Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Σήμερα ήταν μέρα proxxon και σε εμάς

Μόνο που ο μάστορας ήταν άλλος

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

[/COLOR]Και ο μεγάλος (εγώ δηλαδή)
Πριν:

Και μετά:

Αντώνη πολύ καλό τό αποτέλεσμα στό αεροπλάνο :a0210:
Βλέπω ο sharkovios junior θά γίνει καλύτερος από τόν πατέρα,που σέ αυτήν τήν μικρή ηλικία ξεκινάει νά ασχολείται μέ τίς ξυλοκατασκευές. :SFGSFGSF:

Απο μικρά-μικρά στα "βάσανα"
Μπράβο στον junior που ακολουθεί τον μπαμπά στα αχνάρια του. Και μπράβο και στον μπαμπά που διδάσκει

Sent from my iPad using Tapatalk

Ευχαριστώ παιδιά. Η φωτογραφία ήταν στο κλείσιμο και γι'αυτό δεν υπήρχε ο εξοπλισμός ασφαλειας

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Γεια σου Αντώνη με τον διάδοχο. Μαθαίνει να εργάζεται & με σωστά εργαλεία το παιδί.

Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Κατασκευη παιδικου γραφειου, για δωρο

dUjmjTA.jpg

PzNWmMN.jpg

BVDTLBy.jpg

Nyfq45T.jpg

UBx8HFM.jpg

http://imgur.com/dUjmjTA
http://imgur.com/PzNWmMN
http://imgur.com/BVDTLBy
http://imgur.com/Nyfq45T
http://imgur.com/UBx8HFM
Ευχαριστω θερμα τον Κυριακο enduras1 για τη βοηθεια που μου εδωσε, σε ολες μου τις αποριες!!!

Πολυ ωραιο και χρηστικο!

Το μονο που θα εκανα διαφορετικο θα ηταν να βαλω τους μεντεσεδες απο την μεσα πλευρα ωστε να φαινεται μονο ο πειρος τους και λιγο στοκακι στις βιδες για αποκρυψη!

Last edited:

Μοράβο, πολύ ωραία προσπάθεια. :grandpa:
Αν δεν είχες βάλει κι αυτούς τους εξωτερικούς μεντεσέδες θα ήταν υπέροχο.

Ωραίο το γραφείο αλλά οι μεντεσέδες το αδικούν.

Ακόμα ένα μαστόρεμα για σήμερα.

Ετήσια συντήρηση του τραπεζιού στο μπαλκόνι.
Τρίψιμο με 180-240άρι γυαλόχαρτο και πέρασμα 1 χέρι Bondex Teac oil.
Σήμερα τρίφτηκε και λαδώθηκε η πάνω επιφάνεια (αποσπώμενη), αύριο θα ακολουθήσει ο σκελετός ενώ θα περαστεί άλλο ένα χέρι η πάνω επιφάνεια.

IMG_20170228_182843.jpg

Το τρίψιμο με το παλμικό τριβείο της makita πραγματική απόλαυση (Ξεκούραστο και καθαρό)!

Σήμερα πρωί πρωί ολοκλήρωσα το βάψιμο.

2 χέρια κάθε τοίχος συν 1 χέρι ο τελευταίος (έκτακτη προσθήκη).
Όλα αυτά μόνο με ένα 5κιλο χρώμα!

Αύριο θα περαστεί άλλο ένα χέρι ο τελευταίος ενώ και ο αριστερά από αυτόν θα δεχτεί ανάλογη περιποίηση μιας και είναι και αυτός ασπρισμένος με ασβέστη (απομάκρυνση του ασβέστη με το πλυστικό, αστάρωμα και βάψιμο 2 χέρια).

Μια χαρά έγινε.
Πιστεύω φίλε Νίκο η θεία νά έδωσε χαρτζηλίκη,όχι μόνο το κόστος τών υλικών,έτσι ?:grinning-smiley-043

Κατασκευη παιδικου γραφειου, για δωρο

Ευχαριστω θερμα τον Κυριακο enduras1 για τη βοηθεια που μου εδωσε, σε ολες μου τις αποριες!!!

Μπράβο σου πολύ χρηστικό,καί καλή πρόοδο νά έχει,νά συμφωνήσω μέ τά λεγόμενα τού Κυριάκου.

Μετα απο περιπου 5 μερες και ~8 ωρες δουλεια τελειωσα το πρωτο sled για τον παγκο.
Ηθελα κατι μικρο αποκελιστικα για κοπη 45 μοιρων.
Κατσκευη ολο απο 15mm σημυδα.

Εδω η βαση, με ενα σχεδιακι για να το κανω ελαφρυτερο.
a.jpg

Αλουμινενιοι οδηγοι που κατεβηκαν απο 20x5 σε 16x5 με το ρουτερ.
Τρυπημα και φρεζαρισμα.
b.jpg

c.jpg

Ηθελα κατι να καλυπτει πληρως τον δισκο οταν κοβει, να εχω οδηγους για στοπ μπλοκ και προεκταση για μεγαλυτερα μηκη.
Προεκυψε το παρακατω σχεδιο
d.jpg

e.jpg

f.jpg

Και εδω το sled τελειωμενο.

Χωρις προεκτασεις το στοπ μπλοκ βγαζει μεχρι 270mm και με τις προεκτασεις φτανει 500mm.
Οι προεκτασεις οταν βγουν γυριζουν 180 μοιρες και ετσι το πισω μερος του ακρου ερχεται μπροστα και λειτουργει σαν στοπ μπλοκ.
Mπαινουν βεβαια και μακρυτερες προεκτασεις οποτε φτανει και πανω απο μετρο αν χρειαστει.

g.jpg

h.jpg

i.jpg

j.jpg

k.jpg

l.jpg

Μπράβο Γιάννη... :SFGSFGSF: Ζωγραφιά!

Eυχαριστώ.

Κυριακο, το πριονιδι δεν θα ειναι τοσο πολυ για 4-5 κοψιματα. Ετσι και αλλιως οι ραγες θα πρεπει να καθαριζονται συνεχεια πριν και μετα απο καθε χρηση ή μερικα κοψιματα.
Εφτιαξα και τα 2 στοπ μπλοκ απο οξια . Θα βαλω μια ετοιμη μεταλλικη πλακε γωνια με το ενα φτερο στο σοκορο και το αλλο να κατεβαινει προς τα κατω.

DSC_0899.jpg

Πολύ όμορφο έγινε. Σαν πύραυλος έτοιμος για απογείωση είναι.
Καλές γωνιοκοπές εύχομαι.

Γιάννη Μπράβο ...
Παρ´όλη την προσπάθεια δεν καταλαβαίνω πλήρως την σύνθετη λειτουργία του :chinscratch:
Τι δουλειά κάνουν οι εσωτερικοί οδηγοί ...τι οι αλουμινένιοι επάνω και τι αυτά τα μαρκούτσια που μπαίνουν μέσα ?? αυτό με τα στοπ και την γωνιά το κατάλαβα.

Σου είχα πει να συνεχίσεις οτι αφορά εξαρτήματα του πάγκου σου στο νήμα του πάγκου όπως κάνω εγώ. Εδώ σε 1-2 εβδομάδες θα έχει χαθεί.
Θυμάμαι ότι ο Γιάννης έφτιαξε ένα sled... που θα το βρω όμως ???

Εντάξει το κατάλαβα ... τα μέσα είναι προεκτάσεις για μεγάλα ξύλα ...δεν το έπιασα στην αρχή γιατί έβλεπα ότι δεν ήταν στην ίδια ευθεία ...μετά είδα ότι έχει τακάκι στην άκρη που μάλιστα από την μία πλευρά είναι για προέκταση και από την άλλη χρησιμοποιείται και σαν στόπ.