Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Σας ευχαριστώ συνάδελφοι

Πάντος ο Κωστής έχει δίκιο όταν αναφέρει ότι ο πατροπαράδοτος τρόπος είναι φτηνότερος.

Π.χ τα 40 κιλά χαρμάνι γαρμπηλομπετόν GB 250 έχουν 5,80 ευρώ από ένα ψάξιμο στό ίντερνετ.

Eνα 25 κιλο τσιμέντο έχει 6 ευρώ καί 3 σακιά άμμο έχουν 3,60 ευρώ, καί 3 σακιά γαρμπίλι έχουν άλλα 3,60
Αναφέρω 3 σακιά άμμο καί 3 σακιά γαρμπίλι γιατί τόσα βγάζει η αναλογία χαρμάνι σέ ένα 25 κιλο τσιμέντο.
Αρα έχουμε σε κιλά 25 κιλά τσιμέντο καί τα τρία σακιά άμμο 75 κιλά,καί τά τρία σακιά γαρμπίλι 75 κιλά σύνολο σέ κιλά 175 κιλά μέ 13,20 ευρώ.

Γιά να έχουμε περίπου τήν ίδια αναλογία σέ κιλά χαρμάνι θά θέλουμε 4 σακιά γαρμπιλομπετόν GB 250 μέ σύνολο τιμή 4 Χ 5,80 = 23,20

Αρα βλέπουμε ότι τό έτοιμο γαρμπιλομπετόν είναι 75 % ακριβότερο από τόν χύμα πατροπαράδοτο τρόπο.

Περαν της ποιοτητας (που δεν γνωριζω) και της τιμης (που για μικρες δουλιτσες δεν εχει και πολλη σημασια), η ευκολια, για εμενα τουλαχιστον, ειναι σημαντικη.
Χαλικι και αμμο δεν ξερω καν απο που να παρω, ισως και να μην εχει καπου στην περιοχη. Και αν εχει, θα σου δινουν π.χ. 5 κιλα; Που θα το βαλεις; κτλ κτλ
Με το ετοιμο, πας, παιρνεις ενα σακι και οποτε χρειαστεις βαζεις σε εναν κουβα με νερο.
Δεν το εχω κανει ποτε, ενω εχω φτιαξει (=βοηθησει στο φτιαξιμο) και δουλεψει πολλα χαρμανια. Αλλα για μεγαλυτερες δουλειες, στο εξοχικο, οπου εχει μονιμα καπου τριγυρω ενα σωρο αμμοχαλικο.

Re: Απάντηση: Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Περαν της ποιοτητας (που δεν γνωριζω) και της τιμης (που για μικρες δουλιτσες δεν εχει και πολλη σημασια), η ευκολια, για εμενα τουλαχιστον, ειναι σημαντικη.
Χαλικι και αμμο δεν ξερω καν απο που να παρω, ισως και να μην εχει καπου στην περιοχη. Και αν εχει, θα σου δινουν π.χ. 5 κιλα; Που θα το βαλεις; κτλ κτλ
Με το ετοιμο, πας, παιρνεις ενα σακι και οποτε χρειαστεις βαζεις σε εναν κουβα με νερο.
Δεν το εχω κανει ποτε, ενω εχω φτιαξει (=βοηθησει στο φτιαξιμο) και δουλεψει πολλα χαρμανια. Αλλα για μεγαλυτερες δουλειες, στο εξοχικο, οπου εχει μονιμα καπου τριγυρω ενα σωρο αμμοχαλικο.

Στό leroy-Merlin έχει σακιά μέ αμμοχάλικο Αγγελε,επίσης άν ρωτήσεις στήν περιοχή σου ένα περίπτερο η ένα χρωματοπωλείο (όταν ανοίξουν) σίγουρα θά ξέρουν νά σού πούν πού έχει μάντρα μέ υλικά οικοδομών,γιατί σίγουρα θά έχει κάπου πέριξ τής περιοχής σου.
5 κιλά αμμοχάλικο δέν θά σου δώσουν προφανώς,αλλά θα πάρεις έαν σακί πού έχει 1,20 ευρώ,θά βάλεις όσο θέλεις καί θα το φυλάξεις κάπου στήν άκρη (δέν θέλει καί τεράστιο χώρο),γιά όταν θα το ξαναχρειαστείς.

Πίστεψε άμμο και χαλίκι βρίσκεις παντού αλλά μόνο σε μεγάλες ποσότητες αφού η τιμή τους είναι πολυ χαμηλή...
Τις χαμηλότερες τιμές έχουν οι μάντρες οικοδομών...

Είπαμε στις μικρές ποσότητες συμφέρουν τα έτοιμα....

Ο λόγως που που ανέβασα τις φωτο στο προηγούμενο ποστ είναι για να καταλάβουμε ότι ακόμη και για μεγάλες επιφάνειες(25 τετραγωνικα περιπου το συγκεκριμενο)που θα χρησιμοποιήσεις εξειδικευμένα υλικά η άμμο ,το χαλίκι και το τσιμέντο είναι πολύ χρήσιμα και ενδεικνυονται όταν θες να πιάσεις ένα πάχος γεμισματος...οποτε δεν καταργούνται τέλειος....

Το καλούπωμα,τό ξεκαλούπωμα,καί το σακί μέ τό γαρμπήλι γιά τόν Αγγελο πού έχει κόστος 1,20 ευρώ.

ka110.jpg

ka210.jpg

ka410.jpg

😁👍
Οντως ωραια δουλιτσα.
Οταν ανοιξει το leroy, παντως, θα ψαξω να βρω αυτο το ετοιμο χαλικοτσιμεντο. Για μικροδουλειες βολευει.

Μερεμετιων συνεχεια...
Στο μπαλκονι εχω καποιες τρυπες για την εξοδο των νερων οταν πλενεται κλπ.
Αλλα η κεντρικη «εξοδος» δεν ειχε ουτε καλη ουτε γρηγορη παροχετευση.
Οποτε ηρθε η σειρα του.

Πλακακι δεν ειχα ιδιο οποτε εβαλα ενα υποκαταστατο. Δεν ενοχλει εκει που ειναι.

Bonus video :drummer:

https://youtu.be/345TB6SktJA

Άριστος Νεκτάριε.. !!!

Δουλιτσα αλφαδιασμενη,νοικοκυρεμένη και μου αρέσει το άσπρο πετραδάκι μεσα στο μείγμα( ; ) για να μοιάζει στο μωσαϊκό...ωραιος...!!!
Για το πλακάκι ουδέν λόγως...τεχνικό είναι το ζήτημα και εφόσον λύθηκε μια χαρά..
Πολύ καλό το αποτέλεσμα..

Υ.γ...το βίντεο τι το ήθελες...καθυστερούν αυτά τα εργαλεια. :aetsch:

Μπραβο Νεκταριε, παρα πολυ καλο και περιποιημενο μερεμετι. Και μενα μου αρεσε η λεπτομερεια με το χαλικακι στο χαρμανι, μπραβο!!! :))

Ωραιο το μακιτακι. Δεν εχουν αντιπαλο αυτα τα σκαπτικα και σε αποδοση και σε συνεχη χρηση και σε αντοχη στο χρονο.

Σε παρομοια δουλεια στο υπογειο μου σε μωσαικο, πριν κανα διχρονο, το πιστολετο parkside 3J που δοκιμασα θα με επαιρνε κυριολεκτικα μερες -και αν θα εκανε τελικα δουλεια. Χωρια που καθε 10 λεπτα θα επρεπε να σταματας να κρυωνει το μοτερ.
Δανειστηκα το Μακιτα ενος φιλου υδραυλικου για να κανω τη δουλεια σε λιγη ωρα. Βεβαια ηταν SDS max.

Ενταξυ για ξυλωμα μωσαϊκόυ σε καμία των περιπτώσεων το συγκεκριμένο Parkside δεν κάνει...θα πάει αδιάβαστο...Μην σου πω ότι και το Gsb 2-26 η 28 πάλι οριακό θα είναι....

Για τέτοια όντως θέλει εργαλείο SDS max....Όπως σωστά χρησιμοποίησε ο Νεκτάριος...

Λιγα για τα parkside, θα αμολησω τον Osatosa 😁
Ή τουλαχιστον παρτε μιαν αποφαση. Στο αλλο νημα εγω λεω "δεν ειναι για πολλα πολλα" και κοιταω αποπανω και εχουν γραψει ολοι οτι κανει για τα παντα, μεχρι καφε βιενουα ψηνει 😛
( Τι διαφορετικο εχει στην πραξη το max, βρε παιδια; )

Μπραβο Νεκταριε, παρα πολυ καλο και περιποιημενο μερεμετι. Και μενα μου αρεσε η λεπτομερεια με το χαλικακι στο χαρμανι, μπραβο!!! :))

Ωραιο το μακιτακι. Δεν εχουν αντιπαλο αυτα τα σκαπτικα και σε αποδοση και σε συνεχη χρηση και σε αντοχη στο χρονο.

Σε παρομοια δουλεια στο υπογειο μου σε μωσαικο, πριν κανα διχρονο, το πιστολετο parkside 3J που δοκιμασα θα με επαιρνε κυριολεκτικα μερες -και αν θα εκανε τελικα δουλεια. Χωρια που καθε 10 λεπτα θα επρεπε να σταματας να κρυωνει το μοτερ.
Δανειστηκα το Μακιτα ενος φιλου υδραυλικου για να κανω τη δουλεια σε λιγη ωρα. Βεβαια ηταν SDS max.
Τωρα αν σας πω οτι στο χαρμανι εβγαζα τα χαλικια γιατι ηθελα σκετη αμμο και δεν ειχα....αυτο μου ξεφυγε! :flipout:

Ενταξυ για ξυλωμα μωσαϊκόυ σε καμία των περιπτώσεων το συγκεκριμένο Parkside δεν κάνει...θα πάει αδιάβαστο...Μην σου πω ότι και το Gsb 2-26 η 28 πάλι οριακό θα είναι....

Για τέτοια όντως θέλει εργαλείο SDS max....Όπως σωστά χρησιμοποίησε ο Νεκτάριος...
Δεν κανουν τα μικρα...

Λιγα για τα parkside, θα αμολησω τον Osatosa 😁
Ή τουλαχιστον παρτε μιαν αποφαση. Στο αλλο νημα εγω λεω "δεν ειναι για πολλα πολλα" και κοιταω αποπανω και εχουν γραψει ολοι οτι κανει για τα παντα, μεχρι καφε βιενουα ψηνει 😛
( Τι διαφορετικο εχει στην πραξη το max, βρε παιδια; )
...:grinning-smiley-043:flipout:....εχουν μεγαλο π...ιστονι! Αλλη δυναμη. Αν φανταστεις οτι ξεκινανε απο 5-6J βαλε και τα πιο μεγαλα μεγεθη κατασκευης-αντιβαρο-πιστονι.

Άγγελε εγώ το εκθιαζω αλλά γνωρίζω τις δυνατότητες του....έχουν ένα όριο....κι όποιος γνωρίζει δεν παραπονιεται να σαι συγουρος...:operator:

Ένα μηχάνημα SDS Max καταρχήν έχει πολύ περισσότερες δυνατότητες σκαψιματος καθως ειναι δυνατότερο το μοτερ και περνει αναλώσιμα πολύ μεγαλυτερα σε τρυπανια,καλεμια και συναφή από τα Sds plus...
Γίνεται δηλ η ζωή σου ευκολότερη...
Θέλω να αποκτήσω κάποια στιγμή ένα..

Καλησπέρα στην παρέα!!!
Θέλω να εντοιχίσω δυο συσκευές ( Κουζινα και φουρνο) έχετε να μου προτείνετε κάποιον μάστορα ή τι να προσέξω?

Ευχαριστω !!