Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Λοιπόν..
Ο τοίχος εξωτερικά φενεται πολύ χάλια γενικος...
Η εικόνα του δείχνει ότι το χρώμα έχει ξαπρισει και σύγχρονος απόσαρθωθει..
Το πρόβλημα είναι από έξω όπου από αυτό που παρατηρω και η εμπειρια μου λέει είναι ότι συμβαίνουν 2 πράγματα...Η το χρώμα δεν εχει ασταρωθει πριν βαφτεί η βάφτηκε χωρίς να έχει στεγνώσει ο σοβας με αποτέλεσμα να είναι "ενεργος" ο τοίχος ανεκαθεν και να επερνε χρονια/καιρό νερό και τώρα(φανταζομαι κανα 6μηνο)αρχισε να πετά με μέσα το σοβά..
Στην ουσία δεν είναι φουσκάλες αλλά η υγρασία που σπρωχνει το σοβά/χρώμα προς τα έξω.

Ο εξωτερικός τοίχος λειτουργεί σαν σφουγγάρι αυτήν την στιγμή...Εάν δεν διορθωθεί από έξω πρώτα δεν θα σταματήσει από μέσα...
Δεν ξέρω εαν θέλει σκαλωσιά το έξω αλλά σε κάθε περίπτωση θέλει καλό ξύσιμο,μερεμετισμα,καλο ασταρωμα και πέρασμα με μονωτικό χρώμα κάθετων επιφανειών...έχουν πολλές εταιρίες τετοιο.
Το συγκεκριμένο είναι μη υδατοπεραστο με ημιγυαλιστερη επιφάνεια όπου δεν έχει πόρους μετέπειτα να τραβάει το νερό...Στην ουσία θα κάνεις υγρομωνοση...
Το μέσα καλό είναι να ξυθει για να αναπνέει...Αλλά προσοχή θα το αφήσεις ετσι για μεγάλο διαστημα γιατι θα εξατμίζεται σιγα/σιγά η υγρασία.. Ο καιρός από εδώ και πέρα θα βοηθήσει...ύστερα από κάνα μήνα το επιδιορθωνεις...
Η θερμομωνοση είναι άλλο πράγμα θα σε βοηθήσει στην διαφορά θερμοκρασιας ανάλογα τις καιρικές συνθήκες (χειμωνα-καλοκαιρι)Αλλά δεν έχει σχέση με το πρόβλημα σου...Φυσικά σαν επιπροσθετη κίνηση είναι ιδανική..

Λοιπόν..
Το πρόβλημα είναι από έξω όπου από αυτό που παρατηρω και η εμπειρια μου λέει είναι ότι συμβαίνουν 2 πράγματα...Η το χρώμα δεν εχει ασταρωθει πριν βαφτεί η βάφτηκε χωρίς να έχει στεγνώσει ο σοβας με αποτέλεσμα να είναι "ενεργος" ο τοίχος ανεκαθεν και να επερνε χρονια/καιρό νερό και τώρα(φανταζομαι κανα 6μηνο)αρχισε να πετά με μέσα το σοβά..
Στην ουσία δεν είναι φουσκάλες αλλά η υγρασία που σπρωχνει το σοβά/χρώμα προς τα έξω.

Ο εξωτερικός τοίχος λειτουργεί σαν σφουγγάρι αυτήν την στιγμή...Εάν δεν διορθωθεί από έξω πρώτα δεν θα σταματήσει από μέσα...
Δεν ξέρω εαν θέλει σκαλωσιά το έξω αλλά σε κάθε περίπτωση θέλει καλό ξύσιμο,μερεμετισμα,καλο ασταρωμα και πέρασμα με μονωτικό χρώμα κάθετων επιφανειών...έχουν πολλές εταιρίες τετοιο.
Το συγκεκριμένο είναι μη υδατοπεραστο με ημιγυαλιστερη επιφάνεια όπου δεν έχει πόρους μετέπειτα να τραβάει το νερό...Στην ουσία θα κάνεις υγρομωνοση...
Το μέσα καλό είναι να ξυθει για να αναπνέει...Αλλά προσοχή θα το αφήσεις ετσι για μεγάλο διαστημα γιατι θα εξατμίζεται σιγα/σιγά η υγρασία.. Ο καιρός από εδώ και πέρα θα βοηθήσει...ύστερα από κάνα μήνα το επιδιορθωνεις...
Η θερμομωνοση είναι άλλο πράγμα θα σε βοηθήσει στην διαφορά θερμοκρασιας ανάλογα τις καιρικές συνθήκες (χειμωνα-καλοκαιρι)Αλλά δεν έχει σχέση με το πρόβλημα σου...Φυσικά σαν επιπροσθετη κίνηση είναι ιδανική..
Να τονισουμε πως πριν το βαψιμο θα πρεπει να περασει καιρος για να στεγνωσουν τα μερεμετια απεξω. Μηνας ++++

Νεκταριε το μερεμετισμα εν ετη 2019 γινεται εξωτερικα με τσιμεντοειδη κονιασματα και με σοβαδες που στεγνωνουν μεσα σε 3-4 μερες........και οχι με λασπωμα που περιεχει ασβεστη και γινεται πολυ σκληρο και δεν δενει ποτε με το παλιο...και ας εχει μπει εσωτερικα αντιαλκαλικο πλεγμα...

https://www.isomat.gr/product/durocret/
https://www.isomat.gr/product/unicret-fast/
..χρονια τα χρησιμοποιω....

Τα εξωτερικα τοιχια απο εδω και περα στεγνωνουν ευκολα ...μεσα ειναι το προβλημα....
Απο τις εικονες δεν φενονται βαθεια μερεμετια αλλα επιφανιακα...

Ωφ πολύ φασαρία...
Πριν κάνεις οτιδήποτε ΣΙΓΟΥΡΕΨΟΥ πως δεν είναι κάποια διαρροή μέσα στον τοίχο. Πολύ περίεργο τόσο ψηλά και "γραμμικά".

Να τσεκάρει και για διαρροές από τυχόν σωληνώσεις μπας και είναι και από εκεί...Αλλά η εικόνα του εξωτερικού τοίχου προδίδει πολλά...Μπορεί για κάποιους να φενεται πολύ δουλειά αλλά το θέμα είναι να δωθεί και να γίνει μονιμη λυση και όχι προσωρινή...
Εάν μπορεί να μας δώσει περισσότερες λεπτομέριες εαν υπάρχουν σωληνώσεις τριγύρω θα ήταν καλό...Όπως επισεις ποτέ και αν έχει ξαναβαφτει μεσα η έξω...

Ο συλλέκτης υγρασίας τι σχέση έχει με το φαινομενο και κατά πόσο μπορεί να το επηρεάσει...;...

?...Αν ανοίξεις την πρώτη φώτο έχει συλλέκτη μάλλον από καλοριφέρ. Αλλά και πάνω από εκεί εχεί σκασίματα, δεν ξέρω αν συνεχίζει και παραπάνω και πάει σε άλλο συλλέκτη κτλ, ή περνάν και άλλα υδραυλικά από εκεί κοκ.

Θέλει διερεύνηση επιτόπου.

Εγώ δεν βλέπω συλλεκτη...Γενικά είναι υποτυπώδες η παρουσία του στην παρούσα φάση και έτσι όπως έχει εξελιχθεί....Δεν βοηθάει και πολύ.. Δεν βλεπω να εχει μουχλιασει ο τοιχος η να ιδρώνει...Εκεί ναι χρειάζεται..
Σε κάθε περίπτωση θέλει διερευνήση από ειδικούς ώστε να διαπιστωθούν οι αιτίες του φαινομένου...

ΓŽΕ‘ΓŽΒ±Γβ€žΓŽΒ±ΓŽΒ³ΓΒΓŽΒ±Γβ€ ΓŽΒ?.JPG

Και μάλιστα σαν να βλέπω και ένα καλώδιο. Ηλεκτροβάνα? άρα ίσως ανεβαίνει η στήλη της θέρμανσης? Ότι και να λέμε θέλει επιτόπου.

Φίλε συγγνώμη...Εγώ νόμιζα ότι μιλάς για συλλέκτη υγρασίας ενώ λες για τους συλλέκτες του υδραυλικού πίνακα από κάτω.. ότι να ναι.
Εάν είναι από πίσω όλες οι σωληνώσεις της πολυκατοικίας που ανεβαίνουν και είναι η διακλάδωση με το δικό του ενδεχομενος κάτι να παίζει με τις σωληνώσεις... οπότε σε αυτό που αναφέρεις ισως έχεις δίκιο..

Ας μας αναφέρει και ο φίλος κάποιες πρόσθετες πληροφορίες ώστε να βοηθηθεί εαν θέλει..

Εμ δεν μιλάει και πολύ. Επίσης στην τελευταία φώτο σαν να φαίνεται σωλήνα (κατεβασιά υδρορροής?) που ίσως είναι στην ίδια γωνία μέσα από τον τοίχο. Δεν βοηθάν και πολύ οι φώτο. Αλλά και να βοηθούσαν δεν μπορούμε να κάνουμε τπτ από εδω.

Το πρώτο βάψιμο του σπιτιού είναι;
Ναι το πρώτο βαψιμο. Σωστά είπατε είναι τα κολλεκτερ τις ενδοδαπεδια, τα οποία είναι σε αυτή την πλευρά του κτιρίου. Στην φωτογραφία με το ρολόι στρατιώτη υπάρχει πιο πάνω το δομα όπου είναι ο σωλήνας τερματικόυ.

Τα κολλεκτερ είναι ανοιχτά τόσο καιρό τώρα τελευταία έβαλα το καπάκι. Η αλήθεια είναι έχω και σε μπαλκόνια θέμα αντίστοιχα με του τοίχου αλλά το πρόβλημα του εσωτερικού τοίχου δεν το έχω εντοπίσει αλλού.

Ο τοίχος αυτός είναι εκτιθεμενος στη βροχή και τον βλεπει λίγο ο ήλιος κατά την διάρκεια του έτους. Τι άλλο θα θέλατε να σας πω;

Απάντηση: Re: Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Λοιπόν..

Ναι το πρώτο βαψιμο.

Εγω επιμενω στην αρχικη μου τοποθετηση.....

Εχεις παρει καποια γνωμη για ξεκινησεις εστω απο καπου....;

Re: Απάντηση: Re: Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Εγω επιμενω στην αρχικη μου τοποθετηση.....

Εχεις παρει καποια γνωμη για ξεκινησεις εστω απο καπου....;

όποιον έχω ρωτήσει λέει τα δικά του...δυστυχώς εχω απογοητευτεί .Γιαυτό προσέγγισα την κοινότητα για βόηθεια....

Re: Απάντηση: Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Τι λενε δηλαδη...;

Οτι επείδη ειναι βορινή η πλευρα, θέλει τρίψιμο, ασταρομα, και πλάκες για υγρομονωση που ταυτόχρονα θα ειναι και θερμομόνωση Και μετά βάψιμο σε γενικές γραμμές και σκαλωσια φυσικά.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Οτι επείδη ειναι βορινή η πλευρα, θέλει τρίψιμο, ασταρομα, και πλάκες για υγρομονωση που ταυτόχρονα θα ειναι και θερμομόνωση Και μετά βάψιμο σε γενικές γραμμές και σκαλωσια φυσικά.
Σωστες οι επισημανσεις εργασιας εκτος του κιτρινισμενου.....
Εγω ξερω μονο πλακες υγρομονωσης για ταρατσα.....εκτος και εαν τις θερμονωτικες πλακες(λογικα αυτο θα εννοουν) τις βαφτιζουν και υγρομονωτικες....

Εποιτα απο το τριψιμο και το ασταρωμα εγω θα εβαζα μονο 2 χερια μονωτικο καθετων επιφανιων...γιατι το προβλημα σου κυριος ειναι η υγρασια περισσοτερο.....

Το να ντυθει βεβαια με θερμομονωση παντως εχει εξτρα οφελη...

Το κοστολογιο βεβαια εκτινασεται....και σε καταλαβαινω....

Παιδιά έχω ένα κουβά 100% ακρυλικό γκρι χρώμα. έκανα μια μικρή ράμπα στην πυλωτή με εμφανές τσιμέντο. Για να το κάνω "τσιμεντόχρωμα" τι βάζω μέσα;