Εργαλεία Χειρός

εγω παντως μπηκα στη σκεψη να πουλησω (ιεροσυλια?) μια συλλογη Force που εχω για να τη παρω αυτη! :smash:

Re: Απάντηση: Εργαλεία Χειρός

εγω παντως μπηκα στη σκεψη να πουλησω (ιεροσυλια?) μια συλλογη Force που εχω για να τη παρω αυτη! :smash:

Αμα η σκεψη ειναι για upgrade, δεν υπαρχει ιεροσυλια! Σε αυτη την περιπτωση η πωληση γινεται για ιερο σκοπο :)

Ε να βαλω μια αγγελια και ααααμα κατσει...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Μη μου πειτε οτι δεν ειναι ενα απο τα πληρεστερα σετακια τριγυρω?
Καρυδακια 1/4 και 1/2, διαφοροι ανταπτορες ακομα και για μπουζι ΚΑΙ διαφορες κατσαβιδομυτες ολων των ειδων (στο κατω μερος της φωτο)!!

614RPKwO0CL._SL1024_.jpg

http://www.amazon.de/Proxxon-23286-..._UL160_SR160,160_&refRID=117FEZK0WQYDHR3RAKY3

Πηγα ειδα την δικη μου και προσεξα οτι το ενα καρυδακι για μπουζι που εχει ειναι 20,6 σε αντιθεση με τη σπροξον που το εχει 21. Ποια ειναι η σωστη διαμετρος γνωριζουμε?

Και το δικο μου 21 γράφει , μπορεί να ειναι 20,6 το σωστο αλλα 4 δέκατα του χιλιοστου ειναι ελάχιστη διαφορα για αυτο το μέγεθος καρυδιου .

Εγώ απορώ τι τα θέλετε (περισσότερο από μία απλή σειρά) αφού όσες κατασκευές έχω δει εδώ μέσα απ´όσο θυμάμαι ...καμία δεν είχε ούτε ένα παξιμάδι επάνω :flipout::flipout:

Απάντηση: Re: Εργαλεία Χειρός

Εγώ απορώ τι τα θέλετε (περισσότερο από μία απλή σειρά) αφού όσες κατασκευές έχω δει εδώ μέσα απ´όσο θυμάμαι ...καμία δεν είχε ούτε ένα παξιμάδι επάνω :flipout::flipout:
Δεν έχεις καταλάβει ότι από αρχαιοτάτων χρόνων τα πάθη πληρώνονται ?

Τουλάχιστον σε αυτή την περίπτωση θα μείνουν κληρονομιά στην επόμενη γενιά....αρκετά στο κουτί τους...

Νικολα, ειναι προφανες οτι δεν επισκευαζεις και πολυ, τα καρυδακια ειναι για επισκευες και μαστορεματα και πολυ λιγοτερο για κατασκευες...:))))

Έχω την απορία, γιατί λείπει το Νο20 σε αρκετές συλλογές (καρυδάκια, γερμανοπολύγωνα κλπ);

Σεβαστέ μου Μιχάλη... συμφωνώ μαζί σου όπως πάντα .... διακριτικά ψιθυρίζω ...μια σειρά φτάνει :flipout::ernaehrung004:

Έχω την απορία, γιατί λείπει το Νο20 σε αρκετές συλλογές (καρυδάκια, γερμανοπολύγωνα κλπ);

Σε γερμανικό βγαίνει 20-22 ...το έχω!!!!!

Σε γερμανικό βγαίνει 20-22 ...το έχω!!!!!
Ναι, το έχω ίδιο με σένα.
Απλά μου φαίνεται παράξενο να έχει μια συλλογή όλα τα νούμερα, π.χ. από το 10 έως το 22 και να λείπει το 20.
Τον τελευταίο καιρό, το πρόσεξα σε 3-4 διαφορετικές συλλογές, εξού και η απορία.

Γι αυτό δεν αγοράζω συλλογές με κλειδιά -καρυδάκια. Γιατί άμα πάρεις το 20 που λείπει πως θα το χώσεις μετά στην συλλογή ???
Χύμα λοιπόν ότι χρειάζεσαι και φτιάχνεις δική σου συλλογή, ας μην είναι και σε θηκούλα

Νεκτάριε αμα δεν έχει εγώ δεν την παίρνω την δικιά σου Φάκομ για να αγοράσεις σπρόξον που λες ...δώστη αλλού :ernaehrung004:

Κιομμως εχει 20! Δεν εχει 23 ομως...:Banane0:
Δεν τη πουλαω. Οταν κερδισω το λοττο θα παρω και τη σπροχον.

Και σε γερμανικα και γερμανοπολυγωνα επισης υπαρχει το 20. Το 21 μου λειπει απο κει...
Θυμηθηκα τωρα που χθες ηθελα να ξεβιδωσω ενα παξιμαδι και λεω δεκαρι θα ειναι ή 12αρι και ηταν 11αρι! Μα 11αρι?

Ναι 11αρες έχουν πολλά μηχανήματα κήπου
Δεν έχει 23 ??? ξεφτίλα ...ούτε 21 ??? αρκετά σπιράλ έχουν ρακόρ 21 ή 23 ...χάθηκες !!!!

Το 20 σε παξιμάδι όπως και το 18, συναντάται δύσκολα, έως και σπάνια (...ομοίως και το 29). Συνήθως συναντάς το 17 ή το 21 αντίστοιχα. Για αυτό και ακριβώς το λόγο σε συλλογές ευρείας κυκλοφορίας εσκεμμένα απουσιάσουν.

Αυτο που λετε με το 20 και το 18 εχει να κανει μαλλον γενικα με τα μηχανολογικα. Πχ ρουλεμαν με εξωτερικη διαμετρο 20mm και εσωτερικη 6mm. Δεν υπαρχει. Υπαρχει ομως σε 19mm.

Απο τα αγαπημένα μου εργαλεία χειρός είναι οι καστάνιες. Σε όλα τα μεγέθη και για όλα τα βαλάντια.

Αρχικά να ξεκινήσω με το αγαπημένο μου "μπρελόκ" που είναι μία καστάνια για bits της gedore.

Το κόστος είναι περίπου 25 ευρώ όσο δηλαδή κάνει και το πιο κάτω εργαλείο που θα δείξω. Αξίζει το κάθε ευρώ όμως μιας και είναι αρκετά μικρό στο μάτι, αλλά απο αντοχές έχει μπόλικες. Αρκεί να σας πω ότι για να ξεβιδώσω μία πεισματάρικη βίδα μία φορά είχα ανέβει επάνω του. Σα να άλλαζα λάστιχο σε αμάξι ένα πράμα. :HTEHETH63:
Μπαίνει στα πιο δύσκολα σημεία και είναι ο ορισμός της φορητότητας

IMG_9326.jpg
IMG_9325.jpg
IMG_9328.jpg

Σε άλλα νέα μέρες έψαχνα μία καλή καστάνια 1/2" μιας και αυτή των 5ευρώ που ειχα πιο πολύ μου έσπαγε τα νεύρα κάθε φορά που την έπιανα στα χέρια μου παρά έκανα δουλειά. Βρέθηκα πριν μέρες στο leroy merlin και ψώνισα μία ρωσίδα με 24ευρά :p

Πολύ καλή και γερή κατασκευή φαίνεται. Οσο τη δούλεψα δε μου δημιουργησε κάποιο πρόβλημα, οπότε εδώ είμαστε. μερικές φωτο απο το εργαλείο και ένα βίντεο απο τη ρωσία με αγάπη. Δε ξέρω για ποιο λόγο σε ότι εργαλείο "μεγαλώνει" βάζουν γυναίκα να το κρατάει :smash:

https://www.youtube.com/watch?v=FzCe9t4mjC0

_MG_9336.jpg
_MG_9340.jpg
_MG_9341.jpg

Καστανιτσα 1/4" '-μπρελοκ- ειναι και αυτη της wera. Mικροτερη, ιδια περιπου τιμη, αλλα πολυ πιο 'γκατζετ' :)
Δεν μου εχει τυχει να την ζορισω ποτε ιδιαιτερα, αλλα η εργονομια της ειναι αλλο πραμα, παρα το ελαχιστο της μεγεθος.

81dvpvw1KPL._SL1500_.jpg