Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Άσχημη βάφη κακό φινίρισμα spatter παντού κάτω από την ηλεκτροστατικη (πιστευω) γρατζουνιές στο πλαστικό μαύρο που δείχνει τις θέσεις και το κερασάκι όταν πήγα να τρυπισω στην άσφαλτο και το πιέζει προς τα κάτω για να μην μου φύγει από το κέντρο που ήθελα, δεν τρυπούσε..εξαρχής που άνοιξα την συσκευασία από την ακαταστασία μέσα δεν ήθελα να πιστέψω ότι κάτι δεν πήγαινε καλα

Μάλλον έπεσες σε "κακό" κομμάτι. Επέστρεψε το πίσω και πάρε άλλο. Αυτή τη φορά έφεραν πολλά εργαλεία και μπορεί αύριο να βρεις άλλο, διαφορετικά τα λεφτά πίσω.

Μάλλον έπεσες σε "κακό" κομμάτι. Επέστρεψε το πίσω και πάρε άλλο. Αυτή τη φορά έφεραν πολλά εργαλεία και μπορεί αύριο να βρεις άλλο, διαφορετικά τα λεφτά πίσω.
Αυτό θα κάνω και αυτό θέλω να πιστεύω...το περίμενα καιρό και πίστευα θα με εντυπωσιάσει. Γιατί ξεκάθαρα για μικρό δουλίτσες στο σπίτι το θελω

• Like
Reactions: xxaris
Ευχαριστώ Κωστή.
Δεν μπορώ να σου απαντήσω με σιγουριά, φαίνεται να είναι αλουμινένια (σιδερένια δεν είναι γιατί δεν κολλάει μαγνήτης πάνω της) και το υποθέτω αυτό γιατί χτυπώντας την με μια βίδα βγάζει τον ίδιο ήχο με την κεφαλή του πράσινου που είναι αλουμινένια. Ο ήχος από το πλαστικό του σώματος πάντως είναι διαφορετικός από αυτόν της κεφαλής. Τώρα, να είναι σκληρό πλαστικό; Τι να σου πω, δε νομίζω. Στην ομάδα στο FB έγραψαν κάποιοι τις προηγούμενες ημέρες πριν το πάρουν ότι είναι πλαστική.....δε νομίζω όμως αλλά μια αμφιβολία την έχω.

View attachment 243867
Μάλιστα...εάν δεν ειναι μεταλλικο θα είναι αλουμίνιο αν κάνει έναν πιο ξερό.ηχο..
Τεσπα...
Είναι πολύ συμμαζεμενο πάντως...

• Like
Reactions: xxaris
Σκεφτόμουν να αγοράσω το πιστολέτο μπαταρίας στα 50 ευρώ (που όντως είναι τιμή ξεφτίλα), ωστόσο μετά τα σχόλια του συμφορουμίτη που το αγόρασε και (κυρίως) μετά το παραπάνω βίντεο που παρακολούθησα αλλά και την ανάγνωση των σχολίων που το συνοδεύουν, καταλήγω (για ακόμα μία φορά σε ότι αφορά τις τελευταίες παρτίδεε εργαλείων Parkside Performance), ότι μάλλον δεν αξίζει να ξοδέψω έστω και τα σχετικά λίγα ευρώ που ζητάνε για αυτό.
Πολύ δε περισσότερο από τη στιγμή που ήδη έχω καλό πνευματικό ρεύματος (Makita) αλλά και το 12βολτο πνευματικό Parkside της πράσινης σειράς, που για τις τυπικές εργασίες διάτρησης σε τοίχο/μπετό (μέχρι και με τρυπάνι 8 χιλ.), θεωρώ πως είναι μια χαρά.

Σκεφτόμουν να αγοράσω το πιστολέτο μπαταρίας στα 50 ευρώ (που όντως είναι τιμή ξεφτίλα), ωστόσο μετά τα σχόλια του συμφορουμίτη που το αγόρασε και (κυρίως) μετά το παραπάνω βίντεο που παρακολούθησα αλλά και την ανάγνωση των σχολίων που το συνοδεύουν, καταλήγω (για ακόμα μία φορά σε ότι αφορά τις τελευταίες παρτίδεε εργαλείων Parkside Performance), ότι μάλλον δεν αξίζει να ξοδέψω έστω και τα σχετικά λίγα ευρώ που ζητάνε για αυτό.
Πολύ δε περισσότερο από τη στιγμή που ήδη έχω καλό πνευματικό ρεύματος (Makita) αλλά και το 12βολτο πνευματικό Parkside της πράσινης σειράς, που για τις τυπικές εργασίες διάτρησης σε τοίχο/μπετό (μέχρι και με τρυπάνι 8 χιλ.), θεωρώ πως είναι μια
Καλημέρα.. ωραίο βιντεακι αλλά γνώμη μου έτσι όπως βλέπω το βίντεο πιστευω της λιντλ είναι πιο ποιοτικό από αυτό που συγκρίνει με 30 ευρο..και εννοώ και κομμάτι χυτου υλικου που εχει το μηχάνημα ,αντικραδασμικη λαβή και φυσικά τα πλαστικά του ανέφερα το αγοράσεις θα δεις ότι είναι καλύτερο....και εμένα μου έκανε το ίδιο με αυτόν και το πήγα πισω..το καινούργιο που πήρα είναι οκ...γενικά πιστευω με την 15αρα που έχω άνετα κάνει τομές 25mm που θέλω για να κρεμάσω 2 τεντες...θα το δοκιμάσω αύριο και σου λεω

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το συγκεκριμένο πνευματικό Parkside Performance φαίνεται εμφανώς πιο ποιοτικό από το κινέζικο που αγόρασε από το aliexpress ο δημιουργός του βίντεο. Επίσης προφανώς και τα 5 έτη εγγύησης που δίνει το Lidl για το συγκεκριμένο εργαλείο δεν έχουν καμία σχέση με την πρακτικά ανύπαρκτη εγγύηση των εργαλείων του aliexpress, και σίγουρα ακόμα κι αυτό το γεγονός από μόνο του δίνει αρκετό value for money στο Performance σε σχέση με τον "κινέζο".
Το θέμα που κι ο ίδιος ο reviewer ανέφερε είναι το κατά πόσο ισχυρότερο/αποτελεσματικότερο είναι τελικά ένα εργαλείο από το "πάνω ράφι" (όπως θέλουν να πλασάρονται, στα πλαίσια των ερασιτεχνικών εργαλείων βέβαια) των Lidl σε σχέση με ένα εργαλείο κυριολεκτικά του συρμού.
Εκεί εδράζεται κι ο δικός μου προβληματισμός, μιας που σε πιστολέτο μπαταρίας ήδη έχω το "μικρό" 12βολτο της πράσινης σειράς. Προφανώς βέβαια δεν μπορεί να είναι το ίδιο ισχυρό με το τωρινό 20βολτο (αλίμονο), αφού στα χαρτιά τουλάχιστον είναι 3πλάσιας ενέργειας κρούσης το 20βολτο (στην πράξη ωστόσο εκτιμώ ότι δεν ισχύει η τόσο μεγάλη θεωρητική διαφορά).
Από κει και πέρα, ο καθένας (προφανώς) κρίνει με βάση τα θέλω του και τις ανάγκες του. Εφόσον εσύ είσαι καλυμμένος με το εργαλείο μετά την αλλαγή που έκανες, αυτό μετράει.
Αναμένουμε με ενδιαφέρον και τα συμπεράσματα από την εργασία που θα κάνεις επί του πεδίου.
Πάντως, λογικά το πρώτο εργαλείο που πήρες, με βάση όσα παρατήρησες, εκτιμώ ότι πρέπει να ήταν επιστροφής από πελάτη (πιθανότατα σε άλλη χώρα που πωλήθηκε η συγκεκριμένη σειρά πριν έρθει Ελλάδα), και θα προσθέσω ότι σε μια τέτοια περίπτωση δεν θα έπρεπε το εργαλείο να πωλείται κανονικά ως "brand new" σε νέους πελάτες όπως εσύ ή εγώ, αλλά να δίνεται μόνο ως εργαλείο αντικατάστασης στο πλαίσιο χρήσης της εγγύησης από πελάτες που παρέλαβαν (κι επέστρεψαν) αντίστοιχο προβληματικό εργαλείο.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το συγκεκριμένο πνευματικό Parkside Performance φαίνεται εμφανώς πιο ποιοτικό από το κινέζικο που αγόρασε από το aliexpress ο δημιουργός του βίντεο. Επίσης προφανώς και τα 5 έτη εγγύησης που δίνει το Lidl για το συγκεκριμένο εργαλείο δεν έχουν καμία σχέση με την πρακτικά ανύπαρκτη εγγύηση των εργαλείων του aliexpress, και σίγουρα ακόμα κι αυτό το γεγονός από μόνο του δίνει αρκετό value for money στο Performance σε σχέση με τον "κινέζο".
Το θέμα που κι ο ίδιος ο reviewer ανέφερε είναι το κατά πόσο ισχυρότερο/αποτελεσματικότερο είναι τελικά ένα εργαλείο από το "πάνω ράφι" (όπως θέλουν να πλασάρονται, στα πλαίσια των ερασιτεχνικών εργαλείων βέβαια) των Lidl σε σχέση με ένα εργαλείο κυριολεκτικά του συρμού.
Εκεί εδράζεται κι ο δικός μου προβληματισμός, μιας που σε πιστολέτο μπαταρίας ήδη έχω το "μικρό" 12βολτο της πράσινης σειράς. Προφανώς βέβαια δεν μπορεί να είναι το ίδιο ισχυρό με το τωρινό 20βολτο (αλίμονο), αφού στα χαρτιά τουλάχιστον είναι 3πλάσιας ενέργειας κρούσης το 20βολτο (στην πράξη ωστόσο εκτιμώ ότι δεν ισχύει η τόσο μεγάλη θεωρητική διαφορά).
Από κει και πέρα, ο καθένας (προφανώς) κρίνει με βάση τα θέλω του και τις ανάγκες του. Εφόσον εσύ είσαι καλυμμένος με το εργαλείο μετά την αλλαγή που έκανες, αυτό μετράει.
Αναμένουμε με ενδιαφέρον και τα συμπεράσματα από την εργασία που θα κάνεις επί του πεδίου.
Πάντως, λογικά το πρώτο εργαλείο που πήρες, με βάση όσα παρατήρησες, εκτιμώ ότι πρέπει να ήταν επιστροφής από πελάτη (πιθανότατα σε άλλη χώρα που πωλήθηκε η συγκεκριμένη σειρά πριν έρθει Ελλάδα), και θα προσθέσω ότι σε μια τέτοια περίπτωση δεν θα έπρεπε το εργαλείο να πωλείται κανονικά ως "brand new" σε νέους πελάτες όπως εσύ ή εγώ, αλλά να δίνεται μόνο ως εργαλείο αντικατάστασης στο πλαίσιο χρήσης της εγγύησης από πελάτες που παρέλαβαν (κι επέστρεψαν) αντίστοιχο προβληματικό εργαλείο.
Το τελευταίο που είπες,δεν ήθελα καν να το αναφέρω και εγώ γιατί ομολογώ ότι το σκφτικα την πρώτη στιγμή,αλλά με την πορεία της λιντλ στην αγορά τα προηγούμενα χρόνια δεν θα θελα να το πιστέψω..καμία εταιρία θαρρω δεν θα έκανε κατι σαν αυτο...ας το κρατούσε για ανταλλακτικα...όχι βάζουμε συσκευασία και το πασάρουμε σε 3τοκοσμικες χώρες..

• Like
Reactions: lazarefa
Το τελευταίο που είπες,δεν ήθελα καν να το αναφέρω και εγώ γιατί ομολογώ ότι το σκφτικα την πρώτη στιγμή,αλλά με την πορεία της λιντλ στην αγορά τα προηγούμενα χρόνια δεν θα θελα να το πιστέψω..καμία εταιρία θαρρω δεν θα έκανε κατι σαν αυτο...ας το κρατούσε για ανταλλακτικα...όχι βάζουμε συσκευασία και το πασάρουμε σε 3τοκοσμικες χώρες..
Κι ομως όλα γίνονται...

Στα νέα παλμικά D4 παρατηρήθηκαν κομμάτια ανακατεμένα με το παλιό C3..!!
Με λίγα λόγια στο πλαίσιο μιας μεγάλης και ισχυρής παρουσίας εργαλιων στα καταστηματα μπήκαν και παλιά εργαλεία,ποιος ξέρει από που στοκ ενχωριο η από εξω ,αντικαταστασης η οτιδηποτε αλλο,ώστε να είναι πλούσια τα ελέη..!!!
Τι να πεις..

Ήθελα ένα μικρό δισκοπρίονο και σήμερα είδα ένα στο LIDL Λυκόβρυσης. Εκτός φυλαδίου και με αρκετά ταλαιπωρημένη συσκευασία στα 45€ solo. Είναι το μοντέλο PHKSA 20-Li B3.
Με δίσκο 150mm και μέγιστο βάθος κοπής 48mm.

Οι πρώτες εντυπώσεις:
Αθόρυβο!!!! Δεν μέτρησα ένταση, αλλά συγκρινόμενο με τα άλλα που έχω είναι πολύ χαμηλός ο ήχος.
Ελαφρύ και βολικό για γρήγορες κοπές.
Ο δίσκος δεν είναι κάτι ιδιαίτερο, τουλάχιστον σε μελαμίνη που το δοκίμασα η επάνω πλευρά ήταν χάλια. Αύριο θα το δοκιμάσω και σε μασίφ.

20241221_182727.jpg 20241221_182935.jpg

20241221_182713.jpg

Σε σχέση με το BOSCH, μοιάζει μινιατούρα....
20241221_182552.jpg

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Νομίζω ότι μόνο στην ποιότητα τον πλαστικών μπορεί να με συναγωνιστεί..ωστόσο αν και είδα ότι όλα τα έχουμε ίδια δεν μπορώ να καταλάβω γιατί βγάζει 12ah και γιατί είναι 150 γραμμάρια ποιο βαριά...ενώ εγώ μπορώ να ελαφρύνω αλλά 150 την μπαταρια απλά αφαιρώντας προστατευτικα καουτσούκ...παντος θα την αγόραζα για να την βελτίωση και ίσως την έδινα και αλλα 6 ah με μια σειρά έξτρα.. έτσι για το πείραμα

• Like
Reactions: enduras1 and KOSSTV
Ο δίσκος δεν είναι κάτι ιδιαίτερο, τουλάχιστον σε μελαμίνη που το δοκίμασα η επάνω πλευρά ήταν χάλια. Αύριο θα το δοκιμάσω και σε μασίφ.
Με το ίδιο εργαλείο και δίσκο σαν αυτόν, έβγαλα κοπή σε μελαμίνη σαν εργοστασιακή, κανένα ξέφτισμα ούτε πάνω ούτε κάτω, με το βάθος κοπής ρυθμισμένο ακριβώς στο πάχος της μελαμίνης.
(Βλέποντας τις φώτο διαπίστωσα ότι έλειπε ο αντάπτορας σκούπας απο το δικό μου.. ή τον έχασα κάπου.)

• Like
Reactions: newbie
Με το ίδιο εργαλείο και δίσκο σαν αυτόν, έβγαλα κοπή σε μελαμίνη σαν εργοστασιακή, κανένα ξέφτισμα ούτε πάνω ούτε κάτω, με το βάθος κοπής ρυθμισμένο ακριβώς στο πάχος της μελαμίνης.
(Βλέποντας τις φώτο διαπίστωσα ότι έλειπε ο αντάπτορας σκούπας απο το δικό μου.. ή τον έχασα κάπου.)

Είναι λάθος το link. Αν είναι εύκολο, βάλε το σωστό γιατί με ενδιαφέρει.
Τον αντάπτορα δυσκολεύτηκα να τον βρω, γιατί έχει ίδιο χρώμα με το εσωτερικό της θήκης :ROFLMAO::ROFLMAO:

Κλασσικό skroutz τον τελευταίο καιρό. Το σωστό link παρακάτω, αν είναι εύκολο να προστεθεί και στο αρχικό ποστ, δεν μου επιτρέπει edit.
https://www.skroutz.gr/s/37789094/B...ting-Disc-Wood-150mm-with-100-Teeth-1pcs.html

Με 100 δόντια στα 5€ !!!!!!!!!!
Το κακό είναι ότι τον έχει μόνο ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ στον Πειραιά κι άμα κατέβεις μέχρι εκέι, όλο και κάτι θα βρεις να πάρεις........😁

Γνωριζει καποιος που μπορω να βρω το παρακατω εργαλειο? Μπαινει στο δραπανο, λειτουργει ως δισκακι για ανοιγουμε πορταδελες-μεντεσεδες σε ξυλινες πορτες.

Attachments

• unnamed.jpg
    unnamed.jpg
    359 KB · Views: 56
Γνωριζει καποιος που μπορω να βρω το παρακατω εργαλειο? Μπαινει στο δραπανο, λειτουργει ως δισκακι για ανοιγουμε πορταδελες-μεντεσεδες σε ξυλινες πορτες.

Δεν θα το βρεις, είναι πολύ παλιό https://vendora.gr/items/gm2x0d/palio-xilourgiko-ergalio-gia-mentesedes.html

Νομίζω ότι πλέον χρησιμοποιούνε router με οδηγούς.

Eργαλειακια απο αυτη την Πεμπτη στο Lidl

...και για τους γκουρμεδες
-το φημισμενο Ισπανικο λουκανικακι τσορίθο με καυτερη παπρικα
-παρμεζανα 40 μηνων ωριμανσης, παρμεζανα 30 μηνων ωριμανσης και
-γνησιο ιταλικο πεκορινο για τον Μπαμπη :)

-γνησιο ιταλικο πεκορινο για τον Μπαμπη :)[

Μπα, είμαι λίγο σωβινιστής εγώ, προτιμώ το πεκορίνο Αμφιλοχίας, άσε που είμαι και σίγουρος γιατί στην περιοχή γνωρίζω προσωπικά και τα πρόβατα ;):D

Ούτε μισό κουτί από bits,τρυπάνια ή καρυδάκια στο Lidl Κερατέας.Τα είδε κανείς κάπου αλλού να τα ψάξω Μαρκόπουλο ή Βάρη ή δεν τα έφερε καθόλου;