Λίγα λόγια για την πολύ όμορφη παρουσίαση της EPSON, σε ένα χώρο αν μη τι άλλο ιδιαιτέρως περιποιημένο όπως είναι οι αίθουσες Golden Hall στο Mall Αμαρουσίου.
Την παρουσίαση της εταιρείας και των προϊόντων της ανέλαβε Ιταλός εκπρόσωπος ο οποίος ,στα Αγγλικά ,έκανε μια ιστορική αναδρομή στα προϊόντα της εταιρείας που αφορούν την βιντεοπροβολή και την εξέλιξή τους μέχρι τις μέρες μας.
Όπως ήταν αναμενόμενο στο τέλος της παρουσίασης ανέλυσε το ειδικό βάρος που έχει ρίξει η εταιρεία στην μελέτη, εξέλιξη και δημιουργία ποιοτικών αλλά ταυτόχρονα και οικονομικών υλοποιήσεων μέσων προβολής με δυνατότητα 3D αναπαραγωγής.
Σχήμα οξύμωρο βέβαια,σε σχέση με το παραπάνω, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η παρουσίαση ενός προβολέα,RH-4000, ο οποίος δίνει την δυνατότητα μόνο 2D θεάσεων.
Εδώ βέβαια μπαίνει και ο παράγοντας των προτεραιοτήτων που έχει ο καθένας από εμάς, προσωπικά το 3D , παραμένει όχι παντελώς αδιάφορο θα έλεγα,αλλά θα ζήσω και χωρίς αυτό για λίγο καιρό ακόμα.
Στο διά ταύτα.
RH-4000
EIKONA
Εντυπωσιακό από την πρώτη ματιά το βαθύ του μαύρο. H χρωματική συμπεριφορά του πολύ καλή κατά τα λεγόμενα του Μανώλη Καστρουνή, κρίνοντας βέβαια πάντα ένα μηχανάκι το οποίο αποτελεί δείγμα και όχι προϊόν έτοιμο προς κατανάλωση.
Μια ένσταση βέβαια υπάρχει και αυτή δεν έχει να κάνει με κάτι άλλο παρά με την φωτεινότητα ,όπως αναφέρθηκαν παραπάνω και άλλοι παρόντες, απορία όλων μας ,ήταν τι θα γινόταν σε παραπάνω ίντσες από τις 86’’που έπαιζε εκείνη την στιγμή, σε συνδυασμό πάντα και με την πάροδο του χρόνου.
Η σύγκλιση του συγκεκριμένου μηχανήματος δεν ήταν και η καλύτερη, το Sharpness της εικόνας όμως δεν ήταν κακό, δυστυχώς δεν μπορούν να βγουν απολύτως ασφαλή συμπεράσματα,γιατί, κατά τα λεγόμενα του Μανώλη, ίσως αυτό να οφείλεται και στην Demo ιδιότητα του συγκεκριμένου προβολέα και την ταλαιπωρία που έχει υποστεί από τις μετακινήσεις.
Το αισιόδοξο στην προκειμένη περίπτωση είναι ότι ένα κομμάτι ¨του κουτιού¨ίσως θα έχει καλύτερη συμπεριφορά.
ΚΙΝΗΣΗ
Η κίνηση με την χρήση Interpolation(Low) νομίζω ότι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί υποδειγματική ,ο τρόπος που παρεμβαίνει στην εικόνα, για τα δικά μου γούστα, είναι πολύ ικανοποιητικός.
+
-Στάθμη μαύρου.
-Κίνηση.
-Χρωματική συμπεριφορά .
-Ρυθμιστικά.
-Ιριδα(δεν έχω μεγάλη εμπειρία, από ότι έχω διαβάσει για το πόσο ενοχλητική μπορεί να είναι στο άνοιξε κλίσε και τις επιπτώσεις της στην εικόνα, προσωπικά δεν με ενόχλησε).
-
-Φωτεινότητα(Για παραπάνω ίντσες);;;
-Σύγκλιση.
-Διάθεση προϊόντος-Τιμή;;;;;;(Δύο χρόνια έρχεται και ακόμη άφαντος είναι)
TW-9000
ΕΙΚΟΝΑ
Με βασικό κριτήριο την τιμή απόκτησης του και σε συνδυασμό με την ποιότητα εικόνας που προσφέρει ο συγκεκριμένος προβολέας ,δίκαια νομίζω έχει χαρακτηριστεί σαν value for money και όχι μόνο αγορά.
Μαύρο βαθύ, με μια ελαφριά απόχρωση όμως προς το μπλέ ,καλούδια(3D,Wi-Fi, pixel alignment)χρωματική συμπεριφορά, sharpness και φως αρκετό να γεμίσει πολλές ίντσες θα ικανοποιήσει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό αγοραστών.
Το φως ενώ είναι καλοδεχούμενο, στην συγκεκριμένη περίπτωση σε χώρους με πολλές ανακλάσεις ίσως να δημιουργήσει πρόβλημα.
ΚΙΝΗΣΗ
Δεν γνωρίζω εάν χρησιμοποιεί τους ίδιους αλγόριθμους με τον 4000, αλλά εξίσου καλή συμπεριφορά παρουσιάζει και στον 9000 με το interpolation στην θέση Low.
+
-Τιμή.(Θα κάνει πολλούς ανταγωνιστές να σκεφτούν καλά την τιμολογιακή τους πολιτική)
-Στάθμη μαύρου.
-Κίνηση.
-Φωτεινότητα.
-Ρυθμιστικά.
-Wi-Fi.
-Ιριδα(δεν έχω μεγάλη εμπειρία, από ότι έχω διαβάσει για το πόσο ενοχλητική μπορεί να είναι στο άνοιξε κλίσε και τις επιπτώσεις της στην εικόνα, προσωπικά δεν με ενόχλησε).
-
-Φωτεινότητα 3D
Χάρηκα πάρα πολύ που βρεθήκαμε ξανά με παλιούς φίλους,αλλά ταυτόχρονα είχαμε την ευκαιρία να γνωριστούμε με νέους.Για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνεται ότι λίγες ώρες παρέας δεν αναπληρώνονται με εκατοντάδες ώρες πίσω από ένα απρόσωπο
πληκτρολόγιο.
Να ευχαριστήσω και εγώ από την μεριά μου την EPSON ΕΛΛΑΣ για την ωραία παρουσίαση και την διάθεση των μηχανημάτων ,τέτοιες κινήσεις μόνο όφελος μπορεί να έχουν για όλους μας.
Μακάρι και άλλες εταιρείες του χώρου να ακολουθήσουν το παράδειγμα τους.
Επίσης ένα μεγάλο μπράβο στον Μανώλη για την διάθεση την υπομονή και τον χρόνο που διέθεσε για να απολαύσουμε όλοι εμείς την καλύτερη δυνατή εικόνα από τα δύο μηχανήματα.