Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Oυσιαστικα ετσι ειναι...οταν εχεις και τα 2 εργαλεια(δραπανο-παλμικο)....αλλα μπορεις ομως και να τρυπησεις με παλμικο...
Εχω το παρακατω σετακι και εχω δοκιμασει με το 12V GDR...μια χαρα γινεται...αλλα δεν θα το χρησιμοποιω ως κυρια επιλογη αλλα στην εσχατη...

https://www.youtube.com/watch?v=15_E175FFRc

Οι μυτες που εχει ο Nikfor (Milwaukee) ειναι impact και ειναι μια χαρα.
Το σετ της dewalt που προτεινε ο anastasg δεν ειναι impact.
Βεβαια ολες οι μυτες και ανταπτορες hex προσαρμοζουν στο παλμικο, αλλά οι impact, στα ζορια, θα ανταπεξελθουν καλυτερα.

Μην τα μπερδεύεις το παλμικό είναι για βίδωμα-ξεβίδωμα για τρύπημα είναι τα δράπανα απλά και κρουστικά.

Αυτο πιστευα και εγω αλλα ειδα τεστ σε youtube που το παλμικο σε καποιες περιπτωσεις τρυπαει πιο γρηγορα και απο το δραπανοκατσαβιδο. Το προβλημα όμως ειναι πως δεν εχει καλη ποιοτητα διατρησης (σε οβαλ και ακριβεια μεγεθους) λογω της κρουσης.

Έχω βάλει τα παρακάτω στο μάτι. Έχει κανείς άποψη εκτός από τους σφιγκτήρες τους οποίους έχω αρκετούς από τους συγκεκριμένους.
Για παράδειγμα ο τροχός είναι δυνατός η με το παραμικρό "δυσκολεύεται" αν χρειαστεί να τροχισουμε κάποιο μέταλλο;
Το πιστόλι βαφής μπορεί να μην το χρησιμοποιήσω συχνά απλα νομίζω πως είναι ποιο εύκολο να βρω ρεύμα για να βάψω παρά να μεταφέρω το κομπρεσέρ μου εκεί που πρόκειται να βάψω.
Όσο για τις φρέζες ελπίζω να κάνουν τη δουλειά τους.
Ευχαριστώ!!!

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΕΤΙΝΗ!!!!!IMG_20201231_192623.jpgIMG_20201231_192614.jpgIMG_20201231_192603.jpgIMG_20201231_192532.jpg

Στον τροχο ειναι αναλογα πως τροχιζεις. Αν εχεις τροπο και ελαφρυ χερι τα 200w κανονικα ειναι αρκετα για τις περισσοτερες ερασιτεχνικες εργασιες. Η τιμη ειναι σουπερ.
Τα σφιγκτηρακια ποτε δεν ειναι αρκετα.
Τα router bits βλεπω οτι ειναι για ρουτερ με τσοκ 8μμ. Οποτε αν το ρουτερακι σου παιρνει bits των 6μμ, δεν σου κανουν.
Για το πιστολι ψεκασμου δεν εχω αποψη γιατι δεν την παω καθολου αυτη την μεθοδο βαφης.

Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Να προσθέσω ότι τα σφικτηρακια είναι πιο πολύ για συγκράτηση πάρα για σύσφιξη.Υγεια κ μόνο υγεία σε όλους μας,υγεια κ δύναμη σε όλη την Ελλάδα!

Τους σφιγκτηρες τους ειχα πάρει. Ο ένας εσπασε στις πρωτες 3 μερες στη λαβη. Ενω ο μηχανισμος μπορει να δεχτει περισσοτερη πιεση, η λαβη σπαζει ευκολα.
Πλεον τους χρησιμοποιω για να σταθεροποιησω τα δυο μέρη και μετα βαζω κανονικα περιστροφικα νταβιδια.

Για το πιστολη βαφης η αποψη μου ειναι οτι θα ειναι πληρως αχρηστο εκτος και αν θελεις να κανεις επιφανεια ποιοτητας ξεραμενου ρολου.
Αυτα τα πιστολια και ειδικα τα φτηνα απλα φυσανε το χρωμα απο το δοχειο και σε καμμια περιπτωση δεν συγκρινονται με το κομπρεσσερ που θελεις να αποφυγεις να μεταφερεις. Μπορει να βγαζουν μια ομοιογενη επιφανεια αλλα ειναι κοκκωδης και με τριχοειδη στιγματα αφου "φτυνει" το χρωμα και δεν το κανει σπρει.

Τέλος και το click away από αύριο 3/1 και μέχρι 11/1 (και βλέπουμε...). Πάλι τζάμπα έβγαλε τα εργαλεία το Lidl για την επόμενη εβδομάδα (κρίμα πάντως και είχε αρκετά καλούδια).

οχι το τριβειο! (πολυτριβειο)
τυχερος σταθηκες
αν και ειμαι φαν της παρκσαιντ, το τριβειο αυτο ειναι αχρηστο, παθαινεις κυριολεκτικα παρκινσον αν ανεβουν οι στροφες στην περιστροφικη λειτουργεια. σε σημειο που με μια σανιδα μονο, να θες να τελειωσεις γρηγορα για να φυγει ο διαολος απο το χερι σου. εκτος και αν το θες ως παλμικο οπου εκει ειναι λιγο πιο καλο

αξιζει να δωσεις άλλα 16 ευρω και να παρεις το μπουλ 380

τους σφιγκτήρες τους έχω και εγώ , οι συγκεκριμένοι είναι για συγκράτηση , όπως γράφουν και τα παιδιά . Βγάζει όμως και σφιγκτήρες 40αρηδες και 50αρηδες πολύ δυνατούς σε κλασσικό σχήμα F. Τους είχα πετύχει Αύγουστο μήνα σε ένα lidl δίπλα στην Ανάσταση κοντά στο πατρικό του Κυριακού . Δεν τους έχω ξαναδεί πάντως . Τώρα γιατί τους έφεραν Αυγουστιάτικα ................ο θεός και η ψυχή τους . Αν τους ξαναφέρει χτυπήστε τα αλύπητα.

Τα σφιγκτηρακια αυτου του μεγεθους θελουν λιγη προσοχη και καλλιστα μπορουν να χρησιμοποιηθουν για συσφιξη αντιστοιχου μεγεθους (μικρων) αντικειμενων.
Πρεπει να εχω καμμια ντουζινα απο αυτα με μεγαλη χρηση αλλα με καμμια απωλεια μεχρι στιγμης.

Δεν μπορεις προφανως να εξασκεις την ιδια πιεση που εξασκεις σε μεγαλυτερους σφιγκτηρες...

To ιδιο λιγο πολυ ισχυει ακομα και για επωνυμους σφιγκτηρες πχ Irwin/wolfcraft ομως εκει η τιμη ειναι πολλαπλασια για το καθε τεμαχιο!

Εξαιρεση αποτελουν ισως οι μικροι σφιγκτηρες Dremel που το πλαστικο χερουλι τους λες και ειναι απο τιτανιο:)

Καλησπέρα και καλή χρονιά με υγεία. Θέλω να ανοίξω δύο τρύπες 40-50mm σε μάρμαρο και βρίσκω δύο επιλογές: ποτηροτρύπανο για γωνιακό τροχό και ποτηροτρύπανο για δράπανο αλλά με αντάπτορα. Επειδή δυστυχώς δεν έχω γωνιακό τροχό, αλλά λύση υπάρχει γιατί μου βγαίνει ένα κόστος 50-60 για το ποτηροτρύπανο και τον αντάπτορα;

Νομιζω οτι τα 50-60 ευρω ειναι υπερβολη για ποτηροτρυπανο για δραπανο η πνευματικο sds...
Μπορεις να βρεις και πιο κατω...
https://www.skroutz.gr/c/3135/potirotrypana.html?keyphrase=μπετου&o=ποτηροτρυπανα+μπετου

Ειχε πριν απο 2 μηνες σετακι το lidl 2 ποτηροκορωνων με ξεχωριστω ανταπτορα στα 15 ευρω...πολυ καλα...

Μπορεις να μας πεις πως ειναι η ποτηροκορωνα με αντάπτορα σε γωνιακο τροχο..;....γιατι δεν εχω ποτε μου κατι τετοιο...

https://www.skroutz.gr/s/19075545/Total-Διαμαντοκορώνα-Μπετού-SDS-Plus-50mm-1τμχ-TAC430501.html

εξαιρετικη επιλογη σε αυτη τη τιμη. θα τον βολεψει μια χαρα τον φιλο

φιλος μου εχει το 65αρι και ειναι ευχαριστημενος.
total και ingco εχουν πολυ καλα αναλωσιμα για την τιμη τους.
θελω να παρω το ιδιο σε 100αρι καποια στγμη για αεραγωγο

Αυτές οι ποτηροκορωνες δεν είναι για μάρμαρο.

Στάλθηκε από το COR-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Νομιζω οτι τα 50-60 ευρω ειναι υπερβολη για ποτηροτρυπανο για δραπανο η πνευματικο sds...
Μπορεις να βρεις και πιο κατω...
https://www.skroutz.gr/c/3135/potirotrypana.html?keyphrase=μπετου&o=ποτηροτρυπανα+μπετου

Ειχε πριν απο 2 μηνες σετακι το lidl 2 ποτηροκορωνων με ξεχωριστω ανταπτορα στα 15 ευρω...πολυ καλα...

Μπορεις να μας πεις πως ειναι η ποτηροκορωνα με αντάπτορα σε γωνιακο τροχο..;....γιατι δεν εχω ποτε μου κατι τετοιο...

Πράγματι, παρ'όλο που είναι διαμαντοτρύπανα κι αυτά, φαίνεται ότι είναι άλλων ανοχών. Ευχαριστώ πάντως για τη βοήθεια.