Και ενω δεν εχω ξεμπερδεψει ακομα με την εστια, γιατι εκει που λεω τελειωσα, εσκασε μια πετσικαρισμενη βαση, την οποια περιμενω απο το amazon.uk (ευχαριστω το καλο φιλο και μελος του AV, Βασιλη για την παραγγελια),
ειπα να τιμησω τον
Λεοπολδο φον Ζαχερ Μαζοχ, και να "ξηλωσω" τον απορροφητηρα για γενικο καθαρισμα και συντηρηση, μετα απο 15 χρονια.
Φωτο απο αυτη την επιπονη και αηδιαστικη διαδικασια δεν τραβηξα, αλλα ηταν μεγαλη ταλαιπωρια και σακατεψα και τα χερια μου, με καρφωματα απο σπατουλες, σκισιματα απο τις λαμαρινες, και "καψιμο" απο τα αλκαλικα, τα χημικα και τα νεφτια.
Αυτο που δεν μου αρεσει βεβαια, ειναι οτι σε καποια σημεια η περιελιξη του μοτερ ηταν λιγο σκουροχρωμη και η πρωτη σκαλα βγαζει λιγο βομβο στο ξεκινημα.
Τελος παντων, αφου λοιπον τον ειχα ξαπλα και πεντακαθαρο πλεον, ειπα να αναβαθμισω και τον φωτισμο του, γιατι καθως η ΔΕΗ μας "αγαπαει" απο την "πισω πορτα", τα 2 Χ 20W φωτιστικα αλογονου, ειναι σαν να της τραγουδας (της ΔΕΗς) το ρεφρεν απο το "Αρμενάκι", δλδ "ελα παρε με".
Ο απορροφητηρας εχει ενα μετασχηματιστη 220 AC στα 12 AC, που επαιρνε τροφοδοσια μεσω του κεντρικου του διακοπτη. Το σχεδιο ηταν να βρω εναν μετασχηματιστη απο τα 220 AC στα 12 DC, που να μπαινει στο ιδιο σημειο, εστω και με μια μικρη μετατροπη, και να εχει μια IP λιγο μεγαλη γιατι εκει εχουμε υδρατμους.
Ο σκοπος ηταν να οδηγησει 2 σποτ led 12V 3.7W, αντι για τα σποτ αλογονου που υπηρχαν.
Αφου ακουσα οτι μακακια μπορειτε να φανταστειτε,........
"δεν υπαρχει τετοιο πραγμα που ζητας", "
Βαλε 2 βασεις σποτ και μεσα σε αυτες 2 led GU10 στα 220", "
Βαλε 2 σποτ led επιπλων στα 220", απευθυνθηκα σε ενα ανθρωπο που ασχολειται χρονια επαγγελματικα με τον φωτισμο led και προμηθευτηκα επιτελους τα υλικα που ηθελα και με 2 χρονια εγγυηση.
Ο νεος μετασχηματιστης ειχε περιπου το μεγεθος του παλιου και χρησιμοποιησα την μια ηδη υπαρχουσα τρυπα για την μια βιδα του, ενω ανοιξα και μια εξτρα τρυπα 2,5 χιλλιοστα, για την δευτερη.
Να πω εδω οτι, συνηθως ειμαι αντιθετος με το να ανοιγω τρυπες σε συσκευες και ψαχνω αλλες λυσεις, αλλα το σωμα του απορρροφητηρα ηταν ηδη "σωρωτηρι" με αχρηστες τρυπες απο το εργοαστασιο, προφανως γιατι χρησιμοποιουνταν σε πολλα μοντελα.
Μια παρεμβαση που εκανα λοιπον, ηταν να κλεισω αυτες τις τρυπες με αλουνιμοταινια.
Κολλησα 2 προεκτασεις καλωδιο σιλικονης στην παροχη 220 του μετασχηματιστη, μονωσα με θερμοσυστελομενο και μονωτικη, τα περασα στο παλιο "μακαρονι" και συνδεσα στον "πινακα" του απορροφητηρα.
Μετα τοποθετηθηκαν τα σποτ, μετρηθηκε το μηκος του καλωδιου, περαστηκε μεσα στο "καπελο", "γανωθηκαν" τα συρματα στην ακρη με καλαι για την υγρασια, και ενωθηκαν μαζι σε μια κλεμμα (ναι θα μπορουσε να ειναι πορσελανης, αλλα δεν ειχα προχειρη).
Το καφε στα σποτ led 12V σε αντιθεση με την καλωδιωση των αυτοκηνητων ειναι το θετικο, και το μπλε το αρνητικο, αν και στο καταστημα μου ειπαν οτι και αναποδα να συνεδεα δεν θα καιγονταν, απλα δεν θα αναβαν.
Συνδεθηκε ο μετασχηματιστης και ο διακοπτης του απορροφητηρα προχειρα και...................
voilΓ*(βουαλά)
Ιδωμεν το φως το "φτηνο" και το δυνατο!!!!!!!!!!