Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Άμα είναι μπετό και έχει ανοίξει δεν έδεσε ποτέ με το από κάτω..
Οπότε σωστά ξυλωμα και καινουργιο με τις ανάλογες ενώσεις σε σίδερα..
Όμως με αλκιδικο πλεγμα πάλι πρέπει να το ντύσεις ολόκληρο απο την εξωτερικη σπατουλαροντας το....γιατι η ενωση των 2 μπετον δεν μπορουν να γινουν ποτε ενα... θελει κατι απο εξω για να το συγκρατει.

Έχω την εντύπωση ότι αυτό που λέει ο μάστορας έχει βάση αλλά δεν ξέρω κατά πόσο θα κρατήσει όπως επισεις θεωρώ ότι φορτώνεται πολύ με μπετό..

Ευχαριστώ Κώστα.
Το αλκιδικο πλεγμα είναι το υαλόπλεγμα ή το άλλο που βάζουν για συγκράτηση σοβάδων;
Γιατί το ψαχνω στο google και δεν βρίσκω τίποτα.

Το παλιο περιμετρικο τσιμεντακι δεν εδεσε με την πλακα, και ουτε το καιρουργιο θα σου δεσει ακριβως. Μετα απο χρονια θα ξανακανει ρωγμη γιατι ειναι 2 διαφορετικα συστηματα.
Ο μαστορας θελει να το φτιαξει μαζι με την κρεμαση για να μην ειναι ορατη η ρωγμη, μετα απο χρονια, απο την εξω μερια.

Για να βοηθήσω, το υλικο της mapei που χρησιμοποιησα στο χωριο για να αντιμετωπισω ιδια προβληματα οπως και εντελως πεσμενο σοβα σε ταβανι δωματιου ειναι αυτο της φωτο.
Μετα απο προτροπη του μαστορα που μου βαφει το σπιτι το εβαλα και στην πορτα που εφτιαξα για την εισοδο στο κατοι. Εχει ενα κολπακι στο τελος οταν το βαλεις και ειναι ακομα νωπο, παιρνεις ενα πινελο βρεγμενο και του δινεις την τελικη μορφη.
fe995e84f1478d7fe610e8eb81d8b16f.jpg
f025ed079944c0b185c1ac089cfa3c99.jpg
620e6a70a73735ae805fc1660b68ae95.jpg

Ευχαριστώ Κώστα.
Το αλκιδικο πλεγμα είναι το υαλόπλεγμα ή το άλλο που βάζουν για συγκράτηση σοβάδων;
Γιατί το ψαχνω στο google και δεν βρίσκω τίποτα.

Έχεις δίκιο λάθος ονομασία.. αντιαλκαλικο πλέγμα.. Όχι αλκιδικο..
https://www.navrozoglou.gr/προϊόν/αντιαλκαλικό-πλέγμα/

Θανάση έχω "δεσει" αρκετές τέτοιες περιπτώσεις με αυτό...απλώς θέλει καλούς επισκευαστικους σοβάδες και κολλες για να γίνει σωστά...

Για να βοηθήσω, το υλικο της mapei που χρησιμοποιησα στο χωριο για να αντιμετωπισω ιδια προβληματα οπως και εντελως πεσμενο σοβα σε ταβανι δωματιου ειναι αυτο της φωτο.
Μετα απο προτροπη του μαστορα που μου βαφει το σπιτι το εβαλα και στην πορτα που εφτιαξα για την εισοδο στο κατοι. Εχει ενα κολπακι στο τελος οταν το βαλεις και ειναι ακομα νωπο, παιρνεις ενα πινελο βρεγμενο και του δινεις την τελικη μορφη.
fe995e84f1478d7fe610e8eb81d8b16f.jpg

Γιωργο το συγκεκριμενο δεν το εχω χρησιμοποιησει αλλα εχω βαλει αναλογα της isomat και της Sika...η διαβροχη γινεται διοτι ειναι ταχειας πηξειως και στεγνωνει οποτε προλαβαινεις να το δουλεψεις/στρωσεις..φανταζομαι μετεποιτα θα παρατηρησες ποσο σκληρο γινεται.....εγω τα εκανα με μεγαλη σπατουλα,οχι πινελο η ρολο, της Kubala και γινοταν μια χαρα...

Last edited by a moderator:
Ωραία. Το βρήκα τώρα.
απλώς θέλει καλούς επισκευαστικους σοβάδες και κολλες για να γίνει σωστά...
Πες και γι αυτούς και σε αφήνω στην ησυχία σου μέχρι το επόμενο μερεμέτι.

Ευχαριστώ -bye-

Πέρα από όλα τα άλλα μερεμετια έχω κι αυτο.
Πρέπει να έχει πέσει μετά την πλακα...

Απ' έξω με δίκτυ με νεροσταλακτη και από μέσα δίκτυ θα γινει; ή να το ξηλωσω όλο και να ρίξω άλλο;

Ένας μάστορας που ήρθε και καλά. Είπε να πέσει τσιμέντο από κάτω και μπροστά και μετά να το περάσει τριφτο.
Αυτό είναι περιμετρικά τσιμέντο για τα νερά?

Last edited by a moderator:
Εγω βαζω για επισκευαστικο αυτον https://www.isomat.gr/product/durocret/ και σοβα αυτον https://www.isomat.gr/product/marmocret-fine/ ...μεσα σε αυτα βαζω παντα και λιγη κολλα ΑΚ20 για να σταθεροποιουνται τα 2 προηγουμενα καθως και για την σωστη τοποθετηση του πλεγματος(να μην γλυστραει κατα την τοποθετηση)..
Παντα μεσα σε ολες τις ποσοτητες Ravinex...

Αυτό είναι περιμετρικά τσιμέντο για τα νερά?

Ναι για να κρατάει τα νερά εκεί πάνω πρέπει να είναι. Και φεύγουν από μια υδροροη μικρη.
Ούτε που θυμάμαι πότε έπεσε αυτό το τσιμέντο. Πρέπει να έχει 40 χρόνια.

Εγω βαζω για επισκευαστικο αυτον https://www.isomat.gr/product/durocret/ και σοβα αυτον https://www.isomat.gr/product/marmocret-fine/ ...μεσα σε αυτα βαζω παντα και λιγη κολλα ΑΚ20 για να σταθεροποιουνται τα 2 προηγουμενα καθως και για την σωστη τοποθετηση του πλεγματος(να ,μην γλυστραει)..
Παντα μεσα σε ολες τις ποσοτητες Ravinex...

Ευχαριστώ Κώστα. όταν το ξεκινήσω θα ενημερώσω για την πορεία του.

Ναι για να κρατάει τα νερά εκεί πάνω πρέπει να είναι. Και φεύγουν από μια υδροροη μικρη.
Ούτε που θυμάμαι πότε έπεσε αυτό το τσιμέντο. Πρέπει να έχει 40 χρόνια.

Φευγουν...;..η λιμνιαζουν και δημιουργουν προβλημα..;.ακομη και αυτο παιζει ρολο στην αποκολληση του ενος μπετου με το αλλο..!!!

Ότι φεύγει φεύγει από την μικρή σωλήνα που φαίνεται στην μια φώτο. Δεν έχω προσέξει αν λιμνιάζουν πάνω όμως.

Ότι φεύγει φεύγει από την μικρή σωλήνα που φαίνεται στην μια φώτο. Δεν έχω προσέξει αν λιμνιάζουν πάνω όμως.

Βγάλε τα σαθρά,περνά επισκευαστικο τσιμέντο όπου χρειάζεται,μετά όλο με στεγανοποιητικο επαλοιφομενο ,βαψε και τέλος .

Από πίσω είναι ο Ελικώνας?!

Βγάλε τα σαθρά,περνά επισκευαστικο τσιμέντο όπου χρειάζεται,μετά όλο με στεγανοποιητικο επαλοιφομενο ,βαψε και τέλος .

Πάνο εαν μιλάς για το ταρατσακι πριν κάνει οτιδήποτε η πρώτη κίνηση είναι να
ρίξει νερό με λάστιχο για να δει εαν λιμνιαζει...
Εάν Παναγιωτη δεν μπορείς να κάνεις αυτό ελενξε το πιο απλό...Εάν τόπους τόπους υπάρχουν μαυριλες...Στην ουσία εκεί λιμνιαζουν...

Εάν λιμνιαζουν υπάρχουν έτοιμα αυτοεπιπεδουμενα κονιασματα όπου γεμίζουν ακριβώς όπου υπάρχει το πρόβλημα...

την περασμενη εβδομαδα εβαλα πλακες καβαλας στο μπαλκονι τι να βαλω για να μην λερώνεται( εκτος βερνικη που κιτρινιζει ) και για προστασια απο βρωμιες λαδια ?

την περασμενη εβδομαδα εβαλα πλακες καβαλας στο μπαλκονι τι να βαλω για να μην λερώνεται( εκτος βερνικη που κιτρινιζει ) και για προστασια απο βρωμιες λαδια ?

To 907 μου πρότεινε ο πλακατζής μου (έμπιστος) για ένα BBQ που έντυσα με πέτρα.
https://grc.sika.com/el/Λύσεις--Προ...0/02a010sa99/02a010sa99100/02a010sa99101.html

Είχα πλύνει τις πέτρες και ήμουν έτοιμος να το περάσω αλλά τα παιδιά μου το γέμισαν λάσπες και πρέπει να το ξαναπλύνω, οπότε δεν έχω δική μου γνώμη.

To 907 μου πρότεινε ο πλακατζής μου (έμπιστος) για ένα BBQ που έντυσα με πέτρα.
https://grc.sika.com/el/Λύσεις--Προ...0/02a010sa99/02a010sa99100/02a010sa99101.html

Είχα πλύνει τις πέτρες και ήμουν έτοιμος να το περάσω αλλά τα παιδιά μου το γέμισαν λάσπες και πρέπει να το ξαναπλύνω, οπότε δεν έχω δική μου γνώμη.
σε ευχαριστω θα το δω

Καλημερες, εχουν μεινει κατι λιγα στο χωριο αλλα το 90% τελειωσε. Πολυ δουλεια και κουραση απο ολα τα μαστορια.
Αρχη με τη μαντρα που βγηκε εκτακτως. 100 ετων και βαλε, ειχε πεσει η μιση καιτο μαστορι τα κατεβασε ολα και τα εχτισε κανονικα !.

Τοιχοποιία υγρασιες μαζι με ταβανι στο ενα δωματιο. Αυτα εγιναν ολα με υλικο της mapei οπως και ολα τα χρωματα. ( εχουμε μέσον...)

Μετατροπη μικρου δωματιου σε wc, βαλαμε και γυψοσανιδα ! Παγκος απο πευκο και ποδια φτιαγμενα απο φουρουσια ( φθηνα παραγματα) ο οποιος κοπηκε για να κατσει πανω ο νιπτήρας ο οποιος ειναι για τοιχο κανονικα.
Και με περισευματα απο παγκο πευκου σκαλισαμαν και μια βαση χαρτιου υγειας με προβλεψη βασης κινητου

Κυρίως μπανιο ξηλωθηκε η μπανιερα, περαστηκαν καινουργια υδραυλικα αλλαξε θεση η λεκανη, φτιαξαμε ντουζιερα, επιπλο νιπτήρα, το πλακακι που εμεινε βαφτηκε με ειδικο χρωμα ( θα σας αναφερω υλικα σε αλλο ποστ)
Μενει η αλλαγη του παραθυρου απο τον αλουμινα και η τοποθετηση της καμπινας ντουζιερας που δεν προλαβα εχθες. Οπως και το βαψιμο ξυλου καθρεπτη και ντουλαπιου ( το οποιο εγινε απο μασιφ πορτακια κουζινας που ξηλωσε φιλος).

Ο στοχος ηταν να βγει οσο πιο οικομικα γινοταν...

Αυτα τα λιγα...

c9734210603d0cf8fb569ee5e1b1ee2e.jpg
c1e0093d08e0de230cab722221ee609e.jpg
e83fb634408c1db570e76fd69615c9f7.jpg
261c8674547cadd0906e5dc86a9f015c.jpg
dfed4d1d265b11b1c92e791b014b4135.jpg
431ae7e651f0bd129e2e92a15e52bcfb.jpg
f49617ab44c6e793ba22b6413ad273e1.jpg
a96246fc606c77eb7eb20f1013522999.jpg
ed2650698a9407c48e5c04eecccb7717.jpg
bef8f5f126aeee71acc7ef3af822eddf.jpg
835486be9220fb08881170dfb916cc68.jpg