Δυστυχώς δεν είχα περισσότερο χρόνο για να ασχοληθώ, όπως επίσης μπορείτε να δείτε ότι και στις φωτογραφίες δεν τα καταφέρνω και τόσο καλά...:blush:
Οι πρώτες μου εντυπώσεις: ΕΠΑΘΑ ΠΛΑΚΑ !!! :speechless-smiley-0
Τώρα καταλαβαίνω αυτούς που λένε ότι τους έπεσε το σαγόνι στο πάτωμα!!! :a0210:
Είχα την ευκαιρία να τον δοκιμάσω μόνο μια ημέρα, την ημέρα που τον παρέλαβα κι έτυχε να ήμουν στο γραφείο μου. Ευτυχώς έχω αρκετό χώρο και μεγάλουτς άδειους τοίχους κι έτσι τον δοκίμασα εκεί, με τη βοήθεια του iMac, που τον σύνδεσα με DVI->HDMI.
Οταν τον σύνδεσα στο ρεύμα και τον άνοιξα, η πρώτη ένδειξη ήταν το μήνυμα "EPSON" με ένα μαύρο φόντο από πίσω. Από εκεί και μόνο κατάλαβα ότι θα δουν θαύματα τα μάτια μου μετά. Συνδέω το iMac και ο προβολέας κλείδωσε κανονικά στα 1920x1080, 60Hz (ση φωτογραφία που βλέπετε 50Hz, απλά έκανα μια αλλαγή επειδή πειραματιζόμουνα σε αυτό). Αρχικά είχα μια εικόνα γύρω στις 110" και δεν πίστευα σε αυτό που έβλεπα. Πεντακάθαρη εικόνα, άπλετο φως, τρομερή ευκρίνεια, πλούσια χρώματα...σαν να είναι καλός ο καιρός, να έχει καθαρίσει η γυναίκα με AZAX τα τζάμια και εσύ να κάθεσαι και να βλέπεις έξω!! Τετοια αίσθηση μου έδωσε!
Μετά από λίγο καταφθάνει και ο φίλος aris464, γιατί ήθελε κι αυτός να τον δει, αλλά ήθελα κι εγώ συμπαράσταση :firstprize: Μπορεί να σας πει κι αυτός μετά λίγα λόγια παραπάνω από όσα είδαμε.
Να πω ότι το μηχάνημα έχει τρομερή ευκολία τοποθέτησης, χωρίς να χάνει σε καμία περίπτωση ευκρίνεια, όσο κι αν χρησιμοποιήσετε το LENS SHIFT. Επίσης εαν η λειτουργία της λάμπας είναι στο "LOW" = economy, τότε είναι τελείως αθόρυβος, πραγματικά. Αφού καθόμουνα στο μισό μέτρο από εκεί που τον είχα και δεν ακουγόταν τίποτα απολύτως. Σε λειτουργία NORMAL, τότε τον ακούς ίσα ίσα. Αν και πιστεύω ότι έχει τέτοια φωτεινότητα σαν προβολέας που δεν χρειάζεται ποτέ να τον έχει κάποιος στο NORMAL, ακόμα κι εαν έχετε κάποια φώτα ανοικτά στο χώρο. Για να καταλάβετε τι εντύπωση μου έδωσε overall, είδα εικόνα που δεν την έχω δει σε καμιά LCD ή PLASMA τηλεόραση. Σε όλα!!!! Το ίδιο διαπίστωσε και ο φίλος Αρης, ο οποίος είναι και κάτοχος της κορυφαίας τηλεόρασης Sony 46X3500. :antlers:
Παίξαμε αρκετά trailers κατεβασμένα από το apple.com, σε αναλύσεις 720p τα περισσότερα αλλά και σε 1080p. Τι να πω.... ότι και να πω θα είναι λίγο και θα αδικήσω το μηχάνημα. ΤΕΛΕΙΟ σας φτάνει??
Κοτετσόσυρμα δεν έχει σε καμία περίπτωση, εκτός κι αν πας στα 30-40εκ από την οθόνη, όπου ξεκινάει να διακρίνεται ελάχιστα. Επομένως είναι ένας προβολέας που είναι κατάλληλος για όσους θέλουν να βλέπουν από κοντινή σχεδόν απόσταση. Και τελικά το μέγεθος δεν κουράζει καθόλου. Μην σας πω ότι μετάνιωσα λίγο που το πανί που αγόρασα είναι μόνο 84" για τα 3μ που θα έχω απόσταση θέασης...άνετα με έπαιρνε για 92", για να μην πω 100" και με νομίζετε υπερβολικό!!! :BDGBGDB55:
Σε βίντεο HD στα 1080p, όπως το Transformers, η εικόνα ήταν απλά απίστευτη! Μόνο ένα μειονέκτημα είχαμε στο demo που κάναμε. Δεν είχαμε τον ικανό ήχο (ηχεία, ενισχυτή,...) για να γεμίσει ο χώρος. Επαιζα με τα ηχεία του υπολογιστή και καταλάβαινες εύκολα ότι μια τέτοια εικόνα θέλει και πρέπει να συνδυαστεί και με το κατάλληλο ηχητικό σύστημα. Ελπίζω ο Onkyo 905 να ταιριάξει απόλυτα στο χώρο μου, τον οποίο περιμένω αυτή την εβδομάδα :2thumb22sup:
Σίγουρα θα προσπαθήσω να βρω χρόνο για να βγάλω και screenshots για να πάρετε μια καλύτερη γεύση. Ομως ένα έχω να πω. Εσείς που σας αρέσει να βλέπετε ταινίες και γενικά ο κινηματογράφος, μια τέτοια αγορά όχι μόνο θα σας κάνει να μην το μετανιώσετε, αλλά να θέλετε να ξαναδείτε όλες σας τις ταινίες από την αρχή! Και θα καταλάβετε όλοι ότι άλλο τηλεόραση κι άλλο προβολέας. ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ δεν έχουν μεταξύ τους!!!!!