Επιστολή δημοτικού υπαλλήλου ...

Re: Απάντηση: Re: Επιστολή δημοτικού υπαλλήλου ...

Καταργήθηκε ο βασικός κατώτατος μισθός, και τώρα στον ιδιωτικό τομέα πληρώνονται με βάση την προσφορά σε μειοδοτικό διαγωνισμό; Όποιος εργοδότης δουλεύει έτσι είναι παράνομος και πρέπει να τον κατηγορούμε, όχι να απαιτούμε να ασπαστεί και το δημόσιο τους τρόπους του. Ο Δημόσιος τομέας έχει πολλά προβλήματα και έχει και να λογοδοτήσει για πολλά, αλλά όχι και να τα ισοπεδώνουμε όλα.

Ξεχνάς ότι στο Δημόσιο υπάρχει και η μονιμότητα, οπότε αν ειναι να υπάρχει κατώτατος μισθός θα πρεπει να είναι χαμηλότερος απο αυτόν του ιδιωτικού τομέα!
Δεν ισοπεδώνω τίποτε, λεω τι θα ήταν πιο δίκαιο κατα την άποψή μου και μάλιστα ξέρω ότι δεν υπάρχει πιθανότητα να γίνει σ αυτή την χώρα, οπότε και θεωρώ βέβαιο πλέον ότι το καράβι θα βουλιάξει αργά ή γρήγορα (χρεωκοπία) αφού αν συνεχίσουμε στην ίδια γραμμή της αύξησης του κόστους του Δημόσιου Τομέα....δεν θα υπάρχει σε λίγο ιδιωτικός τομέας για να παράγει κάτι και στηρίζει τον δημόσιο, έτσι απλά....

δλδ σε χώρες που οι περισσότεροι οργανισμοί είναι δημόσιοι έχουν βουλιάξει ??

ενώ αντίθετα σε χώρες που σχεδόν όλες οι υπηρεσίες ξεπουλήθηκαν σε ιδιώτες είναι ακμάζουσες ???

δυστυχώς για ορισμένους (λίγους) το πολύ πρόσφατο παρελθόν άλλα έδειξε ...

Δηλαδή εάν καταργηθεί η μονιμότητα ή έστω καταστεί κάπως ευκολότερη (από το σχεδόν αδύνατο, σήμερα) η αποπομπή των ακατάλληλων ΔΥ, θα καταλυθεί το δημόσιο; Αυτό είναι το επιχείρημα;

Είχα ακούσει παλιότερα μια ιστορία, για μία υπάλληλο (πολιτικό προσωπικό, νομίζω) σε μια μεραρχία στον Έβρο... πόσες αναφορές είχε κάνει προσωπικά ο ίδιος ο Μέραρχος (κατά τη διήγηση, επρόκειτο για τρανταχτή περίπτωση ανικανότητας) η υπάλληλος τίποτα... ακλόνητη. Με τέτοιο σύστημα, ιδρυματικού, πραγματικά, χαρακτήρα, η πορεία μας είναι προδιαγεγραμμένη.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Επιστολή δημοτικού υπαλλήλου ...

Αυτο ουτε επι Σταλιν στην Ρωσια δεν γινοταν και Μαο Τσε Τουνγκ στην Κινα...

Ειναι δυνατον πχ. Χειρουργος επιμελητης σε Νοσοκομειο να παιρνει οσα η καθαριστρια?

Απλως ο μισθος πρεπει να εξαρταται κατα την γνωμη μου απο επιτευξη στοχων , διαφορετικων για καθε υπηρεσια...

Δεν με κατάλαβες...

είναι άλλο θέμα ο εκσυγχρονισμός του δημόσιου τομέα σε όλα τα επίπεδα που σαφώς και χρειάζεται και άλλο οι αφορισμοί προς το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων

ξαναλέω οτι οι περισσότεροι δ.υπάλληλοι θεωρούν παράλογες τις μισθολογικές ανισότητες που υπάρχουν

μεθαύριο έχουν απεργία οι εφοριακοί και οι τελωνειακοί, αδικούνται τα παιδιά ...

Επειδή δεν ξέρω, το ρωτώ ειλικρινά, υπάρχουν θέσεις των ΔΥ (ουσιαστικές εννοώ, όχι ξύλινες αγορεύσεις άλλα λόγια να αγαπιόμαστε) επί του θέματος της μονιμότητας και του -έστω- περιορισμού της; Γιατί το μόνο που έχω ακούσει είναι ότι ουσιαστικώς δεν υπάρχει μονιμότητα λόγω εκτεταμένης χρήσης Stage και συμβασιούχων γενικά.

Απάντηση: Re: Επιστολή δημοτικού υπαλλήλου ...

είναι άλλο θέμα ο εκσυγχρονισμός του δημόσιου τομέα σε όλα τα επίπεδα που σαφώς και χρειάζεται και άλλο οι αφορισμοί προς το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων

ξαναλέω οτι οι περισσότεροι δ.υπάλληλοι θεωρούν παράλογες τις μισθολογικές ανισότητες που υπάρχουν

μεθαύριο έχουν απεργία οι εφοριακοί και οι τελωνειακοί, αδικούνται τα παιδιά ...

Καλά αυτοί είναι που τους χρειάζονται οικιακές αυτοψίες και μετά καπάκι ένα πόθεν έσχες...
Όπως αμερική...

Αλήθεια γιατί δεν γίνονται εδώ αυτοψίες ????

Επειδή δεν ξέρω, το ρωτώ ειλικρινά, υπάρχουν θέσεις των ΔΥ (ουσιαστικές εννοώ, όχι ξύλινες αγορεύσεις άλλα λόγια να αγαπιόμαστε) επί του θέματος της μονιμότητας και του -έστω- περιορισμού της; Γιατί το μόνο που έχω ακούσει είναι ότι ουσιαστικώς δεν υπάρχει μονιμότητα λόγω εκτεταμένης χρήσης Stage και συμβασιούχων γενικά.

Ουσιαστικώς υπάρχει μονιμότητα γιατί ακόμα προκηρύσσονται μόνιμες θέσεις. Όχι τόσες όσο παλαιότερα. Προκηρύσσονται και πολλές για συμβάσεις αορίστου χρόνου. Οι περισσότερες ελλέιψεις καλύπτονται ή καλύπτονταν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή με προγράμματα ΟΑΕΔ (το σταζ ήταν ένα από αυτά). Παλαιότερα οι συμβασιούχοι με διαδοχικές συμβάσεις γίνονταν μόνιμοι, τώρα γίνονται υπάλληλοι με σύμβάσεις αορίστου χρόνου, δεν είναι σύνηθες να λύονται αυτές οι συμβάσεις που τυπικά είναι όπως και η υπαλληλική σύμβαση στον ιδιωτικό τομέα. Μόνιμοι προσλαμβάνονται μόνο με γραπτό διαγωνισμό ή μοριοδότηση του ΑΣΕΠ, για τον στενό δημόσιο τομέα, ή με επίβλεψη του ΑΣΕΠ για εταιρίες του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Η κύρια διαφορά των μονίμων με τους αορίστου είναι ότι οι μόνιμοι έχουν ασφάλεια και σύνταξη δημοσίου ενώ οι αορίστου ασφάλεια και σύνταξη ΙΚΑ και ότι οι αορίστου δεν προάγονται όπως οι μόνιμοι. Νομίζω ότι ένα πάγιο αίτημα των αορίστου είναι η δυνατότητα προαγωγής τους σε θέσεις προϊσταμένων.

Νομίζω ότι τα συνδικαλιστικά όργανα των υπαλλήλων είναι κατά της κατάργησης της μονιμότητας. Δική μου γνωμη είναι ότι υπάρχουν θέσεις και ειδικότητες που δικαιολογούν μία σταθερή σύμβαση εργασίας με συγκεκριμένο εργαζόμενο, είτε ως μόνιμου είτε με σύμβαση αορίστου. Υπάρχουν όμως και πολλές θέσεις που μπορούν να καλύπτονται με άλλου είδους συμβάσεις. π.χ. ο καθαρισμός μπορεί να μην γίνεται από μόνιμους υπαλλήλους αλλά από συνεργεία καθαρισμού (κάτι που βέβαια στην Ελλάδα είναι επικίνδυνο όπως απέδειξαν οι εργολάβοι καθαριότητας του ΗΣΑΠ)

επίσης οι υπάλληλοι σε ΝΠΔΔ των δήμων έχουν σύνταξη ΙΚΑ ενώ στα υπόλοιπα τα των δημοτικών

την προηγούμενη εβδομάδα σε επικοινωνία της υπηρεσίας μου με το ΑΣΕΠ για προκήρυξη θέσεων μόνιμου προσωπικού μας είπαν οτι η οδηγία που έχουν προς το παρόν είναι οτι το 2010 δεν θα γίνει καμία πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, όλες οι ανάγκες θα πρέπει να καλυφθούν με 8μηνα

δλδ σε χώρες που οι περισσότεροι οργανισμοί είναι δημόσιοι έχουν βουλιάξει ??

ενώ αντίθετα σε χώρες που σχεδόν όλες οι υπηρεσίες ξεπουλήθηκαν σε ιδιώτες είναι ακμάζουσες ???

δυστυχώς για ορισμένους (λίγους) το πολύ πρόσφατο παρελθόν άλλα έδειξε ...

Αγαπητέ μου Jimazz,απ´το 96 έως και σήμερα ξεπουλήθηκαν εκτός από τά ασημικά και όλα τά μαχαιροπήρουνα τού Κράτους,και μιλάμε γιά Εταιρείες κερδοφόρες και μέ προοπτική ανάπτυξης..
Οι οπαδοί τών χωρίς όρους ιδιωτικοποιήσεων,πανηγύριζαν γιατί ο ανταγωνισμός θα έριχνε τίς τιμές και θά ´ισορροπούσε´η αγορά.
Εγινε ακριβώς το αντίθετο...
Και η Κρατική περιουσία εκποιήθηκε και οι τιμές πήγαν στά ύψη και δέν εχουμε αποφύγει την κατάρρευση..
Θά μου πείς ποιός ένοχος δείχνει τον εαυτό του μέ το χεράκι του??
Απλά τώρα γιά να μήν φανούν οι πραγματικοί υπευθυνοι ,άρχισε να καλλιεργείται απο τούς μεγαλοδημοσιογράφους και ολους τούς υπαίτιους το γνωστό ´ολοι φταίμε´...
Ακόμα ψάχνω να βρώ αυτούς τούς αεριτζήδες ,τά λεγόμενα Golden Boys ,πού μέ την αλαζονική τους και ακραία κερδοσκοπική πολιτική τίναξαν τίς φούσκες στον αέρα σε όλο τον κόσμο....
Προφανώς αυτοί πού τάκαναν θάταν τίποτα κλητήρες Δημοσίων Υπηρεσιών.:D:D

Η Γραφειοκρατία τού Δημοσίου και η κακοδιοίκηση είναι γνωστά,αλλά βολεύει να ρίχνουν ολες τις ευθύνες εκεί.
Οπως βολεύει να διαιρούν κοινωνικές ομαδες εργαζομένων μέ ίδια στην πραγματικότητα συμφέροντα....

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Επιστολή δημοτικού υπαλλήλου ...

από τα πολλά σωστά κρατάω αυτό ....

Οπως βολεύει να διαιρούν κοινωνικές ομαδες εργαζομένων μέ ίδια στην πραγματικότητα συμφέροντα....

πραγματικά αυτή η επιδοματική πολιτική έχει διαλύσει τον συνδικαλισμό

απεργούν π.χ οι οδοκαθαριστές και δεν τους συμπαραστέκεται κανείς, γιατί ο κος Π.Π μας είπε οτι δουλεύουν μόνο 3 ώρες

απεργούν οι εφοριακοί και οι τελωνειακοί και καλύτερα να μην πω πως νοιώθουμε σχεδόν όλοι μας

κάθε μικρή ομάδα ασχολείται μόνο με το επίδομα της και τίποτα άλλο

απίστευτα πράγματα

και το αποτέλεσμα ???

αντί να υπάρξει αντίδραση προς αυτούς που έφτιαξαν το τέλμα τα βάζουμε με αυτούς που κολυμπάνε μέσα σε αυτό ....

off topic βέβαια αλλά μια που το αναφέρατε.......προ εκλογικά δεν είχαν πει
ότι θα φορολογούσαν και την εκκλησιαστική περιουσία ???

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Επιστολή δημοτικού υπαλλήλου ...

από τα πολλά σωστά κρατάω αυτό ....

πραγματικά αυτή η επιδοματική πολιτική έχει διαλύσει τον συνδικαλισμό

απεργούν π.χ οι οδοκαθαριστές και δεν τους συμπαραστέκεται κανείς, γιατί ο κος Π.Π μας είπε οτι δουλεύουν μόνο 3 ώρες

απεργούν οι εφοριακοί και οι τελωνειακοί και καλύτερα να μην πω πως νοιώθουμε σχεδόν όλοι μας

κάθε μικρή ομάδα ασχολείται μόνο με το επίδομα της και τίποτα άλλο

απίστευτα πράγματα

και το αποτέλεσμα ???

αντί να υπάρξει αντίδραση προς αυτούς που έφτιαξαν το τέλμα τα βάζουμε με αυτούς που κολυμπάνε μέσα σε αυτό ....

Και το χειρότερο:Στρέφουν επίτηδες τούς εργαζομένους στον Ιδιωτικό Τομέα,όπου η εκμετάλλευση έχει φτάσει σέ Μεσαιωνικά-φεουδαρχικά επίπεδα,εναντίον άλλων μισθωτών...
Στόχος:H Eξίσωση ολων προς τά κάτω,η εφαρμογή τού ελαστικού ωραρίου,οι προσωπικές συμφωνίες και τά ιδιωτικά συμφωνητικά με την εργοδοσία.
Αν πιστεύουν πώς δεν θα υπάρξει κοινωνική έκρηξη και αυτή την φορά δέν θάναι απο 16χρονα ,είναι γελασμένοι..
Φτάσαν να θεωρούν πλούσιους αυτούς που εχουν εισοδήματα έστω και ένα ευρώ πάνω απο τά 27000 ετησίως...
Και τό χειρότερο ειναι πώς αυτοί που τά λένε έχουν δεκαπλάσια εισοδήματα.

για κοινωνική έκρηξη δεν το βλέπω, έχουμε καταπιεί πολλές καμήλες στο παρελθόν ..... τώρα θα μασήσουμε? .....

για πολύ φτώχεια το βλέπω , για δυσθεώρητα ποσοστά ανεργίας, για αύξηση της εγκληματικότητας κλπ κλπ κλπ

πάλι καλά που δεν έχω πουλήσει εκείνο το χωραφάκι στο χωριό (έχει και πηγάδι .... αμ πώς?)