Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα; Επισκευές, Μερεμέτια κλπ.

Φτιαξε ενα cnc και βαλε το πανω . Ετσι κανουν στο Αμερικα :p

Δηλώνω άσχετος...
Λές να ασχοληθώ; Χρειάζεται arduino και τέτοια;

Δηλώνω άσχετος...

Βάλε κάτω τον πισινό σου μωρέ. Έχεις τόσα εργαλεία.

Κ τσιμέντο γλάστρες φτιάχνουμε κυρ Νεκτ.

Τι τα έχουμε "πλάκα τα γαλόνια" τόσα χρόνια!

Last edited by a moderator:
Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα; Επισκευές, Μερεμέτια κλπ.

Τι εννοείς κάτω; Να διαβάσω;
Εδώ δε διαβάζω το manual... :flipout:

Να ηρεμήσεις από τις αγορές μωρέ θα σε κλειδώσει απ έξω η άλλη είπε.

Ααααα..... Και κάνει και κρύο τώρα... :bigcry:

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα; Επισκευές, Μερεμέτια κλπ.

Ωχ! Υπερβολή να το κρύψω μόνιμα κάτω από το τραπέζι με τόσα λεφτά! Θα μείνω με το gof και θα το βάζω-βγάζω!
Πάντως προς όλους, η μανιβέλα στη χρήση κάτω από το τραπέζι, για εμένα είναι επιβεβλημενη.

Στάλθηκε από το VTR-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα; Επισκευές, Μερεμέτια κλπ.

Δηλώνω άσχετος...
Χαχχα. Κατσε στα αυγα σου που σου λενε. Και με arduino κανεις δουλεια. Μιλαμε για dIY κοστος για να κοβει ξυλο και να σηκωνει το Dewalt μινιμουμ 700 με υλικα απο Κινα... ΑΛλα στην αμερικη εχω δει Κιτ cnc που ως option για router δινουν το Dewalt.

Ωχ! Υπερβολή να το κρύψω μόνιμα κάτω από το τραπέζι με τόσα λεφτά! Θα μείνω με το gof και θα το βάζω-βγάζω!
Πάντως προς όλους, η μανιβέλα στη χρήση κάτω από το τραπέζι, για εμένα είναι επιβεβλημενη.

Καλο το απο πανω. Αλλα αν εχεις Bosch λογικα και απο κατω ρυθμιζει ευκολα με την μικρορυθμιση. Ακομη και το Makita ρυθμιζει ευκολα απο κατω και κανει τα μισα λεφτα απο το triton.

Μπάμπη κατάλαβα πως λειτουργεί ...δεν γίνεται πατέντα. Τώρα που έβλεπα τον πάγκο σου σκεφτόμουν αν κόβοντας ένα ίδιο κενό στην άλλη μεριά του πάγκου μπορούσες να βάλεις την πλάκα με το δισκοπρίονο μόνιμα δίπλα στο ρούτερ και να κοιτάει από την άλλη μεριά ούτως ώστε να τα έχεις και τα δύο επάνω.
----------------------------
Το συγκεκριμένο σετ κοπτικά με ενδιαφέρει .... δώσε πληροφορίες.

Της Bosch είναι Νικόλα. Πουλιούνται ξεχωριστά ομως και βγαίνουν λίγο ακριβά.

https://www.kentrovidas.gr/m/showprod.php?id=7317

https://www.kentrovidas.gr/m/showprod.php?id=7318

Τώρα που έβλεπα τον πάγκο σου σκεφτόμουν αν κόβοντας ένα ίδιο κενό στην άλλη μεριά του πάγκου μπορούσες να βάλεις την πλάκα με το δισκοπρίονο μόνιμα δίπλα στο ρούτερ και να κοιτάει από την άλλη μεριά ούτως ώστε να τα έχεις και τα δύο επάνω.

Δύσκολο... και με αμφίβολο αποτέλεσμα.
Θα πρέπει να βρώ καλό τρόπο στερέωσης αφού δεν έχουν τις ίδιες διαστάσεις τα δύο κομμάτια.
Επιπλέον, επειδή το άλλο κομμάτι δεν είναι απλά ένας επίπεδος πάγκος αλλά έχει πολλές χρησιμότητες, είναι κρίμα να χάσω αυτές τις ευκολίες για να μήν κάνω μια αλλαγή κούμπωμα-ξεκούμπωμα όταν αλλάζω χρήση.
Μακάρι να τα είχα όλα αλλά όπως έχει η κατάσταση νομίζω οτι δεν είναι σωστή μόντα η κοπή του πάγκου.

15383424-0203-400x400-bancada-de-trabalho-desdobravel.jpg

Last edited by a moderator:

Μπάμπη είναι όντως ακριβό το σετ αλλά για αυτού του είδους τα εξαρτήματα η ακρίβεια δεν μετράει, θα τα προτιμούσα όμως σε 1/2 ίντσα

Απάντηση: Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα; Επισκευές, Μερεμέτια κλπ.

Μπάμπη είναι όντως ακριβό το σετ αλλά για αυτού του είδους τα εξαρτήματα η ακρίβεια δεν μετράει, θα τα προτιμούσα όμως σε 1/2 ίντσα

Σ´ αυτή τη περίπτωση ή ψάχνεις προς Κίνα η πληρώνεις αδρά.
Ρίξε μια ματιά στον Παπαδόπουλο που φέρνει και τα Triton στην Ελλάδα.

Μπάμπη κατάλαβα πως λειτουργεί ...δεν γίνεται πατέντα. Τώρα που έβλεπα τον πάγκο σου σκεφτόμουν αν κόβοντας ένα ίδιο κενό στην άλλη μεριά του πάγκου μπορούσες να βάλεις την πλάκα με το δισκοπρίονο μόνιμα δίπλα στο ρούτερ και να κοιτάει από την άλλη μεριά ούτως ώστε να τα έχεις και τα δύο επάνω.
----------------------------
Το συγκεκριμένο σετ κοπτικά με ενδιαφέρει .... δώσε πληροφορίες.

Νικόλα το καλύτερο σύστημα DIY για router ειναι αυτο όπως του βίντεο παρακάτω , έτσι έχω καταληξει και στο δικο μου μετα απο δοκιμές στις διάφορες μοντιφες και με καστανια εχει πολλη καλη ακρίβεια και ευκολία .

https://m.youtube.com/watch?v=ABUt67vZhA8

Η πιό έξυπνη, και σχετικά εύκολη, απ´ όλες τις μόντες που έχω δεί. :a0210:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα; Επισκευές, Μερεμέτια κλπ.

Χαχχα. Κατσε στα αυγα σου που σου λενε. Και με arduino κανεις δουλεια. Μιλαμε για dIY κοστος για να κοβει ξυλο και να σηκωνει το Dewalt μινιμουμ 700 με υλικα απο Κινα... ΑΛλα στην αμερικη εχω δει Κιτ cnc που ως option για router δινουν το Dewalt.

Καλο το απο πανω. Αλλα αν εχεις Bosch λογικα και απο κατω ρυθμιζει ευκολα με την μικρορυθμιση. Ακομη και το Makita ρυθμιζει ευκολα απο κατω και κανει τα μισα λεφτα απο το triton.
Το gof έχει κ αυτό μανιβέλα για ρύθμιση πάνω από το τραπέζι. Απλά σκεφτόμουν αν έβρισκα Κάρι οικονομικό (με μανιβέλα πάντα) για κάτω από τον πάγκο.

Ηλία ευχαριστώ !!!
Έξυπνη κατασκευή ... θα μελετηθεί !!! Το μόνο μειονέκτημα που έχουν όλες αυτές οι κατασκευές που σπρώχνουν προς τα επάνω είναι ότι πρέπει να το ασφαλίζεις όταν κάνεις την ρύθμιση γιατί είναι μεν σταθερό το ρουτερ στην προς τα κάτω μετακίνηση αλλά αν μαγκώσει το κοπτικό σε ρόζο ή κάτι άλλο και δεν είναι ασφαλισμένο το ρουτερ μπορεί να μετακινηθεί όλο μαζί λίγο προς τα επάνω αφού δεν υπάρχει κάτι να το κοντράρει εκτός από την πίεση των ελατηρίων. Ίσως πρέπει να μονταριστεί η στήριξη στο σώμα του ρούτερ για να το κρατάει σταθερό. Γι αυτό λέω θα μελετηθεί.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα; Επισκευές, Μερεμέτια κλπ

Το gof έχει κ αυτό μανιβέλα για ρύθμιση πάνω από το τραπέζι. Απλά σκεφτόμουν αν έβρισκα Κάρι οικονομικό (με μανιβέλα πάντα) για κάτω από τον πάγκο.

υπαρχει ενα εξαρτημα μονο που ειναι συμβατο με λιγα router . Αν βρεις καποιο οικονομικο που να το δεχεται ισως...

https://www.ebay.com/itm/ROUTER-LIF...ISER-RAIZER-PLUNGE-Porter-cable-/121669778088

Αν το τραπέζι ρουτερ δεν δίνει δυνατότητα αυξομείωσης του ύψους κοπής είναι μανίκι η ρύθμιση κάθε φορά με το χέρι, χάνεις χρόνο. Τώρα βέβαια αυτά τα ρουτερ lift πόσο αξιόπιστα είναι, είναι άλλη ιστορία

Στάλθηκε από το F5121 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

H πεθερά μου έχει μιά θερμάστρα χαλαζία καί δέν έκλειναν οι δυο μπροστινές λάμπες από τίς 3 πού έχει,βγάζω τόν διακόπτη τόν μετράω μέ τό πολύμετρο στήν θέση Ohm καί όντως δέν έκλεινε,αγόρασα έναν σχεδόν ( ο νέος είχε καί λαμπάκια πού όμως δέν χρησιποιήσα ) ίδιο διπλό μέ τήν μόνη διαφορά ότι ο παλιός είχε καί ένα βραχυκυκλωτήρα πού τόν έβγαλα,καί τόν έβαλα στόν νέο διακόπτη πού όμως έπρεπε γιά νά ταιριάξει νά κόψω λίγο τα πλαστικά "αυτάκια", καί καλού-κακού επειδή δέν εφάρμοζε τελείως καλά στά pin τού διακόπτη έβαλα καί λίγο καλάι μέ τό ηλεκτρονικό κολητήρι,καί έτοιμη ξανά η θερμάστρα.

diak110.jpg

diak310.jpg

diak210.jpg

diak410.jpg

Σ'αγαπάει η πεθερά σου Δημήτρη!!! :grinning-smiley-043