Από το βίντεο φαίνεται ότι τα έκανες όλα σωστά, μάλλον έπεσες σε ελαττωματικό κομμάτι.
Σήμερα το πρωί έκανα τις πρώτες δοκιμές. Ψιλοάσχετος είμαι από αλυσοπρίονα γενικά και ειδικά από εργαλεία μπαταρίας, οπότε δώστε ανάλογο βάρος στα συμπεράσματα.
Τα θετικά;: Το εργαλείο είναι μια χαρά από δύναμη. Οκ, στους χοντρούς κορμούς ~30εκ σταματάει στιγμιαία (από το ζόρι) όταν φτάνεις στην μέση της κοπής με την λάμα παράλληλα με το έδαφος. Κόβοντας εναλλάξ με την λάμα να γέρνει μπρος-πίσω (νομίζω αυτό είναι και το σωστό) είχα ελάχιστα σταματήματα. Από ταχύτητα κοπής μια χαρά - δεν κατάλαβα καμιά διαφορά με το βενζινοκίνητο που έχω (με μεγαλύτερη/ χοντρύτερη αλυσίδα-λάμα)
Το ΒΑΣΙΚΟ αρνητικό: διάρκεια. Με δύο καινούριες μπαταρίες 4Ah μου έβγαλε 15 κοπές. Οι κορμοί που έκοβα είχαν κατά μέσο όρο 25εκ διάμετρο (35εκ ο πιο χοντρός τον οποίο το πριόνι έκοψε άνετα). Με τον φτηνό φορτιστή των 8 ευρώ (πήρα και δεύτερο) χρειάστηκαν 2 ώρες για την επαναφόρτιση. Δεν κατάφερα να μετρήσω χρόνους κοπής αλλά εκτιμώ ότι ήταν λιγότερο από 6 λεπτά που συζητούσαμε, να πω 3 λεπτά;
Θεωρώ πως αν κάποιος το σκέφτεται για ψιλοσοβαρές δουλειές, πρέπει να προσανατολιστεί σε 8αρες μπαταρίες ή σε άλλο εργαλείο. Εγώ σκέφτομαι να το κρατήσω περισσότερο επειδή μου έχει βγάλει την παναγία το βενζινοκίνητο (είναι παλιό) αλλά και δεν μπορώ να δικαιολογήσω τα 400€ για ένα καινούργιο Stihl - δεν είναι από τα εργαλεία που θα δουλεύω και τόσο συχνά.
Η σημερινή σοδειά (+ κάποια ακόμα που δεν πρόλαβα να κουβαλήσω): 15 κοπές, 15 λεπτά μέχρι να κρυώσουν λίγο οι μπαταρίες, 2 ώρες φόρτιση και τέλος άλλες 15 κοπές.
View attachment 219660