Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Μεγάλη υπόθεση να είσαι ευχαριστημένος με την απόδοση ενός εργαλείου που αγοράζεις. και ιδίως όταν αυτό δεν συγκαταλέγεται στα καθ' εαυτού επαγγελματικά και κατά πολύ ακριβότερα εργαλεία. να το χαρείς λοιπόν !
Ευχαριστώ πολύ να σαι καλά. Να φανταστείς η μπλε μπος που είναι κορυφή με αυτή εδώ χάρηκα πιο πολύ επειδή με 30 δεν περίμενα τέτοιο αποτέλεσμα.
Χθες πρόλαβα την σκούπα το φαλτσοπριονο όχι όμως .

Σε εμάς θα έρθουν σε κανα χρόνο μάλλον !!

Sent from my iPhone using Tapatalk
Τα έχει στην Ιταλία την τρέχουσα βδομάδα οπότε υπάρχουν πιθανότητες.

Last edited by a moderator:
Γεια σας.Στην σεγα PSTK 800A1 o οδηγος που κουμπωνει η λαμα παιζει αριστερα δεξια, ελαχιστα, με αποτελεσμα να μην κοβει ισια.
Δοκιμασα και με οδηγο αλλα τα ιδια.Συμβαινει μονο στην δικια μου η ετσι ειναι ολες?Μηπως θελει σφιξιμο ?

Γεια σας.Στην σεγα PSTK 800A1 o οδηγος που κουμπωνει η λαμα παιζει αριστερα δεξια, ελαχιστα, με αποτελεσμα να μην κοβει ισια.
Δοκιμασα και με οδηγο αλλα τα ιδια.Συμβαινει μονο στην δικια μου η ετσι ειναι ολες?Μηπως θελει σφιξιμο ?

Last edited by a moderator:
Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Συμβαινει σε ολες των 30 ευρω. Βαλε καλυτερη λαμα και κοβε οσο πιο αργα μπορεις.
ο οδηγος σε αυτες (των 30) τις σεγες ειναι σαν τους μπλε και πράσινους κόκκους των απορυπαντικων.

Το δραπανοκαυσαβιδο αξίζει λέτε παιδιά?Είναι και κρουστικό?

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Δεν είναι κρουστικό.

ο οδηγος σε αυτες (των 30) τις σεγες ειναι σαν τους μπλε και πράσινους κόκκους των απορυπαντικων.

Μικρός? Διαλυτός? Νόστιμος?

Δεν καταλαβαίνω την παραλληλία...

Τι δεν καταλαβαίνεις Νικόλα ??
Ο άνθρωπος ζητάει βοήθεια και ρωτάει αν κάποιος άλλος έχει την ίδια σέγα να του δώσει μια απάντηση και ....ας μην επεκταθώ ....

Ο άνθρωπος ζητάει βοήθεια και ρωτάει αν κάποιος άλλος έχει την ίδια σέγα να του δώσει μια απάντηση και ....ας μην επεκταθώ ....

Γκρινιάρη...

Χαχα.

Μικρός? Διαλυτός? Νόστιμος?

Δεν καταλαβαίνω την παραλληλία...
Ποτε μπλε, ποτε πρασινος, ποτε δεξια ποτε αριστερα...

:music-smiley-005:

Πήρα από το lidl ένα ζευγάρι S3 παπούτσια στα 22 euro. Για να δούμε πόσο θα κρατήσουν. Όσοι τυχόν ενδιαφέρεστε είχε στο lidl Πειραιά, στην Ρετσίνα, πολύ πράμα από εργαλεία.

Στάλθηκε από το AGS-W09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Συμβαινει σε ολες των 30 ευρω. Βαλε καλυτερη λαμα και κοβε οσο πιο αργα μπορεις.

Ευχαριστω.

Την εχω την ιδια σεγα. Και εχω γραψει κριτικη. Η απαντηση ηταν σαφης...ο οδηγος θα κανει την ιδια δουλεια που κανουν οι μπλε και πρασινοι κοκκοι. Δηλαδη τιποτα, για να μην πω οτι τα κανει χειροτερα γιατι δεν αφηνει τη σεγα να παει εκει που θελει. Αν π.χ. εχεις μια λαμα που φευγει προς τα αριστερα και ενα οδηγο που την τραβαει δεξια. Η λαμα τριβεται στο ξυλο απο την πιεση ή στραβωνει ή κοβει λοξα. Στην συγκεκριμενη σεγα και πιστευω σε ολες οσες δεν εχουν καποια πατεντα για ευθυγραμμη κοπη (π.χ. bosch GST160) o οδηγος ειναι ενα κομματι μεταλλο που τους κοστιζει 1 ευρω και το πασαρουν με το αζημιωτο στην συσκευασια σαν ενα χρησιμο εξαρτημα. Μονο που αυτοι και οσοι το εχουν δοκιμασει διαπιστωνουν οτι απλα δεν κανει τιποτα.

Γιατι πολυ απλα με 30, 50 ,80 ευρω παιρνεις μια σεγα που εχει εναν αξονα που παει πανω κατω αλλα αλλου κοιταει στο πανω και αλλου στο κατω (αφου λειπουν απο μεσα καμμια 50αρια ευρω σε εδρανα φωλιές και κατεργασιες ακριβειας) παιζοντας μερικες μοιρες δεξια αριστερα κατα την κοπη.
Βλεπω τα μεγαλα μοντελα των bosch και dewalt με 250-300 ευρω τιμη και δεν εχουν οδηγο στη βαλιτσα. Γιατι αραγε? ειναι τσιγγούνηδες? Μαλλον απο τις λιγες φορες που ειναι ειλικρινεις προς τον πελατη και δεν του πουλανε κατι αχρηστο.

Και εγώ έχω σαν βασική σεγα μια Bosch, ακόμη και αυτή αν δεν προσέξεις, βιαστείς κλπ θα κόψει στραβά, πόσο μια σεγα των 30 euro. Για το θέμα του οδηγού θα συμφωνήσω με τον Jks, αν και γενικά η σεγα είναι υπερτιμημένο εργαλείο, και κάνει αρκετά πράγματα αλλά κανένα τέλεια.

Εγω χτες χρησιμοποιησα την σεγα που ειχα παρει. Το εχω δηλωσει και το λεω παλι. Ειναι η χειροτερη αγορα που εχω κανει, οχι επειδη ειναι του lidl, επειδη το εργαλειο αυτο δεν μπορω να του βρω χρησιμοτητα. Ηθελα να κανω μια μεγαλη εσωτερικη κοπη. Ανοιξα με το τρυπανι μια τρυπα , περασα την λαμα και αρχισα να κοβω, ψιλιασμενος απο αλλες κοπες, 5mm μακρια απο την γραμμη που ειχα μαρκαρει. Ημουν τυχερος. Η λαμα λοξοδρομησε τοσο σε αρκετα σημεια ωστε οταν διορθωσα την κοπη με το ρουτερ δεν ειχε φαει πιο μεσα. Αποτελεσμα; Το δευτερο κομματι το εκοψα ...με το ρουτερ! Αφου διόρθωσα το κομματι που βγηκε οτι να ναι , το χρησιμοποιησα ως πατρον και με διαδοχικα περασματα εκοψα το εσωτερικο κομματι , πεντακαθαρα, Ισως να εκανα τριπλασιο χρονο να το κοψω απο οτι θα εκανα με την σεγα, αλλα το αποτελεσμα της σεγας παλευα να το διορθωσω 1 ωρα. ΑΚομη και το ρεταλι ηταν ετοιμο για αλλη χρηση ενω το κομματι που βγηκε απο την σεγα με το ζορι το ευθυγράμμισα στο παγκοπριονο για μελλοντικη χρηση.

Και εγώ έχω σαν βασική σεγα μια Bosch, ακόμη και αυτή αν δεν προσέξεις, βιαστείς κλπ θα κόψει στραβά, πόσο μια σεγα των 30 euro. Για το θέμα του οδηγού θα συμφωνήσω με τον Jks, αν και γενικά η σεγα είναι υπερτιμημένο εργαλείο, και κάνει αρκετά πράγματα αλλά κανένα τέλεια.

Οι πρωτες κατασκευες μου και η πρωτη που σας εδειξα εδω, τα εχω φτιαξει με σεγα (bosch). Καμια δεν ειναι ακριβειας, που τις βλεπω τωρα και λεω τι μπαχατελες ειναι αυτες.
Πλεον η κυρια της ασχολια, οσο εχω λαμες ειναι να κοβω ξυλα μικρης διαμετρου απο κλαδεματα!
Αλλη χρησιμοτητα της ειναι η κοπη φυλλων σιδηρου αλλα ειναι πολυ σπανια η χρηση της.

Εγω χτες χρησιμοποιησα την σεγα που ειχα παρει. Το εχω δηλωσει και το λεω παλι. Ειναι η χειροτερη αγορα που εχω κανει, οχι επειδη ειναι του lidl, επειδη το εργαλειο αυτο δεν μπορω να του βρω χρησιμοτητα. Ηθελα να κανω μια μεγαλη εσωτερικη κοπη. Ανοιξα με το τρυπανι μια τρυπα , περασα την λαμα και αρχισα να κοβω, ψιλιασμενος απο αλλες κοπες, 5mm μακρια απο την γραμμη που ειχα μαρκαρει. Ημουν τυχερος. Η λαμα λοξοδρομησε τοσο σε αρκετα σημεια ωστε οταν διορθωσα την κοπη με το ρουτερ δεν ειχε φαει πιο μεσα. Αποτελεσμα; Το δευτερο κομματι το εκοψα ...με το ρουτερ! Αφου διόρθωσα το κομματι που βγηκε οτι να ναι , το χρησιμοποιησα ως πατρον και με διαδοχικα περασματα εκοψα το εσωτερικο κομματι , πεντακαθαρα, Ισως να εκανα τριπλασιο χρονο να το κοψω απο οτι θα εκανα με την σεγα, αλλα το αποτελεσμα της σεγας παλευα να το διορθωσω 1 ωρα. ΑΚομη και το ρεταλι ηταν ετοιμο για αλλη χρηση ενω το κομματι που βγηκε απο την σεγα με το ζορι το ευθυγράμμισα στο παγκοπριονο για μελλοντικη χρηση.
Εγώ σου λέω ότι για μένα είναι από τις καλύτερες αγορές που έχω κάνει . Έχω και σεγα bosch pro 150+ την είχα πάρει από το εξωτερικό σε προσφορά βέβαια. Έχουμε και λέμε η σεγα δεν είναι εργαλείο ακριβείας αν την πάρει κάποιος για να κόβει ευθεία το έχασε το παιχνίδι. Απ ότι κατάλαβα για την δουλειά που ήθελες ναι οκ η σεγα για κάτι τέτοια κάνει. Όμως εσύ απ' ότι φαίνεται πήρες την σεγα έκοψες δεν έκοψε ευθεία τοτε είναι για πέταμα . Όχι δεν είναι έτσι γιατί εφόσον ασχολείσαι με αυτά θα πρέπει να ξέρεις ότι τα περισσότερα εργαλεία δεν βγαίνουν από το κουτί και κάνουν αυτό που θέλουμε χωρίς να τα ρυθμίσουμε. Έτσι λοιπόν η φταίει η λάμα μπορεί να είναι στραβή ή από κάτω η πατούρα - οδηγός δεν ξέρω πως λέγεται να μην είναι ευθυγραμμισμενος- γωνιασμενος με την λάμα και το αποτέλεσμα ξέρεις ποιο ειναι. Δύο πιθανές αιτίες που όμως σίγουρα υπάρχουν κι άλλες.
Εδώ κάτι φαλτσοπριονα επαγγελματικά και θέλουν καλιμπραρισμα για να κόψουν σωστά.

Χρήσεις μέχρι σήμερα (PSTD800 B2 αγορασμένη πριν ένα χρόνο):
-Κοπές λαμαρίνας
-Κοπές κόντρα πλακέ στο περίπου (σε περιπτώσεις που δεν βολεύει το δισκοπρίονο)- μετά ίσιωμα με το ρούτερ
-Κοπές πλέξιγκλας στο περίπου- μετά ίσιωμα με το ρούτερ
-Τοποθέτηση ανάποδα σε πάγκο και δουλειές που θα γίνονταν με την πριονοκορδέλα (αν υπήρχε)
Ίσια δεν κόβει. Έχω παρατηρήσει ότι όσο πιο χοντρό το υλικό τόσο πιο πολύ ξεφεύγει από την ευθεία.
Εμένα μου βγήκε χρήσιμη η αγορά - τα 30 τα έβγαλε με το παραπάνω.

Χρήσεις μέχρι σήμερα (PSTD800 B2 αγορασμένη πριν ένα χρόνο):
-Κοπές λαμαρίνας
-Κοπές κόντρα πλακέ στο περίπου (σε περιπτώσεις που δεν βολεύει το δισκοπρίονο)- μετά ίσιωμα με το ρούτερ
-Κοπές πλέξιγκλας στο περίπου- μετά ίσιωμα με το ρούτερ
-Τοποθέτηση ανάποδα σε πάγκο και δουλειές που θα γίνονταν με την πριονοκορδέλα (αν υπήρχε)
Ίσια δεν κόβει. Έχω παρατηρήσει ότι όσο πιο χοντρό το υλικό τόσο πιο πολύ ξεφεύγει από την ευθεία.
Εμένα μου βγήκε χρήσιμη η αγορά - τα 30 τα έβγαλε με το παραπάνω.
Σε κόψιμο μεγάλου πάχους η σεγα δεν θέλει ζόρι αργά και με υπομονή και κόβει μια χαρά. Το ίδιο μου έκανε κι εμένα πήγαινε στραβά μέχρι που έμαθα το χούι της. Τελικά είναι μια χαρά το εργαλείο.

Στάλθηκε από το Mi A1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Γιάννη ευχαριστώ. Θα το δοκιμάσω.
Ελπίζω να μην είσαι τόσο άτυχος και να έχει πρόβλημα η συγκεκριμένη. Την καλημέρα μου...

Στάλθηκε από το Mi A1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk