.jpg

Κατασκευη νουμερο 2...Τροχηλατο μπαρ με κρυφο φωτισμο απο παλετα επισης

Το 1ο εχει και επεκταση με παγκο απο μαδερι...και το 2ο παγκο απο μαδερι στην πανω μερια του

Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

40edde26d1e93babf48a96dd59ee8819.jpg

Κατασκευη επιτοιχιου μπαρ με κρυφο φωτισμο led απο παλετα

14510cd5ee411f5587072155797fc1fb.jpg

Κατασκευη νουμερο 2...Τροχηλατο μπαρ με κρυφο φωτισμο απο παλετα επισης

Τωρα εσυ το πηγες ενα βημα παραπερα. Diy, με παλετα και φωτισμο.

Re: Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Τωρα εσυ το πηγες ενα βημα παραπερα. Diy, με παλετα και φωτισμο.
Ευχαριστω νεκταριε...ενα ενα βημα...χαχαχα

Ρε παιδια τι ομορφιες ποσταρετε εδω μεσα, μπραβο σας, αξιοι!!! Θαυμασια το μπαρακι και η καβα!

Που να βαλω τωρα το δικο μου μαστορεμα? Τι φωτο να ανεβασω? Ντρεπομαι :))
Ειδα την καθαριστρια του γειτονα που πεταγε ενα ολοκαινουργιο καλοριφερ λαδιου πριν λιγο και την ρωτησα τι ειχε και μου ειπε οτι σπασανε τα μπροστινα ροδακια.
Το πηρα κατ'ευθειαν στο υπογειο εβγαλα τα σπασμενα ροδακια, ανοιξα νεες τρυπες και περασα αλλα ροδακια. Θα με ζεσταινει στο υπογειο το χειμωνα!!

Bρε Νικο τσιπη, κανεις ομορφες δουλειες και γραφεις με μαρκαδορο? Παρε εναν ετικετογραφο με 20 ευρουδακια που πηρα και γω απο το αμαζον να εισαι αρχοντας:))

Μπράβο Νεκ. πολύ δουλειά και καλή !!!
Πήρες τον αέρα στο κόλλημα των ταινιών.
Να σου πω και μια ιδέα που την έχω κάνει αρκετές φορές και δείχνει ωραία. Μπορείς τις ταινίες στην άκρη να τις κόψεις και διαγώνια ώστε να δείχνει ότι και το ξύλο είναι ενωμένο έτσι.
Ή κολλάς την πρώτη ...την κόβεις και ταιριάζεις την δεύτερη προσέχοντας την ένωση ή τις επικαλύπτεις στην γωνία και κόβεις διαγώνια αφαιρώντας το περίσσευμα.

Καλη ιδεα αλλα πρεπει να γινει λρωτα η συναρμολογηση και μετα το κολλημα.
Νεκταριε αυτο που λέει ο Νικόλας ειναι σωστο , κολλας και τις δυο ταινίες χωρίς να τις κολλησεις εκει που συναντιούνται (η μια καβαλαει την αλλη) και απο την εσωτερικη γωνια τους τραβας μια ευθεία με την φαλτσετα στην εξωτερική γωνια τους . Μετα τις κολλας και έχεις την τέλεια εφαρμογη . Ειναι όμως ξεπερασμένο στιλ και αν χρειαστει να τα λύσεις θα καταστραφούν οι ταινίες και θα πρέπει να τις αντικαταστησεις όλες .
Προσωπικα προτιμω να κολλαω μετα τις ταινίες για ποιο γρήγορα , δεν κάθομαι να υπολογισω ποιες πλευρές χρειαζονται ταινια απο πριν , συρναμολογώ και μετα κολλαω όπου χρειάζεται . Αν χρησιμοποιησεις αυτη την επιλογη στο μοντάρισμα να υπολογισεις το πάχος της ταινίας .

Πολλη καλη δουλεια Νεκ , σε χαίρομαι πάντα !

Παιδιά να ποσταρω και εγώ κάτι για πρώτη φορά. Ένα φωτιστικό από μανταλάκια με βάση από κοντά πλακέ 4cm
d3fef45275844d812f958d49667655dd.jpg
40cca148ee85534986a24f78a0909f70.jpg

και ένα ασύρματο πομπό ήχου που έφτιαξα και συνδέεται σε 100w ηχεία και σε 100w subwoofer.το οποίο δέχεται από λαμπτοπ κινητό ή οτιδήποτε έχει bluetooth μουσική.
7d4df514b102217439f68a0a2fe6e331.jpg
c1a53001b923c5607b9d03e5de1351f1.jpg
fbbf1fffb453e32ce843f4da67c2dec4.jpg
7d759fa98e848da4e6ea0ae82a5d801d.jpg

Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Πολυ καλη δουλεια!

Ευχαριστώ.και εσένα τ μπαρ είχαν ωραία εμφάνιση μπράβο σου.

Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Και εγώ Ηλία πρώτα τελειώνω την κατασκευή και μετά βάζω τα σόκορα γι αυτό έλεγα για τα λοξά κοψίματα και συνήθως δεν σκέφτομαι την πιθανότητα να την λύσω πάλι.-bye-

Φίλε Skills ... ωραίες οι κατασκευές σου.