Επιστολή - απάντηση σε έναν φίλο μου

Re: Απάντηση: Επιστολή - απάντηση σε έναν φίλο μου

@Τάσο,

''τι ωραίο νόμισμα.....σαν ηλιοβασίλεμα είναι''*

Καλομελέτα κι' έρχεται....:Banane0::Banane0:

*
Δεν ήταν ακριβώς πεντακοσάρικο, αλλά από ποια ταινία είναι ή ατάκα??

Καλημέρα, για λέγε για λέγε μάλλον θα βγάλουμε είδηση πρωινιάτικα.:ernaehrung004:

Περα απο την καθαρη πολιτικη-θεωρητικη τοποθετηση του Σπυρου,δεν γραφτηκε αλλη τοποθετηση
Οι διαπιστωσεις -γνωματευσεις ειναι κοινες ,τοποθετησεις -θεραπειες δεν βλεπω.Το να μαζευτουν 100 γιατροι πανω απο ενα αρρωστο και να συμφωνουν στη γνωματευση της παθησης ,δεν νομιζω οτι αποτελει και θεραπεια για τον αρρωστο
Οτι υπαρχει και υπηρχε διαφθορα σε ολο ,σχεδον,το φασμα του πολιτικου κοσμου ειναι γνωστο,και δεν δικαιουται κανεις οποιος περασε απο υπουργικο θωκο να παριστανει τον αθωο,ουτε του Παπουλια εξαιρουμενου.Αν δεν καταλαβαν σαν υπουργοι ,τι συνεβαινε στην κυβερνηση που συμμετειχαν ειναι αθωοι,λογω περιορισμενης αντιληψεως,αλλα εξ ισου επικινδυνοι με οσους αντιλαμβανοταν και επομενως η θα αποδεχθουν δημοσια οτι ηταν ατομα περιορισμενης αντιληψεως η θα πρεπει να υποστουν οσα και οι υπολοιποι.
Αν ο κ πρωθυπουργος δεν ηξερε, ως ωφειλε, την πραγματικοτητα πριν τις εκλογες ,θα ππεπει να στειλει σε δικη τον κ Προβοπουλο γιατι του παρεθεσε ψευδη στοιχεια,και επειδη επι 6-7 μηνες δεν το εχει κανει ,οφειλει να παραδεχθει οτι ενω ηξερε ,ειπε ψεμματα στον λαο για να υφαρπασει την ψηφο του
Στην ιδια περιπτωση υπαγονται και ολοι μεγαλοδημοσιογραφοι και εκδοτες που και αυτοι ηξεραν,αλλα δεν μιλουσαν

Σε καταγγέλω, μιας και σχολίαζεις ΜΌΝΟ τον αξύριστο Πιότρ!! του Θ:ernaehrung004:

Και εσύ Βρούτε?:smash:

Μόνο ο Λάρρυ μας έμεινε σαν όαση.

Πέτρο, ο νυν πρωθυπουργός τα ήξερε όλα, ο Προβόπουλος τους είχε διαμηνύσει την κατάσταση, οπότε ότι τώρα λένε είναι ψέμματα.
Υπήρχαν ευκαιρίες για να μην φθάσουμε εδώ ( πέρασν άλλωστε 6 μήνες ), αλλά είχαν δώσει τα χέρια.
Ακόμη και ο Παπούλιας, δεν δικαιούται να βγαίνει αγανακτισμένος, τροχός του συστήματος είναι, παλιά καραβάνα!!

Last edited:
Πέτρο, έχω πει πολλές φορές και από πολύ παλιά ότι δεν πιστεύω στο συγκεκριμένο πολίτευμα. Δημοκρατία του 1/3 δεν υπάρχει.
Με τος εκλογικούς νόμους που υπάρχουν, η ψήφος αποτελεί ένα άλλοθι στα λαμόγια που κυβερνούν τα τελευταία χρόνια.
Και όσο περνάει ο καιρός, με την προπαγάνδα των ΜΜΕ, την αποχαύνωση και τον εξευτελισμό της ανθρώπινης ζωής, τα ψευτοδιλήμματα, τη τάση του σύγχρονου ανθρώπου να κοιτάει την πάρτη του, η περιβόητη κοινοβουλευτική δημοκρατία γίνεται όλο και περισσότερο μια ολιγαρχία από δούλους του χρήματος.

Σιμο ,εκεινο που με τρελλαινει ειναι ,οτι ολοι παριστανουν τις λευκες περιστερες και τις παλευκες και αμολυντες παρθενες.Εαν δεν καταλαβαιναν τι γινεται, τους αξιζει ο τιτλος βιβλιου του Ντοστογιεφσκι.
Θα πρεπει να ανοιχθει βιβλος με την επωνυμια <αρχειο σκανδαλων της μεταπολιτευσης>,ετσι για να μην παμε πιο πισω

Πέτρο, έχω πει πολλές φορές και από πολύ παλιά ότι δεν πιστεύω στο συγκεκριμένο πολίτευμα. Δημοκρατία του 1/3 δεν υπάρχει.
Με τος εκλογικούς νόμους που υπάρχουν, η ψήφος αποτελεί ένα άλλοθι στα λαμόγια που κυβερνούν τα τελευταία χρόνια.
Και όσο περνάει ο καιρός, με την προπαγάνδα των ΜΜΕ, την αποχαύνωση και τον εξευτελισμό της ανθρώπινης ζωής, τα ψευτοδιλήμματα, τη τάση του σύγχρονου ανθρώπου να κοιτάει την πάρτη του, η περιβόητη κοινοβουλευτική δημοκρατία γίνεται όλο και περισσότερο μια ολιγαρχία από δούλους του χρήματος.

Ναι Δημητρη μου,αλλα για να παμε καπου αλλου,θα πρεπει ο λαος να μορφωθει πολτικα και πολιτισμικα και να μπορει να καταλαβαινει το ψεμμα των πολιτικων.Δυστυχως ,στην πραξη,τα πολιτικα συστηματα που μεχρι στιγμης εχουν εφαρμοσθει εχουν σοβαρα ελλατωματα.
Στην ουσια δυο ειναι οι δοκιμασμενες επιλογες ,η αστικη δημοκρατια και ο εφαρμοσμενος σοσιαλισμος της Ε.Σ.Σ.Δ και λοιπων χωρων.Αν υπαρχει κατι αλλο,ευχαριστως να το ακουσω και να το δεχθω

Μα αυτό είναι που φωνάζω Πέτρο, τα δοκιμασμένα μας έφτασαν εδώ.
Ετοιμάζομαι να κατέβω στο κέντρο για την απεργία, το τι πιστεύω (και θέλω) μπορούμε να το συζητήσουμε κάποια άλλη στιγμή (σε άλλο τόπικ φυσικά)

H ανταλλαγες αποψεων και τοποθετησεων σε αυτο το κλιμα παντα μου αρεσουν,ασχετα φυσικα με την πιθανη αντιπαραθεση αποψεων.Ετσι βαθαινει η αντιληψη του καθενος απο εμας ,στα ονειρα και τα πιστευω του συνομιλητη μας.Η δημοκρατια χτιζεται και δημιουργειται με την συναντιληψη και οχι με την στειρα αντιπαραθεση.
Ευχομαι να μας δωθει η ευκαιρια,οσο πιο συντομα γινεται

@Τάσο,

''τι ωραίο νόμισμα.....σαν ηλιοβασίλεμα είναι''*

Καλομελέτα κι' έρχεται....:Banane0::Banane0:

*
Δεν ήταν ακριβώς πεντακοσάρικο, αλλά από ποια ταινία είναι ή ατάκα??

Όντως όπως είπε ο Σπύρος παραπάνω, από τα Χτυποκάρδια στο Θρανίο. Το χαρτονόμισμα ήταν χιλιάρικο. Το έδωσε η Βουγιουκλάκη στον Κωνσταντίνου, ο οποίος το έβαλε δήθεν αδιάφορα στην τσέπη του και πριν καλά το βγάλει, συνειδητοποιώντας ότι η Βουγιουκλάκη του είπε ότι του δίνει χιλιάρικο, το φέρνει μπροστά του και με σπασμένη φωνή ρωτάει "χιλιάρικο; ολόκληρο;" κλπ κλπ

Γυρίσαμε 50 χρόνια πίσω...

Πέτρο, ο νυν πρωθυπουργός τα ήξερε όλα, ο Προβόπουλος τους είχε διαμηνύσει την κατάσταση, οπότε ότι τώρα λένε είναι ψέμματα.

Εάν δεν ήξερε (να το δεχθούμε αυτό χάριν της συζήτησης) θα έπρεπε όταν το μάθαινε, την επομένη αμέσως να έβγαινε να το ανακοινώσει έκπληκτος στον Λαό, ότι ανέλαβε την εξουσία με άλλα δεδομένα και όσα σχεδιάσε ανατρέπονται.... και όχι να το κρατάει σαν κρυφό άσσο/δικαιολογία στο μανίκι, για όταν ανακοινώνει το δυστυχώς επτωχεύσαμεν.

Δεν υπάρχει καμία απολύτως δικαιολογία συνεπώς για τον ΓΑΠ.

Και περαν αυτου να δινει,το μισο, επιδομα κοινωνικης αλληλεγγυης που στη συνεχεια το πηρε πολλαπλα απο τους δικαιουχους και ολους τους υπολοιπους.
Ειτε δεν ξερανε,ειτε ξερανε ειναι το ιδιο επικινδυνοι για διαφορετικους λογους,αλλα επι της ουσιας ελαφρυντικα δεν υπαρχουν.

Τον τελευταίο καιρό, ειλικρινά αναρωτιέμαι πολλές φορές αν η στάση που κρατάω απέναντι στα πράγματα δικαιολογείται από την κατάσταση στην κοινωνία αλλά και από την προσωπική μου θέση σε αυτή. Εξ αφορμής, αυτό που μου έχει προκαλέσει τις περισσότερες απορίες είναι το "πού βρίσκονται τα όρια του καθενός".

Ουσιαστικά λοιπόν, η αντίδραση του καθενός απέναντι στα πράγματα (όχι η εναντίωση, απλά η αντίδραση) εκπορεύεται από δύο πηγές:
Η μια είναι το ιδεολογικό-πολιτικό υπόβαθρό του. Δηλαδή η προσπάθεια αναζήτησης της «κοινωνικής αλήθειας» αν μου επιτρέπετε τον όρο, η αναζήτηση του μέσου που θα φέρει ένα καλύτερο αύριο στο σύνολο του κόσμου ή στον εαυτό μας ή την επιχείρησή μας, ανάλογα με την οπτική μας. Η δημιουργία αυτού του υποβάθρου, προϋποθέτει σε ανύποπτο χρόνο στοιχειώδη σκέψη αρχικά και μελέτη στη συνέχεια. Και τα δύο δυστυχώς σπανίζουν.

Αυτό όμως που με έχει προβληματίσει περισσότερο είναι η άλλη πηγή αντίδρασης. Είναι αυτή που γεννάται από το προσωπικό συμφέρον και την ανάγκη υπεράσπισή του και ας μην υποτιμάται καθόλου ως κίνητρο. Και εξηγούμαι. Όλα τα «μέτρα» μέχρι στιγμής αγγίζουν στην ουσία τους μεσοαστούς περισσότερο από κάθε άλλη τάξη, και μάλιστα όχι μόνο τα εργαζόμενα μέλη μιας μεσοαστικής οικογένειας αλλά ακόμα και τα τέκνα τους και τους γονείς τους ως συνταξιούχους. Περιληπτικά όσα έγιναν και όσα πρόκειται να γίνουν περιλαμβάνουν περικοπές μισθών, συντάξεων, αυξήσεις τιμών λόγω ΦΠΑ, έμμεσων φόρων, απαξίωση δημόσιας παιδείας, αύξηση ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση και αύξηση ετών εργασίας, διάλυση ιατρικής και φαρμακευτικής κάλυψης, μείωση επιδομάτων ανεργίας, διευκόλυνση απολύσεων και ελαστικών σχέσεων εργασίας, μείωση αποζημιώσεων, μείωση βασικού μισθού, κατάργηση συλλογικής σύμβασης, και πολλά άλλα που τείνουν να μετατρέψουν τη ζωή όλων σε επεισόδιο του survivor…Αδυνατώ να σκεφτώ ποια μαζική κατηγορία πολιτών δεν αφορά κάτι από τα παραπάνω.

Και έρχομαι στο κρίσιμο ερώτημα. Εντάξει, μερικοί άνθρωποι κινούμαστε με βάση την πρώτη πηγή κινήτρων και λόγω της ματαιοδοξίας μας(?), του ψευτοηρωισμού μας(?), της βλακείας μας (?) ή όποιας άλλης ψύχωσής μας, έχουμε κάνει την επιλογή μας να ταχθούμε απέναντι σε αυτά τα μέτρα που «σκοτεινιάζουν» τον κόσμο για τα επόμενα 50 χρόνια. Υπάρχουν επίσης και κάποιοι που τάσσονται ανοιχτά υπέρ είτε λόγω της πρώτης είτε λόγω της δεύτερης είτε και λόγω και των δύο πηγών. Είναι σίγουρο δε, ότι οι δυο παραπάνω κατηγορίες δεν αποτελούν πάνω από το 10% του συνόλου του πληθυσμού.

Το υπόλοιπο 90% τι κάνει…;

Ας μου απαντήσει κάποιος. Αισθάνονται ότι δεν τους αφορά το μέλλον; Διατηρούν την ελπίδα ότι τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα; Και αν ναι, πού το βασίζουν; Δεν έχουν όρεξη και κουράγιο να ασχοληθούν; Αυτοί που είναι 20-22 χρονών και έμαθαν χθες ότι θα προσλαμβάνονται με μισθό 600 ευρώ και δοκιμαστικά για 14-16 μήνες (οπότε και θα απολύονται χωρίς αποζημίωση) πώς νιώθουν; Ποιος περιμένουν να τους σώσει και πώς; Εγώ που καθαρίζω 25-27.000 το χρόνο, η θέση μου δεν κινδυνεύει, τι δουλειά έχω στο δρόμο να παίζω κορώνα-γράμματα το κεφάλι και τη δουλειά μου; Πες μου γιατρέ μου, είμαι καλά; Μήπως οι άλλοι είναι καλύτερα; Εκεί που πάει η χώρα, να πάω κι εγώ μαζί της ή να πάω προς άλλη κατεύθυνση…;

ΥΓ. Θυμήθηκα την ανοιχτή επιστολή του Ντοκ που ήταν και αφορμή για αυτό το ποστ και δεν ξέρω αν πρέπει να τον μιμηθώ στην ανοχή του. Δεν μπορώ όμως. Έχω κόψει την «καλημέρα» σε αρκετούς τον τελευταίο καιρό και δεν αισθάνομαι τύψεις για αυτό. Έχω κερδίσει βέβαια και πολλές άλλες, νέες «καλημέρες», ίσως πιο ειλικρινείς.

Αγαπητέ φίλε ανοίγεις ένα μεγάλο πολιτικό θέμα σε ένα ΜΗ πολιτικό φόρουμ . Τέλος πάντων.

Η γνώμη μου είναι δυστυχώς δυσάρεστη. Και υποθέτω ότι δεν θα σου αρέσει.

Η Ελλάδα κατέρρευσε ΟΧΙ επειδή κλάπηκε από την ηγεσία της . Η Ηγεσία είτε είναι ο Μέγας Αλέξανδρος , ο Φαραώ , ο Στάλιν , ο Πούτιν , o Τσάβες , ο Σαντάμ ή ο Μπους η ό Παπανδρεο-Καραμανλής ΠΑΝΤΑ κλέβει ( ή αν θέλεις κερδίζει να το πούμε περισσότερο Politically Correct).

Η Ελλάδα - της Μεταπολίτευσης - κλάπηκε από το λαό της.
Την κατάρρευση ΔΕΝ έφερε το ότι κλέβει ο υπουργός (αυτό παντού και πάντα γίνεται) . Η κατάρρευση ήλθε επειδή έκλεψε ΚΑΙ ο θυρωρός. (όπου κλοπή μπορείς να βάλεις ψεύτικη σύνταξη – υπερωρία – επιδότηση – φοροδιαφυγή – αυθαίρετη δόμηση – παράνομο διορισμό – ψεύτικα οδοιπορικά - σπατάλη υλικού – κλεισμένο ημιυπαίθριο - ψεύτικη συνταγογράφηση - κρατικοδίαιτοι ψευτοεπιχειρηματίες κλπ.κλπ.).

Όσο και να επιτίθενται οι καρχαρίες ή λιοντάρια σε ένα θήραμα δεν είναι αυτοί που το ξεκοκαλίζουν . Τα πιράνχας ή οι ακρίδες είναι αυτά που δεν αφήνουν ούτε κόκκο από αυτό.
Δυστυχώς η αλήθεια αυτή έφερε τη χώρα στα γόνατα και στην κατάσταση που περιγράφεις . Αυτή η αλήθεια έκανε τη χώρα θήραμα της Δϋσης.

Ξέρω δεν αρέσει πολιτικά ούτε κομματικά γιατί δεν στοχοποιεί τα λιοντάρια που μπορείς να τα σκοτώσεις θεαματικά με μία καραμπίνα , στοχοποιεί τις ακρίδες που δεν σκοτώνονται έτσι .

Last edited:
δυστυχώς ο κόσμος εκτός απο ανημέρωτος είναι -πλέον- και αποβλακωμένος!

γιαυτό και οι αντιδράσεις δεν είναι οι αναμενόμενες.

όταν το μόνο που νοιάζει αρκετούς νέους, είναι το θεαθήναι και το πως θα βγάλουν προς τα έξω το καλύτερο τους προφίλ για την Χ Ψ Ζ γκόμενα ή για να μπουν σε έναν κύκλο ανθρώπων μόνο και μόνο για να θεωρούν εαυτούς ...in ε τότε πιστεύω οτι η απάντηση είναι δεδομένη για το τι κάνει το υπόλοιπο 90%... (το ποσοστό δεν το υιοθετώ, απλά το αναπαράγω γιατί έτσι αναφέρθηκε πιο πάνω)

υ.γ και φυσικά το βασικότερο όλων, είναι οτι η ....κακή ενημέρωση (κανάλια κλπ) πλέον έχει πείσει τον περισσότερο κόσμο οτι καλώς γίνονται όλα αυτά.

Απάντηση: Re: Επιστολή - απάντηση σε έναν φίλο μου

Όσο και να επιτίθενται οι καρχαρίες ή λιοντάρια σε ένα θήραμα δεν είναι αυτοί που το ξεκοκαλίζουν . Τα πιράνχας ή οι ακρίδες είναι αυτά που δεν αφήνουν ούτε κόκκο από αυτό.
Δυστυχώς η αλήθεια αυτή έφερε τη χώρα στα γόνατα και στην κατάσταση που περιγράφεις . Αυτή η αλήθεια έκανε τη χώρα θήραμα της Δϋσης.

Ξέρω δεν αρέσει πολιτικά ούτε κομματικά γιατί δεν στοχοποιεί τα λιοντάρια που μπορείς να τα σκοτώσεις θεαματικά με μία καραμπίνα , στοχοποιεί τις ακρίδες που δεν σκοτώνονται έτσι .

Υπάρχει μιά ´λεπτομέρεια´πού ξεχνιέται..
Πώς τά Λιοντάρια και οι Καρχαρίες υπέστησαν μετάλλαξη και απέκτησαν συμπεριφορά ακρίδας και πιράνχας και έγιναν ένα νέο Υβρίδιο πού έχει εξαπλωθεί σέ ολόκληρο τον κόσμο ως μιά νέα ολιγαρχία πού έχει καταστρατηγήσει ακόμα και κάποιους στοιχειώδεις φιλελεύθερους ρυθμιστικούς κανόνες..
Ο λαός-λαοί απλά δέν υπάρχουν εδώ και χρόνια και πλέον η νέα απόπειρα ειναι να εξαφανιστούν και οι τελευταίες εστίες αντιστάσεως.
Αυτο δεν ειναι Ελληνικό αλλά παγκόσμιο φαινόμενο .

Και ο ψεκασμός, Ηλία; Πώς πρέπει να γίνει;

Δε θα διαφωνησω και πολυ στο παραδειγμα του Ηλια, αλλα, ετσι οπως το περιγραφει, θα ηταν καλυτερα να σαπισει το πτωμα και να παει αχρηστο? Γιατι, πτωμα ηταν... δυσκολο να αναγεννηθει απο τις σαρκες του...

Στη φυση, υπαρχει δραση και αντιδραση... δε μπορεις να κατηγορησεις τις ακριδες... ειδικα οταν τα λιονταρια αποθρασυνονται και θελουν μονο φαγητο .... "της ωρας" και "απο τη θαλασσα στο τηγανι"... σπερνοντας παντου μισοφαγωμενα πτωματα.

Και ο ψεκασμός, Ηλία; Πώς πρέπει να γίνει;

Ο ψεκασμός, Κώστα, ΕΠΡΕΠΕ να γίνει με χειρουργική ακρίβεια (και κατάλληλες δόσεις) στα άπειρα σημεία της χώρας που ευδοκιμούσαν ακρίδες.
Αυτό έπρεπε να γίνει μέχρι το τέλος του 2009 από εμάς τους ίδιους.. Δυστυχώς δεν έγινε.
Φταίει η άρρωστη ελληνική δημοκρατία της μεταπολίτευσης που τα πάντα είναι μία φάρσα. Από το τι σημαίνει επιχειρηματίας και συνδικαλισμός μέχρι το πανεπιστημιακό άσυλο και το τι σημαίνει προοδευτικός (και σίγουρα ΔΕΝ είναι ο αράζων στην πλατεία Εξαρχείων πίνοντας φραπόγαλα).

Τώρα θα γίνει ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΣ σε μεγάλες δόσεις από δυτική αεροπορία και όποιος αντέξει – άντεξε.

Προσωπικά είμαι και ΣΦΟΔΡΑ αντίθετος της άποψης ότι για την κατάντια της χώρας φταίει η κλοπή των «μεγάλων» -δηλαδή τζάκια – τράπεζες – υπουργοί κ.λ.π – (όχι ότι δεν κλέβουν αλλά δεν είναι κάτι απορίας άξιο) . Είναι το μεγαλύτερο ΑΛΛΟΘΙ για να μην αλλάξει στη συμπεριφορά του ΤΙΠΟΤΑ ο μικρός (εμείς δηλαδή).
Λυπάμαι ειλικρινά για τη χώρα αν περιμένει να σωθεί όταν επιστρέψει τα κλεμμένα ο Εφραίμ , η Siemens , o Ρουσσόπουλος , ο Βουλγαράκης , ο Μαντέλης κλπ.

Και για όποιον θέλει και μια απόδειξη ότι η χώρα κλάπηκε από τους μικρούς (και πολλούς) μπορώ να του δώσω .
Πουθενά στον πλανήτη που υπάρχει διαφθορά στη εξουσία (Βαλκάνια - Μεξικό – Λατινική Αμερική – Ασία – Ρωσία κλπ. ) δεν ακριβαίνει ο καφές και το εμφιαλωμένο στο καφενείο του χωριού.
Όσα και να κλέψει ο Αμπράμοβιτς (και αγοράσει γιώτ 200 μέτρα και την Τσέλσυ) ΔΕΝ ακριβαίνει το μπουκάλι νερό στο χωριό του στη Σιβηρία. Δεν καθορίζουν τους κανόνες προσφοράς – ζήτησης της αγοράς οι (πολύ λίγοι) ισχυροί που κλέβουν.

Οι κανόνες της αγοράς καθορίζονται από την μάζα . Και όταν η μάζα έχει πρόσβαση στο εύκολο χρήμα (Δημόσιο – επιδοτήσεις – παραυγεία – παραπαιδεία – ψεύτικες συντάξεις – κλπ κλπ κλπ. ) τότε γίνεται της ..Ελλάδας.

Last edited: