Καλησπέρα παλικάρια, έχω μια ερώτηση , είμαι πρωτάρης σχετικα και έχω την parkside, έχω κόψει πολλές κορδέλες με σχετικά λίγη χρήση, έως τώρα δούλευα 6,4mm* 0,64 ψιλό δόντι, εάν πάω σε 9,5mm*0.64 χοντρό δόντι θα μπορώ να κάνω ελεύθερο κόψιμο με ελιγμούς άνετα;;;
Kαλως τον!
Μην ανησυχεις, ετσι αρχισαμε ολοι
Τι παχος και τι ειδους ξυλα κοβεις? Το ποιο πιθανο ειναι να κανεις κατι εσυ λαθος και να μην φταιει η κορδελα.
Εαν κοβεις ξυλα παχους
κατω απο 1 ιντσα (~2.5 εκ.), το χοντρο δοντι (λιγα TPI) δεν θα βοηθησει. Ουτε φυσικα η πιο φαρδεια κορδελα (απο 6μμ σε 9μμ)
Υπαρχουν αρκετοι λογοι που μπορει να κοβεται η κορδελα σου, οποτε προσπαθησε να βρεις τι ταιριαζει στην περιπτωση σου για να να λαβεις τα καταλληλα μετρα:
- Η ποιοτητα της κορδελας...
Αυτο ειναι αυτονοητο. Αν οι κορδελες που σπανε (ευκολα) ειναι απο τον ιδιο εμπορο, αλλαξε προμηθευτη.
- Οι οδηγοι ΔΕΝ ειναι ρυθμισμενοι σωστα.
Τα ρουλεμαν που 'αγκαλιαζουν' την κορδελα πρεπει -απαραιτητως- σχεδον να εφαπτονται της κορδελας ωστε στους ελιγμους να μην στριβει.
Σημαντικοτατο ρολο παιζει και το πισω ρουλεμαν/οδηγος που δεν αφηνει την κορδελα να σπρωχτει πισω και να λυγισει στην πιεση.
- η ενταση, το σφιξιμο της κορδελας ειναι υπερβολικο.
Μια κορδελα η οποια ειναι υπερ-τεντωμενη ειναι επιρρεπης στο σπασιμο ειδικα στο σημειο της κολλησης αλλα και βλαπτει επισης το ιδιο το μηχανημα.
- Το ξυλο πιεζεται πολυ πανω στην κορδελα, κυριως στις κλειστες στροφες.
Πρεπει να αλλαξεις τροπο/τεχνικη. Το ζορισμα της κορδελας ιδιαιτερα με κακορυθμισμενους οδηγους, ειναι η κυριοτερη αιτια κατα τη γνωμη μου.