Εργαλεία Μπαταρίας

Re: Εργαλεια Μπαταριας

Μεσα σε αυτη τη σελιδα εχει δυο επιλογες. Διαλεγεις και περνεις ςιτε gsr 10,8 ειτε gsr mx2drive για περισσοτερη ευελιξια χωρις μεγαλες υποχωρησεις.

Απάντηση: Εργαλεια Μπαταριας

νεκταριε το gsr mx 2drive παιρνει την ιδια μπαταρια με τα υπολοιπα 10.8 βολτ της μπλε σειρας;

Οχι. Αλλα η μπαταρια φορτιζει με ρο φορτιστη της αλλης σειρας. Θα σου αυνιστουσα βα παρεις το 10,8 με λιγα χρηματα παραπανω για να εχεις συμβατοτητα για μελλοντικη τυχον προσθηκη αλλου εργαλειου.

Re: Απάντηση: Εργαλεια Μπαταριας

Ψάχνομαι για κατσαβίδι μπαταρίας με χρήση 90% για νοβοπανόβιδες 4x30 και 3.5x50 μικρό στο μέγεθος απαραίτητα με 2 μπαταρίες για επαγγελματική χρήση. Ποιο θεωρείτε καλή περίπτωση, μια και απ'ότι βλέπω έχετε ξεπεράσει τους επαγγελματίες σε ψάξιμο και γνώση της αγοράς?

GSR 10,8-LI

Ροπή στρέψης, μέγ. (σκληρά/μαλακά) 30 / 15 Nm
Ονομαστικές στροφές (1η ταχύτητα/2η ταχύτητα) 0 – 400 / 1.300 min-1
Τάση μπαταρίας 10,8 V
Χωρητικότητα μπαταρίας 2,0Ah ή 2,5Ah ή έως 4,0Ah
Βάρος με μπαταρία 0,8 kg
Βαθμίδες ροπής στρέψης 20+1
Μήκος 143,0 mm

Διάμετρος τρυπήματος ξύλο, μέγ. 19 mm
Διάμετρος τρυπήματος χάλυβας, μέγ. 10 mm

Διάμετρος βιδών, μέγ. 7 mm

GSR 10,8-LI_plan.png

ή GSR 10,8 V-EC HX

GSR 10,8 V-EC HX dim.jpg

Ροπή στρέψης, μέγ. (σκληρά/μαλακά) 20 / 18 Nm
Ονομαστικές στροφές (1η ταχύτητα/2η ταχύτητα) 0 – 400 / 1.300 min-1
Τύπος μπαταρίας Li-Ion
Τάση μπαταρίας 10,8 V
Χωρητικότητα μπαταρίας 2,0 Ah
Βάρος με μπαταρία 0,7 kg
Διάρκεια φόρτισης, περίπου 45 min
Βαθμίδες ροπής στρέψης 20+1
Μήκος 135,0 mm
Πλάτος 53,0 mm
Τύπος στοιχείων Ιόντα λιθίου
Υποδοχή εργαλείου Εσωτερικό εξάγωνο 1/4"

Διάμετρος τρυπήματος ξύλο, μέγ. 30 mm
Διάμετρος τρυπήματος χάλυβας, μέγ. 10 mm

Διάμετρος βιδών, μέγ. 7 mm

Re: Απάντηση: Re: Εργαλεια Μπαταριας

Αυτό δεν είναι το "παλίο" GSR?
Το νεώτερο νομίζω εδώ

Παλιό επειδή βγήκε το ίδιο με brushless κινητήρα (GSR 10,8 V-EC HX), Μην το μπερδεύεις με το δραπανοκατσάβιδο GSR ...

Re: Απάντηση: Re: Εργαλεια Μπαταριας

Λέω να κοιτάξω και κάποιο Makita γιατί έχω ένα 330D 4-5 χρονών του οποίου έχω χάσει τον φορτιστή και τη μια μπαταρία.

Ίσως κάποιο από αυτά

http://www.makita.gr/0050000487/td090dwe-παλμικο-κατσαβιδι-lithium-ion-1-3-ah-10-8-v.html

http://www.makita.gr/0050000715/df030dwe--δραπανοκατσαβιδο-lithium-ion-10-8v-1-3ah.html

http://www.makita.gr/0050000484/df330dwe--δραπανοκατσαβιδο-lithium-ion-10mm-10-8v-1-3ah.html

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Εργαλεια Μπαταριας

Ωραίος!!! Καλό πακετάκι!!!
Πρέπει να το δω βέβαια για το μέγεθος. Μου έδωσες πάντως ιδέα να κοιτάξω και τέτοιου είδους προσφορές γενικά.

Απάντηση: Εργαλεια Μπαταριας

Τα κρουστικά κατσαβίδια όπως αυτό χρειάζονται και μύτες για κρουστικά; Επίσης πρέπει να είναι και πιο μακρυές από τις συνηθισμένες; Γιατί αυτές που έχω μπαίνει σχεδόν όλη μέσα.
Να χρησιμοποιώ πάντα προέκταση όπως βλέπω στα περισσότερα video; Υποθέτω ότι αυτό δεν έχει ρυθμιστή ροπής έτσι;

Τα κρουστικά κατσαβίδια όπως αυτό χρειάζονται και μύτες για κρουστικά; Επίσης πρέπει να είναι και πιο μακρυές από τις συνηθισμένες; Γιατί αυτές που έχω μπαίνει σχεδόν όλη μέσα.
Να χρησιμοποιώ πάντα προέκταση όπως βλέπω στα περισσότερα video; Υποθέτω ότι αυτό δεν έχει ρυθμιστή ροπής έτσι;
αυτό δεν ειναι κρουστικό, είναι παλμικό (impact) κατσαβίδι, αυτά έχουν την κρούση (και τα πολλά Nm) κάθετα στον άξονα κατσαβιδιού, τα κρουστικά έχουν κατά την διεύθυνση του κατσαβιδιού, σαν σφυράκι στο καρφί
τα κρουστικά είναι για ποιο γενική χρήση σε αντίθεση με τα παλμικά

έχεις ένα δίκιο, υπάρχει ένα μπέρδεμα στα ελληνικά, γιατί και τα δυο είναι κρουστικά, εγω τα μεν τα λέω κρουστικά, τα παλμικά μπουλονόκλειδα,
είναι impact driver και hammer drill (το σωστο λινκ)
το παραπάνω που λέει ο φίλος νομίζω είναι παλμικό

Πρωτα απ'ολα καλοριζικο!
Πηρες ενα εργαλειο δυνατο απο φυση του σε ροπη και ξεχωριστο απο τα υπολοιπα δραπανοκατσαβιδα -κρουστικα η μη.

Καλο θα ηταν να ριξεις μια ματια στο ιντερνετ για το τι εστι impact driver. Mε λιγα λογια βιδωνει και ξεβιδωνει (βιδες παξιμαδια μπουλονια) εκει που τα υπολοιπα δραπανοκατσαβιδα δυσκολευονται η δεν μπορουν.
Αυτο δεν σημαινει οτι δεν μπορεις να τρυπησεις, δηλαδη να χρησιμοποιησεις και bits τρυπανιων. Απλα πρεπει να εχουν εξαγωνο στελεχος -hex shank. Επειδη ομως δεν εχει το τσοκ που σφιγγει, δεν ειναι τοσο ακριβες στο τρυπημα.

Στην ερωτηση σου για την μυτη που εβαλες και μπηκε ολη μεσα, ναι ετσι πρεπει, καθως ειναι καλυτερο να χρησιμοποιουνται τα ειδικα impact rated bits τα οποια αντεχουν την μεγαλη ροπη του εργαλειου.
Εναλλακτικα υπαρχουν impact rated adaptors που βαζεις τiς κοινες μυτες. Καλυτερα ομως να παρεις ενα σετακι με ειδικες μυτες που εχει μεσα και ανταπτορα.

8c624539-fea4-45d0-a468-fbc5ef5d50c4.jpg

Οπως βλεπεις το παραπανω σετακι εχει και μυτες και τρυπανια αλλα και τρυπανια φτερου οπου μπορεις να τρυπησεις ξυλο με μεγαλυτερη ευκολια απο τα κοινα αντιστοιχα δραπανα. Υπαρχει και το μεγαλυτερο σετ της Μακιτα με περισσοτερα bits.

Εχω την εντυπωση οτι αγορασες το εργαλειο χωρις να ξερεις ακριβως πως και που θα το χρησιμοποιησεις. Δεν πειραζει καθολου ομως, εδω θα λυσουμε ολες τις αποριες:)
Οπως και να'χει το θεμα, καλα εκανες (περαν του οτι τα εργαλεια ειναι επενδυση:), γιατι και η τιμη του ηταν πολυ καλη και γιατι ολο και καπου θα χρειαστει και θα σου λυσει τα χερια

Εχω την εντυπωση οτι αγορασες το εργαλειο χωρις να ξερεις ακριβως πως και που θα το χρησιμοποιησεις. Δεν πειραζει καθολου ομως, εδω θα λυσουμε ολες τις αποριες:)
Οπως και να'χει το θεμα, καλα εκανες (περαν του οτι τα εργαλεια ειναι επενδυση:), γιατι και η τιμη του ηταν πολυ καλη και γιατι ολο και καπου θα χρειαστει και θα σου λυσει τα χερια

Τελικά άλλος το έχει το όνομα και άλλος την χάρη εδώ μέσα. Βρε Διάβολικό μυαλό , τι προσπαθείς να κάνεις?
Η αγορά εργαλείων δεν είναι επένδυση αλλά αμαρτία και εσύ προτρέπεις τον συνάδελφο μάστορα σε νέες επενδύσεις και στοκάρισμα μπλέ εργαλείων...
Θα καείς στην κόλαση!!!!

Στο θέμα μας. Μπορεί να επενδύσω και εγώ σε κάτι τέτοιο καθώς σε μεγάλες βίδες το δραπανοκατσάβιδο τα βρίσκει ολίγον σκούρα και ειδικά σε στριφώνια δεν το συζητάμε!.

Πρωτα απ'ολα καλοριζικο!
Πηρες ενα εργαλειο δυνατο απο φυση του σε ροπη και ξεχωριστο απο τα υπολοιπα δραπανοκατσαβιδα -κρουστικα η μη.

Καλο θα ηταν να ριξεις μια ματια στο ιντερνετ για το τι εστι impact driver. Mε λιγα λογια βιδωνει και ξεβιδωνει (βιδες παξιμαδια μπουλονια) εκει που τα υπολοιπα δραπανοκατσαβιδα δυσκολευονται η δεν μπορουν.
Αυτο δεν σημαινει οτι δεν μπορεις να τρυπησεις, δηλαδη να χρησιμοποιησεις και bits τρυπανιων. Απλα πρεπει να εχουν εξαγωνο στελεχος -hex shank. Επειδη ομως δεν εχει το τσοκ που σφιγγει, δεν ειναι τοσο ακριβες στο τρυπημα.

Στην ερωτηση σου για την μυτη που εβαλες και μπηκε ολη μεσα, ναι ετσι πρεπει, καθως ειναι καλυτερο να χρησιμοποιουνται τα ειδικα impact rated bits τα οποια αντεχουν την μεγαλη ροπη του εργαλειου.
Εναλλακτικα υπαρχουν impact rated adaptors που βαζεις τiς κοινες μυτες. Καλυτερα ομως να παρεις ενα σετακι με ειδικες μυτες που εχει μεσα και ανταπτορα.

8c624539-fea4-45d0-a468-fbc5ef5d50c4.jpg

Οπως βλεπεις το παραπανω σετακι εχει και μυτες και τρυπανια αλλα και τρυπανια φτερου οπου μπορεις να τρυπησεις ξυλο με μεγαλυτερη ευκολια απο τα κοινα αντιστοιχα δραπανα. Υπαρχει και το μεγαλυτερο σετ της Μακιτα με περισσοτερα bits.

Αυτο που το βρηκες? εχεινπροσιτη τιμη?