Εργαλεία Χειρός

Μιχάλη δεν είσαι ο μόνος. ειδικά με αυτά τα τρυπητήρια την έχω πάθει κι εγώ. τώρα έχω ένα Creator (Made in Belgium) αν δεν κάνω λάθος και είναι πολύ καλό. καμία σχέση με τις φτηνές παπα*ιές που στραβώνουν οι σιαγόνες στην πρώτη πίεση.
Το είχα πάρει γύρω στα 10 αν θυμάμαι καλά.

Το Kreator είναι πολύ καλό. Άπειρες τρύπες σε δερματα, λάστιχα κλπ και συνεχίζει να κόβει ακόπιαστα...

Και μια και μιλάμε για Knipex... :

s-l1600.jpg

Last edited by a moderator:
-Νικο προς την ακρη της ζωνης η τρυπα αλλα δεν ηταν δικη μου, δυστυχως.. :))

-Nικο σε εξοδα με βαζεις, νομιζα οτι ειχα την πιο μικρη κομπρα των 125μμ στη συλλογη αλλα τωρα βλεπω οτι υπαρχει και ακομα μικροτερη κομπριτσα στα 100μμ!!!!

H μικροτερη γκαζοταναλια στον κοσμο, αυτο το γκατζετακι δεν πρεπει να λειπει απο κανεναν εργαλειοσυλλεκτη :))
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Hθελα να ανοιξω μια τρυπα σε μια ζωνη και πραγματικα συχτιρισα με τη σαβουρα που εχω παρει απο τα λιντλ. 2 τρυπητηρια λουριων/ζωνης αχρηστα, δουλεια δεν εκανα, στραβωναν οι σιαγωνες.

Ακομα δεν εμαθα το μαθημα που το λεω χρονια στο εαυτο μου, που λεει οτι ακομα και εαν ενα εργαλειο το χρησιμοποιεις σπανια, θα πρεπει να ειναι αξιοπιστο καθως θα ερθει η στιγμη που θα το χρειαστεις και θα θελεις να κανεις δουλεια...

Αμεσα εγινε παραγγελια για το τρυπητηρι της Κnipex
KN9070220.png

17 ευρουδακια μαζι με τα μεταφορικα, πληρωμη με paypal απο το toolmarket https://www.tool-market.gr/gr/product/8453/εργαλεία-χειρός/πενσοειδή/knipex-τρυπητήρι-λουριών-220mm

E μα δεν γινοταν αλλιως..
Αν κατσω και μετρησω ποσα λεφτα εχω δωσει σε εργαλειοσαβουρα (διοτι η φτηνεια τρωει τον παρα) και κατοπιν αγοραζω αυτο που επρεπε να ειχα αγορασει εξ'αρχης, θα πικραθω παααρα πολυ βραδιατικα... :)

Εργαλειο!!!
Την εχω!

-Nικο σε εξοδα με βαζεις, νομιζα οτι ειχα την πιο μικρη κομπρα των 125μμ στη συλλογη αλλα τωρα βλεπω οτι υπαρχει και ακομα μικροτερη κομπριτσα στα 100μμ!!!!

xaxaxaxa....έλα που δεν υπάρχει Ελλάδα και από έξω πάει τρελλά λεφτά...εκτός και βρεις κάπου φτηνα γιατι θέλω και εγώ...

Μιχαλη, ειναι που δεν τα αγαπας τα lidl 😛
5-6 τρυπες εχω ανοιξει με το μαραφετι τους αυτο. Και προσφατα ανοιξα και τρυπα στο πλαστικο λουρακι απο ενα....λορόι της μικρης που δεν της εκανε.

Τα αγαπω, τα εκτιμω και τα παινευω, γι αυτο ανοιξα και το παρον νημα :)

Ομως θα ηθελα το συμπαθες εργαλειακι να μπορουσε να ανοιξει και καμμια τρυπα της προκοπης σε δερματινο και οχι μονο σε πλαστικο η χαρτινο λουρακι :))

Δηλαδη με κατηγορεις οτι εχω πλαστικες ζωνες και οχι δερματινες, ετσι;
Καλααααα, θα σε φτιαξω εγω. Θα δεις τι θα παθεις.
( Θα ερθω μια μερα δηθεν για καφε, θα αμολησω εναν EMP και παει ολη η συλλογη 😁 )

Οι μαρκαδοροι και γενικα τα εργαλεια σημανσης εχουν και αυτα την θεση τους σε ενα εργαστηριο.

Εδω ενα δειγμα απο τους μαρκαδορους που εχω σε διαφορα σημεια στο εργαστηριο. Σε κυκλο ειναι περιπου η ηλικια τους.

50150976808_ac19833aa4_b.jpg

To μικρο Stanly στα αριστερα, το εχω σε ολα τα χρωματα εδω και πανω απο 5 χρονια και βασταει πολυ καλα.
Οπως βαστανε παρα πολυ καλα ΟΛΑ τα Milwaukee που εχω και το BIC.
Aπο τα FATMAX Stanley που ειναι και σχετικα καινουρια δυστυχως δεν εχω μεινει ευχαρισστημενος, απο τα διαφορα μεγεθη που εχω. Μονο ενα μικρο βασταει ακομα.

Να αναφερω οτι εχει ο πατερας μου μαρκαδορους αγορασμενους στο τελος της δεκαετιας του 60 μεχρι αρχες του 70 και οσοι εχουν απομεινει ειναι σαν να τους εχεις αγορασει προσφατα, απιστευτο!!

Μιχάλη να ξέρεις μεγάλο ρόλο παίζει το περιβάλλον αποθήκευσης (ξηρό ή όχι, με υγρασία ή όχι, αεριζόμενος ή όχι χώρος κτλ) και φυσικά ο τρόπος πους τους τοποθέτησης τους κατά την αποθήκευση. Π.Χ. εάν τον τοποθετήσεις με την μύτη πάνω τότε πάει τον έχασες τον μαρκαδόρο....

Ολοι οι μαρκαδοροι που βλεπουμε στη φωτο ζουν στο ιδιο ακριβως περιβαλλον μεσα σε ποτηρακια και με την μυτη προς τα επανω. Προφανως καποιοι ειναι 'καλυτεροι' απο τους αλλους.

Θα συμφωνησω μαζι σου Κωστα οτι ο πιο καταλληλος τροπος για να αποθηκευονται οι μαρκαδοροι ειναι με την μυτη προς τα κατω, νομιζω το εχουμε ξαναπει. Δεν με βολευει ομως :)

Μιχάλη να ξέρεις μεγάλο ρόλο παίζει το περιβάλλον αποθήκευσης (ξηρό ή όχι, με υγρασία ή όχι, αεριζόμενος ή όχι χώρος κτλ) και φυσικά ο τρόπος πους τους τοποθέτησης τους κατά την αποθήκευση. Π.Χ. εάν τον τοποθετήσεις με την μύτη πάνω τότε πάει τον έχασες τον μαρκαδόρο....

Συμφωνώ, κι εγώ έτσι τους τοποθετώ. Δεν έχω τσεκάρει όμως τη διάρκεια τους όπως ο Μιχάλης.

Μιχάλη ενδιαφέρον τεστ.
Να υποθέσω ότι είναι εξεζητημένοι μαρκαδόροι που τους βρίσκεις σε κατ/ματα εργαλείων ή όχι οπότε μπορείς να τους βρεις στα βιβλιοπωλεία ;

Eκτος του BIC, ολους τους αλλους (Stanley, Fatmax, Milwaukee) τους βρισκεις μονο στα χρωματοπωλεια και στα καταστηματα εργαλειων.

Εγώ πάντως οι stanley και οι milwaukee που έχω στην κατοχή μου δεν έχουν παρουσιάσει μέχρι στιγμής (φτου φτου μην τους ματιάξω...) σημάδια κόπωσης.... Κάποιους δε τους έχω στην κατοχή μου και 10 Χρόνια...!!!!. Φροντίζω να τους τοποθετώ ΠΑΝΤΑ με την μύτη κάτω. Μια φορά που επειδή δεν βόλευε αποθήκευσα έναν μαρκαδόρο με την μύτη προς τα επάνω, τον έχασα (...χάλασε) μέσα σε τρεις μήνες...

Δεν διαφωνω αλλα προτιμω χιλιες να αγοραζω BIC και Μilwaukee που καθονται χωρις προβλημα ΟΠΩΣ και να τους βαλεις παρα FATMAX που προφανως εχουν θεμα αν τους βαλεις να κατσουν σωστα (με τη μυτη προς τα πανω).

Αν εχεις εναν μαρκαδορο παει καλα, αν ομως εχεις πολλους και διαφορετικων χρωματων, το να μπαινουν αναποδα ειναι θεμα και πρακτικο και αισθητικο. Αλλα μικρο το κακο καθως υπαρχει η επιλογη μαρκαδορων που καθονται φρονιμα οπως και να τους βαλεις :)

Αυτος ο κοκκινος για μενα ειναι το best pencil. Μονο μειον οτι σπαει το πιαστρακιε ευκολα στη τσεπη. Παντα επανω η μυτη και γραφουν παντου σταθερα. Δεν εχω πετσξει κανεναν μεχρι τωρα.