Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Γιάννη Μπράβο ...
Παρ´όλη την προσπάθεια δεν καταλαβαίνω πλήρως την σύνθετη λειτουργία του :chinscratch:
Τι δουλειά κάνουν οι εσωτερικοί οδηγοί ...τι οι αλουμινένιοι επάνω και τι αυτά τα μαρκούτσια που μπαίνουν μέσα ?? αυτό με τα στοπ και την γωνιά το κατάλαβα.

Σου είχα πει να συνεχίσεις οτι αφορά εξαρτήματα του πάγκου σου στο νήμα του πάγκου όπως κάνω εγώ. Εδώ σε 1-2 εβδομάδες θα έχει χαθεί.
Θυμάμαι ότι ο Γιάννης έφτιαξε ένα sled... που θα το βρω όμως ???

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Εντάξει το κατάλαβα ... τα μέσα είναι προεκτάσεις για μεγάλα ξύλα ...δεν το έπιασα στην αρχή γιατί έβλεπα ότι δεν ήταν στην ίδια ευθεία ...μετά είδα ότι έχει τακάκι στην άκρη που μάλιστα από την μία πλευρά είναι για προέκταση και από την άλλη χρησιμοποιείται και σαν στόπ.

Αν θελει ο Κυριακος ας βαλει τα ποστ στο thread του παγκου. Οπου πιστευει καλυτερα.

Οσο για την συνθετη λειτουργια που λες, η σκεψη ηταν αφου θα το εκανα 70mm σε υψος για να μην φαινεται ο δισκος οταν κοβει, ειπα να εκεμεταλευτω αυτο το υψος.
Με τα αλουμινια θα σφιγγω το τακακι σε οποιο σημειο θελω για να κοβω ιδια κομματια. Ομως τα αλουμινια φτανουν μονο για μηκος 270mm. Aν θελω κατι μεγαλυτερο τοτε βγαζω το τακακι απο το αλουμινιο και τραβαω την προεκταση που αν παρατηρησεις κλειστη δεν εμποδιζει τις κοπες. Περιστρεφω την προεκταση 180μοιρες και την ξαναβαζω μεσα. Τωρα ομως εξεχει σαν στοπ και μπορω να την βαλω ολη μεσα ή να την αφησω μεχρι και 230mm εξω και αρα να χωραει ξυλο μεχρι 500mm. Για κατι μεγαλυτερο οποτε χρειαστει θα μπορω να φτιαξω αλλες 2 βεργες 15x40 σε μεγαλυτερο μηκος και να εχω στοπ και πανω απο τα 500mm.

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

πολλά μπραβο jks 13
το πιο ολοκληρωμενο 45 sled που εχω δει
με την σκονη του μηχανηματος τι εχεις κανει?

Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

πολλά μπραβο jks 13
το πιο ολοκληρωμενο 45 sled που εχω δει
με την σκονη του μηχανηματος τι εχεις κανει?

Το πριονι εχει υποδοχη αναρροφησης κατω απο τον παγκο (αφου ειναι πληρες μικρο παγκοπριονο). Δεν ειδα κατι ενοχλητικο οσο το δουλεψα τωρα 2-3 μερες για το sled συνδεδεμενο με μια parkside.
Nομιζω πως βοηθα και το zero clearanse plate να μην βγαινουν πριονιδια προς τα πανω.
Θα το δω πιο αναλυτικα αυτες τις μερες και θα γραψω εντυπωσεις.

Εμένα μου άρεσε πολύ το sled με το σχέδιο. Thunderstruck!

Εγώ σήμερα έπιασα να φτιάξω μία moxon vice. Από ένα δοκάρι πεύκο που μου είχε μείνει από κάτι κρεβάτια που έφτιαξα προ διετίας, αλλά δεν το έκανα τίποτα γιατί ήταν θεοστραβο. Το πήγα σήμερα σε πλάνη και ξεχονδριστήρα και μου το ισιωσαν οπότε είπα να το αξιοποιήσω.
Έκανα λοιπόν σήμερα όλες τις κοπές και τα τρυπήματα, την άφησα για απόψε το βράδυ να δέσει η κόλλα και αύριο θα την ενισχυσω με περαστές καβίλιες στη βάση και θα στρογγυλεψω κάποιες ακμές.

IMG_20170301_232848494.jpg

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Έτοιμη...
Αφού έδεσε η κόλλα στη βάση όλη τη νύχτα, έκανα αρχικά τις τρύπες και πέρασα πέντε 12αρες καβίλιες για να δέσει η βάση τελείως. Μετά τη συναρμολογησα και πέρασα όλο το κάτω μέρος με την πλάνη και τριβεία, ώστε να έρθουν όλα πρόσωπο. Επανέλαβα το ίδιο και με το πάνω μέρος. Μετά τρίψιμο με 80αρι και 120αρι όλες οι πλευρές και οι ακμές. Τις τελευταίες αποφάσισα να μην τις περάσω με το ρουτερ, απλώς τις γλύκανα ομοιόμορφα με το τριβείο.

Εδώ λοιπόν πιασμένη στον πάγκο με τους δύο σφικτήρες.
IMG_20170302_131422138.jpg

Η πίσω όψη, όπου φαίνονται οι περαστές καβίλιες και τα φυτεμένα παξιμάδια όπου πιάνει η ντιζα. Έβαλα 14αρα, πιστεύω ότι είναι αρκετή.
IMG_20170302_131430132.jpg

Και εδώ όπως φαίνεται από μπροστά. Τα χερούλια επίτηδες δεν τα έκανα μεγάλα, ηθελα να μην προεξέχει τίποτα και έχω και την τάση να σφίγγω τις βίδες σαν χιμπατζής, οπότε η μικρή λαβή θα αποτρέψει υπερβολικά σφιξίματα.
IMG_20170302_131453800.jpg

Μένει να αποφασίσω για το φινίρισμα, αν και με βλέπω για απλό βερνίκι νερού. Επίσης θέλω να βάλω κάποιο μαλακό υλικό ως επένδυση στις σιαγόνες, το χοντρό δέρμα που βάζουν μερικοί το βλέπω ιδανικό αλλά δεν έχω ιδέα που θα το βρω.

Περιποιημένη κατασκευή. Τα χερούλια δεν θα σου δινουν την δυνατότητα να σφίξεις γερά κάτι μακρύ κ μεγάλο ενώ οι διαστάσεις της μέγγενης σου επιτρέπουν κάτι τέτοιο.

Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Πολύ ωραία βαριά μέγγενη που βλέπουμε σε αμερικάνικα κανάλια youtube! Καλές κατασκευές!!

Σας ευχαριστώ. Ελπίζω να με βολέψει, για μικροκατασκευες τη θέλω κυρίως, οπότε με το μέγεθος που έχει πιστεύω ότι θα με καλύψει σε κάθε περίπτωση. Αν δω ότι τα χερούλια η οι ντιζες δεν βολεύουν, είναι πολύ εύκολο να αλλαχτούν. Στην παρούσα φάση το συνολικό κόστος ήταν 3,5 μιας και τα είχα τα ξύλα, οπότε αν δω ότι είναι οκ ως διαστάσεις αλλά υστερεί σε σύσφιξη, θα αλλάξω σε ατέρμονες κοχλίες και μεγαλύτερες λαβές. Πιο πολύ με απασχολεί να βρω δέρμα για να ντύσω εσωτερικά τις σιαγόνες.

Πολύ ωραία η μέγγενη. :a0210:
Νομίζω οτι σ´ έναν οποιοδήποτε ταπετσέρη μπορείς να βρείς δερμάτινα ρεταλάκια για να κάνεις τη δουλειά σου.

Πολύ ωραία βγήκε Κώστα. Θα συμφωνησω με τον πατρινό Κώστα, οτι δεν θα μπορείς να σφίξεις επαρκώς κατι μεγάλο με αυτα τα χερούλια. Ισως να πρέπει να τα κανεις σαν μανιβέλα.

Sent from my iPad using Tapatalk

Να πάει να πάρει "μαργαρίτες" και είναι κομπλέ.

VB.png

Mπραβο Κωστα, φαινεται super!

Για τα χερουλια το γραφεις ξεκαθαρα, οτι ηθελες κατι μικρο, οποτε δεν υπαρχει καμμια κριτικη. Αμα τα χερια σφιγγουν σαν ταναλιες, no problem :))

Στο τερμα της ντιζας δε βαζεις δυο παξιμαδακια για να μην την ξεβιδωσεις εντελως κατα λαθος?

Α, έτσι τα λένε ;
Να που έμαθα και κατι σημερα.

Sent from my iPad using Tapatalk

Τα λενε και βολαν, ενιοτε και βολαντια.

Για καποιο στοπ στο τελος του σπειρωματος δεν εβαλα διοτι δεν το κονω πολυ πιθανο να φτανω ως εκει. Εχω αφησει αρκετο για την περιπτωση που κοψω τα χερουλια για να τα αντικαταστησω με καποιο βολαν. Εχει και μικρο βημα οποτε πρεπει να γυρνας μια ωρα μεχρι να ξεβιδωσει ολο. :-P

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Αυτό δεν αρκεί να το φτιάξεις μάστορα...
Θα πρέπει και σιγά-σιγά να το γεμίσεις. -bye-

Αυτό δεν αρκεί να το φτιάξεις μάστορα...
Θα πρέπει και σιγά-σιγά να το γεμίσεις. -bye-

Εγώ με το χρήμα δεν έχουμε κ τις καλύτερες σχέσεις μάλλον.

Δώρο για την μικρή με την ευχή να μην μοιάσει στον παππού της!