Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

"ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΦΡΟΛΕΞ ΣΤΑ ΠΟΡΤΑΚΙΑ ΤΗΣ ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑΣ Metabo BAS 261 precision ΜΕ ΛΑΣΤΙΧΟ"
Αυτό κάναμε σήμερα!
Δυστηχώς δεν πήρα φώτο πριν, οπότε δεν μπορώ να σας δείξω πως ήταν!. Πάντως δεν ήταν ο ορθός τρόπος έτσι όπως το είχαν φτιάξει. Βέβαια, δεν σημαίνει ότι ο ορθός τρόπος είναι έτσι όπως το έκανα εγώ, αλλά εμένα με ικανοποιεί το μετά, περισσότερο από το πριν!

Attachments

• IMG_5414.jpg
    IMG_5414.jpg
    196.9 KB · Views: 233
  • IMG_5416.jpg
    IMG_5416.jpg
    184.3 KB · Views: 235
  • IMG_5418.jpg
    IMG_5418.jpg
    219.2 KB · Views: 235
Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Μιχάλη γιατί έκανες αυτή την επέμβαση;
Τι σε ενοχλούσε με το αφρολέξ, δεν έκανε καλή εφαρμογή ή α.ρχισε να φθειρεται;

Μπάμπη, εύστοχο το ερώτημα σου!.
Είτε κάποιος χρησιμοποιήσει πεπιεσμένο αέρα γιά τον καθαρισμό του εσωτερικού της κορδέλας, είτε ηλεκτρική σκούπα, το αποτέλεσμα είναι η φθορά του υφιστάμενου αφρολέξ. Δηλαδή ξεκολάει και κόβεται σε κομμάτια, με αποτέλεσμα, καταρχήν τοπικά και κάποια στιγμή τελικά, να μην υπάρχει καθόλου και άρα να μην κάνει τη δουλειά γιά την οποία είναι εκεί!

Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Μπάμπη, εύστοχο το ερώτημα σου!.
Είτε κάποιος χρησιμοποιήσει πεπιεσμένο αέρα γιά τον καθαρισμό του εσωτερικού της κορδέλας, είτε ηλεκτρική σκούπα, το αποτέλεσμα είναι η φθορά του υφιστάμενου αφρολέξ. Δηλαδή ξεκολάει και κόβεται σε κομμάτια, με αποτέλεσμα, καταρχήν τοπικά και κάποια στιγμή τελικά, να μην υπάρχει καθόλου και άρα να μην κάνει τη δουλειά γιά την οποία είναι εκεί!

Χοντρή λαλακία αυτό... :argue:
Είναι δυνατόν, στο λάστιχο θα κάνουν οικονομία;
Πολύ καλά έκανες τότε Μιχάλη.

Καλό θα ήταν να μας πεί και ο Κώστας, αν στη 318 υπάρχει το ίδιο αφρολέξ, ή έχουν βάλει κάτι καλύτερο!

Υπάρχει λές περίπτωση το συγκεκριμένο λάστιχο να ήταν ελαττωματικό;
Να ήταν πχ πολυκαιρισμένο ή "καμένο";
Μου ακούγεται λίγο χοντρό σε καινούρια κορδέλα τέτοια φθορά.

Μπάμπη, δεν είναι λάστιχο. Είναι φτηνό (ψεύτικο) αφρολέξ. Έχω το παλιό σε κομμάτια που το έβγαλα. Θα βγάλω μιά φωτογραφία αύριο να την ανεβάσω να δεις γιά τι πράγμα μιλάμε!

Ναί Μιχάλη, λάθος μου, αφρολέξ ήθελα να πώ.
Υπάρχουν αφρολέξ πάμφθηνα στο εμπόριο, σε διάφορα πάχη, που αντέχουν χρόνια και χρόνια. Εγώ έχω χρησιμοποιήσει ολόκληρη κουλούρα στα πορτοπαράθυρα στο χωριό και τόσα χρόνια δεν έχει πάθει τίποτε. Και μιλάμε για υλικό τσάμπα τώρα.
Γί αυτό μου κάνει τρομερή εντύπωση πως μια τόσο σοβαρή εταιρία χρησιμοποίησε τέτοιο πράγμα...
Ελπίζω να είναι μια μεμονωμένη αστοχία υλικού.
Από εγγύηση; Δεν ισχύει; Λιγότερο από χρόνο την έχεις.

ποια είναι η δουλειά του αφρολέξ εκεί μέσα? γιατί το έχουν βάλει αρχικα δηλαδή?

Για εφαρμογή στο κλείσιμο της πόρτας, να μην ακουμπάει σίδερο με σίδερο.

Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Ναί Μιχάλη, λάθος μου, αφρολέξ ήθελα να πώ.
Υπάρχουν αφρολέξ πάμφθηνα στο εμπόριο, σε διάφορα πάχη, που αντέχουν χρόνια και χρόνια. Εγώ έχω χρησιμοποιήσει ολόκληρη κουλούρα στα πορτοπαράθυρα στο χωριό και τόσα χρόνια δεν έχει πάθει τίποτε. Και μιλάμε για υλικό τσάμπα τώρα.
Γί αυτό μου κάνει τρομερή εντύπωση πως μια τόσο σοβαρή εταιρία χρησιμοποίησε τέτοιο πράγμα...
Ελπίζω να είναι μια μεμονωμένη αστοχία υλικού.
Από εγγύηση; Δεν ισχύει; Λιγότερο από χρόνο την έχεις.

Μπάμπη πάρε μιά ιδέα γιά τι υλικό μιλάμε!
Να πάω και να τους πω, αλλάξτε μου τη κορδέλα γιατί το αφρολέξ έχει πρόβλημα, ή αλλάξτε μου το αφρολέξ?
Αφού θα έχω ξανά το ίδιο πρόβλημα!
Άρα το φτιάχνω εγώ όπως θέλω, μα δεν είναι δα και κάτι σούπερ σοβαρό, και τέλος!

Attachments

• IMG_5424.jpg
    IMG_5424.jpg
    120.5 KB · Views: 306
  • IMG_5426.jpg
    IMG_5426.jpg
    206.8 KB · Views: 306

Το ξέρω Μιχάλη, αυτό το υλικό, με τον καιρό, "καίγεται" (πολυμερίζεται?) και διαλύεται, ακόμα και με το φύσημα.
Την πάτησα κι εγώ μ´ ένα ζευγάρι ηλεκτροστατικά ακουστικά Stax. Και δεν θές να ξέρεις τιμή, έπαιρνες τρείς Metabo και σου έμεναν και ρέστα.
Βέβαια αυτό έγινε μετά από πολλά χρόνια κι όχι στους πρώτους μήνες αγοράς.

Εδώ η συμπεριφορά δεν ήταν (ακόμα) αυτή. Απλά, όταν έβαζες ή σκούπα, ή αέρα, αυτό ξεκόλαγε, και έσπαγε.
Οπότε, αλλαγή!

ΟΚ, δεν πειράζει...
Δεν επειρεάζει την απόδοση του μηχανήματος αυτό και, ούτως ή άλλως μ´ αυτό που έκανες είναι πολύ καλύτερο. :ernaehrung004:

Σημερα έστησα στον πάγκο ενα συναγερμό που πήρα απο το ebay στα 75 για τη μηχανη.
Είναι o SPY 5000m μαζι με περιμετρικό και πιστεύω οτι για τα λεφτά του αξίζει.
Μετά απο τη δοκιμή μένει να μπεί στη μηχανή.

https://youtu.be/ux43cC_TNSM

Τον έχω τον ίδιο αλλά δεν έχω καταφέρει να τον βάλω στην μηχανή.
Απο γνωμες φίλων αξίζει.

Οποτε θέλεις βοήθεια για τη συνδεσμολογία πές μου.

Τον δοκιμάζω 3 μέρες τώρα και δεν εχω βρεί κάτι αρνητικό.
Το μόνο οτι πρέπει να μπεί κάπου να μην έχει πολύ νερό, και προσπαθώ να βρώ ένα κουτάκι να τον σφραγίσω μέσα.

Οποτε θέλεις βοήθεια για τη συνδεσμολογία πές μου.

Τον δοκιμάζω 3 μέρες τώρα και δεν εχω βρεί κάτι αρνητικό.
Το μόνο οτι πρέπει να μπεί κάπου να μην έχει πολύ νερό, και προσπαθώ να βρώ ένα κουτάκι να τον σφραγίσω μέσα.

Ευχαριστώ πολύ Μάκη!
Θα σε χρειαστώ!

Εντελώς φιλικά και χωρίς να θέλω να φανεί σαν παρατήρηση,
αν βλέπω καλά στην πρίζα το φις δεν έχει γείωση,καλό είναι όταν υπάρχει μέταλλο στο φωτιστικό να γειώνεται ώστε σε περίπτωση που φθαρεί το καλώδιο και ακουμπήσει στο μέταλλο να μην γίνει live.

Και πάλι εντελώς φιλικά...

Σε όλα τα πορτατίφ εμπορίου που έχω σπίτι είναι με απλά φις.
Τα καλώδια εσωτερικά είναι παντού μονωμένα κ ο περιστροφικος διακόπτης κλειστού τύπου.
Δεν το φοβάμαι για κανένα λόγο.

Σε όλα τα πορτατίφ εμπορίου που έχω σπίτι είναι με απλά φις.
Τα καλώδια εσωτερικά είναι παντού μονωμένα κ ο περιστροφικος διακόπτης κλειστού τύπου.
Δεν το φοβάμαι για κανένα λόγο.

Και πολυ καλα κανεις.
Αλλα οτιδηποτε εχει ηλεκτρικο σε συνδιασμο με μεταλλικο κελυφος η γειωση ειναι απαραιτητη. Μια στο μυριο να φθαρει κατι, που δεν ειναι και δυσκολο αποψη μου, τοτε ο κινδυνος ειναι υπαρκτος.