Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Ο Iron Man "Μαχητής" μου προχώρησε αρκετά.

Όλα τα υδραυλικά είναι 3/4'' γαλβανιζέ εκτός από τον κορμό (σταυρός) που είναι ορειχάλκινος.
Το ύψος του: 39 cm !

Υπάρχει η δυνατότητα να ρυθμιστεί με ροοστάτη, πλήρως έως το off, η ένταση του ρεύματος στους 2 λαμπτήρες.
Υπάρχει η δυνατότητα το φωτόσπαθο του "Μαχητή" να ανάβει & να κλείνει ανεξάρτητα από την κεφαλή.

Κόστος κατασκευής ~ 50 μαζί με τις λάμπες του.

Περασμένο με 2 χέρια διάφανο ακρυλικό βερνίκι στεγνώνει στο Εργαστήριο πριν κατέβει στο στίβο μάχης !!!

Αν χρειαστούν ρυθμίσεις στα χερο-πόδαρα του θα γίνουν αύριο πριν τοποθετηθεί στην τελική του θέση.

πανέμορφο! στα γούστα μου, είναι το ωραιότερο που έχεις φτιάξει.

Εαν έχεις το χρόνο και φυσικά θέλεις, γράψε μας τα υλικά που χρησιμοποίησες, θα ήθελα να κάνω ένα το ίδιο!

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Τοποθετησα σημερα 16 ασφαλειες "τιγρακη " σε συρομενα παραθυρα στο εξοχικο ενος μπαρμπα μου εδω στην ευβοια .το gsr για τρυπημα και το gdr για βιδωμα κανανε την δουλεια ευκολη!επισης χρησιμοποιησα για πρωτη φορα την ζωνη εργαλειων bosch που ειχε προσφερη ο χιωτης σε κληρωση σε μια μαστοροσυναντηση στην μαρμιτα και με βολεψε πολυ! Η ασφαλειες τιγρακη παντως κανουν καλη δουλειασε συρομενα αλουμινια!

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Μπραβο Βασιλη και γω τετοιες ασφαλειες εχω βαλει παντου σε παραθυρα/συρομενα + μεταλλικα πιρακια.

Κ;πως off-topic, άλλα ήθελα να μοιραστώ τα αποτελέσματα από ένα νέο "μαστορεμα" που ξεκίνησα την άνοιξη.
0242c4b2e3ce7b203b49707177d12261.jpg

Στάλθηκε από το HTC One_M8 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Κ;πως off-topic, άλλα ήθελα να μοιραστώ τα αποτελέσματα από ένα νέο "μαστορεμα" που ξεκίνησα την άνοιξη.

Μμμμμ! Όμορφο & γλυκό μαστόρεμα. Καλοφάγωτο.

0242c4b2e3ce7b203b49707177d12261.jpg

Μαρμελαδα? :drool1:

Re: Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Μαρμελαδα? :drool1:
Μέλι! Για αυτό το είπα Κ "μαστορέματα". Μέχρι Κ ρούτερ έχω χρησιμοποιήσει στην παραγωγή!!

Aμα το παραγεις μονος σου εισαι αρχοντας Νικο!
Εχω ενα φιλο μελισσοκομο που παραγει καπου στην Πελοποννησο και με προμηθευει λαχταριστο μελακι καθε χρονο. Περυσι ομως ειχε καποιο θεμα και πηρα μελι Αττικης :))

Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

το μέλι αττικής να μην το προτιμάς....πάρε του lidl καλύτερα....

Παρα πολυ ωραιες ιδεες και το ξυλινο και το μεταλλικο προτζεκτακι για τα μπουκαλια!

Αυτα θα τα μεταφερω στο νημα "DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις" οπου ταιριαζουν πολυ περισσοτερο αυτα τα προτζεκτακια.
Ετσι στο παρον νημα να ποσταρουμε μονο τα αμιγως 'μαστορεματα' δηλαδη επιδιορθωσεις, επισκευες, ανακατασκευες, βελτιωσεις, μερεμετια, χτισιματα, βαψιματα, ανακαινισεις κλπ

Παρα πολυ ωραιες ιδεες και το ξυλινο και το μεταλλικο προτζεκτακι για τα μπουκαλια!

Αυτα θα τα μεταφερω στο νημα "DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις" οπου ταιριαζουν πολυ περισσοτερο αυτα τα προτζεκτακια.
Ετσι στο παρον νημα να ποσταρουμε μονο τα αμιγως 'μαστορεματα' δηλαδη επιδιορθωσεις, επισκευες, ανακατασκευες, βελτιωσεις, μερεμετια, χτισιματα, βαψιματα, ανακαινισεις κλπ

Κανένα πρόβλημα από εμένα.

Re: Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

P8080004.jpg
[/URL][/IMG]

Χθεσινο απλο μαστορεμα. Επειδη ειχε παραγινει το κακο με τα πριονιδια απο κατω, εκοψα μια μελαμινη να πατησει πανω στις τραβερσες και εφτιαξα και ενα απλο ξυλινο κουτι να μαζευει τα περισσοτερα απο τα πριονιδια. ολα απο ρεταλια μελαμινης 9χιλ

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

P8080004.jpg
[/URL][/IMG]

Χθεσινο απλο μαστορεμα. Επειδη ειχε παραγινει το κακο με τα πριονιδια απο κατω, εκοψα μια μελαμινη να πατησει πανω στις τραβερσες και εφτιαξα και ενα απλο ξυλινο κουτι να μαζευει τα περισσοτερα απο τα πριονιδια. ολα απο ρεταλια μελαμινης 9χιλ

πολύ ωαρίο. το ίδιο πρόβλημα έχω κι εγώ και μάλλον θα σε αντιγράψω.

Δεν το βαζω ακομα στις κατασκευες απο παλλετες γιατι ειναι στην αρχη (τριψιματα, κοψιματα, μετρηματα), αλλα θα προσπαθησω να το τελειωσω και να το βαλω.

Ευελπιστω να γινει ενα παγκαγκι για εξω, αλλα επειδη ειμαι ακομα σε φαση,

"Εφτά σε παίρνει αριστερά, μην το ζορίζεις
Μάτσο χωράνε σε μια κούφιαν απαλάμη.
Θυμίζεις κάμαρες κλειστές..............."

δεν ξερω πως θα μου βγει. Παντως υποσχομαι οταν τελειωσει να το βαλω.

DSCN1676 (Medium).JPG

Αναγκαστικο μαστορεμα σημερα (χτες), καθως δανειστηκα απο φιλο ενα μπλε Βοσκή GBH 10 DC, για μια δουλεια, και αφου το βαζω στην μπριζα, παταω γεματος χαιρεκακια (ενιωθα ανωτερος απο τον αντιπαλο) την σκανδαλη ............................"μπαρμπούτσαλα"!!!!!!!!!!!!!!!
Αφου τσεκαρω μπριζες , κτλ, παιρνω τηλ τον φιλο να ρωτησω μηπως υπαρχει καποιος κρυφος διακοπτης, καποια λειτουργεια ασφαλειας για να δουλεψει το ρημαδι, και μου απανταει .............($$%^$##&)

Ρε συ πρεπει να σου εδωσα το χαλασμενο απο λαθος............το ειχαμε για να το στειλουμε στο μαστορα...........

"My bitch inside" σκεφτηκα, και μετα απο μια μερα ΓΕΜΑΤΗ καλωδια, ξεβιδωνω το πισω καπακι (6 ισιες) για να μετρησω αν πηγαινει ρευμα στο διακοπτη για αρχη.

New Image (Medium).JPG

DSCN1679 (Medium).JPG

Οπως το φανταστηκα ειχε κοπει το καλωδιο εσωτερικα, στο σημειο που μπαινει στο μηχανημα.
Κοπηκε το χαλασμενο σημειο απο το καλωδιο και ξαναενωθηκε πιο κατω, και το εργαλειο δουλεψε.

DSCN1680 (Medium).JPG

Γεματος χαρα παω να ξεκινησω την δουλεια (νυχτα πια), και ακουω εκεινο το ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΟ....."Αγαπη μου, τελειωσες με το κομπρεσερ να σου πω...........".

Οι τριχες τις ραχης ορθωθηκαν με μιας, ενας αυτοματισμος του σωματος που ενεργοποιειτε αμεσα στο συγκεκριμενο ερεθισμα........

"ναι αγαπη μου τι θες" ......($%$%##$).....

"Να μωρε ,,,,,,,ο .....ανεμιστηρας ........ξερεις τα πληκτρα δεν εμεναν πατημενα.........και τα κρατησα πατημενα για να δουλεψει...........................και ξαφνικα εκανε ενα μπαμ και εβγαλε φωτια.................και επεσε ο ηλεκτροπληξιακος.............εγω δεν εκανα τιποτα....

ΟΧΙ, ΟΧΙ, ΟΧΙ !!!!!! Δεν μπορει να μου συμβαινει αυτο σκεφτηκα.
Οποτε σκεφτομενος οτι ο θεος των ηλεκτρικων τα ειχε βαλει μαζι μου σημερα, υπεκυψα και ανοιξα και τον ανεμιστηρα.

Καποιος.........οχι η καλη μου φυσικα..........καποια υπερφυσικη δυναμη ισως...........ειχε πατησει ή χτυπησει τα πληκτρα τοσο δυνατα, ωστε ειχε ξαπριτσινωσει τον βακελιτη της πλακετας απο το μεταλικο στηριγμα, με αποτελεσμα τα λαμακια που κρατανε ON τον διακοπτη να φυγουν απο τη θεση τους, και να γειωσουν την φαση.

Αφου τελειωσα και με αυτο, ασχοληθηκα με την κηπουρικη, και "κεντρωσα" το μπλε Βοσκή σε ριζα απο Γιουκα και το ποτισα με το λαστιχο.
Εισαι τρελος μου λεει, τι κανεις εκει......
Κεντρωνω την Γιουκα σε Μποσια, και ειμαι τοσο τρελος οσο ο ανεμιστηρας που χαλασε μονος του............

DSCN1681 (Medium).JPG

Εδω θα ηθελα να ρωτησω τον Δημητρη, τι λιπασμα να ριξω ωστε να βγαλω κομπρεσερ και οχι κρουστικα δραπανα.

ΚΙ ΚΙ ΡΙ ΚΟΥΥΥΥΥΥΥΥΥ!!!!! (Και το μυαλο μου ειναι θολο, και το δικο σας πιο λειψο, σας εθολωσαν τα λεφτα, γεια σου φανφαρα φαφλατα.)

ΑΑΑ ξεχασα πριν παω παλι στο αυτοκινητο, ΝΑ ΣΚΑΣΕΤΕ ΡΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΗΛΕΙΑ ΣΑΣ, ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΩ ΥΠΕΡΟΧΑ ΣΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΜΟΥ !!!!!!!!!!!!

Last edited:

Χαχαχαχαχαχαχα!!!!!!!!!!!

Και μονο που εκατσες και το εγραψες οοοοοολο αυτο μπραβο!

Τωρα για να βγαλεις το καλεμι βγαλε το πανω απο το εργαλειο και με μια βαρια χτυπα το δεξια αριστερα να λασκαρει.

Αναγκαστικο μαστορεμα σημερα (χτες), καθως δανειστηκα απο φιλο ενα μπλε Βοσκή GBH 10 DC, για μια δουλεια, και αφου το βαζω στην μπριζα, παταω γεματος χαιρεκακια (ενιωθα ανωτερος απο τον αντιπαλο) την σκανδαλη ............................"μπαρμπούτσαλα"!!!!!!!!!!!!!!!
Αφου τσεκαρω μπριζες , κτλ, παιρνω τηλ τον φιλο να ρωτησω μηπως υπαρχει καποιος κρυφος διακοπτης, καποια λειτουργεια ασφαλειας για να δουλεψει το ρημαδι, και μου απανταει .............($$%^$##&)

Ρε συ πρεπει να σου εδωσα το χαλασμενο απο λαθος............το ειχαμε για να το στειλουμε στο μαστορα...........

"My bitch inside" σκεφτηκα, και μετα απο μια μερα ΓΕΜΑΤΗ καλωδια, ξεβιδωνω το πισω καπακι (6 ισιες) για να μετρησω αν πηγαινει ρευμα στο διακοπτη για αρχη.

View attachment 143621

View attachment 143622

Οπως το φανταστηκα ειχε κοπει το καλωδιο εσωτερικα, στο σημειο που μπαινει στο μηχανημα.
Κοπηκε το χαλασμενο σημειο απο το καλωδιο και ξαναενωθηκε πιο κατω, και το εργαλειο δουλεψε.

View attachment 143624

Γεματος χαρα παω να ξεκινησω την δουλεια (νυχτα πια), και ακουω εκεινο το ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΟ....."Αγαπη μου, τελειωσες με το κομπρεσερ να σου πω...........".

Οι τριχες τις ραχης ορθωθηκαν με μιας, ενας αυτοματισμος του σωματος που ενεργοποιειτε αμεσα στο συγκεκριμενο ερεθισμα........

"ναι αγαπη μου τι θες" ......($%$%##$).....

"Να μωρε ,,,,,,,ο .....ανεμιστηρας ........ξερεις τα πληκτρα δεν εμεναν πατημενα.........και τα κρατησα πατημενα για να δουλεψει...........................και ξαφνικα εκανε ενα μπαμ και εβγαλε φωτια.................και επεσε ο ηλεκτροπληξιακος.............εγω δεν εκανα τιποτα....

ΟΧΙ, ΟΧΙ, ΟΧΙ !!!!!! Δεν μπορει να μου συμβαινει αυτο σκεφτηκα.
Οποτε σκεφτομενος οτι ο θεος των ηλεκτρικων τα ειχε βαλει μαζι μου σημερα, υπεκυψα και ανοιξα και τον ανεμιστηρα.

Καποιος.........οχι η καλη μου φυσικα..........καποια υπερφυσικη δυναμη ισως...........ειχε πατησει ή χτυπησει τα πληκτρα τοσο δυνατα, ωστε ειχε ξαπριτσινωσει τον βακελιτη της πλακετας απο το μεταλικο στηριγμα, με αποτελεσμα τα λαμακια που κρατανε ON τον διακοπτη να φυγουν απο τη θεση τους, και να γειωσουν την φαση.

Αφου τελειωσα και με αυτο, ασχοληθηκα με την κηπουρικη, και "κεντρωσα" το μπλε Βοσκή σε ριζα απο Γιουκα και το ποτισα με το λαστιχο.
Εισαι τρελος μου λεει, τι κανεις εκει......
Κεντρωνω την Γιουκα σε Μποσια, και ειμαι τοσο τρελος οσο ο ανεμιστηρας που χαλασε μονος του............

View attachment 143626

Εδω θα ηθελα να ρωτησω τον Δημητρη, τι λιπασμα να ριξω ωστε να βγαλω κομπρεσερ και οχι κρουστικα δραπανα.

ΚΙ ΚΙ ΡΙ ΚΟΥΥΥΥΥΥΥΥΥ!!!!! (Και το μυαλο μου ειναι θολο, και το δικο σας πιο λειψο, σας εθολωσαν τα λεφτα, γεια σου φανφαρα φαφλατα.)

ΑΑΑ ξεχασα πριν παω παλι στο αυτοκινητο, ΝΑ ΣΚΑΣΕΤΕ ΡΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΗΛΕΙΑ ΣΑΣ, ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΩ ΥΠΕΡΟΧΑ ΣΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΜΟΥ !!!!!!!!!!!!
sticky sta funniest που λενε στο χωριο μου, και ανδριαντα για το πεσοντα Δημητρη στο βωμο των αδειουχων επισκευων.

Καλο κουραγκιο!

ΥΣ προσεχως οδηγιες επισκευης τηλεχειρισμου.