Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

2 ερωτήσεις προς αγαπητούς συμφορουμίτες:

1.στην προσπάθεια να κόψω μια βίδα, μέ την παρακάτω πριονοκορδέλλα μετάλλου PMB 1100 B2

SmartSelect_20240520_230858_Viber.jpg

λόγω κακής τοποθέτησης της βίδας η κορδέλα έκανε την παρακάτω ρωγμή, που ίσιωσα με πένσα (σημαδεμένη με κοκκινο μαρκαδόρο)
SmartSelect_20240520_233703_Viber.jpg

δεν συνέχισα θεωρώντας ότι η κορδέλα θα κοπεί στην χρήση. Υπάρχει κάποια πρόταση ανταλλακτική κορδέλας?
Από ένα ψάξιμο βρήκα αυτές:
https://skmetal.gr/κορδελες/ανταλλακτικη-κορδελα-morse-challenger-127x064-δ1418.html
και
Κάποια γνώμη?

2.ποιά είναι η γνώμη σας για τα χρώμα μετάλλου της parkside 3 σε 1 που δεν χρειάζεται αστάρωμα, για βάψιμο παλαιών χρωματισμένων κάγκελων μετά το τρίψιμο?

Ευχαριστώ για κάθε βοήθεια.

1.στην προσπάθεια να κόψω μια βίδα, μέ την παρακάτω πριονοκορδέλλα μετάλλου PMB 1100 B2

View attachment 233923

λόγω κακής τοποθέτησης της βίδας η κορδέλα έκανε την παρακάτω ρωγμή, που ίσιωσα με πένσα (σημαδεμένη με κοκκινο μαρκαδόρο)
View attachment 233924

δεν συνέχισα θεωρώντας ότι η κορδέλα θα κοπεί στην χρήση. Υπάρχει κάποια πρόταση ανταλλακτική κορδέλας?
Από ένα ψάξιμο βρήκα αυτές:
https://skmetal.gr/κορδελες/ανταλλακτικη-κορδελα-morse-challenger-127x064-δ1418.html
και
Κάποια γνώμη?

Μην κόψεις με την συγκεκριμένη κορδέλα, γιατί θα σου χαλάσει τα λάστιχα.
Επειδή έχω αλλάξει περίπου 5 κορδέλες στο συγκεκριμένο μηχάνημα, θα σου πρότεινα BACHO στα 15€ από εδώ
ΣΚΑΛΙΕΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, Εστίας 15, Χαλάνδρι 152 38 2106003724, πάλι στα 6 tpi.

Για τις MORSE και για τις YATO ακούγονται καλά λόγια, αλλά δεν τις έχω δοκιμάσει.
Επίσης, από τις PARKSIDE (12€) δεν έχω παράπονο μεν, αλλά με ενοχλεί το έντονο "γκαπ" που κάνει σην ένωση.
Είχα πάρει και κάποια γύρω στα 15€ (δυστυχώς δεν θυμάμαι από που) και δεν έβγαλε ούτε μήνα!!!

Μην κόψεις με την συγκεκριμένη κορδέλα, γιατί θα σου χαλάσει τα λάστιχα.
Επειδή έχω αλλάξει περίπου 5 κορδέλες στο συγκεκριμένο μηχάνημα, θα σου πρότεινα BACHO στα 15€ από εδώ
ΣΚΑΛΙΕΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, Εστίας 15, Χαλάνδρι 152 38 2106003724, πάλι στα 6 tpi.

Για τις MORSE και για τις YATO ακούγονται καλά λόγια, αλλά δεν τις έχω δοκιμάσει.
Επίσης, από τις PARKSIDE (12€) δεν έχω παράπονο μεν, αλλά με ενοχλεί το έντονο "γκαπ" που κάνει σην ένωση.
Είχα πάρει και κάποια γύρω στα 15€ (δυστυχώς δεν θυμάμαι από που) και δεν έβγαλε ούτε μήνα!!!
σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, κάποιο link του Σκαλιέρη?
σχετικά με το συνδυασμό φάρδος/οδόντωση ποιά η σημασία?

ωραία τα τσίπουρα...

σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, κάποιο link του Σκαλιέρη?
σχετικά με το συνδυασμό φάρδος/οδόντωση ποιά η σημασία?

ωραία τα τσίπουρα...

Καλημέρα!!!
https://trohioskalieris.com/products/

Το πλάτος της κορδέλας είναι σταθερό στα 13mm (12,7 έως 13 είναι αποδεκτά. 12,9 το δίνει η PARKSIDE). Δεν μπορείς να βάλεις μεγαλύτερη λόγω των οδηγών. Στο πάχος (0,65mm), προσωπικά θα παρέμενα εκει, λόγω του ότι η διαδρομή της κορδέλας έχει "γυρίσματα", οπότε θεωρώ ότι η PARKASIDE θα έχει υπολογίσει τις ανοχές.

Τα δόντια είναι ανάλογα των κοπών που θέλουμε να κάνουμε. Όπως και στο ξύλο, λίγα δόντια γρήγορο κόψιμο αλλά "άγρια" κοπή τόσο στην αίσθηση όσο και στο αποτέλεσμα. Όσο αυξάνονται τα δόντια, τόσο πιό λεία κοπή (μειώνεις τυχόν τροχίσματα) αλλά αυξάνεται ο χρόνος. Προσωπικά στα στραντζαριστά 2mm, θεωρώ τα 6 δόντια την χρυση τομή. Μέχρι 20mm μασίφ που έχω κόψει, ανταποκρίθηκε εύκολα. Μιλάω πάντα για μαύρο ή γαλβανιζέ σίδερο. Στα ανοξειδωτα βάζουν άλλες κορδέλες, αλλά δεν έχω ασχοληθεί.

1716272883020.jpeg

Τα τσίπουρα φυσικά και είναι ωραία :):), αλλά πρέπει να καλύπτουν:
Καλή παρέα
Καλό μεζέ
Καλό και ελαφρύ τσίπουρο, ωστε να έχουμε τον χρόνο να αγορεύουμε 😁😁

κάποια γνώμη για το παρακάτω χρώμα 3σε1 μαύρο για βαφή παλαιών βαμένων κάγκελων αμέσως μετά το τρίψιμο?
SmartSelect_20240522_221010_Gallery.jpg

Άλλη μία ξεχασμένη αγορά :LOL::ROFLMAO:

Το αλφάδι και ο πήχης σοβατισματος. Φαίνονται αξιόπιστα και ευθύγραμμα. Τα ακούμπησα μεταξύ τους και δεν διαπίστωσα κενά.

20240518_185532.jpg 20240518_191001.jpg

Πολύ καλό για να είναι αληθινό:unsure:

20240518_184839.jpg

Για άλλη μία φορά η εγγύηση που δίνει το Lidl στα εργαλεία αποδεικνύεται κορυφαία και με διαφορά από οποιονδήποτε άλλο.
Τον Νοέμβριο '23 αγόρασα τον γωνιακό τροχό PWS 125 από 34,99 ευρώ σε 29,99 με Lidl Plus. Ελάχιστη χρήση μέχρι τώρα. και πρακτικά σαν καινούργιος. Πριν 4-5 ημέρες τον δούλεψα σε απομάκρυνση ηλεκτροστ. βαφής από μερικές κοιλοδοκούς και απομάκρυνση σκουριάς, με τις πλαστικές βούρτσες Parkside τύπου σκληρού σφουγγαριού. Όλα καλά, δεν ζεστάθηκε ιδιαίτερα.
Προχθές έβαλα ένα δίσκο λείανσης. Δούλεψε λίγο και μετά νεκρός. Πατάω σκανδάλη και τίποτα.
Χθες πήρα τηλ στην εξυπηρέτηση και μου έδωσαν ένα πανευρωπαϊκό αριθμό της εταιρίας που αναλαμβάνει service σε αυτά τα εργαλεία. Στο τηλ. ένας ευγενικός υπάλληλος στα ελληνικά, με τα από μερικές ερωτήσεις (ΙΑΝ εργαλείου, από ποιό κατάστημα Lidl έγινε η αγορά, τα στοιχεία μου, δ/νση κλπ) χωρίς πολλά-πολλά μου είπε ότι σε περίπου 10 ημέρες θα μου φέρει η courier καινούργιο. Τον χαλασμένο όταν ρώτησα πως θα τον επιστρέψω μου απάντησε ότι δεν χρειάζεται, μόνο αν ζητηθεί από τη courier, αν όχι να τον πάω σε σημεία ανακύκλωσης. Ούτε την απόδειξη αγοράς που έχω μου ζήτησε. Σε ερώτησή μου αν γίνεται να επιστραφούν τα χρήματα ώστε να συμπληρώσω για να αγοράσω τον αντίστοιχο Performance που υπάρχει στο κατάστημα αυτές τις ημέρες, μου απάντησε ότι η πολιτική είναι να αντικατασταθεί με καινούργιο αν υπάρχει σε απόθεμα, αν όχι τότε επιστρέφεται το ποσό της αγοράς.
Ύστερα από τέτοια υποστήριξη πελάτη, πείτε μου από που θα αγοράσεις εργαλείο και θα σου φερθούν έτσι αν χαλάσει.....

Τον γωνιακό Performance PPWS 125 τον πήρε κάποιος να μας πεί;

Για άλλη μία φορά η εγγύηση που δίνει το Lidl στα εργαλεία αποδεικνύεται κορυφαία και με διαφορά από οποιονδήποτε άλλο.
Τον Νοέμβριο '23 αγόρασα τον γωνιακό τροχό PWS 125 από 34,99 ευρώ σε 29,99 με Lidl Plus. Ελάχιστη χρήση μέχρι τώρα. και πρακτικά σαν καινούργιος. Πριν 4-5 ημέρες τον δούλεψα σε απομάκρυνση ηλεκτροστ. βαφής από μερικές κοιλοδοκούς και απομάκρυνση σκουριάς, με τις πλαστικές βούρτσες Parkside τύπου σκληρού σφουγγαριού. Όλα καλά, δεν ζεστάθηκε ιδιαίτερα.
Προχθές έβαλα ένα δίσκο λείανσης. Δούλεψε λίγο και μετά νεκρός. Πατάω σκανδάλη και τίποτα.
Χθες πήρα τηλ στην εξυπηρέτηση και μου έδωσαν ένα πανευρωπαϊκό αριθμό της εταιρίας που αναλαμβάνει service σε αυτά τα εργαλεία. Στο τηλ. ένας ευγενικός υπάλληλος στα ελληνικά, με τα από μερικές ερωτήσεις (ΙΑΝ εργαλείου, από ποιό κατάστημα Lidl έγινε η αγορά, τα στοιχεία μου, δ/νση κλπ) χωρίς πολλά-πολλά μου είπε ότι σε περίπου 10 ημέρες θα μου φέρει η courier καινούργιο. Τον χαλασμένο όταν ρώτησα πως θα τον επιστρέψω μου απάντησε ότι δεν χρειάζεται, μόνο αν ζητηθεί από τη courier, αν όχι να τον πάω σε σημεία ανακύκλωσης. Ούτε την απόδειξη αγοράς που έχω μου ζήτησε. Σε ερώτησή μου αν γίνεται να επιστραφούν τα χρήματα ώστε να συμπληρώσω για να αγοράσω τον αντίστοιχο Performance που υπάρχει στο κατάστημα αυτές τις ημέρες, μου απάντησε ότι η πολιτική είναι να αντικατασταθεί με καινούργιο αν υπάρχει σε απόθεμα, αν όχι τότε επιστρέφεται το ποσό της αγοράς.
Ύστερα από τέτοια υποστήριξη πελάτη, πείτε μου από που θα αγοράσεις εργαλείο και θα σου φερθούν έτσι αν χαλάσει.....

Τον γωνιακό Performance PPWS 125 τον πήρε κάποιος να μας πεί;
Το θεμα ειναι πως παρακαλας αν χαλασει να ειναι εντος τριετιας.
Αλλα εσυ το δικαιολογεις να χαλασει μετα την χρηση που του εκανες?
Επισης τωρα τον καινούργιο θα τον δουλεψεις η θα τον στολισεις?
Ρητορικα τα ερωτηματα κυριως.

Τα εργαλεία τα δουλεύω. Όχι καθημερινά αλλά σε ερασιτεχνικά επίπεδα. Τα περισσότερα Parkside μου έχουν βγεί καλά. Δεν στεναχωρέθηκα που χάλασε ο τροχός με λίγη χρήση γιατί το κόστος αγοράς για τέτοιο εργαλείο ήταν γελοίο. Ένα εργαλείο που βγαίνει με τιμή τελική 30 ευρώ, ξεκινά με γελοίο κόστος κατασκευής στη Κίνα και από κει και πέρα προσθέτονται κόστη και βεβαίως το Lidl κερδίζει και αυτό. Δεν τίθεται σύγκριση με ένα π.χ. DeWalt των 150 ευρώ, που αν περίσευαν τα χρήματα ασυζητητί θα αγόραζα για να το έχω χρόνια. Το ότι χάλασε με ελάχιστη χρήση δεν σημαίνει ότι όλοι οι τροχοί PWS 125 χαλάνε μετά από λίγη χρήση. Ας μας πούνε ποιοί φίλοι τον έχουν και πότε βγήκε off. Εγώ έπεσα σε προβληματικό κομμάτι.

Εγώ αναφέρθηκα στην εγγύηση που δεν υπάρχει αλλού. Ας ξαναχαλάσει και ο καινούργιος, ακόμη και μετά την 3ετία και με ερασιτεχνική χρήση. Τα λεφτά του θα τα έχει βγάλει.

Για τον Performance ρωτάω επειδή λογικά θα είναι καλύτερης ποιότητας από τον απλό και επειδή στα 70 ευρώ είναι πολύ φθηνότερος από αντίστοιχο εμπορίου.

Αυτό το "θα τον στολίσεις" δεν το κατάλαβα....

Last edited:
  • Like
Reactions: osatosa
Η αλήθεια είναι πως ναι οκ καλό το σέρβις αλλά μέσα σε ένα 6 μηνο με πολύ νορμάλ χρηση μου έχουν χαλάσει 2 8 αρες μπαταριες που δεν τις λες και φθηνές. Την δεύτερη μάλιστα την περιμένω να έρθει από Γερμανία εδώ και ένα μισή μήνα που στην ουσία αν δεν είχα άλλες θα είχα παθει ζημιά αυτή την στιγμή.
Έτσι και με μια σπαθοσεγα που έκανε 1 μήνα να έρθει. Όταν το χρειαστείς είναι εκεί? Τη σπαθοσεγα τότε την είχα πάρει 70 ευρώ ενώ με 120 θα είχα πάρει μια dewalt και δεν θα με είχε προδώσει πάνω στην δουλειά.
Παραλαυτα έχει εργαλεια που δεν παθαίνουν τιποτα όπως ένα σκαπτικο 1300w 15 joule που έχω σκάψει τα πάντα και δεν παθαίνει τιποτα.

• Like
Reactions: lazarefa and KOSSTV
Ως κάτοχος 30+ ηλεκτρικών εργαλείων, θα συμφωνίσω με mipi: οι άνθρωποι απλά δεν υπάρχουν. Τι να λέμε; 3ετής εγγύηση με αντικατάσταση χωρίς ερωτήσεις και να κρατάς και το παλιό (για ανταλλακτικά); Δυνατότητα επιστροφής χρημάτων αν το εργαλείο απλά "δεν σου κάνει"; - πάλι χωρίς πολλές ερωτήσεις. Υπάρχει στην Ελλάδα άλλη εταιρία με παρόμοια πολιτική;

Από ποιότητα τώρα, τα περισσότερα τουλάχιστο εμένα μου έχουν βγει μια χαρά. Εντάξει, δεν είναι και η λύση για τα πάντα - αν δεν σε παίρνει να μείνεις κάποια στιγμή χωρίς εργαλείο ή αν θες τοπ ποιότητα δίνεις τα 3-5πλάσια και πας σε επαγγελματικό.

• Like
Reactions: newbie
Κ εμένα ο επαναφορτιζομενος ρυθμιζομενος τροχος,εκεί που έκοβα άρχισε να μειώνει στροφές κ σε λίγα δευτερόλεπτα σταμάτησε.Η καλή εγγύηση του lidl για άλλη μια φορά ήταν εκεί κ περιμένω να έρθει ένας νέος.

Εγώ νομίζω ότι εμπορική τακτικη αυτή, ότι μπορώ να τα γυρισω πίσω σε 3 μήνες η θα μου δώσει άλλο εργαλείο αντικαθιστοντας μου σε περίπτωση βλάβης, εχει αποδειχτεί ότι μάλλον εν τέλη συμφέρει και την εταιρια...
Ειδικά μέτα την ελεφση της σειρας performance που επιδιώκει κύριος την κατανάλωση και όχι την ποιότητα αφου έχει ανεβάσει κατακόρυφα τις πωλήσεις της..
Η μαύρη σειρά έχει πολλά θέματα άλλα η εταιρια επιμενει...
Πατάει στο γεγονός ότι και να χαλάσουν ο πελάτης εξαιτίας της χαμηλής τιμής θα περιμένει την αντικατάσταση ότι και να γίνει.. βέβαια παρατηρούνται φαινόμενα αντικατάστασης επαναχρησιμοποιημενων εργαλειων με τα ίδια σχεδόν ελαττωματα ..αλλά και πάλι σε έχει χειροποδαρα δεμένο γιατί θα ξανά περιμένεις να σου έρθει το σωστό και ενταξυ.
Θέλω να πω οτι και η ίδια η εταιρια εχει εκμεταλευτει άριστα το γεγονός...!!!

Όσο για τα εργαλεια της Parkside γενικός θεωρω ότι όσο πιο παλιά τόσο πιο καλά. ..
Η κατασκευή και παρασκευη σε ποιότητα εν έτη 2024 έχει πέσει...όπως και σε άλλες εταιρίες βεβαια..αλλα φενεται πολυ συχνότερα τελευταία στα Parkside

Επεισης παρατηρήστε το γεγονός ότι τα ρευματος που θεωρώ ότι 9/10 είναι πολύ καλά δεν τα βλέπεις πολύ συχνά.. βλέπεις κύριος μπαταρίας...αυτά έχουν πιο επαναλβανομενη κατανάλωση...

Προσωπικά δεν με συγκινη πλεον η αγορά, Parkside εξαιτίας όλης της κατάστασης..δηλ ο τροπος που προωθεις τις πωλήσεις , το σέρβις, την εγγύηση και λοιπα ..
Όσο για το σέρβις έχει και θετικές και αρνητικές εμπειρίες.. αρνητικές ειδικά με την αντικατάσταση εργαλειων..

Γισ να είμαι δικαιος κανένα από τα 14 εργαλεία της δεν μου έχει χαλάσει...αλλά,είναι ρευματος τα περισσότερα...

Last edited:
Τα εργαλεία τα δουλεύω. Όχι καθημερινά αλλά σε ερασιτεχνικά επίπεδα. Τα περισσότερα Parkside μου έχουν βγεί καλά. Δεν στεναχωρέθηκα που χάλασε ο τροχός με λίγη χρήση γιατί το κόστος αγοράς για τέτοιο εργαλείο ήταν γελοίο. Ένα εργαλείο που βγαίνει με τιμή τελική 30 ευρώ, ξεκινά με γελοίο κόστος κατασκευής στη Κίνα και από κει και πέρα προσθέτονται κόστη και βεβαίως το Lidl κερδίζει και αυτό. Δεν τίθεται σύγκριση με ένα π.χ. DeWalt των 150 ευρώ, που αν περίσευαν τα χρήματα ασυζητητί θα αγόραζα για να το έχω χρόνια. Το ότι χάλασε με ελάχιστη χρήση δεν σημαίνει ότι όλοι οι τροχοί PWS 125 χαλάνε μετά από λίγη χρήση. Ας μας πούνε ποιοί φίλοι τον έχουν και πότε βγήκε off. Εγώ έπεσα σε προβληματικό κομμάτι.

Εγώ αναφέρθηκα στην εγγύηση που δεν υπάρχει αλλού. Ας ξαναχαλάσει και ο καινούργιος, ακόμη και μετά την 3ετία και με ερασιτεχνική χρήση. Τα λεφτά του θα τα έχει βγάλει.

Για τον Performance ρωτάω επειδή λογικά θα είναι καλύτερης ποιότητας από τον απλό και επειδή στα 70 ευρώ είναι πολύ φθηνότερος από αντίστοιχο εμπορίου.

Αυτό το "θα τον στολίσεις" δεν το κατάλαβα....
Δεν ειναι ειρωνικο.

Για να μην χαλασει δεν πρεπει να τον δουλεψεις.

Αν τα λιντλ δεν ειχαν αυτη την πολιτικη εγγυησης δεν θα ειχαν πωλησεις.
Αυτο πιστεύω το καταλαβαινουμε ολοι.

Οπως βλέπεις παααρα πολλα παιδια την πατησαν και ειναι στο περιμενε για αντικατασταση.

Τωρα αν εσυ η ο Γιαννης η ο Κωστης ηταν στη μεση μιας δουλειας οταν τον αφηνε στα κρυα του λουτρου το εργαλειο τι θα εκανες?
Θα επρεπε να εχεις δευτερο εργαλειο να συνεχισεις?

Γιαυτο τα γραφω τα παραπάνω ρητορικα χωρις να περιμενω απαντηση καθως δυστυχως τα γνωριζω.

Και ειμαι και εγω κατοχος πολλων εργαλειων τους. Ευτυχως τα περισσότερα πανω απο δεκαετια οταν ειχαν QC.

• Like
Reactions: KOSSTV and lazarefa