Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Μέχρι και με ηλεκτροκολληση μπορούσατε να τις κόψετε...... αρκεί να μην ηταν ανοικτά τα αέρια.... Θα ασφαλιζαν και τα παξιμάδια.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

Καλό είναι σε αυτές τις εγκαταστάσεις να αποφευχθεί η χρήση σπινθήρων με κάθε τρόπο.
Ειδικά με την ηλεκ/ση κ το "κεφαλωμα" αν χρειαστεί μετά να λυθεί η συναρμογή θα έχεις πρόβλημα. Δεν λύνει εύκολα.

Re: Απάντηση: Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

σε εγκατεστημενο pvc (προ δεκαετιας) αυτη ηταν η εικονα λογο πλευρικης βροχης (απο αερα).

Το σημειο που βραχηκε ειναι γυψοσανιδα.

Αυτο που σκεφτομαι να κανω ειναι βαλω καποια σφραγιστικο απο την εξωτερικη μερια (ακρυλικη μαστιχη; ) στο σημειο που συναντιεται το μαρμαρακι του παραθυρου και το pvc.

ΥΓ: τα pvc/συγκεκριμενο σπιτι ειναι απιστευτα πονεμενη ιστορια. Ενω απο τα ιδια τα pvc δεν εχω κανενα παραπονο, εχουν εγκατασταθει εντελως σκατα. Σε καποια παραθυρα ειχε μεινει κενο 1 εκατοστο πανω απο το παραθυρο. Εβλεπες ουσιαστικα εξω. Το σπιτι χτίστηκε απο παππου γιαγια οποτε τα μαστορια τοτε τους κοροιδεψαν φουλ.

Δές αν έχουν βουλώσει οι τρύπες που έχει απο την έξω πλευρά για να φεύγει όσο νερό περνάει απο το 1ο (απο την έξω πλευρά) λάστιχο. Βγάλε και τις τάπες και μπορείς να ρίξεις νερό με λάστιχο να περάσει και να το πλύνει εσωτερικά.

Μία πολύ κρύα μέρα δες αν κάνει υγροποίηση εσωτερικά το πλαστικό κάλυμμα ή αν περνάει νερό*. Επειδή το μάρμαρο έρχεται συνήθως μέχρι μέσα και είναι πολύ καλός αγωγός της θερμότητας, παγώνει το πλαστικό κάλυμμα και κάνει υγροποίηση. Η λύση? Βγάζεις το κάλυμμα ή το κούφωμα και είτε αφαιρείς λίγο μάρμαρο απο την άκρη, είτε κόβοντας το μάρμαρο κάτω απο το κούφωμα ώστε να μείνουν δύο κομμάτια και αν θές βάζεις λίγο αφρό στο κενό.

Τα καλά PVC κουφώματα έχουν 3 λάστιχα. Ακόμα και με 2 λάστιχα όμως αν δεν έχει κάποια φθορά θα έπρεπε να είναι πλήρως στεγανό.

*Μπορείς και τώρα με κλειστό το κούφωμα να ρίξεις νερό με πίεση απο έξω να δείς αν περάσει. Κανονικά δε πρέπει να περάσει ούτε σταγόνα.

Τέλος, απο κακή εγκατάσταση μπορεί να μήν έχουν βάλει καλά τη σιλικόνη ανάμεσα στο μάρμαρο και στο κούφωμα. Εκεί πασαλίβεις απο έξω όσο μπορείς και αν δε βγάλεις άκρη, βγάζεις το κούφωμα, βάζεις σιλικόνη και ξανά το κούφωμα.

Ψηφίζω ότι κάνει υγροποίηση πάντως :p
Και σε αυτή τη περίπτωση είτε βάζεις αφυγραντήρα είτε αερίζεις συχνότερα

Παντως εδω που τα λεμε θα επρεπε να ο μαστορας η να χρησιμοποιησει σωστες βιδες, που δλδ σιγα μην ειχε μαζι, η να τις κοψει πριν την τοποθετηση.

Τελικά δεν ήμουν ο μοναδικός που το σκέφτηκε αυτό... :flipout:

Πολυ καλη δουλεια, το λαμακι αυτπ θα κρατησει μια χαρα το φορτιο.

Οντως, μια 18βολτη σπαθοσεγα κοβει πιο γρηγορα απο τροχο. Το λαμακι αυτο που το βρισκεις? Μου θυμιζει το πανακριβο αντιστοιχο της Μιlwaukee, το torch
maxresdefault.jpg

Μιχαλη, ηταν επισυναπτομενο στο κουτι της σπαθοσεγας.
Κωστα, οπως βολεψε το εκανα. Το μελετησα αλλα οχι πολυ, μιας και η σκαλα δεν μου εδινε περιθωρια μεγαλης μετακινησης γα τρυπημα κλπ. Απο την αλλη ειναι προς τα μεσα αλλα το σημειο που καθεται, ειναι αναστροφα.

Πολυ καλη δουλεια Νεκταριε....
Την γωνια θα την εκανα τοση οσο μεχρι την εξωτερικη πλευρα το σκαλοπατιου(δεν ξερω βεβαια εαν μπορουσε να γινει εφικτο)...αλλα μικρο το κακο...παταει μια χαρα τωρα....!!!

Εχω μιά μετροταινία αυτόματη,δηλαδή τραβάω τήν μετροταινία έξω καί αυτή σταματάει όταν τήν άφηνω μέ τό χέρι,καί απλά πατάω τό μπουτόν γιά να τυλιχτεί μέσα.
Τώρα τελευταία όταν τήν τράβαγα καί τήν άφηνα,σιγά-σιγά από μόνη της μαζευόταν μέσα μέ αποτέλεσμα νά μήν μπορώ νά μετρήσω.
Τήν ανοίγω νά δώ πώς είναι η αρχή λειτουργίας της,καί άν μπορώ να επέμβω νά τήν φτιάξω.
Μέ τό πού τήν ανοίγω βλέπω ότι έχει ένα πλαστικό καί επάνω άσπρο τεφλόν γιά να μήν γλυστράει η μετροταινία,καί ένα έλασμα πού τήν κρατάει τήν μετροταινία ανοιγμένη,καί μετά μέ τό μπουτόν πού πρεσάρει ένα έλασμα τήν μαζεύει,στήν αρχή άνοιξα λίγο τό έλασμα αλλά μετά από λίγο πάλι τά ίδια,σκέφτηκα καί τύλιξα μέ χαρτοταινία μερικές στρώσεις τό σώμα πού είναι τό τεφλόν,γιά να πάρει τό χαμένο πάχος τού τεφλόν λόγο τής τριβής,καί είδα ότι έγινε η δουλειά.
Τώρα άν αργότερα μέ τήν τριβή σκίσει τήν χαρτοταινία,θά βάλω κάποια άλλη ταινία.

Οπως σωστά λέει ο Μιχάλης,είναι απλά η χαρά τής επισκευής.

metro110.jpg

metro210.jpg

metro310.jpg

metro410.jpg

metro510.jpg

Eτσι μπραβο νεαρε μου, η διαδικασια της επισκευης ειναι ευεργετικη και αυξανει το προσδοκιμο ζωης!

Επισκευασα και εγω προσφατα ετσι για την χαρα, μια οδοντοβουρτσα μπαταριας οπου ειχαν λιωσει μεσα οι αλκαλικες μπαταριες και βραχυκυκλωσαν το μοτερ.

Κοπηκε το σωμα με ντρεμελ, καθαριστηκε το μοτερ, μπηκε εξωτερικος διακοπτης, ξαναχτιστηκε το σωμα με κολλα πλακιδιων και βαφτηκε με υγρο γυαλι για το αδιαβροχο.
Δεν τροφοτειται πλεον με αλκαλικες μπαταριες. Εχω βγαλει καλωδιο που ενωνεται με μια συστοιχια δυο μπαταριων λιθιου 18650 που δινει 4 βολτ (αντι 3v των αλκαλικων).
Το battery pack διαρκει παρα πολυ, πανω απο διμηνο χρησης, και οταν αποφορτιστει φορτιζεται σε hobby charger. Επισης μπηκε και καλωδιο στο πισω μερος για να κρεμιεται.

Δυστυχως φωτο εχω μονο απο το τελευταιο σταδιο της βαφης με το υγρο γυαλι καθως δεν ειχα σκοπο να ανεβασω την επισκευη, αλλα την ειδε καποιο μελος στο εργαστηριο:)
33887187798_116b33b1b4_c.jpg

+++

Επισης μετασκευασα μια βιδα για να μπορει να στηριξει το νεο κοπιδι της bosch.

Η κεφαλη της βιδας ηταν μεγαλη και δεν χωρουσε στην τρυπα του κοπιδιου. Μειωθηκε με το πανχρησιμο bit τροχισματος της dremel.
47766718341_8d0890c60a_c.jpg

Πλεον το κοπιδακι ξεκουραζεται μια χαρα στο στιβαρο σωμα της βιδας.
33889758798_b76506599c_z.jpg

Γειά σου Μιχάλη Μαγκάιβερ,τήν τσιμέντωσες κανονικά τήν οδοντόβουρτσα. :grinning-smiley-043
Τώρα γιά τό Battery pack πού θά είναι εξωτερικό δέν ξέρω μήπως είναι λίγο δύσχρηστο.

Πάντος η χαρά τής επισκευής,είναι αξία ανεκτίμητη.

Ετσι ακριβως εγινε, την τσιμεντωσα!!! Θα εβαζα εποξικο στοκο αλλα ηταν μεγαλη η επιφανεια και λυπηθηκα να χαλασω τον στοκο!

Το battery pack συνδεεται με βυσμα -που βγαινει και μπαινει- με την οδοντοβουρτσα με μακρυ καλωδιακι ~1 μετρο, αυτο το βυσμα που φαινεται στην φωτο.
Δεν νομιζω να χρησιμοποιηθει ποτε ομως. Θα την δωσω στον πατερα μου που χαιρεται αυτες τις πατεντες, απο εκεινον κληρονομισα το 'χαρισμα' :))

Μια χαρά έγιναν μετροταινια και οδοντόβουρτσα μπαταρίας...

Δημήτρη πανομοιότυπο πρόβλημα έχω και εγώ σε μετροταινία και θα το εφαρμόσω και εγώ άν είναι τελικά ειναι το ίδιο...

Ευχαριστούμε και του 2 σας...

Μια χαρά έγιναν μετροταινια και οδοντόβουρτσα μπαταρίας...

Δημήτρη πανομοιότυπο πρόβλημα έχω και εγώ σε μετροταινία και θα το εφαρμόσω και εγώ άν είναι τελικά ειναι το ίδιο...

Ευχαριστούμε και του 2 σας...

Νά τό εφαρμόσεις Κωστή,πάνω-κάτω τήν ίδια αρχή λειτουργίας έχουν όλα αυτά,φασόν είναι άλλωστε.
Σήμερα πού τήν δοκίμασα ξανά,έγινε καλύτερη καί από ότι ήταν από τήν αρχή.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Νά τό εφαρμόσεις Κωστή,πάνω-κάτω τήν ίδια αρχή λειτουργίας έχουν όλα αυτά,φασόν είναι άλλωστε. Σήμερα πού τήν δοκίμασα ξανά,έγινε καλύτερη καί από ότι ήταν από τήν αρχή.

Τελικα το προσπαθησα και εγω βαζοντας και ταινια συσκευασιας μιας και ειναι γυαλιστερη για να γλυστραει καλυτερα....ολα καλα και το μαζεμα εως ενα σημειο γινεται μια χαρα αλλα στο "97εκ" της μετροταινιας θα δειτε οτι εχει μια τσακιση που δημιουργει προβλημα..(απο εκει και μετα μολις το σπρωξεις λιγο παλι δεν εχει θεμα)....

https://i.postimg.cc/wxRT4vFB/20190504-191112.jpg

...οπου κολλαει...τα γνωστα πανω στην εργασια καπου ενδεχομενος να πατηθηκε....την πατησα την εφερα απο εκει αλλα δεν εστρωσε....σε καθε περιπτωση ομως τσουλαει καλυτερα για οσο διαστημα δεν εχει το προβλημα που προανεφερα... Δεν πειραζει...κανει ομως την δουλεια της....

https://i.postimg.cc/y8ffSfFk/20190504-185117.jpg

https://i.postimg.cc/ZRnVc6xV/20190504-185259.jpg

https://i.postimg.cc/Nfd8NKLn/20190504-192253.jpg

Ωραίος ο Κωστής,απλά πράγματα,μόνο πού καλύτερα νομίζω είναι χαρτοταινία γιά να μήν γλυστράει,άν δείς Κωστή ότι σού κάνει πάλι σέ λίγο καιρό "νούμερα" δοκίμασε να βάλεις χαρτοταινία,άν όχι τότε ότι ταινία καί να βάλουμε δέν έχει πρόβλημα.

Ευχαριστώ παιδες....
Δημήτρη όπως το λες...Εάν έχει θέμα συντομα θα αλλαχτεί με χαρτοταινια για να δούμε του λόγου το αληθές....