Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

κουκλα τα εκανες
πολυ προχω το μπορντοροδοκοκκινο μπανιο!
μη βαλεις καμπινα ντουζιερας με πλαστικα πλαισια, αλλα μονο τζαμια

Πολύ έχει γίνει Γιώργο...!!
Καλορίζικο και καλό τελειώματα σε ότι σου έχει μείνει....

Πολύ καλό! Ειδικά τα μπάνια! Πόσο σου στοίχισαν; Βλέπω όλα καινούργια τα υδραυλικά κ τα είδη υγιεινής!

Στάλθηκε από το VTR-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Καλημέρα , να ρωτησω εδώ τα παιδιά που ασχολουνται με μονώσεις και διακόσμηση , έχει κανεις χρησιμοποιήσει και έχει εμπειρία κάποιου χρόνου μετά πως αποδίδουν σε μπαλκόνια που έχουν ρύσεις πάνω από πλακάκια τα χαλαζιακα δαπεδα της Durostick , ή σε υγρο περιβάλλον για ανακαίνιση σε μπάνιο , κουζίνα κλπ. : https://www.durostick.gr/proioda/dapeda-epifaneies/halaziaka-dapeda-toihoi/

Με ενδιαφέρει μηχανική αντοχή, αν έχουν πρόβλημα από υγρασιες , πως καθαρίζονται στάμπες , λερωματα κλπ.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Έχουν και άλλες εταιρίες ΠΡΟΛΑΤ, ΜAPEI παρόμοιες λύσεις

Re: Απάντηση: Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Καλημερες, εχουν μεινει κατι λιγα στο χωριο αλλα το 90% τελειωσε. Πολυ δουλεια και κουραση απο ολα τα μαστορια.
Αρχη με τη μαντρα που βγηκε εκτακτως. 100 ετων και βαλε, ειχε πεσει η μιση καιτο μαστορι τα κατεβασε ολα και τα εχτισε κανονικα !.

Τοιχοποιία υγρασιες μαζι με ταβανι στο ενα δωματιο. Αυτα εγιναν ολα με υλικο της mapei οπως και ολα τα χρωματα. ( εχουμε μέσον...)

Μετατροπη μικρου δωματιου σε wc, βαλαμε και γυψοσανιδα ! Παγκος απο πευκο και ποδια φτιαγμενα απο φουρουσια ( φθηνα παραγματα) ο οποιος κοπηκε για να κατσει πανω ο νιπτήρας ο οποιος ειναι για τοιχο κανονικα.
Και με περισευματα απο παγκο πευκου σκαλισαμαν και μια βαση χαρτιου υγειας με προβλεψη βασης κινητου

Κυρίως μπανιο ξηλωθηκε η μπανιερα, περαστηκαν καινουργια υδραυλικα αλλαξε θεση η λεκανη, φτιαξαμε ντουζιερα, επιπλο νιπτήρα, το πλακακι που εμεινε βαφτηκε με ειδικο χρωμα ( θα σας αναφερω υλικα σε αλλο ποστ)
Μενει η αλλαγη του παραθυρου απο τον αλουμινα και η τοποθετηση της καμπινας ντουζιερας που δεν προλαβα εχθες. Οπως και το βαψιμο ξυλου καθρεπτη και ντουλαπιου ( το οποιο εγινε απο μασιφ πορτακια κουζινας που ξηλωσε φιλος).

Ο στοχος ηταν να βγει οσο πιο οικομικα γινοταν...

Αυτα τα λιγα...

Πολύ καλή δουλειά
Αν θες πες μας με τι έβαψες τα πλακάκιια

Καλημερες, η λιστα υλικων που υποσχεθηκα.

Ειδη υγιεινης , 2 λεκανες και μικρος νιπτηρας, 3 μπαταριες αξεσουαρ, 1 πορτα για το wc και διαφορα μικροπραγματα απο leroy. Κοστος 530,00

2 παγκοι απο πευκο 1.20x60 και 2 φορουσια 60,00

Χρωματα για το wc και το υπολοιπο σπιτι της mapei.

Σε ταβανια και τοιχους αντι για σοβα χρησιμοποιηθηκε το planitop rasa & ripara της mapei

Στο κυριως μπανιο περαστηκε αυτο το ασταρι http://www.e-technostore.com/imprimacion-epoxi-titan-yate.html και μετα το σμαλτο αυτο https://www.e-technostore.com/aspecto-ceramico-titanlux.html
Κοστος 120,00
Αυτο θελει οπωςδηποτε μασκα γιατι κανει ωραιο κεφαλι !! με ενα χαμογελο ολη τη μερα ημουν

Αυτα, οτι αλλο θετε ρωτατε

Re: Απάντηση: Re: Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Με ενδιαφέρει μηχανική αντοχή, αν έχουν πρόβλημα από υγρασιες , πως καθαρίζονται στάμπες , λερωματα κλπ.

Δεν έχω εμπειρία αλλά όσο απομακρυνόμαστε απο μία λεία επιφάνεια τόσο δυσκολότερα καθαρίζει.
Αυτό έτσι όπως το βλέπω, αν δεν κάνει κρούστα κάποιο βερνίκι, δεν θα καθαρίζει καθόλου εύκολα.

Τα σαγρέ πλακάκια καθαρίζουν δύσκολα, φαντάσου αυτό!

Δεν έχω εμπειρία αλλά όσο απομακρυνόμαστε απο μία λεία επιφάνεια τόσο δυσκολότερα καθαρίζει.
Αυτό έτσι όπως το βλέπω, αν δεν κάνει κρούστα κάποιο βερνίκι, δεν θα καθαρίζει καθόλου εύκολα.

Τα σέβη μου!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Εννοειται οτι περνάς το βερνίκι της εταιρίας από πάνω για προστασία. Σε ταράτσα που είχε αποτύχει παταγωδώς η πατητή εταιρίας εφαρμόστηκε από πάνω καπάκι χαλαζιακο δάπεδο και 2 χρόνια έχει παει πολύ καλά. Το θέμα είναι όμως οτι το συγκεκριμένο δεν έχει καταπονηθεί γιατί το σπίτι είναι ακόμη ακατοίκητο.

Και θα ήθελα να έχω άποψη και από άλλους που τυχόν το έχουν εφαρμόσει και έχουν δει αποτελέσματα.

Δεν εχω δει τετοιο υλικο(χαλαζιακο δαπεδο) αλλα μπορω να σου τι θα μπορουσε να το συντηρησει...
Υπαρχουν ρητινες οπου κρατουν συμπαγη τετοια υλικα καθως ισχωρουν σε βαθος και δημιουργουν ενα συμπαγες και σταθερο δαπεδο..λειτουργει σαν σφραγιστικο τσιμεντου...φυσικα τιποτα δεν ειναι για παντα...θα θελει ανα 7-10 χρονια αναλογως την χρηση και την καταπονηση περασμα....
Τετοιο υλικο ειναι το microseal 50 της Alchimica....
https://www.alchimica.com/gr/products/122/microsealer-50

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Εννοειται οτι περνάς το βερνίκι της εταιρίας από πάνω για προστασία. Σε ταράτσα που είχε αποτύχει παταγωδώς η πατητή εταιρίας εφαρμόστηκε από πάνω καπάκι χαλαζιακο δάπεδο και 2 χρόνια έχει παει πολύ καλά. Το θέμα είναι όμως οτι το συγκεκριμένο δεν έχει καταπονηθεί γιατί το σπίτι είναι ακόμη ακατοίκητο.

Και θα ήθελα να έχω άποψη και από άλλους που τυχόν το έχουν εφαρμόσει και έχουν δει αποτελέσματα.
Έχεις δοκιμάσει να το σφουγγαρισεις;
Το βερνίκι κάνει λεία επιφάνεια; λογικά χρειάζεται πολύ υλικό για να στρώσει.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ.

Το είχε κάνει ο μάστορας εγώ επέβλεπα. Φαίνεται και στο βίντεο που έβαλα νομίζω το βερνικι στο τέλος αν και στην ταρατσα που εγώ το πέρασα είναι άλλης εταιρίας η εφαρμογή.

Ναι σφουγγαρίζεται κανονικά , αλλά όπως είπα το σπίτι δεν κατοικείται ακόμη μόνιμα μόνο λίγες ημέρες τον χρόνο οπότε δεν έχει φάει ζόρια μεγάλα, η ταρατσα δεν έχει σκέπαστρο και βρωμιζεται. Με τα χρόνια είναι σίγουρο ότι θα θέλει πάλι κάποιο πέρασμα.

αυτή η χαλαζιακή επένδυση μπορεί να γίνει και σε κάθετες επιφάνειες, κατευθείαν επάνω σε μπετόν?
αν ναι, σε τι τιμή το τετραγωνικό βγαίνει (αγορά υλικού και ρητινών).

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ

Το είχε κάνει ο μάστορας εγώ επέβλεπα. Φαίνεται και στο βίντεο που έβαλα νομίζω το βερνικι στο τέλος αν και στην ταρατσα που εγώ το πέρασα είναι άλλης εταιρίας η εφαρμογή.

Ναι σφουγγαρίζεται κανονικά , αλλά όπως είπα το σπίτι δεν κατοικείται ακόμη μόνιμα μόνο λίγες ημέρες τον χρόνο οπότε δεν έχει φάει ζόρια μεγάλα, η ταρατσα δεν έχει σκέπαστρο και βρωμιζεται. Με τα χρόνια είναι σίγουρο ότι θα θέλει πάλι κάποιο πέρασμα.

Παλιά κάναμε κάτι παρόμοιο σε μεγάλες ρωγμές σε δάπεδα αποθηκών εντός και εκτός. Τις ανοίγαμε και κάναμε κάτι σε πλάτος 4εκ και βάθος 2 περίπου.
Περνούσαν παλετοφόρα και μηχανήματα φορτωμένα με τόνους και δεν πάθαιναν τίποτα.
Αυτό για την αντοχή.

Αυτό που κάναμε εμείς τουλάχιστον, στην μίξη γινόταν ακριβώς σαν χαλβάς σιμιγδαλένιος.... Μετά όπως αυτό το έστρωνες και καθόταν (και ίσως και επειδή είχε και κάποιο βάθος-2εκ περίπου) επάνω μόνο του έκανε μια επιφάνεια σαν γυαλί με την χαλαζιακή να μένει ακριβώς απο κάτω´, και έτσι είχε ένα λείο τελικό αποτέλεσμα χωρίς να χρειάζεται άλλο υλικό . Για λεκέδες κτλ φυσικά δεν είχαμε το νου μας να δούμε τι κάνει αφού δεν μας ενδιέφερε.

Τώρα ακριβώς για την δουλειά που λές δεν έχω ιδέα. Θα με ανησυχούσε πάντως αν έμενε σχετικά άγρια επιφάνεια σχετικά με το καθάρισμα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Επισκευές, Μερεμέτια, Ανακαινίσεις κλπ

Το είδα το βίντεο όλο. Και στο τέλος στα κοντινά δεν φαίνεται λείο για αυτό το λέω. (έβαλα το βίντεο στο χρόνο που δείχνει κοντινό το πάτωμα)
https://youtu.be/t6ppSeUHoJk?t=357

Αυτό ΔΕΝ καθαρίζει εύκολα!
Άλλο η ταράτσα που δε θα σφουγγαριστεί ποτέ και άλλο το μπαλκόνι.
Γρανιτοπλακάκι που είναι ελάχιστα σαγρέ καθαρίζει δύσκολα ΜΕΣΑ στο σπίτι!

Προσωπικά (εκτός ότι δε μου αρέσει εμφανισιακά) θα το έβαζα σε επιφάνεια που πρέπει να καθαρίζετε μόνο αν μισούσα τη νοικοκυρά :p

Τέλος, τα βερνίκια έχουν ημερομηνία λήξης οπότε θα χρειαστεί συντήρηση σε κάποιο χρόνο ανάλογα την καταπόνηση που θα δεχτεί.