Εργαλεία Μπαταρίας

Re: Εργαλεια Μπαταριας

Και μετα σου λεει επισημη απαντηση της Bosch. Αλλα απα.τανε στα μειλ αλλα γραφουν στα εγχειριδια.
Εχω και εγχειριδικ της Dewalt οπου και εκει οσο αυξανουν τα αμπερ αυξανει και η ροπη.

Oταν αυξανουν τα Αμπερ ειναι λογικο να αυξανει η ροπη.
Οταν αυξανουν οι Aμπερωρες (χωρητικοτητα) δεν ειναι λογικο να αυξανει η ροπη.

Εδωσα τα συγκεκριμενα μοντελα που μου ζητησε ο Τεχνικος της bosch, τα οποια δειχνουν διαφορετικη ροπη με διαφορετικη μπαταρια και δειτε την απαντηση του:

Καλημέρα κε Χιωτη,

Μιας και πρόκειται για GSB 18 V-LI θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι μάλλον υπάρχει λάθος στη ροπή που αναφέρεται στο website.

Ήδη από την περασμένη εβδομάδα που το εντόπισα, το έχω στείλει προς έλεγχο στη Γερμανία, όμως λόγω Πάσχα καθυστερεί η διόρθωση.

Η σωστή ροπή του GSB 18 V-LI είναι 67/28 Nm.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση είμαι στη διάθεσή σας.

Ευχαριστώ,

Με φιλικούς χαιρετισμούς / Mit freundlichen Grüßen / Best regards

Αρα συμβαινουν και τυπογραφικα λαθη, ακομα και στις καλυτερες οικογενειες.:))
Oχι τιποτε αλλο βρε παιδια, αλλα πηγα να τρελλαθω οταν εβλεπα οτι συνδεοταν η ΡΟΠΗ με την ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ σε ιδιου τυπου μπαταριες!!

Μιχαλη δεν γινεται να εχουν ολες οι εταιρειες τυπογραφικα.
Εχω αντιστοιχα εγχειριδια της Dewalt οπου το ιδιο εργαλειο αναλογα την εκδοση των μπαταριων που εχει αναγραφεται με διαφορετικο νουμερο ροπης.

Επισης ακομη ενα γεγονος που συνηγορει στην αποψη αυτη ειναι το τεστ του Ιωαννη.

Oταν σου λεει ο τεχνικος στο πρωτο γραμμα οτι ΔΕΝ σχετιζεται η χωρητικοτητα της μπαταριας με την ροπη, κατι θα ξερει....

Οταν μου ζηταει να του δειξω τα δυο εργαλεια τα οποια ειδαμε στον καταλογο να παρουσιαζουν διαφορετικη ροπη, στο δευτερο γραμμα μου λεει οτι προκειται για τυπογραφικο λαθος
για το οποιο εχει ειδοποιησει τη Γερμανια να το διορθωσει....

Οταν τηλεφωνικα μου ειπε αλλος τεχνικος της bosch οτι δεν υπαρχει σχεση χωρητικοτητας/ροπης....

Η μονη περιπτωση να υπαρχει διαφορα, κατα τη γνωμη μου, ειναι να συγκρινονται μπαταριες λιθιου διαφορετικης γενιας δηλαδη με διαφορετικα στοιχεια μεσα στο battery pack.

Θεωρητικα ΔΕΝ εξηγειται Κυριακο, οτι σε ιδιου τυπου μπαταριες, με τα ιδια στοιχεια μεσα (ασχετο αν ειναι 2,3 η 4Αω η χωρητικοτητα τους) να δινουν περισσοτερη ροπη στο ιδιο εργαλειο.

Απλα δεν εξηγειται, δεν γινεται. Αυτη ειναι και η αποψη των τεχνικων της Bosch.

Mπορεις να στειλεις ενα mail στην DeWalt οπως εκανα και εγω για τη Bosch και να την ρωτησεις σχετικα. Σιγουρα καποια απαντηση θα υπαρχει -που σιγουρα δεν θα σχετιζει την ροπη με την χωρητικοτητα.

Παιδια συγνωμη που επιμενω αλλα προκειται για τους νομους της Φυσικης οπως τουλαχιστον τους ξερουμε....:)))

Απάντηση: Εργαλεια Μπαταριας

Ευχαριστώ που μπήκες στον κόπο να ασχοληθείς με αυτό το ζήτημα και για τις πληροφορίες Μιχάλη!

Εγώ νόμιζα ότι είχαν ένα σύστημα ηλεκτρονικής διαχείρισης που μείωνε την ροπή σε μπατάρεις με μικρή χωρητικότητα για να αυξηθεί ο χρόνος λειτουργίας η για να μην τους μειώσουν πολύ το χρόνο ζωής.
Αυτό που λέει ο Κυριάκος το έχω διαβάσει σε dewalt και άλλες μάρκες και δουλεύουν με το σύστημα που έγραψα παραπάνω.

Παιδιά τώρα είδα το θέμα . Η ροπή εξαρτάται από την ένταση του ρεύματος (βλέπε και τύπο για υπολογισμό ροπής σε ηλεκτρικές μηχανές) . Το θέμα είναι ,όπως πολύ σωστά αναφέρθηκε , αν είναι δυνατή η αυξομείωση στην ροπή με αντίστοιχη αυξομείωση στην ένταση του ρεύματος και έτσι να επιτυγχάνεται πχ μεγαλύτερος χρόνος αυτονομίας (ζητώντας μικρότερα επίπεδα στην τιμή της έντασης) Η χωρητικότητα δεν παίζει κανένα ρόλο , μόνο ο ρυθμός εκφόρτισης και η μέγιστη ένταση που μπορεί να δώσει η μπαταρία.

Γιωργο και Mr. J., και γω το ιδιο πραγμα ειχα υποθεσει, ηταν το μονο που θα μπορουσε να εχει λογικη, αλλα ο τεχνικος της bosch μου ειπε οτι δεν υπαρχει τετοια τεχνολογια διαχειρισης ενεργειας για τα μικρα εργαλεια.
Kαι εαν υπηρχε θα ειχε το μεγεθος της ιδιας της μπαταριας!!! Ετσι μου ειπε.

Γιωργο, το θεμα το εψαξα παραπανω διοτι ηταν υπερανω λογικης -τουλαχιστον της δικης μου :))

Ειμαι στη δυσαρεστη θεση να παραγγειλω μπαταρια για τα 18v lxt makita μου. Οι υπαρχουσες με καλυπτουν για βιδωματα και ελαφρια τρυπηματα σε ξυλο/μεταλλο/ πλαστικο. Στο πνευματικο ομως και το μπετο εχω σοβαρο θεμα.
Ετσι τωρα αναρωτιεμαινα συνεχισω να εξαρτωμαι απο αυτα και τη makita ή να δω για νεα σειρα?

Βασικα λογω μή συχνης χρησης θα με καλυπτε κατι φθηνοτερο, πχ lidl που ειχε βγει παλιοτερα...
Αλλα απο την αλλη εχω μερικα εργαλεια που το μονο αδυναμο σημειο τους ειναι οι μπαταριες. Οι οποιες εκτος απο ακριβες, εχουν και θεμα αποφορτισεων, στο ιντερνετ υπαρχουν πολλες κριτικες εναντια στη makita. Οι νεες στα περισσοτερς ah μαλλον εχουν βελτιωθει, αλλα δεν ειναι συμβατες με τα δικα μου εργαλεια.

Υπαρχουν και καποιες noname replacement, σε "τζαμπα" τιμη, αλλα δεν ξερω αν αξιζειντο ρισκο.

Γιωργο και Mr. J., και γω το ιδιο πραγμα ειχα υποθεσει, ηταν το μονο που θα μπορουσε να εχει λογικη, αλλα ο τεχνικος της bosch μου ειπε οτι δεν υπαρχει τετοια τεχνολογια διαχειρισης ενεργειας για τα μικρα εργαλεια.
Kαι εαν υπηρχε θα ειχε το μεγεθος της ιδιας της μπαταριας!!! Ετσι μου ειπε.

Γιωργο, το θεμα το εψαξα παραπανω διοτι ηταν υπερανω λογικης -τουλαχιστον της δικης μου :))

.......

Bosch press release said:
Cordless tools from Bosch for do-it-yourselfers enable up to 85 percent more applications than comparable competitor tools. Their superior performance and runtime is based on optimum coordination of key components such as the motor and gearbox combined with an intelligent electronic system called the €œ Syneon Chip €. This gives do-it-yourselfers optimum power and maximum endurance at all times for every project.

Τεσταρα σημερα το μικροτερο δραπανοκατσαβιδακι (κατσαβιδακι για την ακριβεια) της μπλε σειρας της bosch. 3.6 βολτ, με 2 ταχυτητες (0-580σαλ και 150σαλ) με αντιστοιχη ροπη 5 και 10 Νm.
Εχει βαρος ακριβως 505 γραμμαρια! Ερχεται με 2 μικρες μπαταριες 3.6βολτ 1.3μαω και φορτιστη. Ο φορτιστης ειναι ο ιδιος που φορτιζει και τα μεγαλυτερα εργαλεια. Το αγορασα απο εδω.

Πρωτα απ'ολα να πω οτι ειναι ενα κουκλι :))

16900297257_1ea3514c97_b.jpg

Dευτερον, πρεπει να συνηθισει καποιος την εργονομια του καθως το βαρος δεν κατανεμεται ομοιομορφα. Κατω ειναι ελαφρυ και πανω πεφτει το πολυ βαρος λογω μοτερ. Το συνηθιζεις ομως γρηγορα.

Βιδωνει ομορφα και καλα. Το μανουαλ λεει μεχρι 5μμ βιδες, το οποιο ειναι ακριβεστατο.
Βιδωσα κοντες 5μμ βιδες ανετα με την δευτερη ταχυτητα (γρηγορη).
Βιδωσα 5μμ μακριες ξυλοβιδες (10μμ) οι οποιες μεχρις ενα σημειο βιδωθηκαν με την γρηγορη ταχυτητα αλλα απο ενα σημειο και μετα χρειαστηκε η ροπη της πρωτης και αργοστροφης ταχυτητας.

Επισης το δοκιμασα και σαν τρυπανι. Προφανως λογω των λιγων στροφων δεν συνισταται η χρηση του σαν δραπανο. Παρ'ολα αυτα, τρυπησα με 8αρι τρυπανι, σανιδες (παλετας) και τα καταφερε αν και με ζορι.

Να πουμε οτι παιρνει τα κοινα bits βιδωματος με το εξαγωνο κεφαλι (Hex). Eαν θελει να το χρησιμοποιησει κανεις και σαν τρυπανι πρεπει να εχει τα αντιστοιχα hex drill bits.

Εδω η συγκριση του με το Bosch GSB 10.8v

16919895988_132df3c6c1_b.jpg

17107028101_8a2cf46a4b_b.jpg

http://www.amazon.co.uk/Bosch-Mx2Drive-Professional-Cordless-Batteries/dp/B006BRRPPO

Ο μεγάλος του αδερφός (παρακάτω ή ο EC) Μιχάλη πως σου ξέφυγε .. ή έρχεται ..

GSR 10.8-LI.jpg

χαχα, δε μου ξεφυγε Γιαννη, απλα μοιαζει παρα πολυ με το GDR...

Eδω το πρωτο πληρες τεσταρισμα του ραδιοφωνου σε χωρο εργασιας :))
Εβγαλε ολο το 8ωρο, (9-5μμ), με την μπαταρια να δειχνει ακομα full και τα ηχεια στο ~50% της εντασης.

17121774985_83f34598f1_b.jpg

Καλά αυτός ο ... πάγκος εργασίας δεν παίζεται με τίποτε ... αλλά και με τον εξοπλισμό του (μηχανολογικό και στομαχικό ...)

Να είσαι καλά Μιχάλη και πάντα τέτοια ...

Σε ευχαριστω πολυ φιλε Μακη!

Να ειμαστε ολοι παντα καλα να χαιρομαστε τα χομπυ μας!!

ωραια ψησταρια μιχαλη και καρβουνακια απο λιντλ βλεπω!

Re: Απάντηση: Εργαλεια Μπαταριας

ωραια ψησταρια μιχαλη και καρβουνακια απο λιντλ βλεπω!

χαχα, ναι Βασιληι!
Αρνακι και λουκανικα με πρασσο απο βεροπουλο, πιττες απο carrefure, καρβουνα απο λιντλ, ραδιοφωνακι απο amazon.de, ψησταρια απο μαστορα καπου στα Σπατα -αλλα το μαγαζακι του το πηρε η Αττικη οδος :))

αυτο θα πει ερευνα αγορας και επιλογη του καλητερου μιχαλη .

αυτο θα πει ερευνα αγορας και επιλογη του καλητερου μιχαλη .

χμμ...τωρα με εβαλες σε σκεψεις! Δεν ξερω αν στην ερευνα αγορας ειχα στο μυαλο μου το καλυτερο και οχι το φτηνοτερο... :))

Ψάχνομαι για κατσαβίδι μπαταρίας με χρήση 90% για νοβοπανόβιδες 4x30 και 3.5x50 μικρό στο μέγεθος απαραίτητα με 2 μπαταρίες για επαγγελματική χρήση. Ποιο θεωρείτε καλή περίπτωση, μια και απ'ότι βλέπω έχετε ξεπεράσει τους επαγγελματίες σε ψάξιμο και γνώση της αγοράς?