Epson: Επίσημη παρουσίαση των EH-TW9000 και ΕΗ-R4000 στο The Mall Athens τον Γενάρη

Εικόνα0033.jpg

Εικόνα0034.jpg

Εικόνα0035.jpg

Εικόνα0036.jpg

Εικόνα0037.jpg



Στην τελευταία το μοντέλο του θέματος είναι ο καφές (ή ό,τι απέμεινε τέλος πάντων) του Μανώλη. Ο Τάκης πλαισιώνει πανέμορφα το θέμα εν είδει.... ''γλάστρας''!!!:silly:-bye-
 
Λίγα λόγια για την πολύ όμορφη παρουσίαση της EPSON, σε ένα χώρο αν μη τι άλλο ιδιαιτέρως περιποιημένο όπως είναι οι αίθουσες Golden Hall στο Mall Αμαρουσίου.
Την παρουσίαση της εταιρείας και των προϊόντων της ανέλαβε Ιταλός εκπρόσωπος ο οποίος ,στα Αγγλικά ,έκανε μια ιστορική αναδρομή στα προϊόντα της εταιρείας που αφορούν την βιντεοπροβολή και την εξέλιξή τους μέχρι τις μέρες μας.
Όπως ήταν αναμενόμενο στο τέλος της παρουσίασης ανέλυσε το ειδικό βάρος που έχει ρίξει η εταιρεία στην μελέτη, εξέλιξη και δημιουργία ποιοτικών αλλά ταυτόχρονα και οικονομικών υλοποιήσεων μέσων προβολής με δυνατότητα 3D αναπαραγωγής.
Σχήμα οξύμωρο βέβαια,σε σχέση με το παραπάνω, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η παρουσίαση ενός προβολέα,RH-4000, ο οποίος δίνει την δυνατότητα μόνο 2D θεάσεων.
Εδώ βέβαια μπαίνει και ο παράγοντας των προτεραιοτήτων που έχει ο καθένας από εμάς, προσωπικά το 3D , παραμένει όχι παντελώς αδιάφορο θα έλεγα,αλλά θα ζήσω και χωρίς αυτό για λίγο καιρό ακόμα.
Στο διά ταύτα.

RH-4000

EIKONA

Εντυπωσιακό από την πρώτη ματιά το βαθύ του μαύρο. H χρωματική συμπεριφορά του πολύ καλή κατά τα λεγόμενα του Μανώλη Καστρουνή, κρίνοντας βέβαια πάντα ένα μηχανάκι το οποίο αποτελεί δείγμα και όχι προϊόν έτοιμο προς κατανάλωση.
Μια ένσταση βέβαια υπάρχει και αυτή δεν έχει να κάνει με κάτι άλλο παρά με την φωτεινότητα ,όπως αναφέρθηκαν παραπάνω και άλλοι παρόντες, απορία όλων μας ,ήταν τι θα γινόταν σε παραπάνω ίντσες από τις 86’’που έπαιζε εκείνη την στιγμή, σε συνδυασμό πάντα και με την πάροδο του χρόνου.
Η σύγκλιση του συγκεκριμένου μηχανήματος δεν ήταν και η καλύτερη, το Sharpness της εικόνας όμως δεν ήταν κακό, δυστυχώς δεν μπορούν να βγουν απολύτως ασφαλή συμπεράσματα,γιατί, κατά τα λεγόμενα του Μανώλη, ίσως αυτό να οφείλεται και στην Demo ιδιότητα του συγκεκριμένου προβολέα και την ταλαιπωρία που έχει υποστεί από τις μετακινήσεις.
Το αισιόδοξο στην προκειμένη περίπτωση είναι ότι ένα κομμάτι ¨του κουτιού¨ίσως θα έχει καλύτερη συμπεριφορά.

ΚΙΝΗΣΗ


Η κίνηση με την χρήση Interpolation(Low) νομίζω ότι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί υποδειγματική ,ο τρόπος που παρεμβαίνει στην εικόνα, για τα δικά μου γούστα, είναι πολύ ικανοποιητικός.

+

-Στάθμη μαύρου.
-Κίνηση.
-Χρωματική συμπεριφορά .
-Ρυθμιστικά.
-Ιριδα(δεν έχω μεγάλη εμπειρία, από ότι έχω διαβάσει για το πόσο ενοχλητική μπορεί να είναι στο άνοιξε κλίσε και τις επιπτώσεις της στην εικόνα, προσωπικά δεν με ενόχλησε).

-
-Φωτεινότητα(Για παραπάνω ίντσες);;;
-Σύγκλιση.
-Διάθεση προϊόντος-Τιμή;;;;;;(Δύο χρόνια έρχεται και ακόμη άφαντος είναι)


TW-9000


ΕΙΚΟΝΑ


Με βασικό κριτήριο την τιμή απόκτησης του και σε συνδυασμό με την ποιότητα εικόνας που προσφέρει ο συγκεκριμένος προβολέας ,δίκαια νομίζω έχει χαρακτηριστεί σαν value for money και όχι μόνο αγορά.
Μαύρο βαθύ, με μια ελαφριά απόχρωση όμως προς το μπλέ ,καλούδια(3D,Wi-Fi, pixel alignment)χρωματική συμπεριφορά, sharpness και φως αρκετό να γεμίσει πολλές ίντσες θα ικανοποιήσει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό αγοραστών.
Το φως ενώ είναι καλοδεχούμενο, στην συγκεκριμένη περίπτωση σε χώρους με πολλές ανακλάσεις ίσως να δημιουργήσει πρόβλημα.

ΚΙΝΗΣΗ

Δεν γνωρίζω εάν χρησιμοποιεί τους ίδιους αλγόριθμους με τον 4000, αλλά εξίσου καλή συμπεριφορά παρουσιάζει και στον 9000 με το interpolation στην θέση Low.

+
-Τιμή.(Θα κάνει πολλούς ανταγωνιστές να σκεφτούν καλά την τιμολογιακή τους πολιτική)
-Στάθμη μαύρου.
-Κίνηση.
-Φωτεινότητα.
-Ρυθμιστικά.
-Wi-Fi.
-Ιριδα(δεν έχω μεγάλη εμπειρία, από ότι έχω διαβάσει για το πόσο ενοχλητική μπορεί να είναι στο άνοιξε κλίσε και τις επιπτώσεις της στην εικόνα, προσωπικά δεν με ενόχλησε).

-

-Φωτεινότητα 3D

Χάρηκα πάρα πολύ που βρεθήκαμε ξανά με παλιούς φίλους,αλλά ταυτόχρονα είχαμε την ευκαιρία να γνωριστούμε με νέους.Για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνεται ότι λίγες ώρες παρέας δεν αναπληρώνονται με εκατοντάδες ώρες πίσω από ένα απρόσωπο
πληκτρολόγιο.

Να ευχαριστήσω και εγώ από την μεριά μου την EPSON ΕΛΛΑΣ για την ωραία παρουσίαση και την διάθεση των μηχανημάτων ,τέτοιες κινήσεις μόνο όφελος μπορεί να έχουν για όλους μας.
Μακάρι και άλλες εταιρείες του χώρου να ακολουθήσουν το παράδειγμα τους.
Επίσης ένα μεγάλο μπράβο στον Μανώλη για την διάθεση την υπομονή και τον χρόνο που διέθεσε για να απολαύσουμε όλοι εμείς την καλύτερη δυνατή εικόνα από τα δύο μηχανήματα.
 
Θα ήθελα κατ' αρχήν να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στην EPSON Hellas για την άρτια διοργάνωση της εκδήλωσης. Όχι μόνο επειδή μάς έδωσε την ευκαιρία να δούμε από κοντά δύο πολύ καλούς προβολείς, αλλά διότι η εκδήλωση υπήρξε η αφορμή να συναντηθούν αρκετά μέλη του forum. Και μπορεί για μεν τους παλαιότερους να ήταν μια ευκαιρία εκ νέου συνάντησης, για τα νεότερα μέλη, ωστόσο, απετέλεσε ευκαιρία πρώτης γνωριμίας με όλους εκείνους τους φίλους, που μέχρι σήμερα ήταν γνωστοί αποκλειστικά ως nicknames (ή και full names ορισμένοι) + avatars. Χάρηκα για τη γνωριμία, guys, κι ελπίζω σύντομα να έχουμε την ευκαιρία να ξαναβρεθούμε.

Ακολουθεί μια -καθαρά υποκειμενική- γνώμη περί των προβολών (και όχι σκέτων των προβολέων), απ' την οπτική γωνία της δεύτερης σειράς των θέσεων, όπου παρακολούθησα το event. Δε μπορώ να εκφέρω άποψη άμεσης σύγκρισης των δύο μηχανημάτων, διότι κάτι τέτοιο
δεν έγινε (σε επίπεδο side-by-side Α/Β), μολονότι πιστεύω ότι θα το επιθυμούσαν όλοι οι παρευρισκόμενοι. Οι λόγοι για τους οποίους θεωρώ ότι δεν ήταν απόλυτα συγκρίσιμες οι συνθήκες θέασης των δύο μηχανημάτων:

  1. Μέγεθος οθόνης: 84'' για τον R4000 vs. 106'' για τον TW9000
  2. Πηγή (blu ray player): Oppo 95 για τον R4000 vs. Panasonic 110 για τον TW9000
  3. Συσκότιση: καλύτερη στην αίθουσα που έπαιζε ο R4000 vs. υπολογίσιμη εισρροή φωτός απ' το πίσω μέρος της αίθουσας του TW9000 (τουλάχιστον καθ' όσο χρόνο διήρκεσε η -σύντομη- παρουσίασή του στο Group 2)

Έχοντας αυτά κατά νου, θα συμφωνήσω ότι ο R4000 είναι πράγματι ένα πάρα πολύ καλό μηχάνημα. Η εικόνα του εφάμιλη της οξύτητας DLP προβολέων αντίστοιχης κατηγορίας τιμής, το μαύρο του επίσης εξαιρετικό, τα χρώματα φυσικά, η κίνηση υποδειγματική. Για τις ανάγκες 2D προβολής (και ειδικά σε dedicated αίθουσα), η φωτεινότητά του επαρκής. Για σαλόνι, με κάποιο βαθμό φωτισμού και ενδεχομένως με μεγαλύτερη οθόνη, ίσως να είναι οριακή, ενώ για 3D (αν είχε αυτή τη δυνατότητα...), σίγουρα θα ήταν λίγη.

Ο TW9000 έχει πολλά ισχυρά σημεία επίσης. Οξύτητα και μαύρα που ίσως δεν άγγιζαν τα επίπεδα του R4000, ωστόσο πλησίαζαν και κατά τη γνώμη μου αρκετά. Πολύ καλά χρώματα και κίνηση, υπερεπαρκής φωτεινότητα για τις ανάγκες του 3D. Το τελευταίο δε μπορώ να το κρίνω, αφενός διότι το παρακολούθησα από αρκετά μακρινή απόσταση και μόνο για 2-3 λεπτά, αφετέρου διότι το περιεχόμενο του έργου που πρόλαβα να δω,
περισσότερο μού έδωσε την εντύπωση μιας πολύ προηγμένης 2D-to-3D μετατροπής, παρά ενός πρωτογενούς 3D υλικού.

Συνυπολογίζοντας τα 3 σημεία που προανέφερα σχετικά με τις ανόμοιες συνθήκες επίδειξης των προβολέων, εκτιμώ ότι όλα αυτά καταδεικνύουν ένα πράγμα: την πολύ καλή δουλειά που έχει κάνει η EPSON στο panel D9 που φοράει ο TW9000. Δεν πρέπει άλλωστε να λησμονούμε ότι πρόκειται για μηχάνημα στη μισή σχεδόν τιμή απ' την (αρχικά ανακοινωθείσα) τιμή του R4000. Ούτε κατά διάνοια δε θα μπορούσε να υποστηριχθεί ότι η ποιότητα της εικόνας του υπολείπεται όσο η τιμή του. Δικαιότερη συνεπώς θα ήταν η σύγκριση του TW9000 όχι με τον R4000, αλλά με τον R2000, ο οποίος επίσης είχε ανακοινωθεί μαζί με τον R4000, αλλά η τύχη του αγνοείται.

Ο R2000 λοιπόν, με τιμή πλησιέστερη αυτής του TW9000, αλλά και βασισμένος σε reflective panel με χονδρικά το μισό contrast του panel του R4000, πιστεύω ότι θα έδινε εικόνα πάρα πολύ κοντινή στην εικόνα του TW9000. 'Οποιος δεν ενδιαφερόταν για έξτρα φωτεινότητα και 3D, πιθανότατα να τον προτιμούσε. Οι υπόλοιποι, ωστόσο, θα έβλεπαν στον TW9000 τη δυνατότητα απόκτησης ενός κορυφαίου transmissive 3D προβολέα, που θα κόντραρε στα ίσα τον entry level
2D reflective της ίδιας εταιρείας.

Έχοντας
αποκτήσει πολύ πρόσφατα τον TW9000W (τον οποίο δεν έχω βρει την ευκαιρία να παρακολουθήσω ούτε 2 ώρες), εκτιμώ ότι μπορεί να με συντροφεύσει αξιοπρεπέστατα για τα προσεχή 3 με 5 χρόνια. Αναλογιζόμενος ειδικά τη σημερινή του τιμή, τον θεωρώ εξαιρετικό bang for buck. Πηγαίνοντας για τον R4000 σαφώς θα κέρδιζα σε κάποιους σημαντικούς τομείς, θα θυσίαζα ωστόσο μερικά χαρακτηριστικά και σίγουρα θα πλήρωνα (αρκετά?) περισσότερα. Θα 'χει πραγματικά ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε την ποιότητα εικόνας που μπορούν να φθάσουν τα 3D reflective panels δέκατης+ γενιάς της EPSON σε μια πενταετία. Ήδη από τώρα θεωρώ πολύ πιθανό ότι θα αποτελούν τη βάση του επόμενου προβολέα μου.
 
Last edited:
Απάντηση: Re: Epson: Επίσημη παρουσίαση των EH-TW9000 και ΕΗ-R4000 στο The Mall Athen

Χάρηκα για τη γνωριμία, guys, κι ελπίζω σύντομα να έχουμε την ευκαιρία να ξαναβρεθούμε.


Μην ελπίζεις...be there!!! Επόμενος σταθμός...πίττα!!-bye-
 
Re: Απάντηση: Epson: Επίσημη παρουσίαση των EH-TW9000 και ΕΗ-R4000 στο The Mall Athen

Ο Alessandro που έκανε την παρουσίαση ήταν ωραίος τύπος. Μετά το πέρας τον βούτηξα στο μπούρου μπούρου
Μαλιστα....και αυτή, κυρίες και κύριοι, πρεπει να ηταν η τελευταία παρουσίαση της Epson στην Ελλάδα.... :P
 
Re: Απάντηση: Epson: Επίσημη παρουσίαση των EH-TW9000 και ΕΗ-R4000 στο The Mall Athen

Ο Alessandro που έκανε την παρουσίαση ήταν ωραίος τύπος. Μετά το πέρας τον βούτηξα
Έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι ήταν τοσο ωραίος που ακόμα και αξιοσέβαστοι επαγγελματίες του χώρου με οικογένειες και παιδιά, τον ''βούτηξαν'' κι αυτοί....:p :p :p

Sorry παιδες αλλα με αυτα που του κανατε του ανθρωπου αν ξανακάνει event η Epson μόνο κανα ρομποτάκι παιζει να στειλει να μας μιλήσει (τωρα που το σκέφτομαι ξέρω 2 που μπορούν να καλύψουν τη θεση αυτή....αλλα ρε γμτ ο ενας εχει BenQ κι ο αλλος αν δεν εχει μηλαρακι πανω το μηχανημα, δεν ασχολείται) :p
 
ΔΕΝ θέλεις να ξέρεις ότι ο άνθρωπος συμφώνησε σχετικά με τα αστρονομικά νούμερα κόντραστ. Μου εξήγησε μάλιστα και το λόγο που γίνεται αυτό!!!

Εν κατακλείδι, μου είπε ''μην πέφτεις σε τέτοιες παγίδες marketing''....τα υπόλοιπα είναι Ιστορία!!:aetsch::aetsch:
 
Δεν μου σχολίασες πάντως τα νούμερα που μέτρησε ο Μανωλης... εκτος και αν τα θεωρείς μαρκετινιστικα και αυτά ;)
 
O Μανος, όπως όλοι οι σοβαροί reviewers μετρα με συγκεκριμένη μεθοδολογία, για την ακρίβεια την ιδια που ακολουθεί και ο κορυφαίος στον πλανήτη Greg Rogers.
Επομενως, αν βάσει της μεθοδολογίας αυτής, πάμε από πχ 30.000 προς 1 κοντράστ σε ένα νούμερο όπως 209.500 προς 1 (μέσω δυναμικής ίριδας), αυτό λέει κάτι, αφού και το 30.000 προς 1 αλλου προβολέα, με την ιδια μεθοδολογία μετρήθηκε (στον φακό)..
 
O Μανος, όπως όλοι οι σοβαροί reviewers μετρα με συγκεκριμένη μεθοδολογία, για την ακρίβεια την ιδια που ακολουθεί και ο κορυφαίος στον πλανήτη Greg Rogers.
Επομενως, αν βάσει της μεθοδολογίας αυτής, πάμε από πχ 30.000 προς 1 κοντράστ σε ένα νούμερο όπως 209.500 προς 1 (μέσω δυναμικής ίριδας), αυτό λέει κάτι, αφού και το 30.000 προς 1 αλλου προβολέα, με την ιδια μεθοδολογία μετρήθηκε (στον φακό)..

Μα δεν αντιλέγω για τη μεθοδολογία, ούτε λέω πως μετράνε μία έτσι και μία γιουβέτσι. Απλά, λέω, πως από τα νούμερα βάσει της μεθοδολογίας αυτής δεν βλέπουμε ούτε τα μισά στο πανί....so simple!!
 
Ναι βρε παλικαρι, αλλα αν βλέπεις τα μισά στο πανί, τότε ακόμα και έτσι από το 15Κ προς 1 έφτασες στο 100.000 προς ένα! Λιγο το έχεις;
 
Ο Γιάννης ειναι ντίβα, δεν μοιραζεται τους αριθμητικούς προβληματισμούς του παρά μόνο με λίγους και εκλεκτούς.

''so simple''

:p
 
Last edited:
Ναι βρε παλικαρι, αλλα αν βλέπεις τα μισά στο πανί, τότε ακόμα και έτσι από το 15Κ προς 1 έφτασες στο 100.000 προς ένα! Λιγο το έχεις;

''Ούτε τα μισά δεν βλέπεις'' έγραψα, Τάκη μου, για να μην σε απελπίσω με τα αληθινά νουμεράκια!!! Ας μην μιλήσω για άνσι καλύτερα διότι εκεί γίνεται η σφαγή του Δράμαλη. Γενικά, είμαι της άποψης ότι πρέπει να μετράμε αυτά που βλέπουμε και όχι όσα μπορεί να κάνει ο προβολέας στο φακό του. Είναι σαν να βάζεις μία Βευρόν και ένα Γκολφάκι να κάνουν μια διαδρομή ενός χιλιομέτρου με κουτάλια κούρβες κάθε 50 μέτρα. Έχεις την εντύπωση πως θα αντιληφθεί κανείς τη διαφορά στην ιπποδύναμη των 800 αλόγων??
 
Απάντηση: Re: Epson: Επίσημη παρουσίαση των EH-TW9000 και ΕΗ-R4000 στο The Mall Athen

Ο Γιάννης ειναι ντίβα, δεν μοιραζεται τους αριθμητικούς προβληματισμούς του παρά μόνο με λίγους και εκλεκτούς.

''so simple''

:p

Δέκα φορές τα έχω γράψει, βρε αόμματε!!! Αλλά, που να τα δεις?? Εσένα σε ενδιαφέρει η γενική αίσθηση (sic) και όχι τα ''κομπιουτεράκια'', γι' αυτό μας την λες κάθε μέρα!!!:aetsch::aetsch: