Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το συγκεκριμένο πνευματικό Parkside Performance φαίνεται εμφανώς πιο ποιοτικό από το κινέζικο που αγόρασε από το aliexpress ο δημιουργός του βίντεο. Επίσης προφανώς και τα 5 έτη εγγύησης που δίνει το Lidl για το συγκεκριμένο εργαλείο δεν έχουν καμία σχέση με την πρακτικά ανύπαρκτη εγγύηση των εργαλείων του aliexpress, και σίγουρα ακόμα κι αυτό το γεγονός από μόνο του δίνει αρκετό value for money στο Performance σε σχέση με τον "κινέζο".
Το θέμα που κι ο ίδιος ο reviewer ανέφερε είναι το κατά πόσο ισχυρότερο/αποτελεσματικότερο είναι τελικά ένα εργαλείο από το "πάνω ράφι" (όπως θέλουν να πλασάρονται, στα πλαίσια των ερασιτεχνικών εργαλείων βέβαια) των Lidl σε σχέση με ένα εργαλείο κυριολεκτικά του συρμού.
Εκεί εδράζεται κι ο δικός μου προβληματισμός, μιας που σε πιστολέτο μπαταρίας ήδη έχω το "μικρό" 12βολτο της πράσινης σειράς. Προφανώς βέβαια δεν μπορεί να είναι το ίδιο ισχυρό με το τωρινό 20βολτο (αλίμονο), αφού στα χαρτιά τουλάχιστον είναι 3πλάσιας ενέργειας κρούσης το 20βολτο (στην πράξη ωστόσο εκτιμώ ότι δεν ισχύει η τόσο μεγάλη θεωρητική διαφορά).
Από κει και πέρα, ο καθένας (προφανώς) κρίνει με βάση τα θέλω του και τις ανάγκες του. Εφόσον εσύ είσαι καλυμμένος με το εργαλείο μετά την αλλαγή που έκανες, αυτό μετράει.
Αναμένουμε με ενδιαφέρον και τα συμπεράσματα από την εργασία που θα κάνεις επί του πεδίου.
Πάντως, λογικά το πρώτο εργαλείο που πήρες, με βάση όσα παρατήρησες, εκτιμώ ότι πρέπει να ήταν επιστροφής από πελάτη (πιθανότατα σε άλλη χώρα που πωλήθηκε η συγκεκριμένη σειρά πριν έρθει Ελλάδα), και θα προσθέσω ότι σε μια τέτοια περίπτωση δεν θα έπρεπε το εργαλείο να πωλείται κανονικά ως "brand new" σε νέους πελάτες όπως εσύ ή εγώ, αλλά να δίνεται μόνο ως εργαλείο αντικατάστασης στο πλαίσιο χρήσης της εγγύησης από πελάτες που παρέλαβαν (κι επέστρεψαν) αντίστοιχο προβληματικό εργαλείο.