Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Νικο...ενδεχομενως ο ανθρωπος να μην το εχει οποτε δεν εχει την ευχαριστη εντυπωση της αποδοσης του οπως εμεις..:2thumb22sup:.
..και οπως εχουμε ξαναπει ειναι απο τα καλυτερα εργαλεια που εχει βγαλει η parkside...περα απο την πολυ καλη τιμη του...

Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Και ο Bormann είναι επαναφορτιζόμενος αν διαβάσεις χαρακτηριστικά, απλά όντως δεν είναι σαφές αν το μέγεθος των μπαταριών του Bormann είναι όσο του Lidl.
Kαι για να μην παρεξηγηθώ, τυχαία επιλογή το Bormann, μια που προσωπικά δεν έχω καθόλου σε υπόληψη την εν λόγω φασόν εταιρεία (αν και μερικά προϊόντα που έχει λανσάρει φαίνεται να είναι καλά για τα λεφτά τους).

Αν διαβασετε στα σχολια, ο bormann παιρνει 3χ18650 μπαταρίες που σημαινει οτι μετα απο καμποσες φορτισεις τις πετας και βαζεις αλλες καλυτερες ή ακομα καλυτερα φορτιζεις μια 3αδα εκτος και εχεις και καβατζα για δυσκολες ωρες.
Στου lidl αραγε αλλαζουν οι μπαταρίες ή εχει κανενα περιεργο πακετο μεσα? Και ποια η ποιοτητα της μπαταρίας? Και μαλλον φορτιζεις με ολόκληρο τον προβολέα.

Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Προσωπικά έχω από καιρό αρχίσει να αμφιβάλλω για την ορθότητα αρκετών τεχνικών χαρακτηριστικών σε προϊόντα Lidl (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αντίστοιχα εμπιστεύομαι άλλων εταιρειών εξίσου φτηνά προϊόντα). Για παράδειγμα στο πνευματικό δράπανο 800 βατ που βγάζει σήμερα, λέει ότι έχει ενέργεια κρούσης 1,2 joule αν θυμάμαι σωστά και κοστίζει 45 ευρώ. Ας μου πει κάποιος, πως είναι δυνατόν από 800 βατ να βγαίνει μόνο 1,2 J και από 1050 βατ που ήταν το αντίστοιχο πνευματικό που έβγαζε μέχρι πρότινος να έβγαιναν 3 J, και με κόστος 50 ή 55 ευρώ... Ή το "μικρό" πνευματικό έχει περισσότερη ενέργεια κρούσης (απίθανο) είτε το "μεγάλο" ήταν υπερβολικά αισιόδοξο. Διαλέχτε και πάρτε.

κατι που μπερδευει πολυς κοσμος λογο αγνοιας επι του θεματος.
Με απλα λογια τα wat (500-800-1000w) ειναι η ενεργεια που καταναλωνει το εργαλειο, που απορροφα απο τη πριζα.
Τα joule ειναι η δυναμη που αποδιδει στην ακρη του εργαλειο.
Σε ολη αυτη τη διαδρομη υπαρχει ο μηχανισμος ( μοτερ, κινουμενα μερη, ηλεκτρικα μερη) που μετατρεπει την απορροφουμενη ενεργεια σε αποδιδομενη ενεργεια/ισχυ.
Τωρα αναλογα με τη ποιοτητα αυτου του μηχανισμου, τη προσοχη στις λεπτομερειες κατασκευης εχουμε πολλες ή λιγες απωλειες.
Αν προσθεσουμε μεσα σε αυτο την αμφισβητουμενη ακριβεια τιμων, κυριως στη αποδοση απο ενα φτηνο εργαλειο εχουμε αυτες τις διαφορες. Γιατι και η μετρηση και πιστοποιηση αποδοσης κοστιζει και αυτη! Οποτε ενα φτηνο εργαλειο δεν μπορει να ειναι ισαξιο με ενα ακριβο.
Οποτε εκει παταω εγω και λεω οτι δεν μπορει ενα δευτεροκλασατο εργαλειο οσο δυνατο να ειναι να εχει την ιδια αποδοση με ενα αντιστοιχο επωνυμο.
Ακομκη και μεσα στην ιδια φιρμα τη φτηνη ( και την επωνυμη) υπαρχουν διαφορες σε ιδια φαινομενικα εργαλεια. Στα πρωτα λογω μη τυποποιημενης-πιστοποιημενης μετρησης κυριως και στα δευτερα λογω διαφορετικου μηχανισμου κυριως.
Οποτε συμπερασματικα, τα watt δεν αποδιδουν παντα τη σωστη εικονα αποδοσης ενος εργαλειου συγκριτικα με καποιο αλλο. Δευτερον μην ασχολειστε με τα θεωριτικα στοιχεια των nοname, δευτεροκλασατων εταιριων. Οσο πιο μεγαλο σε μεγεθος τοσο πιο δυνατο θα ειναι μαλλον... :P

Προσωπικά έχω από καιρό αρχίσει να αμφιβάλλω για την ορθότητα αρκετών τεχνικών χαρακτηριστικών σε προϊόντα Lidl (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αντίστοιχα εμπιστεύομαι άλλων εταιρειών εξίσου φτηνά προϊόντα). Για παράδειγμα στο πνευματικό δράπανο 800 βατ που βγάζει σήμερα, λέει ότι έχει ενέργεια κρούσης 1,2 joule αν θυμάμαι σωστά και κοστίζει 45 ευρώ. Ας μου πει κάποιος, πως είναι δυνατόν από 800 βατ να βγαίνει μόνο 1,2 J και από 1050 βατ που ήταν το αντίστοιχο πνευματικό που έβγαζε μέχρι πρότινος να έβγαιναν 3 J, και με κόστος 50 ή 55 ευρώ... Ή το "μικρό" πνευματικό έχει περισσότερη ενέργεια κρούσης (απίθανο) είτε το "μεγάλο" ήταν υπερβολικά αισιόδοξο. Διαλέχτε και πάρτε.

το μικρο σκαπτικό εχει 800W max καταναλωση.
Απο αυτα στην κρουση πανε τα: 1,2J Χ 7500 κρουσεις/min = 9000j / min = 9000/60 = 150W.
Τα υπόλοιπα ειναι πανε αλλου (απωλειες, περιστροφή)

το μεγαλο σκαπτικό εχει 1050W max καταναλωση.
Απο αυτα στην κρουση πανε τα: 3J Χ 5300 κρουσεις/min = 15900j / min = 15900/60 = 265W.
Τα υπόλοιπα ειναι πανε αλλου (απωλειες, περιστροφή)

Ειναι απολυτα λογικα τα νουμερα με το μεγαλο να εχει μεγαλυτερο ποσοστο χρησης της καταναλωσης στην κρουση αφου λογω βαρους και ισως μικροδιαφορών στη μεταδοση να βγαζει ισχυροτερο χτυπημα με λιγοτερα όμως χτυπήματα.
Και ενω η διαφορα αρχικα φαινεται 2,5 φορες μεγαλυτερη (3 / 1,2 = 2,5) στην πραγματικότητα η αποδιδομενη ισχύς στην κρουση ειναι μονο 1,76 φορες μεγαλυτερη (265 / 150)

Θεωρητικα και αν εφτιαχναν ενα πιστολετο με 800w και 1000 κρουσεις θα μπορουσαν να εχουν 7.5 φορες μεγαλυτερη ενεργεια κρουσης και να πανε στα 1,2 χ 7.5 = 9J. Αλλα τι μηχανισμος (μηκος?) θα χρειαζοταν για να μεταφερει αυτη την κρουση (σε κοστος), ποιος θα το κρατουσε λογω βαρους και ποιος θα μπορουσε να το δουλέψει?

Σε αυτα τα εργαλεια θελουν την απολυτως μικροτερη ενεργεια κρουσης που θα σπαει ομως το υλικο σε ευλογο αριθμο κρουσεων βρισκοντας την σωστη αναλογια βαρους και αποδοσης. Δηλαδη ενα πολυ ανθεκτικο υλικο θα σπασει πολυ πιο ευκολα με 3J και 5000 κρουσεις το λεπτο παρα με 1J και 15000 κρουσεις. Το πρωτο εργαλειο όμως απαιτει βαρυτερη κατασκευη και ποιοτικοτερα υλικα αφου στην ουσια η κρουση μεταφερεται απο το εργαλειο στο υλικο και απαιτει αντιστοιχα σκληροτερα υλικα κατασκευης.

Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

...Στου lidl αραγε αλλαζουν οι μπαταρίες ή εχει κανενα περιεργο πακετο μεσα? Και ποια η ποιοτητα της μπαταρίας? Και μαλλον φορτιζεις με ολόκληρο τον προβολέα.

Σε αυτό το βίντεο πάντως δε φαίνεται να αλλάζουν

https://youtu.be/VA4wAgymDHM

κατι που μπερδευει πολυς κοσμος λογο αγνοιας επι του θεματος.
Με απλα λογια τα wat (500-800-1000w) ειναι η ενεργεια που καταναλωνει το εργαλειο, που απορροφα απο τη πριζα.
Τα joule ειναι η δυναμη που αποδιδει στην ακρη του εργαλειο.
Σε ολη αυτη τη διαδρομη υπαρχει ο μηχανισμος ( μοτερ, κινουμενα μερη, ηλεκτρικα μερη) που μετατρεπει την απορροφουμενη ενεργεια σε αποδιδομενη ενεργεια/ισχυ.
Τωρα αναλογα με τη ποιοτητα αυτου του μηχανισμου, τη προσοχη στις λεπτομερειες κατασκευης εχουμε πολλες ή λιγες απωλειες.
Αν προσθεσουμε μεσα σε αυτο την αμφισβητουμενη ακριβεια τιμων, κυριως στη αποδοση απο ενα φτηνο εργαλειο εχουμε αυτες τις διαφορες. Γιατι και η μετρηση και πιστοποιηση αποδοσης κοστιζει και αυτη! Οποτε ενα φτηνο εργαλειο δεν μπορει να ειναι ισαξιο με ενα ακριβο.
Οποτε εκει παταω εγω και λεω οτι δεν μπορει ενα δευτεροκλασατο εργαλειο οσο δυνατο να ειναι να εχει την ιδια αποδοση με ενα αντιστοιχο επωνυμο.
Ακομκη και μεσα στην ιδια φιρμα τη φτηνη ( και την επωνυμη) υπαρχουν διαφορες σε ιδια φαινομενικα εργαλεια. Στα πρωτα λογω μη τυποποιημενης-πιστοποιημενης μετρησης κυριως και στα δευτερα λογω διαφορετικου μηχανισμου κυριως.
Οποτε συμπερασματικα, τα watt δεν αποδιδουν παντα τη σωστη εικονα αποδοσης ενος εργαλειου συγκριτικα με καποιο αλλο. Δευτερον μην ασχολειστε με τα θεωριτικα στοιχεια των nοname, δευτεροκλασατων εταιριων. Οσο πιο μεγαλο σε μεγεθος τοσο πιο δυνατο θα ειναι μαλλον... :P

Σωστότατος!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

...Στου lidl αραγε αλλαζουν οι μπαταρίες ή εχει κανενα περιεργο πακετο μεσα? Και ποια η ποιοτητα της μπαταρίας? Και μαλλον φορτιζεις με ολόκληρο τον προβολέα.

εχει πακ μπαταριων 7,4V 5200mA και μαλλον ειναι αποσπωμενο

εχει και φορτιστη αυτοκινητου και φορτιστη 220

Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Για τον προβολέα του lidl μήπως γνωρίζει κάποιος την διάρκεια της μπαταρίας του;

Στο manual γράφει περίπου 4 ώρες σε κανονική λειτουργία και περίπου 8 ώρες σε οικονομική λειτουργία.

Και γιατί δεν πάτε σε αυτό το προβολάκι ??? Φορτίζει με microUSB, δουλεύει και σαν power bank. Έχει μικρή και μεγάλη σκάλα, (συν κόκκινη σήμανση), IP65, αλουμίνιο και πλαστικό, "όμορφα" ρυθμιζόμενη λαβή. Βολικό, βολικάτο και με πατέντα το έχω βάλει και σε σπαστό, μικρό τρίποδο ενώ από φωτεινότητα και αντοχή της μπαταρίας δεν μασάει (προχτές το είχα ανοιχτό από τις 19.00 ώς τις 23.10, για μια δουλειά που έκανα σε ένα μπάνιο, στην μεγάλη σκάλα και η μπαταρία εξακολουθούσε άνετα). Το eshop το βγάζει πυκνά-συχνά σε λίγο κάτω από 30ΕΥΡ.

PER.560743.jpg

Και γιατί δεν πάτε σε αυτό το προβολάκι ??? Φορτίζει με microUSB, δουλεύει και σαν power bank. Έχει μικρή και μεγάλη σκάλα, (συν κόκκινη σήμανση), IP65, αλουμίνιο και πλαστικό, "όμορφα" ρυθμιζόμενη λαβή. Βολικό, βολικάτο και με πατέντα το έχω βάλει και σε σπαστό, μικρό τρίποδο ενώ από φωτεινότητα και αντοχή της μπαταρίας δεν μασάει (προχτές το είχα ανοιχτό από τις 19.00 ώς τις 23.10, για μια δουλειά που έκανα σε ένα μπάνιο, στην μεγάλη σκάλα και η μπαταρία εξακολουθούσε άνετα). Το eshop το βγάζει πυκνά-συχνά σε λίγο κάτω από 30ΕΥΡ.

PER.560743.jpg

Το έχω και εγώ και του έχω πιεί το αίμα, πραγματικά, από τα καλύτερα που εχω αγοράσει. Το μόνο αρνητικό, ότι δεν σου δείχνει πόσο φορτισμένο είναι, κατά τα άλλα, ειναι ΑΨΟΓΟ

Καλή χρονιά με υγεία.
Για πείτε μου ποιο σετ να σταμπαρω απο καρυδακια lidl 1/2 να έχω υπόψιν μόλις φέρει.
Τι προτείνετε;;
Ευχαριστώ

Στάλθηκε από το YAL-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ευχαριστώ πολύ και τέλεια τιμή
Ερασιτέχνης εδώ δεν θέλω κάτι ποιο ακριβο πιστεύω με καλύπτει 1000%

Στάλθηκε από το YAL-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

μου χάρισε ένας φίλος το παλμικό κατσαβίδι της Parkside (PDSSA 20-Li A1) που είχε αγοράσει κατά λάθος :flipout: (αντί του δραπανοκατσάβιδου) και έχω μερικές απορίες:

Πρέπει να αγοράσω ειδικές μύτες; τώρα χρησιμοποιώ καποιες της ( Milwaukee )

Κάτι μεγάλα ποτηροτρύπανα ξύλου που έχω είναι προτιμότερο να δουλεύονται στο παλμικό ή στο δραπανοκατσάβιδο; Και αν είναι καλύτερο το παλμικό πως προσαρμόζονται πάνω του; (το ένα σετ ποτηροτυπανα που έχω έχει κυλινδρικό άξονα και το άλλο πολυγωνικό αλλά μεγαλύτερο από το κλασικό που εχουν συνήθως οι μύτες)

Μπορεί αυτό το παλμικό να λειτουργήσει σαν μπουλονοκλειδο; Και με τι ανταπτορ;

Γενικά έχετε να προτείνετε κανα σετάκι που να έχει και καρυδάκια και κάνα τρυπανακι (όχι αέρος) ;

Ωραιο δωρακι θα ελεγα εγω..!!!
Καλοριζικο...!!!!

Απο μυτες θες impact control για να ταιριαζουν στο παλμικο και ενα καλο σετ ειναι αυτο...
https://www.skroutz.gr/s/18575449/Bosch-Σετ-Κατσαβιδόλαμων-Impact-Control-2608522366-31τμχ.html
...και οι Milwuakee που εχεις κανουν...

Τα ποτητοτρυπανα δεν μπαινουν στο παλμικο...σε δραπανοκατσαβιδο οπως λες χρησιμοποιουνται...

Μπορει να λειτουργησει και σαν μπουλονοκλειδο αφου η λειτουργια ειναι ιδια με τον καταλληλο ανταπτορα....κατα το δουλεμα ισως να υπαρχει ενα μικρο τζογαρισμα αλλα δεν θα σου δημιουργησει προβλημα και εχω βαλει δεκαδες στριφονια τελευταια...
Επεισης και ο ανταπτορας παιζει ρολο...απο 2-3 πηρα κατεληξα στης Milwaukee..

https://www.skroutz.gr/s/18712900/M...-2-Τετράγωνο-Για-Καρυδάκια-48325032-1τμχ.html

Απο μύτες μπορείς να δεις κι αυτό το οποίο είναι πλήρες και κάνουν για το εργαλείο σου.
Το bosch που σου πρότεινε ο Κωστής έχει και μακριές που σε πολλές περιπτώσει βολεύουν όμως αλλά δεν έχει άλεν που έχει το dewalt
Βλέπεις πιο σε βολεύει και προχωράς

Πολύ ωραία φαίνονται τα σετάκια!
Σας ευχαριστώ πολύ :)

Είχα πάρει πριν από 10 χρόνια μια κασετίνα της Black & Decker και είχε μέσα - μεταξύ άλλων - και αυτά τα πολύ χρήσιμα τρυπάνια που τα έβαζα σε ένα ηλεκτρικό κατσαβιδάκι σε περίπτωση ανάγκης.

20201230_221929.jpg

Είναι πολύ βολικά για ψιλοδουλειές. Κρίμα που δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο για τα παλμικά.

Μην τα μπερδεύεις το παλμικό είναι για βίδωμα-ξεβίδωμα για τρύπημα είναι τα δράπανα απλά και κρουστικά.