Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Και πιστόλι…

Αγορα σήμερα κ δοκιμη της μεσινεζας parkside στα 35e.Για τα χρήματα της μια χαρά είναι.Προσωπικα έχω μια μεγάλη μπαταριας στα 36v της einhell, αλλά ήθελα κ μια ελαφριά να την δουλεω σαν τριμερ σε άκρες κ περιθώρια που τα κάνω συχνότερα.Ειναι τοσο ελαφρια που κ κοπελα μπορει να την δουλεψει για αρκετη ωρα.Ο θόρυβος νορμάλ,μειονέκτημα (αλλά φυσιολογικό σε αυτή την τιμη)το ότι η μεσινεζα δεν είναι με αυτόματο καρούλι κ επίσης έχει κοντό σώμα οπότε όσοι είναι πάνω από 1.85 -1.90 θα πρέπει να σκυβουν αρκετά.Επισης δεν έχει ιμάντα περασματος στον ώμο, αλλά δεν πειράζει μιας κ όπως είπα είναι ελαφριά.

Last edited by a moderator:
Την πατησα σήμερα.
Πήγα Leroy να πάρω την Isomat Flex PU50 και την βλέπω σε σαλάμι διπλάσια ποσότητα από το φυσίγγιο με μόνο ένα ευρώ παραπάνω!
Λέω φερτην εδώ έχουμε το διπλής χρήσης πιστόλι σιλικόνης του Lidl.
Κάτι δε μου κολλάς βέβαια στο μήκος.
Τελικά επιβεβαιώθηκε στο σπίτι.
View attachment 219536
Είναι για 300αρια σαλαμακια όχι 600αρια.

την εχω πατησει κι εγω ετσι. κοψτην στη μεση και το περισευουμενο καλυψε το με πλαστικη μεμβρανη να μην ξεραθει

την εχω πατησει κι εγω ετσι. κοψτην στη μεση και το περισευουμενο καλυψε το με πλαστικη μεμβρανη να μην ξεραθει
Νικόλα αν και δεν συμφωνώ με αυτήν την πρακτική εάν το κάνεις αυτό θα πρέπει να την χρησιμοποιήσεις σε πολυ συντομο διάστημα...
Οι πολυρεθανικες άπαξ και ανοίξουν όταν πάρουν αερα ξερενονται...εχω χαλάσει παρα πολλές...

ε ναι, δεν ειναι για να μεινει πολυ ;)
αλλά το ξερο στρωμα ειναι σχετικα λεπτο αν ειναι καλυμενο. το πετας και το υπολοιπο ειναι αξιοποιησιμο

ε ναι, δεν ειναι για να μεινει πολυ ;)
αλλά το ξερο στρωμα ειναι σχετικα λεπτο αν ειναι καλυμενο. το πετας και το υπολοιπο ειναι αξιοποιησιμο
Δεν μιλάς για πολυρεθανικη φυσικά...αλλά για απλες..
Πιο ξερό στρώμα εννοείς...;

Ένα φυσιγγιο κλείνει,απο οσο ξερω τοσα χρονια,ωστε να κρατηθει με τους εξής τρόπους.:
1)Πετοντας το ρουξουνι και βάζεις καινούργιο το οποίο σφραγίζεις με ταινία..
2)Οπως είναι το ρουξουνι βάζεις χαρτοταινία η βιδα/προκα ώστε να μην περνει αέρα....
3)Mε το βιδωτή καπάκι που έχουν μαζί με το ρουξουνι στο πλάι..

Στην περιπτωση που αφαιθει έτσι και ξαναχρησιμοποιηθει σε αλλη φαση κόβεις πιο χαμηλά και το χρησιμοποιείς....αλλα εξαρταται το.υλικο..

Μαστιχες,κολλες και στεγανοποιητικα από την εμπειρία μου δεν κρατανε και πολύ η αυτό που έχει μείνει έχει "κοψει" σαν υλικό..

Στην πολυρεθανικη υσχιει μονο η 3 περιπτωση και μπορεί να κρατήσει μόνο αυτή με το βιδωτο καπάκι που πιανει πανω στο ρουξουνι...οπως η παρακάτω..

...αλλά και πάλι μέσα σε διάστημα ενός μηνός πρέπει να χρησιμοπόιηθει..

Και πιστόλι…

Αν δεν κάνω λάθος, το συγκεκριμένο είναι ακριβώς ίδιο με το ανάλογο που φέρνουν κατά καιρούς στα Lidl. Όσο σκέφτομαι ότι το είχα αγοράσει από εκεί (πριν 7-8 χρόνια) κάπου στα 4,90 ευρώ...

• Like
Reactions: nickolas
Καλημέρα στην ομάδα!
Υπάρχει κάποιος στην ομαδα που να αγόρασε την πεμπτη το αλυσοπρίονο μπαταρίας που ειχε; Εχω σπάσει το κεφάλι μου εδω και μια ωρα και δεν μπορω να σφίξω την λαμα! Η ειμαι ντιπ για ντιπ η κατι δεν παει καλα!

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Δεν έχεις βάλει καλά τη λάμα. Στο dewalt που έχω η λάμπα κουμπώνει σωστά με ελαφρά γωνία προς τα πάνω. Δεν έχει πατήσει σωστά σε κάποιο στήριγμα της βάσης

Μα η λάμα δεν έχει πολλές θέσεις που μπορεί να μπει αλλά μόνο μια η οποία υπαγόρευεται από τους δύο πύργους που φαίνονται εδώ.
Screenshot_2023-09-09-11-55-58-53_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg
Εφόσον μπαίνει και ο τεντωτηρας στη θέση του κάτι άλλο παίζει.
Το μοχλό σύσφιξης τον καργαρεις να πατήσει μέχρι τέρμα?

Τελικά παίδες πηγε για αλλαγή! Δεν γίνοταν να κάνω τοσο λαθος. Βγηκε και μπηκε η πλαστικη βαση 100 φορες , είδα βίντεο στο νετ μπας και. Δεν μπορούσα να το σφιξω!(παρένθεση εχω και ενα einhell με παρόμοιο κλείδωμα οποτε ηξερε πως περίπου δουλεύει).
Το καινούργιο μια χαρα κανενα θεμα. Με την πρωτη έσφιξε! Οποτε κατι έπαιζε πιθανολογω με το καπάκι. Κατι ελειπε; οπως λεει και ο enduras;..

Για αυτο που λεει ο Αχιλλέας σχεδόν το αποκλείω. Έναν τρόπο εχει να κουμπώσει η λαμα και αφού τεντωνε την αλυσιδα μάλλον σωστά ειχε μπει.

(Έκανα και μια κοπή σε έναν σχετικά μεγάλο κορμό! Δεν γινόταν να μην το δοκιμάσω! Δείχνει αρκετά δυνατό! Για μπαταρίες χρονους κτλ θα επανέλθω!)

Τελικά παίδες πηγε για αλλαγή! Δεν γίνοταν να κάνω τοσο λαθος. Βγηκε και μπηκε η πλαστικη βαση 100 φορες , είδα βίντεο στο νετ μπας και. Δεν μπορούσα να το σφιξω!(παρένθεση εχω και ενα einhell με παρόμοιο κλείδωμα οποτε ηξερε πως περίπου δουλεύει).
Το καινούργιο μια χαρα κανενα θεμα. Με την πρωτη έσφιξε! Οποτε κατι έπαιζε πιθανολογω με το καπάκι. Κατι ελειπε; οπως λεει και ο enduras;..

Για αυτο που λεει ο Αχιλλέας σχεδόν το αποκλείω. Έναν τρόπο εχει να κουμπώσει η λαμα και αφού τεντωνε την αλυσιδα μάλλον σωστά ειχε μπει.

(Έκανα και μια κοπή σε έναν σχετικά μεγάλο κορμό! Δεν γινόταν να μην το δοκιμάσω! Δείχνει αρκετά δυνατό! Για μπαταρίες χρονους κτλ θα επανέλθω!)
Από το βίντεο φαίνεται ότι τα έκανες όλα σωστά, μάλλον έπεσες σε ελαττωματικό κομμάτι.

Σήμερα το πρωί έκανα τις πρώτες δοκιμές. Ψιλοάσχετος είμαι από αλυσοπρίονα γενικά και ειδικά από εργαλεία μπαταρίας, οπότε δώστε ανάλογο βάρος στα συμπεράσματα.

Τα θετικά;: Το εργαλείο είναι μια χαρά από δύναμη. Οκ, στους χοντρούς κορμούς ~30εκ σταματάει στιγμιαία (από το ζόρι) όταν φτάνεις στην μέση της κοπής με την λάμα παράλληλα με το έδαφος. Κόβοντας εναλλάξ με την λάμα να γέρνει μπρος-πίσω (νομίζω αυτό είναι και το σωστό) είχα ελάχιστα σταματήματα. Από ταχύτητα κοπής μια χαρά - δεν κατάλαβα καμιά διαφορά με το βενζινοκίνητο που έχω (με μεγαλύτερη/ χοντρύτερη αλυσίδα-λάμα)
Το ΒΑΣΙΚΟ αρνητικό: διάρκεια. Με δύο καινούριες μπαταρίες 4Ah μου έβγαλε 15 κοπές. Οι κορμοί που έκοβα είχαν κατά μέσο όρο 25εκ διάμετρο (35εκ ο πιο χοντρός τον οποίο το πριόνι έκοψε άνετα). Με τον φτηνό φορτιστή των 8 ευρώ (πήρα και δεύτερο) χρειάστηκαν 2 ώρες για την επαναφόρτιση. Δεν κατάφερα να μετρήσω χρόνους κοπής αλλά εκτιμώ ότι ήταν λιγότερο από 6 λεπτά που συζητούσαμε, να πω 3 λεπτά;

Θεωρώ πως αν κάποιος το σκέφτεται για ψιλοσοβαρές δουλειές, πρέπει να προσανατολιστεί σε 8αρες μπαταρίες ή σε άλλο εργαλείο. Εγώ σκέφτομαι να το κρατήσω περισσότερο επειδή μου έχει βγάλει την παναγία το βενζινοκίνητο (είναι παλιό) αλλά και δεν μπορώ να δικαιολογήσω τα 400€ για ένα καινούργιο Stihl - δεν είναι από τα εργαλεία που θα δουλεύω και τόσο συχνά.

Η σημερινή σοδειά (+ κάποια ακόμα που δεν πρόλαβα να κουβαλήσω): 15 κοπές, 15 λεπτά μέχρι να κρυώσουν λίγο οι μπαταρίες, 2 ώρες φόρτιση και τέλος άλλες 15 κοπές.
20230909_131742.jpg

Ε μα δεν γινόταν διαφορετικά!

Χαίρομαι που λύθηκε και είσαι οκ!

• Like
Reactions: elninioz
Μπραβο Γιαννη καλη δουλεια και αριστη δοκιμη!(y)

Το αλυσοπριονο φαινεται να ειναι αρκουντως αποτελεσματικο και δυνατο. Πολυ σημαντικο που εκοψε ανετα μεχρι και 35μμ κορμο, δηλαδη στο οριο του εργαλειου.

Για την διαρκεια κοπης, ειναι απο τα ελαχιστα εργαλεια που η Parkside δινει σωστη και ρεαλιστικη εκτιμηση (6λεπτα).

• Like
Reactions: elninioz
Από το βίντεο φαίνεται ότι τα έκανες όλα σωστά, μάλλον έπεσες σε ελαττωματικό κομμάτι.

Σήμερα το πρωί έκανα τις πρώτες δοκιμές. Ψιλοάσχετος είμαι από αλυσοπρίονα γενικά και ειδικά από εργαλεία μπαταρίας, οπότε δώστε ανάλογο βάρος στα συμπεράσματα.

Τα θετικά;: Το εργαλείο είναι μια χαρά από δύναμη. Οκ, στους χοντρούς κορμούς ~30εκ σταματάει στιγμιαία (από το ζόρι) όταν φτάνεις στην μέση της κοπής με την λάμα παράλληλα με το έδαφος. Κόβοντας εναλλάξ με την λάμα να γέρνει μπρος-πίσω (νομίζω αυτό είναι και το σωστό) είχα ελάχιστα σταματήματα. Από ταχύτητα κοπής μια χαρά - δεν κατάλαβα καμιά διαφορά με το βενζινοκίνητο που έχω (με μεγαλύτερη/ χοντρύτερη αλυσίδα-λάμα)
Το ΒΑΣΙΚΟ αρνητικό: διάρκεια. Με δύο καινούριες μπαταρίες 4Ah μου έβγαλε 15 κοπές. Οι κορμοί που έκοβα είχαν κατά μέσο όρο 25εκ διάμετρο (35εκ ο πιο χοντρός τον οποίο το πριόνι έκοψε άνετα). Με τον φτηνό φορτιστή των 8 ευρώ (πήρα και δεύτερο) χρειάστηκαν 2 ώρες για την επαναφόρτιση. Δεν κατάφερα να μετρήσω χρόνους κοπής αλλά εκτιμώ ότι ήταν λιγότερο από 6 λεπτά που συζητούσαμε, να πω 3 λεπτά;

Θεωρώ πως αν κάποιος το σκέφτεται για ψιλοσοβαρές δουλειές, πρέπει να προσανατολιστεί σε 8αρες μπαταρίες ή σε άλλο εργαλείο. Εγώ σκέφτομαι να το κρατήσω περισσότερο επειδή μου έχει βγάλει την παναγία το βενζινοκίνητο (είναι παλιό) αλλά και δεν μπορώ να δικαιολογήσω τα 400€ για ένα καινούργιο Stihl - δεν είναι από τα εργαλεία που θα δουλεύω και τόσο συχνά.

Η σημερινή σοδειά (+ κάποια ακόμα που δεν πρόλαβα να κουβαλήσω): 15 κοπές, 15 λεπτά μέχρι να κρυώσουν λίγο οι μπαταρίες, 2 ώρες φόρτιση και τέλος άλλες 15 κοπές.
View attachment 219660
Λιγο πολυ το είχα δει στο yt οτι ειναι αρκετα ενεργοβορο. Στην περίπτωση μου εχω πιο λεπτους κορμούς/κλαδιά οποτε θα κανω πιο πολλες κοπές. Αλλα και δεύτερο σετ απο 4αρες μπαταρίες. 8αρες δεν εχω για να δοκιμασω.
Θα δοκιμάσω και στο αργο και στο γρήγορο να δω αν έχει μεγαλη διαφορά στην μπαταρία γιατι για το κόψιμο ειναι μικρή πιστεύω η διαφορά των 5 m/s.

Σωστα, στο youtube υπηρχαν παρατηρησεις για μικρους χρονους με τις 4αρες και τις 8αρες μπαταριες (περιπου 6 και 12 λεπτα αντιστοιχα). Προφανως σωστα δοκιμασμενα σε πανω απο 20εκ. κορμους.

Αλλα και λιγη εμπειρια να εχει κανεις απο αλυσοπριονα, καταλαβαινει οτι ειναι αδυνατον με μια 4αρα μπαταρια (ειτε 40 βολτη ειτε 20βολτη ειτε 12βολτη ) να περιμενεις μιση ωρα διαρκεια κοπης.

• Like
Reactions: elninioz and dk31