Εργαλεία Μπαταρίας

Re: Απάντηση: Εργαλεία Μπαταρίας

Ρίξε μιά ματιά στό Google
Δουλεύω με nicd Kai NIMH πάνω από 20 χρόνια και αυτή η κουβέντα έχει απειρες συζήτησεις στα φορά.
Οι nicd δεν έχουν φαινόμενο μνήμης η το έχουν σε πολύ μικρό βαθμό. Οι NIMH πάσχουν από το φαινόμενο μνήμης.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

http://www.greenbatteries.com/nimh-battery-faq/#NiCd memory

Δουλεύω με nicd Kai NIMH πάνω από 20 χρόνια και αυτή η κουβέντα έχει απειρες συζήτησεις στα φορά.
Οι nicd δεν έχουν φαινόμενο μνήμης η το έχουν σε πολύ μικρό βαθμό. Οι NIMH πάσχουν από το φαινόμενο μνήμης.

http://www.greenbatteries.com/nimh-battery-faq/#NiCd memory

Προσωπικά πάντος καί από δοκιμές τό αντίθετο έχω παρατηρήσει,και γενικά από ότι έχω διαβάσει στά περισσότερα ξένα καί Ελληνικά sites,υποστηρίζουν ότι οι μπαταρίες καδμίου έχουν το μεγαλύτερο ποσοστό σέ φαινόμενο μνήμης
Καί απο wikipedia

Προσωπικά πάντος καί από δοκιμές τό αντίθετο έχω παρατηρήσει,και γενικά από ότι έχω διαβάσει τά περισσότερα ξένα καί Ελληνικά sites υποστηρίζουν ότι οι μπαταρίες καδμίου έχουν το μεγαλύτερο ποσοστό σέ φαινόμενο μνήμης
Καί απο wikipedia
Προσωπικά και εμπειρικα μόνο στις ΝΙΜΗ το έχω δει.
Βασικά στις ΝΙΜΗ το μάρκετινγκ λέει ότι δεν υπάρχει ενώ στην πραγματικότητα ανεβαίνει η εσωτερική αντίσταση της μπαταρίας με αποτέλεσμα να φορτίζει στο 100% αλλά να αποφορτιζεται άμεσα.

Έχω 2 πακακια ΝΙΜΗ και NICD εδώ και 10 χρόνια. Και τα δύο τα χρησιμοποιώ στο ίδιο ακριβώς αεροπλάνο.
Οι ΝΙΜΗ χάλασαν σε 2 χρόνια.
Τις NICD τις χρησιμοποιώ ακόμη σε άλλα αεροπλάνα..

Όπως και να χει ας μην συνεχίσουμε την αντιπαράθεση και ας διαβάσουν οι ενδιαφερομενοι και σχηματίζουν την δική τους γνώμη

Πάντα φιλικα

Προσωπικά και εμπειρικα μόνο στις ΝΙΜΗ το έχω δει.
Βασικά στις ΝΙΜΗ το μάρκετινγκ λέει ότι δεν υπάρχει ενώ στην πραγματικότητα ανεβαίνει η εσωτερική αντίσταση της μπαταρίας με αποτέλεσμα να φορτίζει στο 100% αλλά να αποφορτιζεται άμεσα.

Έχω 2 πακακια ΝΙΜΗ και NICD εδώ και 10 χρόνια. Και τα δύο τα χρησιμοποιώ στο ίδιο ακριβώς αεροπλάνο.
Οι ΝΙΜΗ χάλασαν σε 2 χρόνια.
Τις NICD τις χρησιμοποιώ ακόμη σε άλλα αεροπλάνα..

Όπως και να χει ας μην συνεχίσουμε την αντιπαράθεση και ας διαβάσουν οι ενδιαφερομενοι και σχηματίζουν την δική τους γνώμη

Πάντα φιλικα

Εγώ πάλι είχα ένα κατσαβίδι B&D μέ μπαταρία Ni–Cd καί μετά τά 2 χρόνια η μπαταρία (νέα σχετικά μπαταρία) είχε δημιουργήση τό φαινόμενο μνήμης πού ενώ έδειχνε ότι ήταν φούλ είχε τήν μισή χωρητικότητα.
Καί μέ άλλες μπαταρίες Ni-Mh eneloop πού χρησιμοποιώ σέ πολλά gadget πάνω από 4 χρόνια λειτουργούν άψογα σχεδόν σάν καινούργιες.

Kαμμιά αντιπαράθεση,γνώμες καί εμπειρίες,ανταλλάσσουμε αμφότεροι,αλλοίμονο σέ ένα forum νά έχουμε όλοι τίς ίδιες απόψεις και αντιλήψεις,τότε θά σήμαινε ότι κάτι περίεργο συμβαίνει.

Επίσης φιλικά

Εγώ πάντως που τις μπαταρίες τις είχα φάει στην μάπα από τα τηλεκατευθυμομενα οι nicd είχαν μεγαλύτερο πρόβλημα μνήμης από τις nihm αν και τελικά είναι θέμα φροντίδας.

Καλημέρα. Έχω δύο ίδιες μπαταρίες λιθίου της Bosch 14,4V 2,6A. Όταν τις φορτίζω (....και τις δύο), και ο φορτιστής μου ανάψει ένδειξη πως είναι φορτισμένη η μια από τις δύο όταν πάω να την βγάλω από τον φορτιστή, είναι χαρακτηριστικά πιο ζεστή από την άλλη, εξωτερικά και φαίνεται αυτό από την αφή στο χέρι.... Είναι ανησυχητική η ένδειξη αυτή, πως κάτι δεν πάει καλά ή είναι η μπαταρία χαλασμένη παρόλο που δεν ανάβει η αντίστοιχη ένδειξη στο φορτιστή; Οι μπαταρίες είναι καινούργιες-αχρησιμοποίητες από παλιό στοκ αν και έχουν πάνω ημερομηνία παραγωγής του 2008....

Ναι Κωστα, η ενδειξη αυτη ειναι ανησυχητικη στη συγκεκριμενη περιπτωση και σημαινει οτι τα battery cells εχουν κανει τον κυκλο της ζωης τους και η μπαταρια πρεπει να αποσυρθει.

Η μπαταρια μπορει να ειναι αχρησιμοποιητη αλλα οταν η ημερομηνια παραγωγης ειναι 9 χρονια πισω, τοτε σημαινει οτι η μπαταρια ειναι ουσιαστικα τελειωμενη.
Το ιδιο ισχυει και για την αλλη μπαταρια που εχει ιδια ημερομηνια παραγωγης. Θεμα χρονου ποτε θα ζεσταθει και αυτη κατα την φορτιση η την χρηση.

Μην τις χρησιμοποιεις ειναι εν δυναμει επικινδυνες ακομα και για αναφλεξη.

Thank you guru battery master, για την γρήγορη και άμεση απάντηση. :firstprize: Μόλις όμως έκλεισα το τηλέφωνο με το service της Bosch (ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε ΤΑΤΟΙΟΥ 26 - ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ - 14451 ΤΗΛ: 2102811631), όπου μίλησα μαζί τους για την διαδικασία της εγγύησης και με διαβεβαίωσαν πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την μπαταρία, γιατί είναι τεχνολογίας Ιόντων λιθίου, από την στιγμή που δεν μου ανάβει η κόκκινη ένδειξη στον φορτιστή. Επίσης πως η μπαταρία έχει πλακέτα αποφυγής υπερθέρμανσης και πως οι μπαταρίες Ιόντων λιθίου δεν έχουν τόσο έντονο πρόβλημα ηλικίας, όσο οι παλιότερες του νικελίου καδμίου ή μαγγανίου.... (...το τελευταίο, μου κάνει κάπως φιδιάρικο :huh2: :furious3: αλλά τέλος πάντων). Επίσης με φίλο που έχει κατάστημα το οποίο συντηρεί και επισκευάζει μηχανήματα εδώ και είναι και αντιπρόσωπος της Dewalt, μου είπε το ίδιο πράγμα, πως δηλαδή αν ήταν να είχε πρόβλημα η μπαταρία θα σου το έδειχνε στο φορτιστή. :nounder: Όπως και να έχει μου είπε να περάσω μια από το μαγαζί να το δούμε το θεματάκι που έχει προκύψει και επί τόπου. Εννοείται πως θα το παρακολουθήσω το όλο θέμα με ηρεμία το Σ-Κ που ακολουθεί και από Δευτέρα θα επανέλθω δριμύτερος και ποιο πιεστικός σε περίπτωση που δω κάτι το ανησυχητικό ή υπάρξει κάποια άλλη αρνητική εξέλιξη.

Thank you guru battery master, για την γρήγορη και άμεση απάντηση. :firstprize: Μόλις όμως έκλεισα το τηλέφωνο με το service της Bosch (ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε ΤΑΤΟΙΟΥ 26 - ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ - 14451 ΤΗΛ: 2102811631), όπου μίλησα μαζί τους για την διαδικασία της εγγύησης και με διαβεβαίωσαν πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την μπαταρία, γιατί είναι τεχνολογίας Ιόντων λιθίου, από την στιγμή που δεν μου ανάβει η κόκκινη ένδειξη στον φορτιστή. Επίσης πως η μπαταρία έχει πλακέτα αποφυγής υπερθέρμανσης και πως οι μπαταρίες Ιόντων λιθίου δεν έχουν τόσο έντονο πρόβλημα ηλικίας, όσο οι παλιότερες του νικελίου καδμίου ή μαγγανίου.... (...το τελευταίο, μου κάνει κάπως φιδιάρικο :huh2: :furious3: αλλά τέλος πάντων). Επίσης με φίλο που έχει κατάστημα το οποίο συντηρεί και επισκευάζει μηχανήματα εδώ και είναι και αντιπρόσωπος της Dewalt, μου είπε το ίδιο πράγμα, πως δηλαδή αν ήταν να είχε πρόβλημα η μπαταρία θα σου το έδειχνε στο φορτιστή. :nounder: Όπως και να έχει μου είπε να περάσω μια από το μαγαζί να το δούμε το θεματάκι που έχει προκύψει και επί τόπου. Εννοείται πως θα το παρακολουθήσω το όλο θέμα με ηρεμία το Σ-Κ που ακολουθεί και από Δευτέρα θα επανέλθω δριμύτερος και ποιο πιεστικός σε περίπτωση που δω κάτι το ανησυχητικό ή υπάρξει κάποια άλλη αρνητική εξέλιξη.

Δεν είναι τίποτα απλά ειναι η ώρα να πάς σε Makita :flipout:

Απάντηση: Re: Εργαλεία Μπαταρίας

Ναι Κωστα, η ενδειξη αυτη ειναι ανησυχητικη στη συγκεκριμενη περιπτωση και σημαινει οτι τα battery cells εχουν κανει τον κυκλο της ζωης τους και η μπαταρια πρεπει να αποσυρθει.

Η μπαταρια μπορει να ειναι αχρησιμοποιητη αλλα οταν η ημερομηνια παραγωγης ειναι 9 χρονια πισω, τοτε σημαινει οτι η μπαταρια ειναι ουσιαστικα τελειωμενη.
Το ιδιο ισχυει και για την αλλη μπαταρια που εχει ιδια ημερομηνια παραγωγης. Θεμα χρονου ποτε θα ζεσταθει και αυτη κατα την φορτιση η την χρηση.

Μην τις χρησιμοποιεις ειναι εν δυναμει επικινδυνες ακομα και για αναφλεξη.

Πόσο δίκιο τελικά είχες Μιχάλη, δεν προλάβαμε να πάμε μακριά. Δεν σε είπα άλλωστε τυχαία guru master. :worshippy:...... Μόλις τώρα πήγα να δω τι ψάρια πιάνουμε χρησιμοποιώντας το δραπανοκατσάβιδο για να αλλάξω τα αεροστόπ και τις σίτες στην εξώπορτα, και dead κυριολεκτικά η μπαταρία. Δεν κάνει ούτε κιχ......:furious3: Τώρα τρέχουμε από Δευτέρα για τις εγγυήσεις...... :furious3: :furious3:

Re: Απάντηση: Re: Εργαλεία Μπαταρίας

Πόσο δίκιο τελικά είχες Μιχάλη, δεν προλάβαμε να πάμε μακριά. Δεν σε είπα άλλωστε τυχαία guru master. :worshippy:...... Μόλις τώρα πήγα να δω τι ψάρια πιάνουμε χρησιμοποιώντας το δραπανοκατσάβιδο για να αλλάξω τα αεροστόπ και τις σίτες στην εξώπορτα, και dead κυριολεκτικά η μπαταρία. Δεν κάνει ούτε κιχ......:furious3: Τώρα τρέχουμε από Δευτέρα για τις εγγυήσεις...... :furious3: :furious3:

Δεν σου ειπε η Bosch οτι η μπαταρια ειναι λιθιου και δεν παθαινει τιποτα αφου δεν αναβει το κοκκινο λαμπακι? Τον Μιχαλη θα ακους τωρα?
Βαλε την μπαταρια πανω και γυριζε ολο το δραπανοκατσαβιδο γυρω γυρω. Θα δεις οτι θα βιδωσεις μια χαρα. Ετσι το χρησιμοποιουμε για μεγαααααλες ροπες. :flipout: :flipout:

Kαι αφου τελειωσε η πλακα να ρωτησω:
Σε μπαταρια 9 ετων τι εγγυηση θα εχεις?
Τις αγορασες φετος με 9 ετη διαφορα? Ειμαι περιεργος να δω τι θα σου πουν τωρα. Πιστευω θα στις αλλαξουν με το σκεπτικο τι ειχαμε τι χασαμε. Αφου και οι ιδιοι αν τις ειχαν 9 χρονια στο σερβις θα τις πετουσαν.

Δεν είναι τίποτα απλά ειναι η ώρα να πάς σε Makita :flipout:

Κουρδιστα ειναι αυτα?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Εργαλεία Μπαταρίας

Δεν σου ειπε η Bosch οτι η μπαταρια ειναι λιθιου και δεν παθαινει τιποτα αφου δεν αναβει το κοκκινο λαμπακι? Τον Μιχαλη θα ακους τωρα?
Βαλε την μπαταρια πανω και γυριζε ολο το δραπανοκατσαβιδο γυρω γυρω. Θα δεις οτι θα βιδωσεις μια χαρα. Ετσι το χρησιμοποιουμε για μεγαααααλες ροπες. :flipout: :flipout:

Kαι αφου τελειωσε η πλακα να ρωτησω:
Σε μπαταρια 9 ετων τι εγγυηση θα εχεις?
Τις αγορασες φετος με 9 ετη διαφορα? Ειμαι περιεργος να δω τι θα σου πουν τωρα. Πιστευω θα στις αλλαξουν με το σκεπτικο τι ειχαμε τι χασαμε. Αφου και οι ιδιοι αν τις ειχαν 9 χρονια στο σερβις θα τις πετουσαν.

Κουρδιστα ειναι αυτα?

Από το κατάστημα που το αγόρασα, με το οποίο επικοινώνησα, έτσι μου είπαν να κάνω και έτσι θα κάνω. Τώρα όσον αφορά το ερώτημα "σε μπαταρία 9 ετών τι εγγυηση θα εχεις?" η αλήθεια είναι πως το αποτέλεσμα αποτελεί και εμένα ένα μεγάλο ερώτημα, αλλά και στόιχημα: Μια εταιρία στο μέγεθος της Bosch, αν θέλει να είναι σωστή απέναντι στους πελάτες με ανάλογο after sales market, όπως επιβάλει το brand της εταιρίας, ωφείλει κατ' εμέ να φερθεί ανάλογα και να αντικαθαστίσει την μπαταρία υπερασπιζόμενη το prestige της. Άλλωστε δεν νομίζω να μπουν και μέσα.... :flipout: Ενημερωτικά σε αντίστοιχη περίπτωση με αγορά εργαλειου σε stock μορφή από την Dewalt, όπου μου είχε παρουσιαστεί το ίδιο πρόβλημα, ακόμα και εαν δεν είχα δηλώσει το εργαλείο και τις μπαταρίες στο site της εταίριας όσον αφορά ο θέμα της εγγύησης, αντικατέστησαν όλο το εργαλείο δίχως δεύτερη κουβέντα και δίχως λεγόμενα το στυλ "ναι αλλά ξέρεις...." ή περιττά μα και μου.

Ερώτηση, ένα δραπανοκατσάβιδο λιθίου, που 8-9 μήνες τον χρόνο κάθεται στο κουτί του, μετά από πόσο καιρό θα πέσει πολύ η χωρητικότητα της μπαταρίας του; Συγκεκριμένα το 12V parkside με την 2Ah μπαταρία.

Ερώτηση, ένα δραπανοκατσάβιδο λιθίου, που 8-9 μήνες τον χρόνο κάθεται στο κουτί του, μετά από πόσο καιρό θα πέσει πολύ η χωρητικότητα της μπαταρίας του; Συγκεκριμένα το 12V parkside με την 2Ah μπαταρία.

Aν οι μπαταριες δεν εχουν καποιο κατασκευαστικο προβλημα, με τοσο μικρη χρηση μετα την 4ετια/5ετια θα δεις σημαντικη πτωση, οπως λες.

Άμα είναι έτσι εντάξει, εγώ φοβόμουν μήπως χαλάσουν επειδή θα μένουν αχρησιμοποίητες για τόσο μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Άμα είναι έτσι εντάξει, εγώ φοβόμουν μήπως χαλάσουν επειδή θα μένουν αχρησιμοποίητες για τόσο μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Οι νεες μπαταριες λιθιου δεν εχουν αυτο το προβλημα.
Καλο θα ειναι βεβαια μια φορα το χρονο να τις φορτιζεις, αλλα και δυο χρονια αφορτιστες να μεινουν δεν θα υπαρχει θεμα (εαν ηταν πληρως φορτισμενες αρχικα).

Καλησπέρα!

Έχει αγοράσει κάνεις το παρακάτω παλμικό κατσαβίδι 12v? Αξίζει ή είναι καλύτερο να περιμένω να βγάλει το lidl το parkside 18v, μιας και δεν το καίγομαι?
Τα συγκρίνω με το parkside γιατί είναι εφάμιλλης τιμής.

Διάβασα ότι το αγόρασε μέλος του φόρουμ και έγραψε ότι θα έκανε τεστ, αλλά τελικά δεν βρήκα αποτελέσματα του τεστ και δεν ξέρω αν τελικά έγραψε για αυτό.

https://www.leroymerlin.gr/gr/ergal...savidi-palmiko-mpatarias-dexter-12v-61456374/