Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Σημερα αγορασα το κολωνατο και το εκανα δωρο σε εναν φιλο μου. Το εστησα και διαπιστωσα οτι δεν εχει κανε προβλημα καθετοτητας και εκκεντροτητας, πολυ καλα αλφαδιασμενο απο το εργοστασιο (!). Με εντυπωσιασαν τα λειζερ για κεντραρισμα.
Πολυ καλο το εργαλειο!

Σημερα αγορασα το κολωνατο και το εκανα δωρο σε εναν φιλο μου. Το εστησα και διαπιστωσα οτι δεν εχει κανε προβλημα καθετοτητας και εκκεντροτητας, πολυ καλα αλφαδιασμενο απο το εργοστασιο (!). Με εντυπωσιασαν τα λειζερ για κεντραρισμα.
Πολυ καλο το εργαλειο!
Λεγε μου τετοια να μετανιωνω που δεν το αγορασα...

Το παρέλαβα ... Στήσιμο και review σε λίγο .
41312cf12890a916a1ff99979080b0c5.jpg

Ευχαριστώ. Λοιπόν μετά από στήσιμο και δοκιμές 1 ώρας για ρύθμιση κατέληξα στα εξής πράγματα .
1 το εργαλείο είναι ποιοτικά καλύτερο από το einhell και ως προς την κατασκευή και το φινίρισμα .
2 υπάρχει κακό quality control που απαιτεί παρέμβαση από τον χρήστη για να διορθωθεί. Πχ η κολώνα ήταν στραβη στην βάση που βιώνει και διορθώθηκε με ένα χτύπημα και κλασικά η ρύθμιση του τζόγου στο δράπανο από την βίδα πίσω από τον διακόπτη στοπ.
3 το τσοκ δεν έχει πρόβλημα , το πρόβλημα είναι στον τρόπο εφαρμογής του . Ναι έτσι μπαίνουν και σε χιλιάδων ευρώ μηχανήματα αλλά εδώ μιλάμε για φτηνό μηχάνημα με κακό έλεγχο ποιότητας. Η δοκιμές καλύτερα να γίνονται με ποιοτικά τρυπάνια .
4 το μεγάλο αρνητικό είναι το τραπέζι . Είναι λεπτή λαμαρίνα , που λυγιζει εύκολα και στην δική μου περίπτωση έχει μια μικρή κλίση προς τα κάτω .
Το laser βολικό . Θα πρέπει να δω πως θα συμπεριφερθεί με τον καιρό από τις δονήσεις. Το μηχάνημα πάντως έχει ελάχιστους κραδασμούς και το μοτέρ ήταν καλά σφιγμένο . Καμία σχέση με το video του Ιταλού.
Να σημειώσω ότι η βίδα ρύθμισης με τυραννησε λίγο αλλά δεν έφταιγε αυτή . Υπήρχε κακή εφαρμογή στο αυλάκι της κολώνας. Εσφιξα την βίδα και με αρκετά πάνω κάτω φαγώθηκε το "κακό" μέρος . Ενώ ήταν βράχος τέρμα κάτω είχε τζογο όταν ήταν επάνω . Δεν το είχα καταλάβει και προσπαθούσα να ρυθμίσω την καθετοτητα του τσοκ και δεν μπορούσα. Τώρα όλα καλά .
Δεν θα το έφτανα πάντως στα άκρα με σκληρά μέταλλα και μεγάλες τρύπες. Οβάλ τρύπα πάντως δεν μου έκανε ούτε με το φτηνό 3μμ parkside τρυπανακι ούτε με το 4μμ bosh.
2f2b133d3e76fc013a795c5c42b9fcf2.jpg
4068570cd408832d9a102503c7d7d509.jpg
fd8b803921f39813503953230328884b.jpg
3c4e55b9e2ca792dff7394f60ce7c518.jpg
8dda983aa92ca981630cad7bdfba9a35.jpg
98d4505d6bbfb913f4396e3e60e5ebe8.jpg
6370254299fce1a77cf24531ed56c0b1.jpg
5b58b6d38ff01cd66a6fbb4c69c0c277.jpg
4bd3ca106244611df484de87ec4a2a2b.jpg
20a612468e84e3e4a61ec095be665d73.jpg
46a0f9b542bde3c3de1626d8bd62eb9a.jpg
960cd858bc5ca5a20ab78ef271bd8652.jpg
2584e21eb1746a5c4e1f5476b01f06ab.jpg

Πολυ καλες οι παρατηρησεις οπως και οι μικροεπεμβασεις που μετετρεψαν ενα καλο budget εργαλειο σε ακομα καλυτερο και VFM.

Μεγαλο πραμα να μπορεις να επεμβαινεις σαν ερασιτεχνης χειρουργος, οπου χρειαζεται..:))

Αν κατι θα αλλαζα ειναι το τραπεζι. Δεν ξερω αν πουλανε ανταλλακτικα και ταιριαζει πχ απο καποιο bulle ή fabel που ειναι πιο στιβαρα και νομιζω οτι ειναι απο χυτοσίδηρο και οχι στραντζαριστο μεταλλο.

Και ενα ακομη συν για εμενα . Τοσο καιρο χρησιμοποιουσα δραπανο χειρος σε βαση. Ο θορυβος ειναι αλλου! Στο κολωνατο εχεις ενα χουρχουρητο και οχι εκεινο το πραγμα που σου δημιουργουσε πονοκεφαλο. Το κολωνατο ερχεται εργοστασιακα στις 980 στροφες στην ρυθμιση B1 .

Εντυπωση μου εκανε που το Manual δεν εχει ελληνικα...

Αν κατι θα αλλαζα ειναι το τραπεζι. Δεν ξερω αν πουλανε ανταλλακτικα και ταιριαζει πχ απο καποιο bulle ή fabel που ειναι πιο στιβαρα και νομιζω οτι ειναι απο χυτοσίδηρο και οχι στραντζαριστο μεταλλο.

Και ενα ακομη συν για εμενα . Τοσο καιρο χρησιμοποιουσα δραπανο χειρος σε βαση. Ο θορυβος ειναι αλλου! Στο κολωνατο εχεις ενα χουρχουρητο και οχι εκεινο το πραγμα που σου δημιουργουσε πονοκεφαλο. Το κολωνατο ερχεται εργοστασιακα στις 980 στροφες στην ρυθμιση B1 .

Ευχή για όποιον κατέχει και κάνει μικρο-διορθώσεις κάνοντας τα όποια εργαλεία να δουλεύουν καλύτερα. Καλορίζικο το κολωνάτο σου Δημήτρη.

το manual δώστο στον Μπάμπη, θα το διαβάσει άμεσα και θα σου κάνει και μετάφραση !! -bye-

Καλα τρυηματα να εχεις
Αυτο που εστησα εγω, δεν ηθελε σχεδον τιποτα, ουτε χρειαστηκε να ρυθμισω πισω απο το μανιταρι.
δηλαδη : α) κεντραρισμα με μολυβι και οχι με τρυπανι αψογο, σε ολη τη διαδρομη του τσοκ. β) καθετοτητα με το κινουμενο τραπεζι στο μπρος πισω αψογο, στο δεξια αριστερα εχανε 0,7 της μοιρας (και ας ηταν το τραπεζι στο μηδεν) με ενα χτυπημα στο τραπεζι και δυνατο σφιξιμο της βιδας ολα ΟΚ. Με το τραπεζι της βασης δεν ασχοληθηκα και πολυ αλλά σε γενικες γραμμες ηταν ΟΚ.
Σε 2 αλλα τρυπανια, προηγουμενο μοντελο, ειχα πεδευτει παρα πολυ.
Πιστευω οτι το τραπεζι της βασης μπορει να βελτιωθει με μια μεταλλικη φλατζα / πλακακι 5mm, τοποθετοντας τη απο κατω, με περαστες βιδες στο σημειο που ενωνει η σωληνα.
Επισης με εντυπωσιασε η σωληνα που ειναι βαμμενη εσωτερικα.

Πολυ καλες οι παρατηρησεις οπως και οι μικροεπεμβασεις που μετετρεψαν ενα καλο budget εργαλειο σε ακομα καλυτερο και VFM.

Μεγαλο πραμα να μπορεις να επεμβαινεις σαν ερασιτεχνης χειρουργος, οπου χρειαζεται..:))
Το πουλαει τωρα και 50 παραπανω...

Ευχαριστώ. Λοιπόν μετά από στήσιμο και δοκιμές 1 ώρας για ρύθμιση κατέληξα στα εξής πράγματα .
1 το εργαλείο είναι ποιοτικά καλύτερο από το einhell και ως προς την κατασκευή και το φινίρισμα .
2 υπάρχει κακό quality control που απαιτεί παρέμβαση από τον χρήστη για να διορθωθεί. Πχ η κολώνα ήταν στραβη στην βάση που βιώνει και διορθώθηκε με ένα χτύπημα και κλασικά η ρύθμιση του τζόγου στο δράπανο από την βίδα πίσω από τον διακόπτη στοπ.
3 το τσοκ δεν έχει πρόβλημα , το πρόβλημα είναι στον τρόπο εφαρμογής του . Ναι έτσι μπαίνουν και σε χιλιάδων ευρώ μηχανήματα αλλά εδώ μιλάμε για φτηνό μηχάνημα με κακό έλεγχο ποιότητας. Η δοκιμές καλύτερα να γίνονται με ποιοτικά τρυπάνια .
4 το μεγάλο αρνητικό είναι το τραπέζι . Είναι λεπτή λαμαρίνα , που λυγιζει εύκολα και στην δική μου περίπτωση έχει μια μικρή κλίση προς τα κάτω .
Το laser βολικό . Θα πρέπει να δω πως θα συμπεριφερθεί με τον καιρό από τις δονήσεις. Το μηχάνημα πάντως έχει ελάχιστους κραδασμούς και το μοτέρ ήταν καλά σφιγμένο . Καμία σχέση με το video του Ιταλού.
Να σημειώσω ότι η βίδα ρύθμισης με τυραννησε λίγο αλλά δεν έφταιγε αυτή . Υπήρχε κακή εφαρμογή στο αυλάκι της κολώνας. Εσφιξα την βίδα και με αρκετά πάνω κάτω φαγώθηκε το "κακό" μέρος . Ενώ ήταν βράχος τέρμα κάτω είχε τζογο όταν ήταν επάνω . Δεν το είχα καταλάβει και προσπαθούσα να ρυθμίσω την καθετοτητα του τσοκ και δεν μπορούσα. Τώρα όλα καλά .
Δεν θα το έφτανα πάντως στα άκρα με σκληρά μέταλλα και μεγάλες τρύπες. Οβάλ τρύπα πάντως δεν μου έκανε ούτε με το φτηνό 3μμ parkside τρυπανακι ούτε με το 4μμ bosh.

Δεν εχω καλη εικονα στο ποιο ειναι το προβληα του τραπεζιου. Μπορεις ομως α βιδωσεις πανω σε αυτο μια δικη σου επιφανεια, πχ απο κοντρα πλακε και να αποκτησει τοσο στιβαροτητα αλλα και μεγαλυτερη επιφανεια!
Ο λεβγιες πισω απο το διακοπτη τι ειναι?

Δυστυχώς το πρόβλημα είναι στο σημείο ένωσης με την κολώνα . Στην αρχή σκέφτηκα να κάνω ενίσχυση από κάτω στο τραπέζι με ηλεκτροκόλληση αλλά είδα ότι δεν έχει νόημα αφού είναι αλλού το πρόβλημα .

Ο μοχλός τραβάει πίσω το μοτέρ για να τεντώνουν οι ιμάντες και από την άλλη πλευρά σφίγγεις μια βίδα που το συγκρατεί.

60 ευρώ....πολλά είναι πιστεύω...Αλλά ήταν μεγάλο..
Εγώ το θέλω κύριος να δουλευει σαν βοηθητικο " στεγνωτικο" διαφόρων εργασιων(δομικά υλικά και συναφη)...
Το σωστό είναι να περνούν το χρόνο τους αλλά όταν δεν υπάρχει αυτός νομίζω κάτι τέτοιο θα βοηθούσε...

Αυτό είναι για "στοχευμένες" εργασίες & όχι για να ζεσταίνει απλώς ένα δωμάτιο.

Είναι 3.000 Watt & καίει τον ...πισινό του.

Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Μόνο αφυγραντήρας για στεγνωτικο όπως το λες

Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Αυτό είναι για "στοχευμένες" εργασίες & όχι για να ζεσταίνει απλώς ένα δωμάτιο.

Είναι 3.000 Watt & καίει τον ...πισινό του.

Έτσι....να το βάλεις για μια ώρα το πολύ να βοηθήσει την κατάσταση που προανέφερα...