Δεν ηξερα οτι και οι Δημοτικοι υπαλληλοι ειναι προνομιουχοι!
Μεγαλο ψεμα οτι δεν υπαρχει Δ.Υ. χωρις 600 μινιμουμ σε επιδοματα.
Ειμαι μονιμος υπαλληλος του ΥΠ. Παιδειας (σε ΤΕΙ, οχι στην κεντρικη υπηρεσια), κατηγοριας ΤΕ/Διοικ.-Λογιστικου (πτυχιο ΤΕΙ), 15 χρονια υπηρεσιας, Προισταμενος Τμηματος, και παιρνω 1.180 μηνιαιως (χωρις οικογενειακα επιδοματα διοτι δεν ειμαι παντρεμενος).
Οταν διαβαζω τα ανωτερω για τον κλητηρα του Δημου, να χ...σω μεσα τα πτυχια μου και τα Προισταμενιλικια μου!
Κατα τη γνωμη μου οι ΔΥ εχουν ατομικη ευθυνη. Και προκαλουν. Και ειναι αχαριστοι. Και δεν ειναι αδικο αν στραφει καποιος εναντιον τους. Πρεπει να βγουν και να πουν "Ευχαριστουμε που σιωπηλα δεχεστε να μας συντηρειτε και να δουλευετε για μας".
Καταντήσαμε κοινωνία της αντιπαροχής και μας ενδιαφέρει να κερδίσουμε 5τ.μ παραπάνω δωμάτιο παρά μιά παιδική χαρά δίπλα. Πρώτα θα αλλάξουμε τους εαυτούς μας και μετά το κράτος.
Αν θέλαμε τις κατοχυρώσεις του δημοσίου θα έπρεπε να συμμετέχουμε στους αντίστοιχους αγώνες
.
Γιατι να εχουμε κατοχυρωμενο δημοσιο μονο ομως και οχι κατοχυρωμενα εργατικα δικαιωματα?
Αυτον τον διαχωρισμο δεν τον αντιληφθηκα ποτε μου.
Αλλες κατηγοριες ΔΥ, δεν εχουν τοση ευελιξια. Ας πουμε οι καθηγητες. Οταν εχεις μαθημα εχεις μαθημα. Οντως τα χρηματα δεν μπορεις να τα πεις πολλα. Ειναι ομως 14 μισθοι για 9 μηνες.
Και παλι κανεις δεν παραιτειται, για να κανει φροντιστηρια. Αντιθετα ολοι κανουν φροντιστηρια, μεχρι να βρεθει ο τροπος να διοριστουν. Η διοριζονται και συνεχιζουν να κανουν φροντιστηρια.
βρε Vasada μου, πές καλέ μου, πόσοι θεολόγοι, χημικοί, οικιακής οικονομίας, μουσικοί, γυμναστές και άλλες 11 ειδικότητες (διότι δεν είναι όλοι φιλόλογοι, μαθηματικοί και φυσικοί) κάνουν ιδιαίτερα. Ποιός θέλει να κάνει ιδιαίτερα στα παιδιά του σε αυτά τα μαθήματα; Επίσης πόσοι νηπιαγωγοί κάνουν ιδιαίτερα; Κανένας. Πόσοι δάσκαλοι κάνουν ιδιαίτερα; Ούτε το 12%. Πόσοι από τους καθηγητές των ΕΠΑΛ;
Σωστά
Άρα συνολικά όσοι μετέχουν στη Α'/θμια, Β/θμια και Γ/θμια εκπαίδευση δεν κάνουν όλοι ιδιαίτερα. Ιδιαίτερα κάνει συνολικά περίπου το 7-8% των διδασκόντων.
Και πάλι σωστά
Επίσης και για τις διακοπές για να δούμε ακριβώς τί ισχύει. Οι καθηγητές βρίσκονται στα σχολεία τους από 1/9 έως 30/6. Το καλοκαίρι βρίσκονται εκτός σχολείων δυο μήνες κι όχι τρεις. Από αυτούς το 25% (δηλ. ένας στους τέσσερις) βρίσκεται σε υπηρεσία κι όλο τον Ιούλιο, καθώς απασχολείται στις εξετάσεις τις Πανελλαδικές (εξετάσεις, διόρθωση, μηχανογραφικα, κλπ.). Τελειώνουν περίπου στις 25-28/7.
Έτσι ακριβώς είναι..
Οι καθηγητές επίσης έχουν διακοπές 2 εβδομάδες τα Χριστούγεννα και 2 εβδομάδα το Πάσχα.
Επομένως βρίσκονται εκτός υπηρεσίας (νομίμως) περίπου 35-40 μέρες παραπάνω σε σχέση με τους λοιπούς δημόσιους υπαλλήλους και τους υπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα.
Από την άλλη να θυμίσω ότι το 45% των καθηγητών δεν εργάζεται στον τόπο διαμονής του (δηλ. η εργασία του απέχει περισσότερο από 33 χλμ.) επομένως έχει μεγάλα έξοδα μετακίνησης. Αυτά δεν του τα καλύπτει κανένας, όπως γίνεται στην πλειοψηφία του ιδιωτικού τομέα ή όπως γίνεται με άλλες κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων.
Δεν καλύπτουν έξοδα μετακίνησης στον ιδιωτικό τομέα εκτός και αν σου παρέχουν αμάξι (πωλητές- στελέχη)...
Φυσικά και υπάρχουν πολλοί καθηγητές (και δάσκαλοι και νηπιαγωγοί) που αρέκσονται στις λίγες ώρες εργασίας. Όμως υπάρχουν κι άλλοι (που είναι πολλοί) που προτιμούν το τρελλοκομείο της τάξης, παρά το τρελλοκομείο της εφορίας ή της πολεοδομίας, παρότι οι αποδοχές τους είναι χαμηλότερες κατά 50%.
Ειμαι μηχανικος "του Πολυτεχνειου".
Δουλευω σε κατασκευαστικη εταιρια, τουλαχιστον 8 ωρες τη μερα. Αναμεσα στις δουλειες μου ειναι η προκοστολογηση και η συνταξη προσφορων. Αν κανω λαθος προς τα κατω, η εταιρια παιρνει το εργο αλλα μπαινει μεσα. Αν κανω λαθος προς τα πανω, το εργο το παιρνει αλλη εταιρια. Εχω (ατυπα αλλα ουσιαστικα), υπο την επιβλεψη μου ενα ατομο ακομα. Δεν ειμαι προισταμενος.
Ποσα λεφτα θα μου εδινες?
Ξεχασα να πω, οτι στους γιατρους πληρωνω, και παιρνω πισω 20 ευρω. Αν η εταιρια εχει εσοδα κατω απο ενα οριο φετος, τη συμφερει να με απολυσει.
Φίλε μου, δεν καταλαβες το πνευμα μου! Δεν εκανα συγκριση με ιδιωτικο τομεα. Εγω ενισταμαι γιατι αλλοι με το ίδιο ωραριο, ιδιο εργοδοτη, ιδια χρονια υπηρεσιας, ιδια ή και λιγοτερα προσοντα (οπως η περιπτωση του Δημοτικου κλητηρα), πληρωνονται παραπανω, εως και διπλα λεφτα απο μενα οπως π.χ. οι του Υπ. Οικονομικων.
βρε Vasada μου, πές καλέ μου, πόσοι θεολόγοι, χημικοί, οικιακής οικονομίας, μουσικοί, γυμναστές και άλλες 11 ειδικότητες (διότι δεν είναι όλοι φιλόλογοι, μαθηματικοί και φυσικοί) κάνουν ιδιαίτερα. Ποιός θέλει να κάνει ιδιαίτερα στα παιδιά του σε αυτά τα μαθήματα; Επίσης πόσοι νηπιαγωγοί κάνουν ιδιαίτερα; Κανένας. Πόσοι δάσκαλοι κάνουν ιδιαίτερα; Ούτε το 12%. Πόσοι από τους καθηγητές των ΕΠΑΛ;
Άρα συνολικά όσοι μετέχουν στη Α'/θμια, Β/θμια και Γ/θμια εκπαίδευση δεν κάνουν όλοι ιδιαίτερα. Ιδιαίτερα κάνει συνολικά περίπου το 7-8% των διδασκόντων.
Επίσης και για τις διακοπές για να δούμε ακριβώς τί ισχύει. Οι καθηγητές βρίσκονται στα σχολεία τους από 1/9 έως 30/6. Το καλοκαίρι βρίσκονται εκτός σχολείων δυο μήνες κι όχι τρεις. Από αυτούς το 25% (δηλ. ένας στους τέσσερις) βρίσκεται σε υπηρεσία κι όλο τον Ιούλιο, καθώς απασχολείται στις εξετάσεις τις Πανελλαδικές (εξετάσεις, διόρθωση, μηχανογραφικα, κλπ.). Τελειώνουν περίπου στις 25-28/7.
Οι καθηγητές επίσης έχουν διακοπές 2 εβδομάδες τα Χριστούγεννα και 2 εβδομάδα το Πάσχα.
Επομένως βρίσκονται εκτός υπηρεσίας (νομίμως) περίπου 35-40 μέρες παραπάνω σε σχέση με τους λοιπούς δημόσιους υπαλλήλους και τους υπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα.
Από την άλλη να θυμίσω ότι το 45% των καθηγητών δεν εργάζεται στον τόπο διαμονής του (δηλ. η εργασία του απέχει περισσότερο από 33 χλμ.) επομένως έχει μεγάλα έξοδα μετακίνησης. Αυτά δεν του τα καλύπτει κανένας, όπως γίνεται στην πλειοψηφία του ιδιωτικού τομέα ή όπως γίνεται με άλλες κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων.
Φυσικά και υπάρχουν πολλοί καθηγητές (και δάσκαλοι και νηπιαγωγοί) που αρέκσονται στις λίγες ώρες εργασίας. Όμως υπάρχουν κι άλλοι (που είναι πολλοί) που προτιμούν το τρελλοκομείο της τάξης, παρά το τρελλοκομείο της εφορίας ή της πολεοδομίας, παρότι οι αποδοχές τους είναι χαμηλότερες κατά 50%.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.