Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Ξέρει κανείς αν ο γωνιακός μαγνήτης είναι σετάκι με 2 ή 4 κομμάτια ή τους αγοράζεις έναν-έναν;
Τον ψηφιακο μετρητή βάθους και το κλισιόμετρο τα γλυκοκοιτάζω και εγώ.
Έναν- έναν Δημήτρη...
Ο συγκεκριμένος είναι ο πιο μεγάλος που υπάρχει...Θέλω έναν δεύτερο καθώς βολεύει πάρα πολύ...

Πριν από περίπου 20 μέρες χρειάστηκε να κάνω κάποιες κοπές με 45 μοίρες φάλτσο οπότε και σκέφτηκα να το χρησιμοποιήσω. Προσπαθώντας να απασφαλίσω με τον μοχλό για να δώσω κλίση στο πριόνι διαπίστωσα ότι ο μοχλός γυρνούσε αλλά δεν απασφάλιζε με τίποτα. Χρησιμοποίησα λιπαντικό στη βίδα αλλά τίποτα.

Ίσως με σκάλισμα να λυνόταν το πρόβλημα αλλά επειδή το πριόνι ήταν αγορασμένο Αύγουστο 2021 και έχει ακόμη ενάμιση χρόνο εγγύηση σκέφτηκα ότι αν το πειράξω και δεν τα καταφέρω θα φαίνεται το πείραγμα και ίσως δεν με καλύψουν στην εγγύηση.

Εξέθεσα απλά τα γεγονότα ως έχουν, ο καθένας μπορεί να προβεί στα συμπεράσματα του για την εξυπηρέτηση από το lidl, την ποιότητα των προϊόντων του, την after sales υποστήριξη, το service, την εγγύηση κλπ
Γιωργο, εβγαλες τον πλαστικο μοχλο ωστε να δεις τι συμβαινει με την βιδα?

Το δικο σου συμπερασμα, απο την εξυπηρετηση του Lidl, δεν μας ειπες?

Θανάση δεν δοκίμασα να πειράξω τίποτα για να μην χαθεί η εγγύηση. Επιπλέον, λόγω προβλημάτων δεν έχω καθόλου χρόνο να ασχοληθώ και δε νομίζω ότι θα το κάνω.
Το παλιό θα το χαρίσω ως έχει.
Το καινούργιο το έχω βάλει αγγελία μήπως και φύγει, έχω ξενερώσει με το συγκεκριμένο και την ταλαιπωρία που μου προσέφερε.

Η εξυπηρέτηση ήταν στα πλαίσια που ορίζει η εγγύηση και διαφημίζει το lidl, αν η όλη κατάσταση έτρεχε πιο γρήγορα θα ήταν ακόμη καλύτερα.

Καλησπέρα παλικάρια, έχω μια ερώτηση , είμαι πρωτάρης σχετικα και έχω την parkside, έχω κόψει πολλές κορδέλες με σχετικά λίγη χρήση, έως τώρα δούλευα 6,4mm* 0,64 ψιλό δόντι, εάν πάω σε 9,5mm*0.64 χοντρό δόντι θα μπορώ να κάνω ελεύθερο κόψιμο με ελιγμούς άνετα;;;

Για πόσα TPI μιλάμε, ξέρεις περίπου;
Αν κατάλαβα καλά χρησιμοποιείς κορδέλα με πολλά TPI, μάλλον 6, για καθαρές κοπές.
Αν θες εύκολα κοψίματα πάρε με 3 TPI.
Τι ύψη ξύλων κόβεις και σου σπάει η κορδέλα;

• Like
Reactions: vasilisp77
Καλησπέρα παλικάρια, έχω μια ερώτηση , είμαι πρωτάρης σχετικα και έχω την parkside, έχω κόψει πολλές κορδέλες με σχετικά λίγη χρήση, έως τώρα δούλευα 6,4mm* 0,64 ψιλό δόντι, εάν πάω σε 9,5mm*0.64 χοντρό δόντι θα μπορώ να κάνω ελεύθερο κόψιμο με ελιγμούς άνετα;;;
Kαλως τον!
Μην ανησυχεις, ετσι αρχισαμε ολοι :)

Τι παχος και τι ειδους ξυλα κοβεις? Το ποιο πιθανο ειναι να κανεις κατι εσυ λαθος και να μην φταιει η κορδελα.
Εαν κοβεις ξυλα παχους κατω απο 1 ιντσα (~2.5 εκ.), το χοντρο δοντι (λιγα TPI) δεν θα βοηθησει. Ουτε φυσικα η πιο φαρδεια κορδελα (απο 6μμ σε 9μμ)

Υπαρχουν αρκετοι λογοι που μπορει να κοβεται η κορδελα σου, οποτε προσπαθησε να βρεις τι ταιριαζει στην περιπτωση σου για να να λαβεις τα καταλληλα μετρα:

- Η ποιοτητα της κορδελας...
Αυτο ειναι αυτονοητο. Αν οι κορδελες που σπανε (ευκολα) ειναι απο τον ιδιο εμπορο, αλλαξε προμηθευτη.

- Οι οδηγοι ΔΕΝ ειναι ρυθμισμενοι σωστα.
Τα ρουλεμαν που 'αγκαλιαζουν' την κορδελα πρεπει -απαραιτητως- σχεδον να εφαπτονται της κορδελας ωστε στους ελιγμους να μην στριβει.
Σημαντικοτατο ρολο παιζει και το πισω ρουλεμαν/οδηγος που δεν αφηνει την κορδελα να σπρωχτει πισω και να λυγισει στην πιεση.

- η ενταση, το σφιξιμο της κορδελας ειναι υπερβολικο.
Μια κορδελα η οποια ειναι υπερ-τεντωμενη ειναι επιρρεπης στο σπασιμο ειδικα στο σημειο της κολλησης αλλα και βλαπτει επισης το ιδιο το μηχανημα.

- Το ξυλο πιεζεται πολυ πανω στην κορδελα, κυριως στις κλειστες στροφες.
Πρεπει να αλλαξεις τροπο/τεχνικη. Το ζορισμα της κορδελας ιδιαιτερα με κακορυθμισμενους οδηγους, ειναι η κυριοτερη αιτια κατα τη γνωμη μου.

φτηνος εναλλακτικος τροπος για καμπυλες, χωρις προβληματα

https://www.skroutz.gr/s/26612088/Bosch-T101AO-Λάμες-για-Ξύλο-3τμχ.html
https://www.skroutz.gr/s/29116749/Bosch-T244D-Λάμες-Speed-for-Wood-για-Ξύλο-3τμχ.html

• Like
Reactions: nikfor and KOSSTV
Νικόλα έχω τις δεύτερες...
Για να πετύχεις καμπυλωτη με σεγα κοπή δεν φτάνει μόνο η λαμα...
Θελει χαμηλη ταχυτητα και μεγάλη υπομονή στο κόψιμο...
Σε σχέση με μια ευθεία θες τουλάχιστο τον τριπλάσιο χρόνο για το ίδιο μήκος...
Κατα αλλά η συγκεκριμενες είναι άριστες..

• Like
Reactions: nickolas
Αύριο θα χρειαστώ κάποιους δίσκους κοπης και είπα να πάρω τους νέους 125αρηδες δίσκους perfomance της Parkside για να τους δοκιμάσω...
Κοιτάζοντας καλύτερα το δισκάκι είδα στα κάτω δεξιά την λέξη " κορουνδιο"..

View attachment 196119

Ψάχνοντας στο ΝΕΤ να δω τι ακριβώς σημαίνει,γιατι δεν το γνώριζα, βρήκα αυτό...

"Είναι ένα ορυκτό με σκληρότητα 9 την μεγαλύτερη μετά το διαμάντι, χημικό τύπο Al2O3. ειδικό βάρος 4, έχει υαλώδη λάμψη, και κρυσταλλώνεται στο τριγωνικό κρυσταλλογραφικό σύστημα. . Η ονομασία προέρχεται από την λέξη kurundam της γλώσσας των Ταμίλ (Σρι Λανκα), που θα πει όμορφη πέτρα. Η διάφανη ποιότητα του κορουνδίου είναι οι πολύτιμοι λίθοι ρουμπίνι και ζαφείρι, ενώ η αδιάφανη ποιότητα είναι ή σμύριδα (emery) που χρησιμοποιείται σαν λειαντικό."

Προφανώς έχει να κάνει με την ποιότητα κατασκευή και θα φανεί στην πράξη τι λέει...το αναφέρω εντελώς εγκυκλοπαιδικά..

Το δισκάκι λέει έτος κατασκευης 8/21...
Αυτην την εβδομαδα που μας πέρασε χρησιμοποίησα τον δίσκο για να κόψω αρκετές μασιφ βέργες γύρω στους 2 ποντους,20 έως τώρα το αριθμό,για να δω τι λέει σαν ποιοτητα...
Η δοκιμή έγινε με τον 18v Brushless γωνιακό τροχό της Stanley...
Τι παρατήρησα...:
Γρήγορη ταχύτητα κοπης..
Καθαρή κοπή με λίγα γρεζια..
Λιγότερο σπινθηρισμα..
Συμπαγής δισκος..
Μεγάλη διάρκεια αφού μετά από 20 μασιφ κοπες έχει πολύ ψωμί ακόμη... Πολύ κοντά στα δισκάκια της Dewalt που συνήθως περνω...

20220407_080803.jpg

20220415_094746.jpg

20220417_102626.jpg

Last edited:
Νικόλα έχω τις δεύτερες...
Για να πετύχεις καμπυλωτη με σεγα κοπή δεν φτάνει μόνο η λαμα...
Θελει χαμηλη ταχυτητα και μεγάλη υπομονή στο κόψιμο...
Σε σχέση με μια ευθεία θες τουλάχιστο τον τριπλάσιο χρόνο για το ίδιο μήκος...
Κατα αλλά η συγκεκριμενες είναι άριστες..

εχω τις πρωτες
ενταξει δεν το λες κι αργο...
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Νικόλα εάν θες να "πατησεις" σε σχέδιο αποκλείεται να βγει σωστό εάν το πας όπως ο τυπος στο βιντεο που κάνει την κοπή για δείξει ότι μπορεί να κόψει κυκλικά..

Δοκίμασε να κόψεις κυκλικα ενα δείγμα 10 πόντους διάμετρο και θα καταλάβεις τι εννοώ...

• Like
Reactions: nickolas
Καλημέρα και καλή Μεγάλη Εβδομάδα! Καμία γνώμη για τον πάγκο εργασίας που φέρνει την Μ. Πέμπτη; Είναι σταθερός; Οι 'βιδες' των σφικτηρων είναι πλαστικές ή μεταλλικές;

Οι 'βιδες' των σφικτηρων είναι πλαστικές ή μεταλλικές;

Kαλημερα! Αν εννοεις τις λαβες ρυθμισης στις βιδες, πλαστικες...

Καλημέρα και καλή Μεγάλη Εβδομάδα! Καμία γνώμη για τον πάγκο εργασίας που φέρνει την Μ. Πέμπτη; Είναι σταθερός; Οι 'βιδες' των σφικτηρων είναι πλαστικές ή μεταλλικές;

Καλημερα!
Ναι ειναι σταθερος. Η ντιζα των ξυλινων σιαγωνων ειναι μεταλλικη και η μανιβελα που τις γυριζει ειναι πλαστικη.

• Like
Reactions: andress
Καλημερα!
Ναι ειναι σταθερος. Η ντιζα των ξυλινων σιαγωνων ειναι μεταλλικη και η μανιβελα που τις γυριζει ειναι πλαστικη.

Αξίζει λέτε η αγορά του;
Βρίσκω τον αντίστοιχο της wolfkraft σε μεγαλύτερη όμως τιμή. Είναι ακριβός ή του Lidl απλώς είναι μάπα;

https://www.skroutz.gr/s/12413018/Wolfcraft-Master-200-Πάγκος-Εργασίας.html

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Υπερβολικά τα λεφτά του Wolfcraft.
Υπάρχουν πολύ καλοί πάγκοι, με πολύ λιγότερα λεφτά.