Επισκευή - Ανακατασκευή SONY TA-F555ES

• Αγαπητοί φίλοι

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub για το 2026

Την Κυριακή, 1/3/2025 και ώρα 13:30 στο εστιατόριο  "Το Ψαρονέφρι" θα πραγματοποιήσουμε την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας μας για το 2026.

Το εστιατόριο βρίσκεται στο Μαρούσι, Πέλικα 64, Τηλ.: 210 2824531

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

την λαμπα δεν την βαζουμε για να μειωσει το ΡΕΥΜΑ αλλα για να παρουμε μια ενδειξη οτι ολα πανε καλα οταν αναβει λιγο η να κλεισουμε αμεσως αν την δουμε να αναβει εντονα
τωρα λαμπα αλογονου δεν εχω βαλει ποτε μονο πυρακτωσεως

το ενα καναλι ειναι το καλο;

• Like
Reactions: vlad66
Δε ξέρω αν είναι καλό. Απλά σε αυτό το κανάλι τα τρανζίστορ δεν έσκασαν. Τον ενισχυτή τον πήρα χαλασμένο και δεν ξέρω αν δούλευε κάποιο κανάλι.

• Like
Reactions: Sonus Naturalis
οποτε κανε μια δοκιμη με προσοχη και αν μπορεις βρες μια λαμπα πυρακτωσεως γυρω στα 60w
Οκ θα ψάξω να βρώ λάμπα και θα κάνω μια δοκιμή ακόμα. Αν έχω βραχυκύκλωμα που συμβαίνει συνήθως; Σε πυκνωτές ; Επίσης να ελέγξω τα τέσσερα τρανζίστορ πριν τα τελικά μήπως άρπαξαν ή ξανά όλα;

Όταν τροφοδοτείς τον τελικό μονό του η λάμπα ανάβει έντονα στιγμιαία, διότι είναι μεγάλο το ρεύμα φόρτισης των πυκνωτών,
μετά μειώνεται η ένταση του φωτισμού διότι τρέχει μόνο το μικρό ρεύμα ηρεμίας. οι λάμπες πυρακτώσεως (κοινές ή αλογόνου δεν παίζει ρόλο)
έχουν πολύ μικρή αντίσταση όταν είναι κρύες και πολύ μεγαλύτερη όταν διαρρέονται από μεγάλο ρεύμα και έτσι προστατεύουν.
Εφόσον ο τελικός μονός του δουλεύει μια χαρά, κάτι συμβαίνει με την οδήγηση του προενισχυτή ή το κύκλωμα του DC servo.
Ουσιαστικά τώρα αρχίζει η διερεύνηση της βλάβης.
Δες την έξοδο του προενισχυτή με το πολύμετρο, επάνω σε μια αντίσταση π.χ 10K.

Όταν τροφοδοτείς τον τελικό μονό του η λάμπα ανάβει έντονα στιγμιαία, διότι είναι μεγάλο το ρεύμα φόρτισης των πυκνωτών,
μετά μειώνεται η ένταση του φωτισμού διότι τρέχει μόνο το μικρό ρεύμα ηρεμίας. οι λάμπες πυρακτώσεως (κοινές ή αλογόνου δεν παίζει ρόλο)
έχουν πολύ μικρή αντίσταση όταν είναι κρύες και πολύ μεγαλύτερη όταν διαρρέονται από μεγάλο ρεύμα και έτσι προστατεύουν.
Εφόσον ο τελικός μονός του δουλεύει μια χαρά, κάτι συμβαίνει με την οδήγηση του προενισχυτή ή το κύκλωμα του DC servo.
Ουσιαστικά τώρα αρχίζει η διερεύνηση της βλάβης.
Δες την έξοδο του προενισχυτή με το πολύμετρο, επάνω σε μια αντίσταση π.χ 10K.
Ντινο ο τελικος δεν νομιζω οτι εχει δοκιμασετι πλην του καναλιου που καηκε και παλι εκτος και αν κατι μου εχει ξεφυγει

Δυστυχώς δεν έχω το πλήρες σχηματικό, θα το κατεβάσω το βραδύ.
Προς το παρόν επικεντρώσου στον προενισχυτή, αν δηλαδή δίνει σήμα και δεν έχει DC στην έξοδο.
Μετά στo DC servo.

Σας ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια. 🙏
Δυστυχώς δεν έχω καθόλου εμπειρία στον έλεγχο και θέλω λίγο καθοδήγηση.
Eπισυνάπτω το σχηματικό και μια πλακέτα από το manual που σχεδίασα τη διαδρομή του σήματος όταν έκανα προέλεγο στην πλακέτας.
Μπορείτε να με καθοδηγήσοετε που να κολλήσω την αντίσταση των 10 k και που να μετρήσω? πρέπει να στείλω και κάποιο σήμα με RCA και να μετρήσω με πολύμετρο ή με το μικρό διαγνωστικό πού έχω (είναι και παλμογάφος)? Η αντίσταση πρέπει να είναι πολλών Watt?

Attachments

To DC Servo είναι το ISC 301 (TL082CP) λογικά. Εδώ τι να ελένξω αν παίρνει σωστές τάσεις ή και κάτι ακόμα?
Υπάρχει κάπου κάποιος μπούσουλας να διαβάσω 🤓 για να μη σας ζαλίζω με το παραμικρό ?

Σας ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια. 🙏
Δυστυχώς δεν έχω καθόλου εμπειρία στον έλεγχο και θέλω λίγο καθοδήγηση.
Eπισυνάπτω το σχηματικό και μια πλακέτα από το manual που σχεδίασα τη διαδρομή του σήματος όταν έκανα προέλεγο στην πλακέτας.
Μπορείτε να με καθοδηγήσοετε που να κολλήσω την αντίσταση των 10 k και που να μετρήσω? πρέπει να στείλω και κάποιο σήμα με RCA και να μετρήσω με πολύμετρο ή με το μικρό διαγνωστικό πού έχω (είναι και παλμογάφος)? Η αντίσταση πρέπει να είναι πολλών Watt?
Συνδεουμε τα 10Κ στην έξοδο C και F του προενισχυτή.
Αρχικά να γίνει έλεγχος για DC και μετά με σήμα σε μια είσοδο line βλέπουμε πως ανταποκρίνεται το volume.
Αυτά θα βοηθήσουν για τον έλεγχο της εξόδου του προενισχυτή.
Όταν ξανασυνδεθούν όλα με λάμπα προστασίας, φρόντισε να έχεις σε παράκαμψη τα tone controls
διότι βρίσκονται σε ανάδραση στον τελικό ενιχυτή και όχι στον προενισχυτή.

• Like
Reactions: stavrospa
Συνδεουμε τα 10Κ στην έξοδο C και F του προενισχυτή.
Αρχικά να γίνει έλεγχος για DC και μετά με σήμα σε μια είσοδο line βλέπουμε πως ανταποκρίνεται το volume.
Αυτά θα βοηθήσουν για τον έλεγχο της εξόδου του προενισχυτή.
Όταν ξανασυνδεθούν όλα με λάμπα προστασίας, φρόντισε να έχεις σε παράκαμψη τα tone controls
διότι βρίσκονται σε ανάδραση στον τελικό ενιχυτή και όχι στον προενισχυτή.

Σε ευχαριστώ.

Για να μη κάνω καμιά βλακεία.
Βάζω το διακόπτη tone switch σε direct για να παρακάμψει τα tone controls
Συνδέω τις αντιστάσεις όπως στο σχέδιο. Σήμα και γείωση και αφού δώσω ρεύμα μετράω για DC στα άκρα.
Στη συνέχεια να δώσω σήμα π.χ. με κινητό σε RCA σε line in και μετράω AC τάση ανεβοκατεβάζοντας το Volume.

Test Pre amp.jpg