Πήγα το προηγούμενο ΠΣΚ για 3ήμερο κλάδεμα στις ελιές και δούλεψα εντατικά τόσο το
αλυσοπρίονο όσο και το
ψαλίδι που έφερε πέρυσι το Λιντλ…...
Πέρα από τις αρχικές δοκιμές που είχα κάνει όταν τα αγόρασα, δεν τα είχα ξαναδουλέψει και τώρα ήταν η ευκαιρία να τα δω σε εντατική χρήση. Τρεις συνεχόμενες μέρες λοιπόν το αλυσοπριονάκι δούλεψε ασταμάτητα και δεν μάσησε τίποτα. Αν και είχαμε δίπλα το βενζινοκίνητο husqvarna δεν χρειάστηκε ούτε καν να το θέσουμε σε λειτουργία, δουλέψαμε μόνο το parkside και πραγματικά δεν κώλωσε πουθενά!
Ανά 40 κοπές περίπου λάδωνα την αλυσίδα του ρίχνοντας 7-8 σταγόνες και με το δάχτυλο άπλωνα το λάδι σε όλη την αλυσίδα. Όποτε αυτή χαλάρωνε απλά ξέσφιγγα την πλαϊνή κόκκινη βίδα και το εσωτερικό ελατήριο έσπρωχνε τη λάμα προς τα έξω και έσφιγγε, διαδικασία απλή και εύκολη, ενώ στις τρεις αυτές ημέρες η αλυσίδα βγήκε μόλις μία φορά από την λάμα.
Δούλεψε και με 4άρα αλλά και με 2άρα μπαταρία και πιστεύω με τρεις 4άρες μπαταρίες βγαίνει οριακά η ημέρα (δεν έχω τρίτη 4άρα). Από τα καλύτερα εργαλεία που έβγαλε η parkside, πιστεύω ότι αξίζει παραπάνω από τα 40ευρώ που κοστίζει! Βέβαια μένει να λυθεί και το θέμα με τις ανταλλακτικές αλυσίδες που λόγω του βήματος της δεν βρίσκουμε στο εμπόριο.
Αντίστοιχα και το ψαλίδι είναι άψογο για τα λεφτά του. Το χρησιμοποίησα αρκετά και αυτό σε ελιές που δεν ήθελαν βαρύ κλάδεμα και δεν είχε κανένα πρόβλημα. Το δουλέψαμε αποκλειστικά και μόνο με 2άρα μπαταρία και με δύο 2άρες περίπου βγαίνει όλη η ημέρα μιας και δεν είναι τόσο ενεργοβόρο εργαλείο όσο το αλυσοπρίονο. Ο Πατέρας μου έχει ένα κινέζικο violeworks ψαλίδι και την τελευταία ημέρα κλαδέματος πέρασε ο γείτονας ο οποίος έφερε το
total, οπότε ήταν ευκαιρία να τα συγκρίνουμε και να δω τι ψάρια πιάνει ειδικά απέναντι στο total….εντάξει, υστερεί σε δύναμη και ταχύτητα κοπής και είναι και ελάχιστα πιο θορυβώδες αλλά και το total έχει διπλάσια τιμή. Επίσης, αν και τα δύο έχουν πάνω κάτω το ίδιο βάρος, το total έχει καλύτερο ζύγισμα στο χέρι, το βάρος του κατανέμεται πιο ομοιόμορφα. Με το κινέζικο είναι πάνω κάτω τα ίδια. Αν βέβαια ήμουν επαγγελματίας και είχα πολλές ελιές θα αγόραζα το total, αλλά για 3 ημέρες το χρόνο, συν καμιά περιστασιακή κοπή, το parkside με καλύπτει απόλυτα.
Παρεμπιπτόντως είδα μια δημοσίευση στην ομάδα των parkside στο FB για ανταλλακτικές
λεπίδες που ταιριάζουν στο ψαλίδι και τις παρήγγειλα από το aliexpress με 9,20 ευρώ.
Υ.Γ. Όταν ο γείτονας είδε το αλυσοπριονάκι γέλασε και μου είπε: “Τι είναι αυτό το παιχνίδι; Από το Jumbo το πήρες; Βγάλε την αλυσίδα και δώσ’το στον μικρό να παίζει”. Μετά όμως που το είδε στην πράξη, μου έδινε 100 ευρώ για να του το πουλήσω μαζί με τις δύο 4άρες