Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Εγώ σήμερα ασχολήθηκα πάλι με ανοιξιάτικα μερεμέτια!

Πέραν από την προετοιμασία για το βάψιμο του εξωτερικού τοίχίου του σπιτιού (πέρασμα με το πλυστικό για να φύγει ο ασβέστης - μου πήρε γύρω στο 3ωρο να βγάλω τον ασβέστη αλλά και να μαζέψω όλα τα υπολείμματα (κάτω από το τοιχίο είναι αυλάκι βάθους 2 μέτρων - φωτό αύριο ασχολήθηκα το απόγευμα με τον μπαξέ.

Βρήκα φυσικά την ευκαιρία να δοκιμάσω και το ρώσικο φτυάρι μου. Και τι καλύτερο από το άπλωμα χωνεμένης κοπριάς!

jpg free

Άλλες φορές κουραζόμουν πολύ, με το συγκεκριμένο όμως φτυάρι όχι μόνο δεν κουράστηκα αλλά δεν χρησιμοποίησα και καρότσι για να διανείμω την κοπριά στον μπαξέ αφού λόγω του καμπυλωτού σχήματος το χρησιμοποιούσα για να πετάω φτυαριές μακριά!
Μετά φρέζαρα και τον μπαξέ για να ανακατευτεί η κοπριά με το χώμα!

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Καλό βράδυ.

Cutting Board από ρετάλια (πεύκο, μαόνι, σύνθετη ξυλεία οξιάς, φιλέτα ιρόκο). Για να δούμε τι θα δούμε.

Αύριο πρώτα ο Θεός θα δοκιμαστεί για τα καλά ο Ξεχονρδιστήρας.

https://youtu.be/aONpB1yOlpE

Αντώνη τό radial χωρίς σφιγκτήρες δέν έχει τήν τάση νά "σκύβει" μπροστά ?
Ολα καλά μέ τό radial ? .Ο Σωτήρης μού είπε ότι κόβει ολόισια μετά από μιά μικρή ρύθμιση πού τού έκανε.
Σάν εμένα καί εσύ κόβεις έξω γιά νά γλυτώσουμε τήν σκόνη,γιατί καί σκούπες νά βάζεις σέ αυτά τά μηχανήματα δέν κάνουν 100 % δουλειά,γιαυτό καί δέν αγοράζω σκούπα,τό καλύτερο είναι νά κόβεις έξω γιά καθαρό εργαστήριο,και γιά υγιεινή.
Παραδόξως, δεν μπρουμουτιζει.
Την επομένη φορά όμως θα βάλω σφικτηρες, καλού κακού.
Κόβει αψογα, μετά από τις απαραίτητες ρυθμισεις και πάντα μετά από μία δοκιμαστική κοπή.
Η σκόνη είναι θέμα, αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να κόβω συνεχεια έξω.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Να συμπληρώσω ότι μπορεί να μπρουμουτιζε αν εκοβα πλατύτερο κομμάτι. Μαξ 10 πόντους εκοβα

Κώστα θα τον καταευχαριστηθείς το έργαλο στην βάση κοπής που κάνεις....εύκολα γρήγορα και καθαρά στο τσακ και καθάρισες...εγώ έτριβα 1 ώρα να το φέρω στα ίσια του την δικιά μου.

Σ´ ευχαριστώ Κώστα.
Τώρα είναι στον αέρα αλλά δεν θα μείνει έτσι.
Θα στερεωθεί σε βάση, πιθανώς να το κλείσω περιμετρικά (όχι το μπρός και το -πίσω) και σε κουτί.
Περιμένω να δώ τι γίνεται με τις στροφές, μήπως χρειαστεί να τις μειώσω, κι αν θα βάλω ιμάντα ή όχι γιατί σ´ αυτή τη περίπτωση είναι εντελώς διαφορετική η κατασκευή.
Ούτως ή άλλως η πρόβλεψη για ιμάντα έχει γίνει.

http://www.youtube.com/watch?v=TYs_WRdcFo4
http://www.youtube.com/watch?v=7afz-rKnobk
https://www.youtube.com/watch?v=QwxhR89Vdjs

Δεν ειναι ακριβως σημερινο, αλλα αφορα αλλαγη ρουλεμαν σε μοτερ απο σκουπα.

Εξαγωγη του ρουλεμαν απο τη μερια του συλεκτη με τον μακρυ εξολκεα.

DSCN1595 (Small).JPG

Το ιδιο και απο την αντιθετη πλευρα με τον κοντο.

DSCN1594 (Small).JPG

DSCN1596 (Small).JPG

Θα αντικατασταθουν με 2 καινουργια NSK made in Japan.

DSCN1598 (Small).JPG

Ετοιμο με τα καινουργια ρουλεμαν και καθαρισμενο συλλεκτη

DSCN1600 (Small).JPG

Τελικα επειδη δεν μου αρεσε η λειτουργια του, μετρηθηκε απο φιλο, και η "μπομπινα" (περιελιξη ροτορα) ειχε προβλημα. Δεν αξιζε ομως να γινει περιελιξη, καθως ενα καινουργιο μοτερ ειχε 25,00 ευρω.

Θα χρειαστείτε λέτε τρίψιμο πριν το δεύτερο χέρι;
Άργησα να απαντήσω,αλλά ναί.Πάντα ανάμεσα στα χέρια κάνουμε ένα "αποχαρτάρισμα'.Δηλαδή ένα πολύ ελαφρύ τρίψιμο με ψιλό,συνήθως χρησιμοποιημένο γυαλόχαρτο από 220 ως 320 που το λέμε "απόχαρτο".Μην φανταστείς πολλά-πολλά,ίσα να σπάσει η γυαλάδα για να έχει καλύτερη πρόσφυση το επόμενο χέρι.

Άργησα να απαντήσω,αλλά ναί.Πάντα ανάμεσα στα χέρια κάνουμε ένα "αποχαρτάρισμα'.Δηλαδή ένα πολύ ελαφρύ τρίψιμο με ψιλό,συνήθως χρησιμοποιημένο γυαλόχαρτο από 220 ως 320 που το λέμε "απόχαρτο".Μην φανταστείς πολλά-πολλά,ίσα να σπάσει η γυαλάδα για να έχει καλύτερη πρόσφυση το επόμενο χέρι.
Ευχαριστω

Στάλθηκε από το LG-D855 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Έτσι και σε 400άρι αμα λάχει. Και αν δεις πουθενά στάλες τρίβεις λίγο παραπάνω να φύγουν!

Ευχαριστω....

Στάλθηκε από το LG-D855 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ωραίος ο παίχτης... :SFGSFGSF:
Ωραία ιδέα Πάνο, θα την εφαρμόσω το Πάσχα.

Και γα...μπιπ τις πατέντες Πάνο !
Θελω να μάθω λεπτομέρειες χρήσης. Αν εχει αποτελεσμα, θα ειναι άμεσα εφαρμόσιμη.
Το μονο που βλέπω ειναι να κόβονται οι "τρίχες" της συρματοβουρτσας, αν εχουν πολυ σκουριά τα κάγκελα.
Σε αντίστοιχη εργασία πέρσι το καλοκαίρι με τροχό, η "καμπάνα" κουρεύτηκε με τη χρήση και πεταγοντουσαν παντού συρματιδια.

Sent from my iPad using Tapatalk

ΑΧχαχαχα μεχρι να δω την τελευταια φωτο δεν καταλαβαινα τον λογο!. Ωραια πατεντα. Αναμενουμε αποτελεσμα :p
Μια χαρα.Αργη ταχυτητα μονο θελει και τριβεις ξεκουραστα.

Ωραίος ο παίχτης... :SFGSFGSF:
Ωραία ιδέα Πάνο, θα την εφαρμόσω το Πάσχα.
Ευχαριστω Μπαμπη,με το Πασχα που ειπες μου θύμισες να κοιτάξω το μοτερ για το κοκορετσι που περυσι με αφησε...μπουκαλα.:smash:

Πάνο τί νά πώ ? πολυμήχανος :SFGSFGSF:
Ευχαριστω Δημητρη.
Πενια τεχνας...:HTEHETH63:

Και γα...μπιπ τις πατέντες Πάνο !
Θελω να μάθω λεπτομέρειες χρήσης. Αν εχει αποτελεσμα, θα ειναι άμεσα εφαρμόσιμη.
Το μονο που βλέπω ειναι να κόβονται οι "τρίχες" της συρματοβουρτσας, αν εχουν πολυ σκουριά τα κάγκελα.
Σε αντίστοιχη εργασία πέρσι το καλοκαίρι με τροχό, η "καμπάνα" κουρεύτηκε με τη χρήση και πεταγοντουσαν παντού συρματιδια.

Sent from my iPad using Tapatalk
Κανει δουλεια Χρηστο.Αργη ταχυτητα θελει και μετα είναι η ποιοτητα της βουρτσας.
Ο τροχος που λες,αν δεν εχει θελει χαμήλωμα στροφων.Πολλες ποτυροβουρτες είναι για λιγες στροφες...

Θα του βαλω άλλες δυο βουρτες δεξια αριστερα για να το δοκιμασω σε χτυπητα μαρμαρα..

LESSMANN%20ARTNO501.jpg

Κατι τέτοιες αλλα με μακρυ στελεχος βαζω στο δραπανο για τα τουμπα του λεβητα

Μηπως θα ζορισει πολυ το αξονακι ομως???
Περισσοτερο ζεσταθηκε σε κορμο που εκοψα παρα στο τρίψιμο.

Σήμερα έκανα μιά μικρή επέκταση τό πεζοδρόμιο τής αποθήκης-εργαστηρίου
Γιά νά χωράω πιό άνετα νά κόβω έξω μέ τόν πάγκο,μήκος 2 μέτρα καί πλάτος 35 cm.
Εσκαψα λίγο και αλφάδιασα τό χώμα,μετά έβαλα τσιμεντόλιθους κάθετα πού τούς είχα,καλούπωσα μέ νοβοπάν 8mm καί κάρφωμα μέ ψιλές πρόκες και έβαλα γιά μπουντέλια πλάκες,έριξα 10 cm μπετόν γιά νά έρθει αλφαδιά μέ τό υπάρχων πεζοδρόμιο.
Εκ τών υστέρων σκέφτηκα νά έριχνα ένα πλέγμα πάνω από τούς τσιμεντόλιθους,στερνή μου γνώση νά σέ είχα πρώτα πού λένε,άν καί δέν νομίζω νά έχει πρόβλημα καί έτσι.
Το χαρμάνι έγινε μέ ένα σακκί τσιμέντο 25 κιλο - 3 σακκιά γαρμπήλι - 3 σακκιά άμμο.

tsimen11.jpg

tsimen12.jpg

tsimen13.jpg

tsimen10.jpg