Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Νομίζω ότι αν έχει λίγο πρόβλημα το εργαλείο δεν θα φανεί αν είναι σε ράγες και από τις δύο πλευρές
Μόνο αν προσπαθήσεις να κόψεις με οδηγό που να πατάει η μία πλευρά του εργαλείου
Η συζυτηση είναι εαν κοβει σωστά....Για αυτό δεν γίνεται η όλη ιστορία...;
Το εαν ειναι σε ραγες η σε έναν οδηγό είναι εντελώς δευτερεύον για μενα...
Αλλά θα το δοκιμάσω και σε έναν οδηγό..Αλλά δεν νομιζω να υπάρχει κανένα θέμα...

Το να κοβει σωστα ενα δισκοπριονο ειναι να κοβει ισια με ελεύθερο χερι ή να ακουμπάει στη μια του πλευρά σε κάποιον οδηγο
Αν είναι περιορισμένο και από τις δύο πλευρές σαν τρένο αναγκαστικά θα κόψει ίσια αφού και να θέλει δεν μπορεί να ξεφύγει
Μακάρι να κοβει σωστά εμένα δεν με καίει

Το να κοβει σωστα ενα δισκοπριονο ειναι να κοβει ισια με ελεύθερο χερι ή να ακουμπάει στη μια του πλευρά σε κάποιον οδηγο
Αν είναι περιορισμένο και από τις δύο πλευρές σαν τρένο αναγκαστικά θα κόψει ίσια αφού και να θέλει δεν μπορεί να ξεφύγει
Μακάρι να κοβει σωστά εμένα δεν με καίει
Με το ελεύθερο χέρι πως μπορείς να κρίνεις;Το ποιο λογικό είναι το χέρι ή το μάτι να φταίει κ όχι το εργαλείο. Για μένα το αν κοβει ίσια το οποιαδήποτε δισκοπριονο,φαίνεται με ένα οδηγό.

• Like
Reactions: enduras1 and KOSSTV
Αν την ώρα που κόβεις σε τραβάει δεξιά ή αριστερά τότε χάνει κάπου και μάλλον από τζόγους του άξονα ή του δίσκου
Για το πρόβλημα που είπαν τα παιδιά (οτι δηλαδη ειναι στραβος ο δισκος σε σχέση με την ακρη της βασης) ναι μόνο με οδηγό που πατάει στην μια μόνο πλευρά μπορείς να το δεις

Κωστή εσυ πετυχες το καλό εργαλείο οπότε το κρατάς.

Καλο ειναι να προσεχουμε τους χαρακτηρισμούς μας, ειδικά προς μέλη που έχουν διαπιστώσει πρόβλημα και θα ταλαιπωρηθουν με αλλαγές επιστροφές κλπ κλπ.

Κυριακο δεν εκανα κανεναν χαρακτηρισμο και απορω πως διαπυστωσες αυτο στην παρακατω φραση..
..για αυτο θα παρακαλουσα να δειτε στη πραξη εαν κατι παει λαθος η εχει θεμα το εργαλειο...
Αντιθετως ο λογος πόυ ανεβασα τα παραπανω ειναι να ελεγξουν ολες τις παραμετρους και επειτα να πουν τα συν και τα πλην του εργαλειου.....που εναρμονιζεται πληρως με την πολυ σωστη προηγουμενως αναρτηση σου που αθελα σου μαλλον ακυρωνεις...

Νίκο το θέμα μας δεν είναι να κολλήσει ο ένας τον άλλον στον τοίχο.

Το θέμα μας είναι να σχολιάζουμε εργαλεία προς όφελος των μελών του φόρουμ.

Και δεν κάνω τπτ διαφορετικό.

Τώρα οποίος θέλει το δέχεται οποίος θέλει όχι.

Ασε με να ξέρω λιγο καλυτερα τι ξεστομίζω Κώστα.

Ξαναλέω αν εσένα και του Χ και του Ψ του βγήκε καλό αυτό είναι το επιθυμητό.

Δεν μπορείς όμως να ακυρώνεις τα παιδια που έχουν γράψει πως χάνουν 2 και 3 χιλιοστά.

Αυτό ακριβώς λέω και τπτ παραπανω.

Κωστή, ευχαριστούμε για το τεστάκι. Αφού σου βγάζει ίσιες και καθαρές κοπές είσαι μια χαρά.
Κάνε και μια τελευταία μέτρηση: δες τι πάχος γράφει ο δίσκος σου και πιο είναι το εύρος της χαραμάδας από την κοπή (kerf). Λογικά η χαραμάδα πρέπει να είναι ένα χιλιοστό μεγαλύτερη από το πάχος του δίσκου. Αν είναι μικρότερη ίσως και να μέτρησες λάθος την διαφορά δίσκου-πέλματος.

• Like
Reactions: KOSSTV
Κώστα κρίμα στον χρόνο σου.
Με οδηγούς και απο τις δύο πλευρές, άρα και απο τη μεριά που έχει την τάση να στρίβει το εργαλείο τί περίμενες?

Βάλε οδηγό μόνο στη μία πλευρά και κάνε μία κοπή 1μέτρου για να συγκρίνουμε ίδια πράγματα. Και τον οδηγό όχι απο την πλευρά που στρίβει αλλά την αντίθετη!
Αν και με το δικό σου που έχει τη μισή απόκλιση απο το δικό μου (αν όχι λιγότερη) είναι πολύ πιο εύκολο να το κρατάς στον οδηγό.

Σήμερα το απόγευμα έκανα και άλλη κοπή στα 80 εκατοστά που δεν χωρούσε στο παγκοπρίονο και έβαλα τον οδηγό απο τη δεξιά πλευρά, εκεί που έχει τάση να φεύγει. Ε κατάφερα και έχασα 2 χιλιοστά και αυτό γιατί μάλλον μου έσπρωξε τον οδηγό του λιντλ. Αν είχα βάλει και άλλους σφιγκτήρες μπορεί και να τα κατάφερνα.

Αλλά αυτό δεν είναι εργαλείο. Σκουπίδι είναι.

Όποιος θέλει να προσομοιάσει το δικό μου ας προσθέσει υλικό να αποκτήσει απόκλιση >2χλστ και να κάνει τις δοκιμές του.
Δεν έχω να γράψω τίποτα παραπάνω.

Μετοχές δεν έχω οπότε πάω για μέχρι 2 αλλαγές για να πιάσω ένα σωστό εργαλείο με απόκλιση <0.5χλστ. Αν δεν τα καταφέρουν θα ζητήσω επιστροφή χρημάτων.
Για το χρόνο μου φυσικά δεν θα πληρωθώ αλλά αυτό το ήξερα όταν έμπαινα στο κατάστημα τους. Παντού υπάρχει βέβαια αυτή η πιθανότητα αλλά στα λιντλ είναι πολύ μεγαλύτερη.

Εντιτ:
Τώρα συνειδητοποίησα ότι μπορούμε να το πούμε και Feature!
Χάνει επίτηδες λίγο ώστε αν βάλεις τον οδηγό απο τη μεριά που χάνει θα χρειάζεται μόνο σπρώξιμο!
:ROFLMAO:

Κάνε και μια τελευταία μέτρηση: δες τι πάχος γράφει ο δίσκος σου και πιο είναι το εύρος της χαραμάδας από την κοπή (kerf). Λογικά η χαραμάδα πρέπει να είναι ένα χιλιοστό μεγαλύτερη από το πάχος του δίσκου. Αν είναι μικρότερη ίσως και να μέτρησες λάθος την διαφορά δίσκου-πέλματος.
Ευχαριστω Δημητρη..
Θα το κάνω...Αλλά πάνω από 3χιλ δεν νομιζω να είναι...

Ασε με να ξέρω λιγο καλυτερα τι ξεστομίζω Κώστα.

Ξαναλέω αν εσένα και του Χ και του Ψ του βγήκε καλό αυτό είναι το επιθυμητό.

Δεν μπορείς όμως να ακυρώνεις τα παιδια που έχουν γράψει πως χάνουν 2 και 3 χιλιοστά.

Αυτό ακριβώς λέω και τπτ παραπανω.

Ο χαρακτηρισμός "σκουπιδι" από τον Θωδωρη,που κατα αλλά δεν έχω τίποτα μαζί του γιατί κάνουμε συζυτηση προς όφελος του εργαλειου και των μελων , δεν ακυρώνει αυτόματος την σημερινη ανάρτηση μου..;
Απόλυτα σεβαστή ομως η άποψή του. .
Θέλω να τα βλέπεις πολύπλευρα τα πράγματα...
Τεσπα...Δεν θέλω να το συνεχίσω γιατί δεν χρειάζεται να οξυνωμαστε με τέτοια θέματα...

Last edited:
Θα ξαναμιλήσω με το τέλειο παράδειγμα του Κυριάκου.
Κώστα είναι σαν να πήρες το τρύπιο κουτάλι και με την κατάλληλη κλίση να κατάφερες να πιείς σούπα.

Και αυτό δεν το αποκαλείς σκουπίδι γιατί κάπως κατάφερες να κάνεις τη δουλειά σου.

Δεν έχει τέλος η συζήτηση γιατί τα βλέπουμε απο τα διαφορετική γωνία. Κουράζουμε και κουραστήκαμε νομίζω.

• Like
Reactions: enduras1 and KOSSTV
Ευτυχώς το Lidl τους γλυτωσε απο την ντροπη καθώς με το τρίμηνο No questions asked επιστροφής
Το εχω δοκιμασει προσφατα αυτο το στυλ με ενα πολυεργαλειο που το αλλαξα τρεις φορες και ηταν αχρηστα και τα τρια. (εχω ξαναγραψει) Πολυ ψυχοφθορο συν το κοστος απο τις βενζινες των πανε-ελα, συν τις εργατοωρες, και δεν θα το ξανακανω. Παντως περιμενω για μια ακομα δοκιμη μηπως βγαλει καμια καινουργια εκδοση του πολυεργαλειου που δεν στραβογυρναει. Μονο μια δοκιμη ομως, ετσι? :)

Κώστα εγώ δε θα πω τπτ αλλο μιλάνε τα παιδια για εμενα.

Τώρα πως θα δεις πολυπλευρα μια ψοχοφθορα διαδικασία που περιγραφει ο Skysound δε ξερω.

Εγώ παντως το λιντλ το βλέπω πολυπλευρα όπως είδες που με το Τοαρνάκι ενώ όλα τα φορουμ ερασιτεχνών ξυλοτορναδορων το θαβουν θεωρώντας το πεταμένα λεφτά εγώ έγραψα εξαιρετικά πραγματα οπότε ας ηρεμήσουμε.

Αυριο θα παω να παρω τις διαφανείς. Αν ήταν και ο πλαστικοποιητης Α3 θα του έδινα μια ευκαιρία.

Επίσης να ξέρετε τα προιοντα Deluxe ειναι εξαιρετικά. ίσως είναι σαν τα Performanceεργαλεια αλλα στα τρόφιμα.

• Like
Reactions: KOSSTV
Τι να σου πω...;..οτι εχεις αδικο..;
Κατανοώ την δύσκολη θέση του φίλου...και είναι και πολλοί άλλοι..

Υπάρχει και ομως και η άλλη πλευρά...
Έχω 10 ηλεκτρικά εργαλεία Parkside και κανένα δεν έχω γυρισει πισω...τυχαιο...;και είμαι συγουρος ότι δεν είμαι ο μόνος...

Οπότε η όλη κατάσταση είναι κάπου στην μεση..

Παιδια αγοραζουμε εργαλεια απο σουπερμαρκετ καταστημα τροφιμων, αυτο τα εξηγει ολα για την ποιοτητα, αλλα το παραβλεπουμε συνηθως. Δεν ειναι το σοβαρο παραδοσιακο καναλι προμηθευτων επωνυμων εργαλειων. Πας για το χοιρομέρι deluxe και γραπωνεις και ενα δράπανο!
Αν εισαι "αληθινα" σοβαρος για τις επιλογες σου, δεν πας στο lidl για εργαλεια!

Οντως η κατασταση ειναι καπου στη μεση!

Oυτε 'σκουπιδια' ειναι τα εργαλεια του Lidl επειδη δεν μας εκατσε το καλο τεμαχιο ουτε το αντιθετο επειδη μας εκατσε το 'καλο'.
ΑΚΡΙΒΩΣ.Η κλασικη περίπτωση που το ίδιο ποτήρι,άλλος το βλέπει μισογεμάτο και άλλος μισοάδειο.Ευτυχως υπάρχει το ίντερνετ,και σαιτ όπως αυτό,ωστε να προστατευομαστε από τα αντικειμενικά κακά μοντέλα και παρτίδες,και να προτιμάμε τα πραγματικά καλά κ vfm.Οι λοιπές κουβέντες είναι αέναες,δεν βγάζουν κάπου κ μόνο κοντρούλες δίχως λόγο μπορεί να δημιουργήσουν στην παρέα.

Λέει ο Κωστής έχει δέκα εργαλεία .... Εγώ πόσα έχω ???
Όλα δουλεύουν μια χαρά και κάνω άπειρες ερασιτεχνικές δουλειές με αυτά.
Επειδή λοιπόν μας διαβάζει αρκετός κόσμος θα παρακαλούσα να γράφετε τις αστοχίες των εργαλείων και να τις συζητάμε κόσμια και μέσα στα πλαίσια της λογικής λαμβάνοντας πάντα υπ΄όψιν τις τιμές των εργαλείων. Λέξεις όπως σκουπίδια και ασέβεια προς τον πελάτη θα παρακαλούσα να τις κρατάει ο κάθε ένας για τον εαυτό του και ο λόγος είναι ότι κάνει τους άλλους που είναι ευχαριστημένοι να αισθάνονται ηλίθιοι γιατί δεν μπορούν να δουν την αλήθεια.
Είναι παρατηρημένο ότι οι δυσαρεστημένοι αγοραστές αυτών των εργαλείων που συνήθως διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους εδώ μέσα είναι λίγοι και μπορούν και να κατονομαστούν αν θέλετε.
Εγώ αν είχα αποκρυσταλλώσει αρνητική γνώμη δεν θα ξανά αγόραζα ποτέ εργαλείο της συγκεκριμένης μάρκας... εσείς γιατί συνεχίζετε και αγοράζετε???
Προσπάθησα αρκετές φορές εδώ μέσα να σας εξηγήσω τι πρέπει λογικά να περιμένετε από τα εργαλεία Parkside αλλά τελικά το μόνο που κατάφερα είναι αποκτήσω τον χαρακτηρισμό του "βαμμένου" με τα Parkside και πιθανώς και άλλους χαρακτηρισμούς στο μυαλό του καθ΄ενός.
Δεν θα συνεχίσω ....θα παρακαλέσω όμως για ένα πράγμα:
Γράψτε όποια αστοχία νομίζετε ότι υπάρχει στο εργαλείο σας αλλά αποφύγετε τους "σκληρούς" χαρακτηρισμούς και τα συμπεράσματα....οδηγούν σε αντιπαραθέσεις και παρεξηγήσεις.
Ευχαριστώ :cool:

Λέει ο Κωστής έχει δέκα εργαλεία .... Εγώ πόσα έχω ???
Όλα δουλεύουν μια χαρά και κάνω άπειρες ερασιτεχνικές δουλειές με αυτά.
Επειδή λοιπόν μας διαβάζει αρκετός κόσμος θα παρακαλούσα να γράφετε τις αστοχίες των εργαλείων και να τις συζητάμε κόσμια και μέσα στα πλαίσια της λογικής λαμβάνοντας πάντα υπ΄όψιν τις τιμές των εργαλείων. Λέξεις όπως σκουπίδια και ασέβεια προς τον πελάτη θα παρακαλούσα να τις κρατάει ο κάθε ένας για τον εαυτό του και ο λόγος είναι ότι κάνει τους άλλους που είναι ευχαριστημένοι να αισθάνονται ηλίθιοι γιατί δεν μπορούν να δουν την αλήθεια.
Είναι παρατηρημένο ότι οι δυσαρεστημένοι αγοραστές αυτών των εργαλείων που συνήθως διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους εδώ μέσα είναι λίγοι και μπορούν και να κατονομαστούν αν θέλετε.
Εγώ αν είχα αποκρυσταλλώσει αρνητική γνώμη δεν θα ξανά αγόραζα ποτέ εργαλείο της συγκεκριμένης μάρκας... εσείς γιατί συνεχίζετε και αγοράζετε???
Προσπάθησα αρκετές φορές εδώ μέσα να σας εξηγήσω τι πρέπει λογικά να περιμένετε από τα εργαλεία Parkside αλλά τελικά το μόνο που κατάφερα είναι αποκτήσω τον χαρακτηρισμό του "βαμμένου" με τα Parkside και πιθανώς και άλλους χαρακτηρισμούς στο μυαλό του καθ΄ενός.
Δεν θα συνεχίσω ....θα παρακαλέσω όμως για ένα πράγμα:
Γράψτε όποια αστοχία νομίζετε ότι υπάρχει στο εργαλείο σας αλλά αποφύγετε τους "σκληρούς" χαρακτηρισμούς και τα συμπεράσματα....οδηγούν σε αντιπαραθέσεις και παρεξηγήσεις.
Ευχαριστώ :cool:
Να συμπληρώσω στα οσα σωστα λες,κάτι που είναι ΓΕΝΙΚΟ φαινομενο σε προϊόντα και υπηρεσίες:Συνήθως οι παραπονουμενοι γράφουν σε σαιτ,όχι οι ευχαριστημένοι πελατες.Ετσι φαίνονται οτι υπαρχουν πολλά προβλήματα. Για σκεφτείτε να έγραφαν ένα καλό λόγο οι ευχαριστημένοι....

• Like
Reactions: ψάρι and KOSSTV
Να καταθέσω και εγώ μια προσωπική άποψη ως τακτικός πελάτης των εργαλείων λιντλ, χωρίς καμία διάθεση για αντιπαράθεση - απλά γνώμες ακούμε και ανταλάσσουμε.
Υπάρχουν εργαλεία που δεν ενδιαφέρει και τόσο η ακρίβεια λειτουργίας. Δραπανοκατσάβιδο, σκαπτικό, γωνιακός, τριβεία, ντρεμελοειδή, σκούπα, ταινιολειαντήρας είναι εργαλεία απλά στην λειτουργία τους και θα κάνεις την δουλειά σου, ας έχει και κάποιο κουσουράκι το εργαλείο. Ή αν έχει κουσουράκλα, θα καταλάβεις εύκολα ότι δεν σου κάνει.
Υπάρχουν άλλα εργαλεία που πρέπει να έχουν ακρίβεια. Όργανα μέτρησης, δισκοπρίονο, παγκοπρίονο, ρούτερ, φαντάζομαι και τόρνος. Συγκεκριμένα το δισκοπρίονο είναι εργαλείο που θες να σου βγάλει καθαρές κοπές και ίσιες με την βοήθεια οδηγού. Αν έχεις παγκοπρίονο, πάλι θα σου χρειαστεί για τα μεγάλα κομμάτια που θα κόψεις στο πάτωμα. Θα χρειαστεί να κάνεις τιλτ τον δίσκο στις 45 μοίρες - δεν θες το πίσω μέρος του δίσκου να είναι στις 47 και το μπροστινό στις 43 μοίρες. Και όταν το ξαναφέρεις στις 90 μοίρες θες να έχει ένα σωστό στοπ για να μην πρέπει να ξαναμετράς με τις ώρες. Τέλος, θέλεις το πέλμα να είναι:
-επίπεδο (αλλιώς δεν θα κόψεις ποτέ στις 90 μοίρες)
-με ίσιες άκρες (αλλιώς θα αλλάζεις κατεύθυνση μπαίνοντας και βγαίνοντας από τον οδηγό)
-παράλληλες προς τον δίσκο (αλλιώς ο δίσκος τρώει το υλικό με το πλάι, ζορίζεται και δεν βγάζει καθαρές κοπές).
Καμιά φορά, ο Κινέζος (Budget εργαλεία) πετυχαίνει το σχέδιο οπότε έχεις ένα VFM εργαλείο και κάνεις την δουλειά σου οικονομικά (το γράφεις και στο φόρουμ να το έχουν υπόψη και οι άλλοι). Άλλες φορές είναι να σου κάτσει το σωστό κομμάτι, κάποια δουλεύουν σωστά και κάποια όχι. Το προβληματικό εργαλείο, αν είσαι μάστορας, το διαπιστώνεις με την μία και το επιστρέφεις ή κάνεις πατέντες και το βελτιώνεις κάπως. Το θέμα γίνεται πιο δύσκολο όταν χρησιμοποιείς ένα εργαλείο για πρώτη φορά - είναι δύσκολο να καταλάβεις αν φταίει το εργαλείο, ο δίσκος, ο οδηγός, το συγκεκριμένο ξύλο ή ο λάθος χειρισμός.
Αρκετή φιλοσοφία για Δευτέρα πρωί - τώρα δουλειά (καλομάθαμε με τα χιόνια).