Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Είπαμε, καλό το DIY αλλά όχι πάντα, και κυρίως όχι σε αντικείμενο που έχεις μαύρα μεσάνυχτα.

+1 Αυτό ισχύει.

Εμένα, μεταξύ μας τώρα ο Δημήτρης, μου έχει παραγγείλει ήδη τους κοιλοδοκούς & μου ζήτησε προσφορά για καλή τιμή στο σκυρόδεμα.

:ernaehrung004:

Last edited by a moderator:
Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Μπάμπη λυπάμαι που δεν πέτυχε ή μείωση στροφών. Ή αντιστροφή της φοράς νομίζω είναι περιττή.
Αλλά για να καταλάβω ή μείωση στροφών θα γινόταν αν το μοτέρ ήταν με καρβουνακια; Και αν ναι θα είχε δύναμη στις χαμηλές;

Μην απογοητεύεται Μπάμπη.
Αύριο θα βάλω σχέδιο με την σύνδεση
Τώρα πονάνε τα χέρια από ένα απορροφητήρα που εμπλεξα...

Δημήτρη,ριξτο με την μία μέχρι έξω,να τελειώνεις.

Last edited by a moderator:
Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Μην απογοητεύεται Μπάμπη.
Αύριο θα βάλω σχέδιο με την σύνδεση
Τώρα πονάνε τα χέρια από ένα απορροφητήρα που εμπλεξα...

Περιμένω Πάνο, με την ησυχία σου, όταν βρείς χρόνο.
Εγώ πρίν λίγο το έβαψα και το μόνταρα ξανά και το "πάρκαρα" μέσα στο σαλόνι. Δώρο για τη γιορτή της γυναίκας. :flipout:
Όταν μπορέσω να ξαναβγώ στην ταράτσα θα του φτιάξω μια βάση για να μπορώ να τον δένω με σφιχτήρα και δυό αντιρίδες για μεγαλύτερη σιγουριά του πάγκου και τέρμα. Δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο.

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    79.1 KB · Views: 229
  • image.jpg
    image.jpg
    65.2 KB · Views: 362
Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Μπάμπη εγώ θα έφτιαχνα μια βάση ξύλινη με περιθώριο στο πλάι να πιάνουν σφιγκτήρες και να βγαίνει μπροστά όσο είναι η επιφάνεια εργασίας .... θα βίδωνα έναν μεγάλο τάκο στην βάση και θα "φόραγα" την στρατζαριστή επιφάνεια κουμπωτή επάνω στον τάκο. Και μπορεί να έκανα και άλλον ένα τάκο ανταλλακτικό με κλήση 45 μοίρες επάνω για τις λοξοδουλειές.

Ρε συ Μπαμπη,εγινε και ομορφο εκτος των αλλων!:music-smiley-005:

Νίκο, αρχικά σκέφτηκα να κάνω ένα τάκο όση είναι η επιφάνεια του πάγκου, φορετό όπως λές, χωρισμένο διαγώνια σε δύο τρίγωνα.
Όταν χρειαζόμουν τις 45" μοίρες θα αφαιρούσα το ένα κομμάτι, το πάνω τρίγωνο.
Μετά σκέφτηκα να κάνω μόνο ένα τάκο τρίγωνο. Όταν ήθελα επίπεδο η υποτείνουσα θα κοίταζε πρός το έδαφος, κι όταν ήθελα 45" θα κοίταζε πρός τον ουρανό. Δεν ξέρω αν καταλαβαίνεις τι εννοώ ή σε μπέρδεψα.
Τελικά επικράτησε η άποψη να περιμένω και να δω στην πορεί, και με καθαρότερο μυαλό τι είναι προτιμότερο να κάνω. Ούτως ή άλλως το κυρίως σώμα του τριβείου δεν αλλάζει και οι 45" δεν είναι και κάτι που το χρειάζομαι άμμεσα.

Το κατάλαβα ... πάντως είναι μια καλή και σίγουρη λύση με τους τάκους. Αν το αλλάξεις νομίζω ότι η επιφάνεια θα πρέπει να έλθει λίγο πιο κάτω από το κέντρο του άξονα για να "πιάνει" μεγαλύτερη επιφάνεια το ξύλο που θα δουλεύεις. Απ ότι βλέπω και τώρα έτσι το έχεις μάλλον.

Α, ξέχασα και την τελευταία, και επικρατέστερη σκέψη.
Επειδή θεωρώ τον πάγκο σαν τον αδύναμο κρίκο της κατασκευής, και πρακτικά αλκά και αισθητικά μ´ αυτά τα πρόχειρα στηρίγματα, σκέφτηκα να τον καταργήσω αυτόν και να φτιάξω καινούριο ξύλινο με οδηγό που θα χωνέψω το κλισιόμετρο που είχα παραλάβει παλιά απ´ το Axminster, όταν μάζευα parts για την πριονοκορδέλα.

attachment.php

Re: Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Περιμένω Πάνο, με την ησυχία σου, όταν βρείς χρόνο.
Εγώ πρίν λίγο το έβαψα και το μόνταρα ξανά και το "πάρκαρα" μέσα στο σαλόνι. Δώρο για τη γιορτή της γυναίκας. :flipout:
Όταν μπορέσω να ξαναβγώ στην ταράτσα θα του φτιάξω μια βάση για να μπορώ να τον δένω με σφιχτήρα και δυό αντιρίδες για μεγαλύτερη σιγουριά του πάγκου και τέρμα. Δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο.

Τέλειο το sub !

Sent from my iPad using Tapatalk

Μπαμπη και Χρηστο,σε αυτή την κλεμα των παλιων μοτερ πλυντηρίου

Η συνδεση είναι...

Γρηγορη Δεξια περιστροφή
1.3. ρευμα
2.3. πυκνωτης

Γρηγορη Αριστερη περιστροφή
1.2. ρευμα
2.3. πυκνωτης

Αργη Δεξια περιστροφή
1.5. ρευμα
4.5. πυκνωτης

Αργη Αριστερη περιστροφή
1.4. ρευμα
4.5. πυκνωτης

Πάνο σ´ ευχαριστώ πολύ.
Μ´ αυτή τη σύνδεση θα δουλέψει λές το Κινέζικο; Δηλαδή θα κρατάει σταθερές τις στροφές που επιλέγεις ή σιγά-σιγά θα γκαζώνει μέχρι να φτάσει στο 2850;
Αν νομίζεις οτι θα δουλέψει να το ξεμοντάρω και να το αλλάξω.

Πρίν λίγο τέλειωσα τις τελευταίες αλλαγές κι απομένει πλέον ο έλεγχος των στροφών (άν γίνεται).
Για να μην μπλέξω με κινούμενο πάγκο η καλύτερη, και πιο εύκολη, λύση που σκέφτηκα είναι αυτή που βλέπετε.
Έβαλα τις αντιρίδες στον πάγκο, το τοποθέτησα και σε μια βάση από 18-άρι κόντρα πλακέ που εξέχει εμπρός (5 cm) και δεξιά- αριστερά ( 3 cm) ώστε να μπορώ να το μαγκώνω με νταβίδια και τέρμα.
Δεν νομίζω οτι χρειάζεται να του κάνω κάτι παραπάνω, εκτός αν μου ξεφεύγει κάτι που δεν έχω σκεφθεί.

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    130.1 KB · Views: 212
  • image.jpg
    image.jpg
    186.4 KB · Views: 211
  • image.jpg
    image.jpg
    183.9 KB · Views: 211
  • image.jpg
    image.jpg
    150.8 KB · Views: 214
  • image.jpg
    image.jpg
    177.2 KB · Views: 210

Δύο χερούλια στο πλάι για την πιο εύκολη μεταφορά του, την υπογραφή σου & είσαι οκ!

Μπάμπη αυτή είναι η μόνη σωστή σύνδεση
Ο κινέζος κάνει δουλειά κατά 80% της κλίμακας ρύθμισης
Μέχρι και βίντεο τράβηξα(πρώτη φορά),το επόμενο είναι να σου φέρω τρία μοτέρ να διαλέξεις.

Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Δύο χερούλια στο πλάι για την πιο εύκολη μεταφορά του, την υπογραφή σου & είσαι οκ!

Ένα θα μπεί απο πάνω. Μάλλον μαυρο βακελίτη.

Μπάμπη αυτή είναι η μόνη σωστή σύνδεση
Ο κινέζος κάνει δουλειά κατά 80% της κλίμακας ρύθμισης
Μέχρι και βίντεο τράβηξα(πρώτη φορά),το επόμενο είναι να σου φέρω τρία μοτέρ να διαλέξεις.

Σ´ ευχαριστώ πολύ βρε...
Το είδα το video αλλά σε ρωτάω γιατί απ´ το video δεν μπορώ να καταλάβω πόσες είναι οι στροφές κι αν τις διατειρεί και μετά από κάποια ώρα, πχ 5 λεπτά.
Αφού το λές όμως τελείωσε.:ernaehrung004:

Αφού το έφτασες μέχρι κ χωρίς πλάκα τώρα, θα πρέπει να κλείσεις τον χώρο στεγανά κάτω από το τραπέζι κ περιφερειακά του δίσκου.
Μετά δημιούργησε κάτω ΔΕΞΙΆ στόμιο ανάρροφησης για την ηλεκτρική σκούπα. Θα σου χρειαστεί οπωσδήποτε διαφορετικά θα πασπαλίζεις τον χώρο κ τα πνευμόνια σου με ψιλή ενοχλητική κ επικίνδυνη σκόνη.

Βλέπε τον φίλο μου στo screenshot από το σημερινό video του. View attachment 138902

Last edited: