Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Και εγώ δεν είχα τέτοιο προβολέα και πριν λίγες μέρες πήρα αυτόν που είχε με τις εξωτερικές μπαταρίες των 20v αλλά και των 12V καθώς και τροφοδοσία 220V.
Έτσι νομίζω ότι είμαι καλυμμένος από την πλευρά της ηλεκτρικής τροφοδοσίας όταν τον χρειασθώ και για όσο χρόνο λειτουργίας θέλω.

Πήγα το προηγούμενο ΠΣΚ για 3ήμερο κλάδεμα στις ελιές και δούλεψα εντατικά τόσο το αλυσοπρίονο όσο και το ψαλίδι που έφερε πέρυσι το Λιντλ…...

IMG20250201133539.jpg

Πέρα από τις αρχικές δοκιμές που είχα κάνει όταν τα αγόρασα, δεν τα είχα ξαναδουλέψει και τώρα ήταν η ευκαιρία να τα δω σε εντατική χρήση. Τρεις συνεχόμενες μέρες λοιπόν το αλυσοπριονάκι δούλεψε ασταμάτητα και δεν μάσησε τίποτα. Αν και είχαμε δίπλα το βενζινοκίνητο husqvarna δεν χρειάστηκε ούτε καν να το θέσουμε σε λειτουργία, δουλέψαμε μόνο το parkside και πραγματικά δεν κώλωσε πουθενά!

IMG20250202085822.jpg

Ανά 40 κοπές περίπου λάδωνα την αλυσίδα του ρίχνοντας 7-8 σταγόνες και με το δάχτυλο άπλωνα το λάδι σε όλη την αλυσίδα. Όποτε αυτή χαλάρωνε απλά ξέσφιγγα την πλαϊνή κόκκινη βίδα και το εσωτερικό ελατήριο έσπρωχνε τη λάμα προς τα έξω και έσφιγγε, διαδικασία απλή και εύκολη, ενώ στις τρεις αυτές ημέρες η αλυσίδα βγήκε μόλις μία φορά από την λάμα.

IMG20250201120441.jpg

Δούλεψε και με 4άρα αλλά και με 2άρα μπαταρία και πιστεύω με τρεις 4άρες μπαταρίες βγαίνει οριακά η ημέρα (δεν έχω τρίτη 4άρα). Από τα καλύτερα εργαλεία που έβγαλε η parkside, πιστεύω ότι αξίζει παραπάνω από τα 40ευρώ που κοστίζει! Βέβαια μένει να λυθεί και το θέμα με τις ανταλλακτικές αλυσίδες που λόγω του βήματος της δεν βρίσκουμε στο εμπόριο.

IMG20250201104855 4.jpg

Αντίστοιχα και το ψαλίδι είναι άψογο για τα λεφτά του. Το χρησιμοποίησα αρκετά και αυτό σε ελιές που δεν ήθελαν βαρύ κλάδεμα και δεν είχε κανένα πρόβλημα. Το δουλέψαμε αποκλειστικά και μόνο με 2άρα μπαταρία και με δύο 2άρες περίπου βγαίνει όλη η ημέρα μιας και δεν είναι τόσο ενεργοβόρο εργαλείο όσο το αλυσοπρίονο. Ο Πατέρας μου έχει ένα κινέζικο violeworks ψαλίδι και την τελευταία ημέρα κλαδέματος πέρασε ο γείτονας ο οποίος έφερε το total, οπότε ήταν ευκαιρία να τα συγκρίνουμε και να δω τι ψάρια πιάνει ειδικά απέναντι στο total….εντάξει, υστερεί σε δύναμη και ταχύτητα κοπής και είναι και ελάχιστα πιο θορυβώδες αλλά και το total έχει διπλάσια τιμή. Επίσης, αν και τα δύο έχουν πάνω κάτω το ίδιο βάρος, το total έχει καλύτερο ζύγισμα στο χέρι, το βάρος του κατανέμεται πιο ομοιόμορφα. Με το κινέζικο είναι πάνω κάτω τα ίδια. Αν βέβαια ήμουν επαγγελματίας και είχα πολλές ελιές θα αγόραζα το total, αλλά για 3 ημέρες το χρόνο, συν καμιά περιστασιακή κοπή, το parkside με καλύπτει απόλυτα.
Παρεμπιπτόντως είδα μια δημοσίευση στην ομάδα των parkside στο FB για ανταλλακτικές λεπίδες που ταιριάζουν στο ψαλίδι και τις παρήγγειλα από το aliexpress με 9,20 ευρώ.

Υ.Γ. Όταν ο γείτονας είδε το αλυσοπριονάκι γέλασε και μου είπε: “Τι είναι αυτό το παιχνίδι; Από το Jumbo το πήρες; Βγάλε την αλυσίδα και δώσ’το στον μικρό να παίζει”. Μετά όμως που το είδε στην πράξη, μου έδινε 100 ευρώ για να του το πουλήσω μαζί με τις δύο 4άρες :rolleyes:

Μ΄αρέσει έτσι που τα λες γιατί εγώ το έχω ακόμα στην βαλίτσα του και δεν το έχω δοκιμάσει.
Τώρα για την αλυσίδα του αν θυμάμαι καλά το manual είχε κωδικό της αλυσίδας και μπορούμε να την παραγγείλουμε υποθέτω από το service όταν χρειασθεί.:cool:

• Like
Reactions: xxaris
Ξέρουμε τι θα φέρουν την ερχόμενη βδομάδα;
Μακάρι να ξανά φέρουν αυτά τα κλαδευτικα πέρυσι δεν τα πρόλαβα

Ισως το καλυτερο parkside το πριονακι.
Η αλυσιδα υπαρχει στο σερβις και μόνο με υψηλο κοστος περι τα 20 ευρω δυστυχως.
Ισως πρεπει να βρουμε αλλο γραναζι να παιρνει αλλο βημα.

ωραια παρουσιαση μπραβο, στο μονο που διαφωνω ειναι οτι για επαγγελματικη χρηση το αλυσοπριονο ειναι αργο, μονο αυτο, κατα τ αλλα μια χαρα.
Σε ωραια τοποθεσια ειναι οι ελιες σου..

• Like
Reactions: xxaris
Δεν ειναι μονο οτι ειναι αργο για επαγγελματικη χρηση, ειναι οτι δεν κανει για επαγγελματικη/συνεχομενη χρηση γιατι ειναι θεμα χρονου, σε καποιο ζορι να καψει το μοτερ.

Το εργαλειο αυτο ειναι για ερασιτεχνικη χρηση, ακομα και αν χρησιμοποιειται μονο για λιγες φορες τον χρονο.

• Like
Reactions: KOSSTV and xxaris
Ισως το καλυτερο parkside το πριονακι.
Η αλυσιδα υπαρχει στο σερβις και μόνο με υψηλο κοστος περι τα 20 ευρω δυστυχως.
Ισως πρεπει να βρουμε αλλο γραναζι να παιρνει αλλο βημα.
Ναι, όπως έγραψα και εγώ από τα καλύτερα εργαλεία που έβγαλε η parkside, πραγματικά!
Πολύ υψηλό το κόστος της αλυσίδας. Όταν το εργαλείο έχει 40€ δε μπορεί η αλυσίδα να στοιχίζει τα μισά (κάπου διάβασα για 15 συν 5 μεταφορικά από το σέρβις). Αν φέτος που θα το ξαναφέρουν, δεν φέρουν και ανταλλακτικές αλυσίδες που να πωλούνται χωριστά στο δεκαευρω, πρέπει να βρούμε γρανάζι με 1/4 βήμα που να παίρνει αλυσίδες από το εμπόριο.
Πάντως η υπάρχουσα αλυσίδα με το τροχισμα που θα της κάνω θα βγάλει και το κλάδεμα της επόμενης χρονιάς.

ωραια παρουσιαση μπραβο, στο μονο που διαφωνω ειναι οτι για επαγγελματικη χρηση το αλυσοπριονο ειναι αργο, μονο αυτο, κατα τ αλλα μια χαρα.
Σε ωραια τοποθεσια ειναι οι ελιες σου..

Θεωρώ αυτονόητο ότι δεν κάνει για επαγγελματική χρήση. Δηλαδή όποιος το πάρει και νομίζει ότι θα κλαδέψει χίλια δέντρα ή θα βγάζει μεροκάματο με αυτό τότε κάνει λάθος. Ουσιαστικά είναι ένα εργαλείο για να συνεπικουρεί το βενζινοκίνητο και πρέπει να δουλεύεται εντός των ορίων κοπής του. Εις γνώση μου το δούλεψα έτσι γιατί ήθελα να δω τα όρια του και όπως έγραψα παραπάνω με εντυπωσίασε. Όμως σε καμία περίπτωση δεν το δούλεψα συνεχόμενα και ασταμάτητα. Δηλαδή πχ έκοψα τα δύο δέντρα που φαίνονται στην τελευταία φωτογραφία συν το διπλανό τους που δεν φαίνεται, περιπου 40 κοπές συνεχομενα, και στο μεθεπόμενο δέντρο χρησιμοποίησα το ψαλίδι επειδή δεν ήθελε βαρύ κλάδεμα. Έτσι πήγαινε γενικά η εργασία.
Είναι μεν πιο αργό από το βενζινοκίνητο αλλά και η φασαρία, το καυσαέριο και το βάρος που γλυτώνεις όλη τη μέρα.......

Στο αλιεξπρες έχει λεπίδες ζευγάρι 2,5 και 3. Ποιες κάνουν για το PARKSIDE κλαδευτικό; Ταιριάζουν σίγουρα;
Το λινκ που έβαλα παραπάνω το βρήκα από το FB από κάποιον που αγόρασε τις συγκεκριμένες και έγραψε ότι ταιριάζουν με την υποσημείωση ότι λιμαρε λίγο την κάτω λεπίδα και χώρεσε. Τώρα τι να πω; Όταν έρθουν θα το δω και εγώ. Η τιμή τους είναι 9,68€ αλλά με εξαργύρωση coins μέσω της εφαρμογής μου στοίχισαν 9,20€.

• Like
Reactions: ΝΤΙΝΟΣ
Ειδη κηπου ως επι τω πλειστον αυτη την βδομαδα....

....και το τορνακι του Στελιου

Εχει και ψησταριες για τους γκουρμέδες

Από 24/2..

Βγάζει κολωνατο δραπανο επειτα από πολύ καιρό.. δυστυχώς είναι αυτό με τον ιμάντα...αν ήταν το ψηφιακό θα το επαιρνα...είχαν 79. Αυτα νομίζω τα πήγε 100..

Από 24/2..

Βγάζει κολωνατο δραπανο.εποιτα από πολύ καιρό.. δυστυχώς είναι αυτό με τον ιμάντα...αν ήταν το ψηφιακό θα το επερνα..
Τώρα με έκανες ζημιά.. και εγώ ακριβώς το ίδιο!κριμα

• Like
Reactions: xaloulis90
Εντάξει η εξυπηρέτηση τους δεν παίζεται ,αντιμετώπισα πρόβλημα στο τσόκ με ελάχιστες ώρες χρήσης στις υπόλοιπες κεφαλές τις έχω λιώσει δίχως κανένα πρόβλημα .
IMG_1514.jpegΕδώ το πρόβλημα .

IMG_1469.jpegΤηλ στα κεντρικά τους στην Θεσσαλονίκη την παρασκευή με κατεύθυναν με άμεση κλήση στο service από αυτούς στην Νέα Ιωνία ,φωτογραφία και απόδειξη και την Δευτέρα ήρθε στο σπίτι μου ,τόσο γρήγορα !!!

IMG_1508.jpegΑπό περιέργεια άνοιξα το παλιό να το δω .
Και είδα το πρόβλημα .

IMG_1471.jpeg

IMG_1472.jpegΚαι χθες ήρθε στην δουλειά το παρακάτω ⬇️ 😂φυσικά για άλλη χρήση .

IMG_1515.jpeg

Θα ήθελα την γνώμη σας, αξίζει η αγορά του τορνου που έχει αύριο το Lidl;

Πλέον αμφισβητείται ευθέως η πρωτοκαθεδρία «κάποιου»….. :unsure: :LOL::ROFLMAO::LOL:

20250215.jpg

20250215_094921.jpg 20250215_094944.jpg

Σκέφτομαι να ξεκινήσω από κάτι εύκολο

Λόγω έλλειψης χρόνου, θα επανέλθω από Δευτέρα με νεότερα.
Πολλά εργαλεία στο LIDL Λυκόβρυσης από προηγούμενες προωθήσεις.

Καλοδούλευτο!!!!
Κι αν δεν το βολευτείς βάλε λίγα καρβουνάκια απο κάτω και ψήσε το κοκορέτσι.
Ούτως ή άλλως όσο μια καλή σούβλα κοστίζει :giggle:

Μπάμπη μου έβαλες πολύ καλή ιδεα για το Πάσχα. Όχι για κοκορέτσι, αλλά σαν μοτέρ στο αρνί....
Αλυσίδα, γρανάζι στην σούβλα, γρανάζι στο μοτέρ και όσες στροφές θέλω. Λές;