Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

C-Clamps αφου του βαλεις καποια επιφανεια παραλληλη στην βαση.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Επισης το εβαλα στο DIY και προσπαθησα να το κανω merge και τα τρια ποστ αλλα χωρις επιτυχια.

Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Καλημέρα... και σας ευχαριστώ πολύ για τη συμπαράσταση... -bye-
Το τριβείο δουλεύει τέλεια, μπορώ να πώ καλύτερα απ´ ότι περίμενα. Χρειάζεται όμως οπωσδήποτε πάγκος, εκεί είναι όλα τα λεφτά.
Για την παρατήρηση του Κώστα για τα ποδαρικά έχει δίκιο, τα κατάλαβα λίγο αργά.
Του έχω βάλει βέβαια λαστιχένια πέλματα αντιολισθητικά, και με το βάρος που έχει, δείχνει βράχος, αλλά όταν δεν δουλεύει.
Όταν πάρει μπρός, κι αν το υλικό που ακουμπάει είναι ολισθηρό όπως το μάρμαρο που το δοκίμαζα χθές, έχεις πρόβλημα. Δεν δείχνει να μετακινείται αλλά φοβάμαι να το πιέσω, νοιώθω οτι θα πάει βόλτα. Στο ξύλο βεντουζώνει μια χαρά.
Θα πρέπει, μαζί με την κατασκευή του πάγκου, για σιγουριά να βρώ τρόπο να το δένω και με κάποιο σφιχτήρα.

Βίδωσε το σε μια μελαμίνη απο κάτω και την μελαμίνη με νταβίδια

Μπάμπη πως στερέωσες την επιφάνεια μπροστά από τον τροχό ...δεν δείχνει η φωτογραφία.

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Καλημέρα... και σας ευχαριστώ πολύ για τη συμπαράσταση... -bye-
Το τριβείο δουλεύει τέλεια, μπορώ να πώ καλύτερα απ´ ότι περίμενα. Χρειάζεται όμως οπωσδήποτε πάγκος, εκεί είναι όλα τα λεφτά.
Για την παρατήρηση του Κώστα για τα ποδαρικά έχει δίκιο, τα κατάλαβα λίγο αργά.
Του έχω βάλει βέβαια λαστιχένια πέλματα αντιολισθητικά, και με το βάρος που έχει, δείχνει βράχος, αλλά όταν δεν δουλεύει.
Όταν πάρει μπρός, κι αν το υλικό που ακουμπάει είναι ολισθηρό όπως το μάρμαρο που το δοκίμαζα χθές, έχεις πρόβλημα. Δεν δείχνει να μετακινείται αλλά φοβάμαι να το πιέσω, νοιώθω οτι θα πάει βόλτα. Στο ξύλο βεντουζώνει μια χαρά.
Θα πρέπει, μαζί με την κατασκευή του πάγκου, για σιγουριά να βρώ τρόπο να το δένω και με κάποιο σφιχτήρα.

Μπάμπη έβαλες τελικά κάτι για αυξομείωση στροφών;

Μπάμπη πως στερέωσες την επιφάνεια μπροστά από τον τροχό ...δεν δείχνει η φωτογραφία.

Δεν έδειχνε γιατί δεν υπήρχε Νικόλα, σήμερα το έφτιαξα. Στην αρχή σκεφτόμουν να το κάνω σπαστό, να πέφτει και στις 45" μοίρες αλλά βαρέθηκα. Φοβήθηκα μήπως με πιάσει και βροχή και έπέλεξα την απλή λύση.
Αν και δεν του φαίνεται είναι πάρα πολύ στιβαρή η κατασκευή, απολύτως κανένα τζόγο, έγινε ένα σώμα με το κυρίως τριβείο.
Και στο μέτρημα φαίνεται σωστό, και το επίπεδο και η καθετότητα.

Μπάμπη έβαλες τελικά κάτι για αυξομείωση στροφών;

Εκεί που δεν τα πάει καλά είναι στις στροφές.
Με ψιλό γυαλόχαρτο, 180-άρι, καίει το ξύλο. Μόλις παραλάβω απο Κίνα τους μειωτές θα του βάλω σίγουρα.

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    129.6 KB · Views: 246
  • image.jpg
    image.jpg
    149.2 KB · Views: 253
  • image.jpg
    image.jpg
    104.3 KB · Views: 249
  • image.jpg
    image.jpg
    105.2 KB · Views: 251

κ. Μπάμπη, αν μου επιτρέπεις μια ακόμα "Παρατήρηση". Η στήριξη του τραπεζιου είναι "αδύναμη".
Θέλει τρίγωνα αντιστήρηξης από κάτω. Με ένα βαρύ κομμάτι & λιγη πιέση θα χάσεις τις 90 μοίρες & θα έχεις μόνιμη παραμόρφωση.

Φέρτο στην Πάτρα να το ενισχύσουμε !!!

Θα γίνει το Δ Κώςτα, θα μπούν άλλες δύο λάμες, μιά δεξιά και μια αριστερά, που θα βιδώνουν στο κάτω μέρος του σώματος και στην πίσω βίδα τραπεζιού.

Θα γίνει το Δ Κώςτα, θα μπούν άλλες δύο λάμες, μιά δεξιά και μια αριστερά, που θα βιδώνουν στο κάτω μέρος του σώματος και στην πίσω βίδα τραπεζιού.

:a0210::a0210::a0210:

Babis K το εφτιαξες πολυ ωραιο, με τα στρατζαριστα του ... με τα ολα του. Σιγουρα θα πρεπει να το στηριζεις με ενα νταβιδι. Εγω στο δικο μου εχω βαλει γυαλοχαρτο 80αρι νερου και ειναι super.
Σημερα, μετα απο 2 χρονια χρησης του diy παγκοπριονου, αξιωθηκα να φτιαξω 2 σπρωχτηρια απο ΚΠ.

17203194_1279488895439487_7279348592484156473_n.jpg

Last edited:

Μπάμπη το διάβασες εκείνο το θέμα που σου έγραψα για τα καλώδια και τις ταχύτητες ??? εγώ δεν έδωσα σημασία γιατί δεν έχω φτάσει σε αυτό το σημείο.Post #6342

Μπάμπη δώσε λινκ για μειωτές

Εδώ Παύλο.

Μπάμπη το διάβασες εκείνο το θέμα που σου έγραψα για τα καλώδια και τις ταχύτητες ??? εγώ δεν έδωσα σημασία γιατί δεν έχω φτάσει σε αυτό το σημείο.Post #6342

Δεν το θυμάμαι Νίκο...
Και για να μην το θυμάμαι μάλλον δεν το διάβασα... -bye-

Last edited by a moderator:
Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Εδώ κάτι λένε για μοτέρ πλυντηρίων καλώδια και ταχύτητες βάσει των αντιστάσεων των τυλιγμάτων ... ρίξε μια ματιά επειδή κάποτε ρώταγες
http://www.howtofixit.gr/forum/showthread.php?t=62691

Θα το διαβάσω... :a0210:
Για εγκυκλοπαιδικούς λόγους βέβαια γιατί τώρα πλέον διαλέγω συγκεκριμένα μοτερ, με δύο ταχύτητες, που ξέρω τη συνδεσμολογία.

Εδώ κάτι λένε για μοτέρ πλυντηρίων καλώδια και ταχύτητες βάσει των αντιστάσεων των τυλιγμάτων ... ρίξε μια ματιά επειδή κάποτε ρώταγες
http://www.howtofixit.gr/forum/showthread.php?t=62691

Πολύ χρήσιμες πληροφορίες!

Re: Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Θα το διαβάσω... :a0210:
Για εγκυκλοπαιδικούς λόγους βέβαια γιατί τώρα πλέον διαλέγω συγκεκριμένα μοτερ, με δύο ταχύτητες, που ξέρω τη συνδεσμολογία.

Και πουθε τα διαλέγεις αυτα τα μοτερ Monsieur Babis ?
Ενδιαφερόμεθα γαρ...
bd4971526b257c5c01e837ebab0d9d80.jpg

9bfddaa3b7491d9b23dac8d382029300.jpg

Sent from my iPad using Tapatalk

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Και πουθε τα διαλέγεις αυτα τα μοτερ Monsieur Babis ?
Ενδιαφερόμεθα γαρ...

Από πατρίδα... Πάω σε μάντρα ανακύκλωσης και ψάχνω.

Έ ρε μια κορδέλα που ετοιμάζει ο μάστορας !!!! Τα ποδαρικά είναι μικρά σε σχέση με το ύψος και το βάρος που θα έχει ψηλά ...αν και πιστεύω ότι στην όλη κατασκευή θα υπάρχει έξτρα στήριξη.

Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Για έχε με κατά νου. Ψάχνω για κάτι στις 1500 στροφές για πριονοκορδελα, μονοφασικο. Γύρω στα 750 W
Αν βρεις, πάρε τηλέφωνο να σου δώσω παραγγελία (αν και εφόσον μπορείς εννοείται)
Ευχαριστώ

Sent from my iPhone using Tapatalk

Για έχε με κατά νου. Ψάχνω για κάτι στις 1500 στροφές για πριονοκορδελα, μονοφασικο. Γύρω στα 750 W
Αν βρεις, πάρε τηλέφωνο να σου δώσω παραγγελία (αν και εφόσον μπορείς εννοείται)
Ευχαριστώ

Εννοείται οτι μπορώ, το Πάσχα που θα κατέβω.
Νομίζω όμως οτι αυτά τα μοτέρ των πλυντηρίων δεν σου κάνουν, είναι μικρά. Εσύ χρειάζεσαι νοτέρ ενός ίππου το λιγότερο.
Κάτι τέτοιο δηλαδή