Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Χθες το μενού είχε αστάρωμα του εξωτερικού τοιχίου.
Σήμερα περάστηκε το πρώτο χέρι τσιμεντόχρωμα με το πιστολάκι HVLP του Lidl.
Ο ιδιοκτήτης του χρωματοπωλείου μου είχε πει ότι χρειάζεται μπεκ πάνω από 3 mm και πιστόλι airless για να μπορέσω να δουλέψω το χρώμα.

free jpgs

Εγώ με το πιστολάκι του Lidl με μπεκ 1.4 mm και με αραιωμένο το χρώμα (10% περίπου όταν ο κατασκευαστής λέει 15%) κατάφερα να βάψω σε 45 λεπτά το τοιχίο των 20 - 25 τετραγωνικών (1ο χέρι) δίχως να στάξω κάτω ούτε μία σταγόνα και χωρίς να τα κάνω μαντάρα γύρω γύρω.
Όσο για την κατανάλωση αυτή έφτασε τα 1.7 λιτρα αραιωμένου τσιμεντοχρώματος για 1 χέρι καλύπτοντας μάλιστα τα κενά που είχα οι πέτρες.
Σίγουρα αν είχα βάψει με το χέρι θα μου έπαιρνε κανέν 4ωρο το χέρι και σίγουρα θα έτρωγα για πλάκα ένα 5κιλο αφού λόγω των κενών θα πεταγόταν από εδώ και από εκεί (την κούραση δεν την υπολογίζω καθόλου).

Αύριο το 2ο και τελικό χέρι!

Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Ο ιδιοκτήτης του χρωματοπωλείου μου είχε πει ότι χρειάζεται μπεκ πάνω από 3 mm και πιστόλι airless για να μπορέσω να δουλέψω το χρώμα.

free jpgs

Εγώ με το πιστολάκι του Lidl με μπεκ 1.4 mm και με αραιωμένο το χρώμα (10% περίπου όταν ο κατασκευαστής λέει 15%) κατάφερα να βάψω σε 45 λεπτά το τοιχίο των 20 - 25 τετραγωνικών (1ο χέρι) δίχως να στάξω κάτω ούτε μία σταγόνα και χωρίς να τα κάνω μαντάρα γύρω γύρω.
Όσο για την κατανάλωση αυτή έφτασε τα 1.7 λιτρα αραιωμένου τσιμεντοχρώματος για 1 χέρι καλύπτοντας μάλιστα τα κενά που είχα οι πέτρες.
Σίγουρα αν είχα βάψει με το χέρι θα μου έπαιρνε κανέν 4ωρο το χέρι και σίγουρα θα έτρωγα για πλάκα ένα 5κιλο αφού λόγω των κενών θα πεταγόταν από εδώ και από εκεί (την κούραση δεν την υπολογίζω καθόλου).

Πολυ καλο.
Φανταζομαι με 25 λιτρα δοχειο να μην το σκεφτω να το κανω αυτο...

Σήμερα έκανα μιά μικρή επέκταση τό πεζοδρόμιο τής αποθήκης-εργαστηρίου
Γιά νά χωράω πιό άνετα νά κόβω έξω μέ τόν πάγκο,μήκος 2 μέτρα καί πλάτος 35 cm.
Εσκαψα λίγο και αλφάδιασα τό χώμα,μετά έβαλα τσιμεντόλιθους κάθετα πού τούς είχα,καλούπωσα μέ νοβοπάν 8mm καί κάρφωμα μέ ψιλές πρόκες και έβαλα γιά μπουντέλια πλάκες,έριξα 10 cm μπετόν γιά νά έρθει αλφαδιά μέ τό υπάρχων πεζοδρόμιο.
Εκ τών υστέρων σκέφτηκα νά έριχνα ένα πλέγμα πάνω από τούς τσιμεντόλιθους,στερνή μου γνώση νά σέ είχα πρώτα πού λένε,άν καί δέν νομίζω νά έχει πρόβλημα καί έτσι.
Το χαρμάνι έγινε μέ ένα σακκί τσιμέντο 25 κιλο - 3 σακκιά γαρμπήλι - 3 σακκιά άμμο.
:SFGSFGSF:

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Παππου μοιραζεις πονο!
Ανετα σηκωνεις σελιδα με τις κατασκευες σου. Χρονο να βρεις μονο.

Νίκο πραγματικά μεγάλη ευκολία. Άσε που με την πίεση που έχει πάει το χρώμα σε σημεία όπου με το πινέλο θα χαλούσες πολύ χρώμα κ θα γινόταν μεγάλη ατσαλιά.

Κυριάκο ο τύπος αυτός μόλις πριν 1 εβδομάδα το ανέβασε κ μ αρέσει πολύ ο τρόπος που δουλεύει.
Επικοινωνώ μαζί του συχνά πυκνά με mail κ είναι αρκετά φιλικός κ επεξηγηματικός. Φυσικά συνεργάζεται κ αυτός με χορηγούς.

Ωραιος Νικολα!

Θελω να βαψω μαντρα με τσιμεντόλιθους με τον ιδιο τροπο.

Ασταρωσες πριν?

Παππου μοιραζεις πονο!
Ανετα σηκωνεις σελιδα με τις κατασκευες σου. Χρονο να βρεις μονο.

Καλό βράδυ Νεκτάριε. Το παλεύω όταν βρω έστω κ τον ελάχιστο χρόνο.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Καλα τελειώματα μαστρο Κωστα!!!

Panoss1 να σαι καλά. Όχι μάστορας ακόμα μωρέ.

πολυ ωραιο προτζεκτ.ηθελα να το φτιαξω και εγω καποια στιγμη.

Ξεκίνα! Η αρχή το ήμισυ του παντός.
Εγώ το έτρεξα μέχρι εκεί μέσα σε 50 λεπτά, + κάνα 15λεπτο χθες για φωτοτυπίες κ "χαρτόματα"

Ρε φίλε Κώστα σταματημό δεν έχεις! Πολύ ενέργεια. Και είσαι εργαζόμενος ακόμα, για φαντάσου να ήσουν συνταξιούχος... και πάλι μπράβο σου!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Μας δουλευεις μου φαινεται...
Εγω όταν βλεπω τι φτιαχνεις...ντρεπομαι για την κλαση μου...:grinning-smiley-043

Γιατί τι κλάση είσαι? αφού λογικά κοντοσειρές είμαστε -bye-

Ρε φίλε Κώστα σταματημό δεν έχεις! Πολύ ενέργεια. Και είσαι εργαζόμενος ακόμα, για φαντάσου να ήσουν συνταξιούχος... και πάλι μπράβο σου!

Παύλο καλησπέρα κ σε ευχαριστώ.

Εντάξει μωρέ κ στην δουλειά δεν σκάβω όλη την ημέρα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

178 εξ αναβολης.Του 64...:flipout:

Εγώ λόγω σπουδών ήμουν ΕΣΣΟ Α 87 (έτσι το λέγαμε στην Αεροπορία).
Γεννημένος 2/8/1965 κ είχα ειδικότητα Χ.Ε.Μ. (Χειριστής Εκτυπωτικών Μηχανημάτων), σαν να λέμε στο Στρατό Ξηράς Σ.Ω.Π. (Σιτιστής Ωδικών Πτηνών).