Τις λίρες εκεί τις έκρυψες?
Δέν παίζεσαι "σειρά" :ernaehrung004:
Το έχεις το χτίσιμο!

Χθες το μενού είχε αστάρωμα του εξωτερικού τοιχίου.
Σήμερα περάστηκε το πρώτο χέρι τσιμεντόχρωμα με το πιστολάκι HVLP του Lidl.
Ο ιδιοκτήτης του χρωματοπωλείου μου είχε πει ότι χρειάζεται μπεκ πάνω από 3 mm και πιστόλι airless για να μπορέσω να δουλέψω το χρώμα.
free jpgs
Εγώ με το πιστολάκι του Lidl με μπεκ 1.4 mm και με αραιωμένο το χρώμα (10% περίπου όταν ο κατασκευαστής λέει 15%) κατάφερα να βάψω σε 45 λεπτά το τοιχίο των 20 - 25 τετραγωνικών (1ο χέρι) δίχως να στάξω κάτω ούτε μία σταγόνα και χωρίς να τα κάνω μαντάρα γύρω γύρω.
Όσο για την κατανάλωση αυτή έφτασε τα 1.7 λιτρα αραιωμένου τσιμεντοχρώματος για 1 χέρι καλύπτοντας μάλιστα τα κενά που είχα οι πέτρες.
Σίγουρα αν είχα βάψει με το χέρι θα μου έπαιρνε κανέν 4ωρο το χέρι και σίγουρα θα έτρωγα για πλάκα ένα 5κιλο αφού λόγω των κενών θα πεταγόταν από εδώ και από εκεί (την κούραση δεν την υπολογίζω καθόλου).
Αύριο το 2ο και τελικό χέρι!
:SFGSFGSF:Σήμερα έκανα μιά μικρή επέκταση τό πεζοδρόμιο τής αποθήκης-εργαστηρίου
Γιά νά χωράω πιό άνετα νά κόβω έξω μέ τόν πάγκο,μήκος 2 μέτρα καί πλάτος 35 cm.
Εσκαψα λίγο και αλφάδιασα τό χώμα,μετά έβαλα τσιμεντόλιθους κάθετα πού τούς είχα,καλούπωσα μέ νοβοπάν 8mm καί κάρφωμα μέ ψιλές πρόκες και έβαλα γιά μπουντέλια πλάκες,έριξα 10 cm μπετόν γιά νά έρθει αλφαδιά μέ τό υπάρχων πεζοδρόμιο.
Εκ τών υστέρων σκέφτηκα νά έριχνα ένα πλέγμα πάνω από τούς τσιμεντόλιθους,στερνή μου γνώση νά σέ είχα πρώτα πού λένε,άν καί δέν νομίζω νά έχει πρόβλημα καί έτσι.
Το χαρμάνι έγινε μέ ένα σακκί τσιμέντο 25 κιλο - 3 σακκιά γαρμπήλι - 3 σακκιά άμμο.
Ωραιος Νικολα!Χθες το μενού είχε αστάρωμα του εξωτερικού τοιχίου.
Σήμερα περάστηκε το πρώτο χέρι τσιμεντόχρωμα με το πιστολάκι HVLP του Lidl.
Ο ιδιοκτήτης του χρωματοπωλείου μου είχε πει ότι χρειάζεται μπεκ πάνω από 3 mm και πιστόλι airless για να μπορέσω να δουλέψω το χρώμα.
Εγώ με το πιστολάκι του Lidl με μπεκ 1.4 mm και με αραιωμένο το χρώμα (10% περίπου όταν ο κατασκευαστής λέει 15%) κατάφερα να βάψω σε 45 λεπτά το τοιχίο των 20 - 25 τετραγωνικών (1ο χέρι) δίχως να στάξω κάτω ούτε μία σταγόνα και χωρίς να τα κάνω μαντάρα γύρω γύρω.
Όσο για την κατανάλωση αυτή έφτασε τα 1.7 λιτρα αραιωμένου τσιμεντοχρώματος για 1 χέρι καλύπτοντας μάλιστα τα κενά που είχα οι πέτρες.
Σίγουρα αν είχα βάψει με το χέρι θα μου έπαιρνε κανέν 4ωρο το χέρι και σίγουρα θα έτρωγα για πλάκα ένα 5κιλο αφού λόγω των κενών θα πεταγόταν από εδώ και από εκεί (την κούραση δεν την υπολογίζω καθόλου).
Αύριο το 2ο και τελικό χέρι!
πολυ ωραιο προτζεκτ.ηθελα να το φτιαξω και εγω καποια στιγμη.
Παππου μοιραζεις πονο!
Ανετα σηκωνεις σελιδα με τις κατασκευες σου. Χρονο να βρεις μονο.
Καλα τελειώματα μαστρο Κωστα!!!
πολυ ωραιο προτζεκτ.ηθελα να το φτιαξω και εγω καποια στιγμη.
Μας δουλευεις μου φαινεται...Panoss1 να σαι καλά. Όχι μάστορας ακόμα μωρέ.
Μας δουλευεις μου φαινεται...
Εγω όταν βλεπω τι φτιαχνεις...ντρεπομαι για την κλαση μου...![]()
178 εξ αναβολης.Του 64...Γιατί τι κλάση είσαι? αφού λογικά κοντοσειρές είμαστε![]()
Ρε φίλε Κώστα σταματημό δεν έχεις! Πολύ ενέργεια. Και είσαι εργαζόμενος ακόμα, για φαντάσου να ήσουν συνταξιούχος... και πάλι μπράβο σου!
178 εξ αναβολης.Του 64...![]()
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.